Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Harrison
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Harrison » 11 dec 2014, 23:16

lafomamone je napisao/la:Ivica Osim treba da se odluci hoce li i dalje sa sigurne udaljenosti popovati svakome ko mu na um padne, ili ce ostaviti konacno na miru ove malo mladje i pametnije da pokusaju nesto konkretno i korisno uraditi
Samo za tebe

[youtube][/youtube]

Pazljivo preslusaj
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 11 dec 2014, 23:28

lafomamone je napisao/la: Ja nemam nista protiv Ivice, samo mi se nekada cini i previse naporan sa nekakvim svojim doskocicama i savjetima koji se cesto ispostave da su nidje veze
Naravno, dosta vise pilanja naopako.
Naporan je sa prepotemntnim doskocicama i carsijskim folovima, a podrskom Susicu doprinio raspadu reprezentacije. Za one koji se ne sjecaju, prije desetak godina, dok je bio u snazi, imao je istu pricu kao danas Vaha... Necu da radim na Balkanu, dole, tamo...vraticu se kuci da treniram Austriju itd.
Svaka cast za ono sto je dao, ali lako je kada se nista ne rizikuje, a puno dobija. Dosao je da nadgleda kako se provode najstrozi uslovi naredbe FIFA-e i proglasen za spasioca, sada moze piopovati po cijeli dan. Namazan je Svabo !
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 11 dec 2014, 23:30, ukupno mijenjano 1 put.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la JoseMourinho » 11 dec 2014, 23:29

I tako lahko se zaboravi ko spasi BH fudbal.... klasično za nas bosnje :(

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 11 dec 2014, 23:30

Wisey je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:Ako je tačno da je Ivica Osim nahvalio Štimca kad je ovaj izbor u pitanju, onda stvarno ne znam šta da mislim.
Igor Štimac bi odveo ovu ekipu na Evropsko. To što se njegov rad gleda kroz par kikseva sa Hrvatskom je prilično glupo. On je tamo bio pod pritiskom javnosti više zbog toga što se pričalo da je u talu s Mamićem preuzeo reprezentaciju, odnosno da je to bio dogovora kojim Štimac prestaje sa svojim aktivnostima unutar njihovog Saveza, predaje potpunu vlast Mamiću a ovaj mu zauzvrat daje Bilićevu poziciju.
Otišao je sa klupe iako je izborio drugo mjesto iza Belgije, što je bio sasvim realan domet Hrvatske. Da li bi prošao Island ili ne bi može se pričati, mada ni Kovač nije nešto briljirao poslije iako se govorilo da će im poteći med i mlijeko kad Igor ode.

Štimac je dobar lider, glasan, ne boji se reći svoje mišljenje, nije u fazonu naših 'stručnjaka' koje zovneš u novine ili na TV a oni pričaju da nisu kompetentni i nemaju ni damu ni znanje bilo šta suvislo reći. Slušajući Štimca kada je radio na HTV-u vidjelo se da prati dešavanja i da je moderan stručnjak. Za Hađiju je svemirski brod recimo.
Štimca su u tim kvalifikacijama vile pronosale. Sreća pa je u grupi bila katastrofalna Srbija i rezultati se poklopili. Škoti su u dvije utakmice Hrvatsku propisno osramotili a Belgija se u Zagrebu igrala sa njima. prije toga 'tika taka' sa Švicarcima u prijateljskoj. O pripremama je presmješno i pričati. Pijanke po Čapljini. Slikanje po Mostaru a onda ih Škoti uzmu u sred Zagreba kao nas Kiprani. Lako moguće da je gori od Sušića kao trener ili su u pet deka.

Možda je on dobar kao sportski voditelj, ali kao selektor nikako. I kažeš bio pod pritiskom zbog Mamića pa ga to kočilo? Šta misliš pod kakvim bi pritiskom bio na našoj klupi? Razapeli bi ga nakon jednog kiksa.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 11 dec 2014, 23:34

JoseMourinho je napisao/la:I tako lahko se zaboravi ko spasi BH fudbal.... klasično za nas bosnje :(
Ma ne spasi on fudbal, savezu je bio prislonjen pistolj na celo i postavljeni ultimatumi, uzmi ili ostavi.
Komitet je postavljen da nadgleda to provodjenje. Kakav spasilac, sto nije dodsao prije deset godina da spasava, nije mu na pamet padalo, nego sada , kada nema nista pametnije.
Mislim, svaka cat na tome sto radi ali mistifikacije, kult licnosti i pravljenje nepogrijesivog mudraca od Osima je bez veze.
Podrska Susicu je najbolji dokaz da kje daleko od nepogrijesivog.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 11 dec 2014, 23:35

Kakav Stimac i k....
Svaki nas kandidat je bolji od njega,cuj zna pricati lijepo,dobro je @lafomamone reko i Tulica kad slusas reko bi da je vrhunski
Ove kvale pa i naredni ciklus na celu nase repke treba da bude domaci strucnjak....to je moje misljenje
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 11 dec 2014, 23:42

