RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 04 jan 2020, 00:56

fudbalfudbal je napisao/la:
04 jan 2020, 00:03
Kulesza je napisao/la:
03 jan 2020, 23:19
Ako u zadnjih 5-10 kola potvrdimo opstanak a ni Evropi nismo blizu, valjalo bi Aličića malo ugurati u prvu postavu, ne govorim sve preostale utakmice nego dovoljno da se pokaže ima li potencijala za nas :)
Ja često odem gledati utakmice juniora, Farisa sam imao par puta priliku gledati dok je mlađi bio. Lijepo napreduje ali mislim da nije to to, bar ne jos. Ali uskoro bi moglo biti to to. Cujem dosta nasih golmana u omladinskoj radi sa Dasom privatno jer nemaju trenera golmana u omladinskoj. Ovo je tuzna stvar ako je istinita.
Istina je, Dasa odavno to radi. Imas slucaj malog Tarika Kodre, ekstra golman, bas dobar potencijal, presao iz kadeta u mladje juniore na pocetku sezone i rekli mu da ode braniti negdje drugo jednu godinu jer ima taj stariji junior i on je u prednosti iako nije nista bolji. Momak ode u Capljinu na "posudbu", bio prvi golman juniora i vidio ga trener prvog tima i odmah mu dali ugovor za prvi tim. Trenutno je drugi golman prvog tima i prvi u juniorima. Kaze Dasa da ce se Velez pokajati jer se mali stalno razvija i sve je bolji i bolji. Moguce da ode na ljeto u Njemacku, ali nama eto ne valja.
Forzza Velez

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 04 jan 2020, 01:02

ManciniLevatKlasican je napisao/la:
04 jan 2020, 00:56
Kulesza je napisao/la:
03 jan 2020, 23:19
Ako u zadnjih 5-10 kola potvrdimo opstanak a ni Evropi nismo blizu, valjalo bi Aličića malo ugurati u prvu postavu, ne govorim sve preostale utakmice nego dovoljno da se pokaže ima li potencijala za nas :)
Ja često odem gledati utakmice juniora, Farisa sam imao par puta priliku gledati dok je mlađi bio. Lijepo napreduje ali mislim da nije to to, bar ne jos. Ali uskoro bi moglo biti to to. Cujem dosta nasih golmana u omladinskoj radi sa Dasom privatno jer nemaju trenera golmana u omladinskoj. Ovo je tuzna stvar ako je istinita.
Istina je, Dasa odavno to radi. Imas slucaj malog Tarika Kodre, ekstra golman, bas dobar potencijal, presao iz kadeta u mladje juniore na pocetku sezone i rekli mu da ode braniti negdje drugo jednu godinu jer ima taj stariji junior i on je u prednosti iako nije nista bolji. Momak ode u Capljinu na "posudbu", bio prvi golman juniora i vidio ga trener prvog tima i odmah mu dali ugovor za prvi tim. Trenutno je drugi golman prvog tima i prvi u juniorima. Kaze Dasa da ce se Velez pokajati jer se mali stalno razvija i sve je bolji i bolji. Moguce da ode na ljeto u Njemacku, ali nama eto ne valja.
Ako se ne varam taj Kodro je bio u Blagaju, pa je otisao u Velez, znam da mi je neko pricao za njega. Velez je dosta dobio dobrih igraca iz okolnih klubova. Cuo sam i za Pucu iz pionira kazu mali voli fudbal pravo, a i igra dobar fudbal ima sve predispozicije da postane pravi igrac. (I on je dosao iz Blagaja, trebalo bi vidit ko dole radi sa djecom ako je do trenera jer nije moguce da toliko igraca ima iz Blagaja talentovanih eto tako samo od sebe).

Uglavnom da se vratim, ne znam koliko neko blizak upravi ima ali Adnana Dizdarevica dovesti u omladinsku skolu Veleza i dati mu ulogu koordinatora - trenera golmana i dobio bi skoro sve najkvalitetnije golmane u nasoj regiji u omladinsku skolu Veleza, i dati mu da on bira ko ce gdje braniti jer nasi treneri nisu bas strucni sto se tice golmanske linije.
Bas logicno nekako rjesenje.

Danas sam vidio i Bakir Basic odlazi u Essen, koga zanima on je kadet a igrao je za juniore, super igrac i super se razvio, steta sto necemo docekati za prvi tim da zaigra jer je mali opasna zvjerka.
Ti si naša ljubav jedina!

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 04 jan 2020, 01:05

04 jan 2020, 01:02

Ako se ne varam taj Kodro je bio u Blagaju, pa je otisao u Velez, znam da mi je neko pricao za njega. Velez je dosta dobio dobrih igraca iz okolnih klubova. Cuo sam i za Pucu iz pionira kazu mali voli fudbal pravo, a i igra dobar fudbal ima sve predispozicije da postane pravi igrac. (I on je dosao iz Blagaja, trebalo bi vidit ko dole radi sa djecom ako je do trenera jer nije moguce da toliko igraca ima iz Blagaja talentovanih eto tako samo od sebe).

