FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Evolution87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evolution87 » 17 okt 2012, 22:37

Radovac igra ofanzivnog veznog.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 17 okt 2012, 22:49

Sarajlijc@ je napisao/la:Kazu da je dobio papire. Ja bih volio da u drugom poluvremenu priliku dobije Radovac 8-)
Morat ce vjeruj jer mu u ugovoru pise da do kraja ove polusezone tj dok ne ude u Bayern Minhen mora igrati svaku drugu tekmu po poluvrijeme :D Znaci 10,11,12,13,14,15,16 kolo.To je 6 kola, naci on "mora" odigrat 3 poluvremena :D

(ovo je iz druge ruke pa nisam 100% siguran ali poprilicno jesam)

Razlika je izmedju njega i Fareta.On je mladji.
Faris je isao na par proba i nije prosao pa se vratio i potpisao ugovor sa FKS.Slazem se da je extra talenat ali on je onaj tip igraca koji u svojoj ekipi (dok je igrao za omladinske kategorije) moze prosevati 6-7 igraca.Sve je lijepo, atraktivno.Problem je sto to u ozbiljnim ekipama i ligama prolazi malo teze.Samir pak ima vjerovatno slabiju tehniku ali bolji sut, jaci, pas, pregled i neke druge stvari i nije dzaba prosao probu u Bayern Minhenu isprve.
Kako god svaka cast njemu i njegovom ocu sto su pristali potpisati ugovor da klub makar hajruje nesto jer bi on svakak otisao na zimu.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 17 okt 2012, 23:00

kanarinac je napisao/la:e ovako manijaci lesinari robijasi i ostale p....cke ostavite nas na miru mozeli u nas ista u klubu da bude aktuelano da vi ne dodjete ovde na temu da se pokusate posrati na to zato molim vas idite rjesajite probleme oko svoje kuce sta vas briga dali ce neko od nas navijaca dati 1500 km i dali ima 1500 km...jer ubice vas ljubomora..sacete reci nikaka ljubomora ovo ono kako nije ljubomora kad ovoliko osporajete a ja to vidim ovako sve sto vi osprajete znaci nas klub to dobro radi..
Zasto toliko licemjerstva izbacujes u skoro svakom svom postu(molim prevedi mi boldirano).
Kakvu ljubomoru ti ovdje vidis na sta bi trebao biti neko ljubomoran.

Da vas hoce daj boze kupiti neko odma bi bilo i drugim klubovima bolje.Kako na sve gledate usko fakat vas ne kuzim :roll:
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 17 okt 2012, 23:02

Nemoj furat :D

Radovac ce i Saida zajebat ;) Oni su nasa buducnost: Civa,Plakalo,Radovac,Handzic ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Ekonomista
Kontakt:

Post Postao/la Ekonomista » 17 okt 2012, 23:13

Radovac ide na zimu u Njemacku.Dobicemo lovu za njega,prije svega zahvaliti se njegovom ocu,velikom pitaru koji nije htio da Sarajevo ne dobije nista za njegovog sina.
Bordo bijeli!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 17 okt 2012, 23:16

Sarajlijc@ je napisao/la:Nemoj furat :D

Radovac ce i Saida zajebat ;) Oni su nasa buducnost: Civa,Plakalo,Radovac,Handzic ;)
Problem je sto Radovac ode na zimu sigurno.Znaci otiso bi i da je potpiso i da nije.Ovako cemo samo i mi hajrovat nesto, kolko tolko i na tome mu svaka cast i njemu i njegovom ocu.Ipak nismo mogli ocekivat da ostane kod nas par godina kad ga je bayern zapiko ima odavno i mali proso na prvoj probi.

Za preostalu trojicu se slazem.Uz Samira najbolji sto imaju u nasem OP trenutno.Znas li kakvi su sa ugovorima?Znam da Handzic i Plakalo imaju ugovre sa prvim timom i da su tu, na kolko su potpisali ne znam.
Sta je s Civom?

Mnogo mi je drago sto igraci sa 15-17 godina potpisuju prof. ugovore.Vecina njih ce vjerovatno i otic prije nego sto odigra 5 utakmica za prvi tim FKS ali uzet cemo makar nesto.Prije su isli kako su htijeli, samo jedan dan se ne pojavi na treningu, sta je bilo kad ono mali otiso negdje da igra. :mrgreen:
Slazem se da bi najbolje bilo da potpisu ugovor na 5 godina, odigraju 3 sezone u Sarajevu pa onda se prodaju za 2-3-5-10 miliona :mrgreen: ali mi nismo u toj poziciji da biramo, kao Dinamo npr koji je odbio 5 mill eura za Halilovica malog.
Ali mislim da ako nastavimo ovu praksu potpisivanja ugovora uz ovaj statut da za par godina mozemo poceti odbijat neke cifre i cekati vece.