SjeverniVjetar je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:I tako lahko se zaboravi ko spasi BH fudbal.... klasično za nas bosnje :(
Ma ne spasi on fudbal, savezu je bio prislonjen pistolj na celo i postavljeni ultimatumi, uzmi ili ostavi.
Komitet je postavljen da nadgleda to provodjenje. Kakav spasilac, sto nije dodsao prije deset godina da spasava, nije mu na pamet padalo, nego sada , kada nema nista pametnije.
Mislim, svaka cat na tome sto radi ali mistifikacije, kult licnosti i pravljenje nepogrijesivog mudraca od Osima je bez veze.
Dokaz moje tvrdnje nažalost :(

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 11 dec 2014, 23:43

SjeverniVjetar je napisao/la:
Ne mogu da shvatim da neko toliko moze naivan biti i da slijepo vjeruje u sve sto cuje na tv-u i u drugim medijima. Sta je to trebao Ivica JAVNO reci, Susic veze nema i ja zelim da mu se uruci otkaz ili Susic nije kvalitetan strucnjak i ne zasluzuje da vodi BiH? Svi pred kamerama diplomatski pricaju, svi svakome podrsku daju, sakrivaju probleme, losu atmosferu, incidente i dr. i tako je svuda u svijetu, ne samo kod nas.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 11 dec 2014, 23:48

JoseMourinho je napisao/la: Dokaz moje tvrdnje nažalost :(
Nazalost, za bosnju je karakteristicno da bezuslovno podrzava ili bezuslovno pljuje. Da je podlozan demagogiji i stvaranju kulta licnosti...

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 11 dec 2014, 23:49

Fudbal u BIH mogu spasiti samo i iskljucivo oni koji su ga i gurnuli u ovo shranje, a to je politika i politicari. Ivica je slabo sta mogao spasiti sa doskocicama i bajatom filozofijom

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 11 dec 2014, 23:52

Zar ocekuejte da pitar kaze nesto pametno i nesto pozitivno o ivici, madaj ba.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 11 dec 2014, 23:55

Ja ne vidim da neko nesto negativno pise, samo se iznose cinjenice

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 11 dec 2014, 23:56

Laz i malogradjanstvo nisu cinjenice.
Sport je lijek za tijelo i duh.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 11 dec 2014, 23:57

lafomamone je napisao/la:Ja ne vidim da neko nesto negativno pise, samo se iznose cinjenice
A koje si ti cinjenice iznio osim svog misljenja,lazi i nagada, jel to cinjenica ?

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 11 dec 2014, 23:59

terabajt je napisao/la:
lafomamone je napisao/la:Ja ne vidim da neko nesto negativno pise, samo se iznose cinjenice
A koje si ti cinjenice iznio osim svog misljenja,lazi i nagada, jel to cinjenica ?
Tvrditi da je on spasio BH fudbal je blasfemija, znaci nidje veze, eto to je cinjenica

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 12 dec 2014, 00:00

Ovi iz manjeg entiteta trejduju smanjenje PL za srpskog selektora. :mrgreen:

Pretpostavljam da je Osim novi selektor, ima najbolje rezultate od ponuđenih iako je smiješna liga u pitanju, nek' se čovjek dokaže, svakako su nam šanse premale taman da Murinja postave.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 12 dec 2014, 00:01

ma hebo vise i repku i selektora sve to treba raspustiti ako bude neki hadzibegic,bazdarevic ili Osim sve je to politika i neciji licni nam,sve to treba raspstiti,il repki zadati nize ciljeve pa da igramo kao malta lihtenstaj kipar et onako da smo tu,a tu lovu od fudbala nogometa prebaciti na kosarku rukomet da probamo i sa tim :P
VOLIM BAYERN

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 12 dec 2014, 00:05

Prema ovome kako ljudi glasaju na ovome i drugim portalima vidi se da je velika večina navijača i javnosti za Amara Osima a Hadžibegić nema nikakvu podršku javnosti. Možda je to problem u savezu da donesu odluku o selektoru.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 12 dec 2014, 00:14

terabajt je napisao/la:Zar ocekuejte da pitar kaze nesto pametno i nesto pozitivno o ivici, madaj ba.
Imaju oni svasta lijepo i pametno reci za njega, vjeruj mi znam sta pricam, oni kad malo popiju otvore dusu i tad ih je milina slusati. Trijezni kad su lagat ce sami sebe, ali nece reci istinu, valjda im to tada lakse pada...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 dec 2014, 00:17

ma Osim selektor...Hadzic, VVrsajevic, Susic tu dje jesu kao i Kvesic i Stanic te mozda jos neki klinac..i Svraka bi ekpslodirao naglo da nije u Osijek otisao...Zukanovic naravno i dalje bez poziva, to sve podrzava 10% stanovnistva i 3% teritorije i svi sretni :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, hurem, riki46, s4mke, zikerrz21 i 72 gosta.