Uglavnom da se vratim, ne znam koliko neko blizak upravi ima ali Adnana Dizdarevica dovesti u omladinsku skolu Veleza i dati mu ulogu koordinatora - trenera golmana i dobio bi skoro sve najkvalitetnije golmane u nasoj regiji u omladinsku skolu Veleza, i dati mu da on bira ko ce gdje braniti jer nasi treneri nisu bas strucni sto se tice golmanske linije.

Danas sam vidio i Bakir Basic odlazi u Essen, koga zanima on je kadet a igrao je za juniore, super igrac i super se razvio, steta sto necemo docekati za prvi tim da zaigra jer je mali opasna zvjerka.
Jeste, to je taj. Bio je u Blagaju kao pjetlic i predpionir ja mislim. Steta je propustat bilo koga ko pokazuje imalo talenta i volje za napretkom. Uz ispravan pristup mozemo izbaciti jednog igraca u prvi tim barem u 3 godine.
Forzza Velez

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 04 jan 2020, 01:35

04 jan 2020, 01:05

Jeste, to je taj. Bio je u Blagaju kao pjetlic i predpionir ja mislim. Steta je propustat bilo koga ko pokazuje imalo talenta i volje za napretkom. Uz ispravan pristup mozemo izbaciti jednog igraca u prvi tim barem u 3 godine.
Flashback
Da se vratim na par godina unazad omladinske skole imali smo mi Dugalica jednog veoma kvalitetnog golmana, zao mi je sto sada nije junior pa da svojom kvalitetom bljesne, inace prestao je igrati fudbal.
Pa smo imali kroz jednu generaciju Volodera koji je bio kod nas i lose branio, pa je otisao u Igman borio se za prvog golmana i sada otisao u Kantonalnu ligu u Iskru iz Stoca.
U toj 96 cini mi se generaciji smo imali i Tipuru koji je i dan danas tu, brani za Bjelopoljac na posudbi i nije nesto branio kod nas, samo jednu protiv Travnika kad je 0-0 zavrsilo (Nurkovic cupao zicere). Poslije smo imali Bosnjaka koji je znao odbraniti nemoguce, pa primiti ludilo, a branio je u Tosku sa Strikom proslu sezonu redovno se mijenjao, sada je u Borcu iz Jelaha, solidan je golman. Od 99 generacije imamo Rahimića, kod nas je ali na posudbi u Jedinstvu, proba da skupi minute.

I onda kad podvučeš liniju imali smo samo jednog kvalitetnog golmana u pet generacija e to je pravi problem terena u Sjevernom.

Nadam se da ce buduce generacije biti kvalitetne i da će Velež imati svoje domaće golmane kao što ih je i imao.
Ti si naša ljubav jedina!

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 04 jan 2020, 01:59

04 jan 2020, 01:35
04 jan 2020, 01:05

Flashback
Da se vratim na par godina unazad omladinske skole imali smo mi Dugalica jednog veoma kvalitetnog golmana, zao mi je sto sada nije junior pa da svojom kvalitetom bljesne, inace prestao je igrati fudbal.
Pa smo imali kroz jednu generaciju Volodera koji je bio kod nas i lose branio, pa je otisao u Igman borio se za prvog golmana i sada otisao u Kantonalnu ligu u Iskru iz Stoca.
U toj 96 cini mi se generaciji smo imali i Tipuru koji je i dan danas tu, brani za Bjelopoljac na posudbi i nije nesto branio kod nas, samo jednu protiv Travnika kad je 0-0 zavrsilo (Nurkovic cupao zicere). Poslije smo imali Bosnjaka koji je znao odbraniti nemoguce, pa primiti ludilo, a branio je u Tosku sa Strikom proslu sezonu redovno se mijenjao, sada je u Borcu iz Jelaha, solidan je golman. Od 99 generacije imamo Rahimića, kod nas je ali na posudbi u Jedinstvu, proba da skupi minute.

I onda kad podvučeš liniju imali smo samo jednog kvalitetnog golmana u pet generacija e to je pravi problem terena u Sjevernom.