Iskren
Kontakt:

Post Postao/la Iskren » 17 okt 2012, 23:16

" onclick="window.open(this.href);return false; Hajmo raja malo o sljedecoj utakmici, prije svega da se ponovi ova igra,rezultat i sto vise raje na tribinama samo Sarajevooooo

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 17 okt 2012, 23:22

propuh je napisao/la:
kanarinac je napisao/la:e ovako manijaci lesinari robijasi i ostale p....cke ostavite nas na miru mozeli u nas ista u klubu da bude aktuelano da vi ne dodjete ovde na temu da se pokusate posrati na to zato molim vas idite rjesajite probleme oko svoje kuce sta vas briga dali ce neko od nas navijaca dati 1500 km i dali ima 1500 km...jer ubice vas ljubomora..sacete reci nikaka ljubomora ovo ono kako nije ljubomora kad ovoliko osporajete a ja to vidim ovako sve sto vi osprajete znaci nas klub to dobro radi..
Zasto toliko licemjerstva izbacujes u skoro svakom svom postu(molim prevedi mi boldirano).

Da vas hoce daj boze kupiti neko odma bi bilo i drugim klubovima bolje.Kako na sve gledate usko fakat vas ne kuzim :roll:
Mislim da misli osporavate. Samo ne kuzim zasto tolike psovke i zbog cega se bogu grijesi i to za sitnice??
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 17 okt 2012, 23:50

zeljocity je napisao/la:
propuh je napisao/la:

Mislim da misli osporavate. Samo ne kuzim zasto tolike psovke i zbog cega se bogu grijesi i to za sitnice??
Ma meni nije jasno zasto uopste dolazite na njihovu temu i komentarisete oko ovoga,njihova ideja,njihov problem a vrijeme ce pokazati dali ce biti uspjesna ili ne.I sami ste svjesni da se ne moze normalno nesto napisati a da se to pogresno ne protumaci(zavist,ljubomora ili strah od njihovog uspjeha u tome i slicno).
Pustite ba ljude,ko ima para kupice ko nema nece,a sta ce biti od svega toga vrijeme ce pokazati svoje.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

mirsonii
Kontakt:

Post Postao/la mirsonii » 18 okt 2012, 09:39

propuh je napisao/la: Onako iskreno jel ti vjerujes u ovo, ne znam koliko imas godina jel znas kako je zaraditi 1500KM na danasnjem vaktu i da ih bacis u "nista".
Ne kuzim ovo jel se oni nadaju u ovoj nasoj drzavi da raja daje pare za klub iz ljubavi ono fakat. Dajes im svaki drugi vikend za karte i to im malo.
Ne znam ali meni ovo sve nesto kao djecija prica veca, ubleha nego sto nama prosipaju s izgradnjom Grbavice :roll:
Narocito ovo s ulagacima iz Dubaia.
Sretno s ovim iako mi ovo ne mirise na napredak i ko zna sta sve stoji iza ove price ko pokusava pare oprat ili sta vec.
Nemam sta da vjerujem, ili ne. Igrom slucaja imam uvid u broj kupljenih uloga. Fk Sarajevo je imalo plan i za prvi i za drugi krug, naravno jos nista nije gotovo, ali prvi krug ako se nastavi ovako bi trebao biti uspjesan.

@ samosarajevo

U interesu kluba nazalost inje da se takve info pojavljuju na internetu, daleko smo jos od cilja, ali odaziv za sad je dobar, ako se ovako nastavi ispunit cemo ocekivanja.

Zato jos jednom vas molim sve kojima je Sarajevo u dusi, one kojima su puna usta Sarajeva, a finansijski stoje dobro, kupite uloge i napravimo evropsko Sarajevo.

payton

Post Postao/la payton » 18 okt 2012, 11:31

iskreno, večina naše raje vjeruje u ovo..ima jedan manju broj koji ne vjeruje ali to je do njih tj njihovo pravo
ali što ne bi vjerovali kad nas naša uprava (od dolaska na čelo kluba) nikada ali baš nikada nije prevarila..a evo več su prošle 2 god.
Niko ne smije zaboraviti da su oni preuzeli klub u najtežim trenutcima za isti. Krenuli su pošteno i hrabro a nije mala stvar "prati ****” iza familije i njihovog dugogodišnjeg lopovluka. Ako ovo i ne bi uspjelo (mislim na kupovanje glasačkih uloga)..nije to radi lopovluka naše uprave nego radi objektivnih stvari na tržištu i sveopšte krize. Kako god bilo naša uprava za dosad urađeno ..zaslužuje svaki respect
YES.WE.DID.

