Denni Avdić možda dobije poziv za Švedsku umjesto Zlatana. Najbolji strijelac lige sa 19 golova, igra za njihovu mladu reprezentaciju. Evo šta naš selektor kaže za njega:
Ja sam za Avdića čuo prije pola godine i vjerujem da se radi o talentovanom igraču. Međutim, da bi on postao reprezentativac Bosne i Hercegovine, mora dobiti naše državljanstvo i to je jedna dugotrajna procedura. Prema tome, mislim da je bolje da se okrenemo igračkom kadru s kojim trenutno raspolažemo.
Ali bivši selektor, Miroslav Blažević je na taj način doveo nekoliko igrača koje trenutno Vi imate na raspolaganju. Pjanić, Begović i Mujdža su mjenjali državljanstvo, zašto ne i Denni Avdić?
Ma ne želim trenutno razmišljati o tome, nije dovoljno da jedan igrač odigra nekoliko dobrih utakmica pa da ga pozivam u reprezentaciju. Ako Avdić preraste u kvalitetnog igrača i ako bude imao želju da igra za naš tim, dobit će poziv ali za takvo nešto je previše rano.
Ne bojite li se možda da će tada biti malo prekasno, šteta bi bilo da nam se ponovi slučaj Ibrahimović?
Ja znam i za Avdića, Sudića, Seferovića....i još dosta njih i stalno dobivam informacije o tim igračima. Međutim, mi prije svega moramo znati da li ti igrači žele obući dres naše reprezentacije, Avdić je igrao za mladu reprezentaciju Švedske i pitanje je da li uopšte želi igrati za za nas.
Kad on i njemu slicni zaigraju za Svewdku,Norvesku,Svicarsku,Hrvatsku.....onda se treba hvatati za glavu.
Mozda da neko(selektor) poprica s njima,pita ih dali zele igrati i predoci im njegov plan.....pa ako hoce da se vec sad pocnu ganjati papiri.
A po svemu vidjenom/procitanom ovaj Avdic je veoma veoma dobar igrac koji bi nam jako koristio.
Nas selektor je veoma kontradiktoran,pazite Avdic odigrao par dobrih utakmica i to nije dovoljno(par utamica u 30ak dao 20ak golova)a Besic odigrao 10minuta(drago mi je sto ga je pozvao) i to je dovoljno