Nadam se da ce buduce generacije biti kvalitetne i da će Velež imati svoje domaće golmane kao što ih je i imao.
Olija mi je najvise zao, strasan golman bio i pravi vodja na terenu. Voloder i ostali su bili samo jedni od mnogih pokusaja
Forzza Velez

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 04 jan 2020, 11:35

SaMoVelez je napisao/la:
03 jan 2020, 20:28
S obzirom da sam novi na forumu, samo da pozdravim moje Rođene i neka se niko ne ljuti poseban pozdrav ide za onog starohana brata ,@Pastrmku, nadam se da ima uredne putne isprave i neka pazi na rok važenja brzo će mu trebati za putovanje sa Veležom.
:wave:
Pozdrav i za tebe brato :thumbup: kao stara lisica imam smek da si neko od stare ekipe odavde kad su bila najveca ispisavanja po ostatku ovog foruma jer je Velez imao najjace forumase. Ma sta da ti kazem. To je napisao jedan moj brat 27.07.2016 i citiram ga "samo strpljenje i sabur braco crvena" :tokralju: Ono konta covjek tada bola ulazim u petu deceniju kakav sabur ta cu saburat vakat mi poceti rahmet uplacivati ali smo se razumjeli i isto sam to pisao i govorio. Idemo jedinim ispravnim putem i ono sto sljedi ce biti samo radost za sve nas. Vec smo svima trn u oku jer smo postali prijetnja za sve. Namirisali su stakori jak Velez u kojem nema vise grobara i njihovih pusikuraca nego su tu ljudi koji cuvaju cast naseg Veleza i naseg dijela zivota. Ljudi koji su tu jer vole Velez a ne da prave vikendice od njega. Namirisali su i Crvenu Armiju koja se dize i vraca se gdje je uvijek bila. Jebote osmi na tabeli i 500 nas na gostovanja ide :tokralju: Zatvarat cete opet firme i proglasavati neradne dane jer vam dolazi Velez majku vam yebem. Jeste nam se smijali kad smo se skoro ugasili. Ovo je nista sta se sprema kad se budemo borili za titulu. Tako je brato provjerimo kada nam pasosi isticu jer kada ova banda izbori evropu tek ce onda gmizavci vidjeti za koga oni navijaju a za koga mi. Ima nas pun ku.rac ima nas ko kineza i nikada tu ljubav i entuzijazam nismo gubili pa ni kada smo ga trebali spustiti u mezar. I tu smo dostojanstveni bili. Nema ovu ljubav niko zapamti sta ti strmkapa kaze. Jedva cekam pocetak prvenstva da mlatnemo Zvijezdu pa gruhnemo sa 300+ u Tuzlu
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 04 jan 2020, 11:55

admin je napisao/la:
18 nov 2019, 11:35
Daj nekome od ova dva momka moderaciju na temi FK Velez

memberlist.php?mode=viewprofile&u=45810

memberlist.php?mode=viewprofile&u=45259
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

RASanticeva
Kontakt:

Post Postao/la RASanticeva » 04 jan 2020, 11:57

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
04 jan 2020, 11:55
admin je napisao/la:

Potpisujem za Kuleszu - lik bi bio dobar mod
Mostar u srcu, Velež do groba

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 04 jan 2020, 11:59

RASanticeva je napisao/la:
04 jan 2020, 11:57
04 jan 2020, 11:55
admin je napisao/la:

Potpisujem za Kuleszu - lik bi bio dobar mod
Ma naravno. Kulesza strasan momak i vidim cesto je online :bih: jedino ako on nece :rol: ja napisa iz nekog mog ugla ko bi bio najbolji jer su cesto tu a nisam ih ni pitao :D
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Kulesza
Kontakt:

Post Postao/la Kulesza » 04 jan 2020, 12:06

Ma normalno da hoću jer sam em uhljeb em ckapi :D
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★

9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 04 jan 2020, 12:09

Kulesza je napisao/la:
04 jan 2020, 12:06
Ma normalno da hoću jer sam em uhljeb em ckapi :D
:thumbup:

Evo admine
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 04 jan 2020, 15:32