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 18 okt 2012, 14:41

Ademović: Jedva čekam da zaigram, protiv Borca želimo pobjedu
Posljednje pojačanje FK Sarajevo, Edin Ademović, konačno je stekao pravo nastupa za bordo klub...
Posljednje pojačanje FK Sarajevo, Edin Ademović, konačno je stekao pravo nastupa za bordo klub. Spor sa njegovim bivšim klubom trajao je nešto više od mjesec dana, a Ademović nije krio radost zbog toga što je sve konačno završeno.

"Došao sam u Sarajevo nakon prelaznog roka. I pored te činjenice koja je usporavala proces registracije, vodio sam i spor protiv svog bivšeg kluba. Te dvije okolnosti su pravile problem, zbog kojeg nisam imao mogućnost da se ranije registrujem. Konačno, to je iza mene i moji papiri su "čisti". Skoro dva mjeseca sam u Sarajevu, treniram i dugo sam čekao ovaj trenutak. Jedva čekam da počnem igrati.", kazao je Edin Ademović za fcsarajevo.ba, dodavši:

"Gdje god da dođete, početak je težak, takav je bio i moj u Sarajevu. Moram reći da sam trenutno zaista zadovoljan u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Sve je bolje i bolje. Ekipa je kvalitetna, poput Stručnog štaba, i vjerujem da ćemo ostvariti naše ciljeve za ovu sezonu."

U narednom kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadion "Asim Ferhatović-Hase" dolazi ekipa banjalučkog Borca, a Edin Ademović očekuje svoje prve minute u dresu Sarajeva baš na ovom susretu.

"Nisam upoznat sa kvalitetom ekipe Borca lično. Moji suigrači su mi rekli da je riječ o kvalitetnoj ekipi. Međutim, vrlo brzo sam shvatio ambicije bordo kluba, mi jednostavno idemo po tri boda na svakoj utakmici. Nadam se pobjedi i što boljoj igri naše ekipe. Što se tiče moje, svjestan sam da dugo nisam igrao, međutim, zadovoljan sam svojim igrama na treninzima i nadam se da ću znatno doprinijeti pobjedi.", kazao je Edin Ademović.

Također, svi igrači su zdravi i spremni i na raspolaganju su Draganu Joviću. :D ;)
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 18 okt 2012, 14:45

Oktobarska pauza zbog nastupa reprezentativnih selekcija je može se reći dobro došla FK Sarajevo.

Nakon dosta zgusnutog rasporeda i igranja na dva fronta došlo je do pada u igri bordo momaka, pa je pauza sigurno dobro došla da se ekipa regeneriše i fizički i psihički pripremi za naredni period u kome slijedi dosta teških utakmica.

U okviru desetog kola BHT Premijer lige na Koševo stiže banjalučki Borac, koji je u usponu forme u odnosu na početak prvenstva.

U Borcu je u pauzi između dva prvenstva bilo veoma frekventno. Klub je napustila nekolicina standardnih igrača iz prošle sezone, Marković, Ivetić, Maksimović, Stajić, Stakić, Kajkut i Bilbija. Ipak može se reći da je Borac adekvatno pojačan, sa dosta provjerenih igrača i nekoliko povratnika, od kojih treba istaći Teinovića, Bašića, Stokića, Kantara, Vasiljevića, Trivunovića i Avdukića. Nakon eliminacije iz Europa lige, Borac je i izvršio promjenu na mjestu šefa stručnog štaba, pa je Slavišu Božičića zamijenio Slobodan Starčević.

Trener Starčević koristi formacijski sistem 4-2-3-1, dok se ekipa još transformiše u 4-4-2. Na golu je u svim utakmicama ove sezone stajao Asmir Avdukić. Lijevi bočni igrač je Nikola Vasiljević, dok je na desnom beku kapiten, Boris Raspudić, Stoperski par čine dva bivša igrača Sarajeva, Vule Trivunović i Alen Bašić. Centralni vezni igrači su Srđan Grahovac i Dalibor Teinović, od kojih počinju sve akcije Borca. Na krilnim pozicijama igraju Mladen Žižović, Vedran Kantar, dok su u rotaciji još Šubić i Radulović i Dujaković. Ofanzivni vezni igrač i mozak ekipe je iskusni Branislav Krunić. Igrač od koga prijeti i najveća opasnost je prvi strijelac ekipe, Joco Stokić. U rotaciji za sam vrh napada su mladi Petar Kunić i Slaviša Dugić.

Banjalučani, koji su posljednjih godina redovni predstavnici BiH na europskoj sceni, sezonu otvaraju susretima u okviru Europa lige, gdje su se okliznuli na prvoj prepreci protiv nikšičkog Čelika. Također Borac je eliminisan i iz Kupa BiH u okviru šesnaestine finala od niželigaša Čapljine pa im je ostala samo borba u okviru BHT Premijer lige. U prvom kolu Borac je savladao Zvijezdu iz Gradačca (3:0), nakon toga su uslijedila tri vezana poraza, Željezničar (1:0), Slavija (1:2) i Zrinjski (1:0). Ekipa se konsoliduje nakon serije loših rezultata i uslijedila je domaća pobjeda protiv Radnika iz Bijeljine (1:0), nakon čega je donesen gostujući bod protiv Čelika (1:1). Posljednja tri kola Borac je osvojio maksimalnih devet bodova što ga približilo vrhu tabele. Prvo je savladan Rudar iz Prijedora (4:0), nakon toga fenjeraš Gradina (1:3), te Olimpic (2:1).

Na posljednja tri susreta na Koševu, uključujući i Kup utakmicu, Borac je ostao neporažen, ali to treba da bude motiv više bordo momcima, da uz pravi pristup i maksimalno zalaganje prekinu taj neugodni niz.

Sarajevu je u ovom susretu samo pobjeda opcija, da bi se vratilo na pravi kolosijek i nastavilo u pobjedničkom ritmu.

NAPRIJED DIVOVI! 8-)

payton

Post Postao/la payton » 18 okt 2012, 15:59

Said je protiv bijedne Lištice imao dvije bravure. Jedna je rezultirala pogotkom.Očekujem istu stvar da uradi protiv Borca. Isto tako očekujem ovog Ademovića bar pola sata u igri.
YES.WE.DID.

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 18 okt 2012, 17:23

Zdravstveni bilten naše ekipe je na zadovoljavajućem nivou, kako nam je otkrio Ismar Hadžibajrić, fizoterapeut FK Sarajevo.

"Svi igrači su zdravi i spremni, te stoje na raspolaganju šefu stručnog štaba, Draganu Joviću, za predstojeću utakmicu protiv Borca. U protekle dvije sedmice treninzi su bili zaista jaki. Veseli nas činjenica da je fizička sprema dovoljno dobra, kako nije bilo nikakvih povreda.", kazao je Hadžibajrić.

Jedini povrijeđeni igrač, Denis Čomor, lagano se opravlja od nezgodne povrede, rupture križnih ligamenata.

"Denis Čomor se trenutno nalazi na ortopediji, gdje će biti do kraja sedmice na uobičajenom post-operativnom tretmanu. Krajem ove sedmice, Denis ide na kućno liječenje. Vjerujemo da njegov proces oporavka neće zabilježiti dodatne komplikacije.", dodao je Hadžibajrić. ;) Hvala bogu.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 18 okt 2012, 20:45

Što će biti s ovim stolicama sa stadiona?

Bi li mi, klubovi iz jugozapadne Bosne, siromašni kao crkveni miševi, mogli zatražiti da nam se donira bar 1000 komada? :D
Hayley <3

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 18 okt 2012, 20:49

badblueboylivno je napisao/la:Što će biti s ovim stolicama sa stadiona?

Bi li mi, klubovi iz jugozapadne Bosne, siromašni kao crkveni miševi, mogli zatražiti da nam se donira bar 1000 komada? :D
Pa mogli bi,al pitanje je bil vam dali

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 18 okt 2012, 20:50

To sam i mislio.

Treba nam 1000 stolica, imali smo akciju, ali je skupljena mizerija, ni za 100 komada... ako se ovamo već riješavaju 17000, mogli bi 6 % poslati u Livno.
Hayley <3

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 18 okt 2012, 20:51

badblueboylivno je napisao/la:Što će biti s ovim stolicama sa stadiona?

Iskreno volio bi ali ne znam ko je prava adresa za to, ja mislim da je Centar za Sport i Rekreaciju
Sarajevo ljubavi moja!

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 18 okt 2012, 20:54

badblueboylivno je napisao/la:To sam i mislio.

Treba nam 1000 stolica, imali smo akciju, ali je skupljena mizerija, ni za 100 komada... ako se ovamo već riješavaju 17000, mogli bi 6 % poslati u Livno.
Prijatelju pa obratite se CRSi općini Centar možda nešto i urodi, jednu peticiju, apel neki potpiišite. Ne znam da mogu ja bi vam ih lićno dao ali opet nije do nas obićnih smrtnika.
Sarajevo ljubavi moja!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”