04 jan 2020, 11:35
SaMoVelez je napisao/la:
03 jan 2020, 20:28
S obzirom da sam novi na forumu, samo da pozdravim moje Rođene i neka se niko ne ljuti poseban pozdrav ide za onog starohana brata ,@Pastrmku, nadam se da ima uredne putne isprave i neka pazi na rok važenja brzo će mu trebati za putovanje sa Veležom.
:wave:
Pozdrav i za tebe brato :thumbup: kao stara lisica imam smek da si neko od stare ekipe odavde kad su bila najveca ispisavanja po ostatku ovog foruma jer je Velez imao najjace forumase. Ma sta da ti kazem. To je napisao jedan moj brat 27.07.2016 i citiram ga "samo strpljenje i sabur braco crvena" :tokralju: Ono konta covjek tada bola ulazim u petu deceniju kakav sabur ta cu saburat vakat mi poceti rahmet uplacivati ali smo se razumjeli i isto sam to pisao i govorio. Idemo jedinim ispravnim putem i ono sto sljedi ce biti samo radost za sve nas. Vec smo svima trn u oku jer smo postali prijetnja za sve. Namirisali su stakori jak Velez u kojem nema vise grobara i njihovih pusikuraca nego su tu ljudi koji cuvaju cast naseg Veleza i naseg dijela zivota. Ljudi koji su tu jer vole Velez a ne da prave vikendice od njega. Namirisali su i Crvenu Armiju koja se dize i vraca se gdje je uvijek bila. Jebote osmi na tabeli i 500 nas na gostovanja ide :tokralju: Zatvarat cete opet firme i proglasavati neradne dane jer vam dolazi Velez majku vam yebem. Jeste nam se smijali kad smo se skoro ugasili. Ovo je nista sta se sprema kad se budemo borili za titulu. Tako je brato provjerimo kada nam pasosi isticu jer kada ova banda izbori evropu tek ce onda gmizavci vidjeti za koga oni navijaju a za koga mi. Ima nas pun ku.rac ima nas ko kineza i nikada tu ljubav i entuzijazam nismo gubili pa ni kada smo ga trebali spustiti u mezar. I tu smo dostojanstveni bili. Nema ovu ljubav niko zapamti sta ti strmkapa kaze. Jedva cekam pocetak prvenstva da mlatnemo Zvijezdu pa gruhnemo sa 300+ u Tuzlu
Brato k'o da te znam godinama :mrgreen: sve isto razmišljamo. Sve si dobro rekao, ja bih dodao da ko čeka taj i dočeka. Imali smo slom i ruševine prije 3,5 godine a danas hvala bogu dragom imamo svijetlo na kraju tunela. Gledamo svojim očima i svjedočimo novom uzletu naših Rođenih. Pobjedi ljubav, ona dječja, neiskvarena i nečije se dove uslišiše. Sjećam se zabrinute RAje, ubijene u pojam ali nikad pokorene i uvijek spremne na akciju. Spasiše Veležovi navijači i njihova bezrezervna ljubav našeg Veleža. Nađoše se ljudi sa dovovoljno mudrosti i pameti, sa dovoljno ljubavi i muda i sa dovoljno odlučnosti i snage. Rekao bih patriote i domoljubi, oni koji su svjesni šta za Mostar znači Velež, šta za Hercegovinu znači Velež i šta za državu znači jak i stabilan Velež. U kakvim uslovima i u kakvom okruženju gradimo i jačamo bosanskohercegovačke temelje :tokralju: kakva je volja i odlučnost omladine koja živi Velež, to je za knjiga vjeruj. I sad, dok mi kuckamo iz toplih domova masa naše raje sa nesmanjenom žestinom gradi stadion i prikuplja sredstva u fond za izgradnju. Svi vole svoj Velež, svi se odriču za svoj Velež, svi želimo naš stari Velež, onaj pobjednički i nenadjebivi po igri i vicu. Velež koji rađa šampione, Velež koji dovodi mase na stadione. Blizu smo, hvala gospodaru.
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 04 jan 2020, 15:39

A ljudi moji sta im radimo po ovim anketama za tim polusezone, nedavno na fb sada i na forumu :rol:
Jest da smo nerealni u nekim situacijama al nas boli qrc kad nas ima ko mrava :opaopa:

SaMoVelez
Kontakt:

Post Postao/la SaMoVelez » 04 jan 2020, 15:51

Mostarwolf1981 je napisao/la:
04 jan 2020, 15:39
A ljudi moji sta im radimo po ovim anketama za tim polusezone, nedavno na fb sada i na forumu :rol:
Jest da smo nerealni u nekim situacijama al nas boli qrc kad nas ima ko mrava :opaopa:
:urnebes: :urnebes: a cirkusa bože dragi, ispade da imamo tim koji gazi sve pred sobom :rol: :rol:

PS je lično ću glasati objektivno bez protežiranja naših igrača. Znači još za Brandoa i Hasanovića
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo

Kulesza
Kontakt:

Post Postao/la Kulesza » 04 jan 2020, 15:55

Ovu ekipu polusezone ko da je Feja lično sastavljo :rol:
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★

9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 04 jan 2020, 22:54

Ehh jel vrijeme za pojacanje broj 2 :zviz:
#musvdg

Tracy1
Kontakt:

Post Postao/la Tracy1 » 04 jan 2020, 23:27

1922VFC1981 je napisao/la:
04 jan 2020, 22:54
Imal ista novo
MUSVDG

RASanticeva
Kontakt:

Post Postao/la RASanticeva » 04 jan 2020, 23:45

Red bi bio
Mostar u srcu, Velež do groba

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 05 jan 2020, 00:32

Sredinom sljedece sedmice najavljeno :thumbup:
Forzza Velez

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 05 jan 2020, 10:54

Mislim da će šišić kod vas
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.