FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 16 okt 2012, 13:13

Eto vidite, svi kazete gdje ce neko to uraditi, odakle lova, ovo ono... A niko ne kaze to nije moguce zbog toga i toga, sto znaci da je takva situacija moguca... Kod nas ima ljudi koji prave kuce od milion, a ne da nemaju 2,5 miliona na racunu.. Pa imamo preko 80 milionera u Bosni, recimo da jedan od njih navija za Zelju, mrzi Sarajevo, da li je teoretski moguce da kupi paket sebi glasova i da u skupstini uvijek opstruira, ne da da prodje upravni odbor, ovo ono ????
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

DjipaloJunuz
Kontakt:

Post Postao/la DjipaloJunuz » 16 okt 2012, 13:22

Baja_Zvjerka je napisao/la:Eto vidite, svi kazete gdje ce neko to uraditi, odakle lova, ovo ono... A niko ne kaze to nije moguce zbog toga i toga, sto znaci da je takva situacija moguca... Kod nas ima ljudi koji prave kuce od milion, a ne da nemaju 2,5 miliona na racunu.. Pa imamo preko 80 milionera u Bosni, recimo da jedan od njih navija za Zelju, mrzi Sarajevo, da li je teoretski moguce da kupi paket sebi glasova i da u skupstini uvijek opstruira, ne da da prodje upravni odbor, ovo ono ????
Jarane,ima ljudi i te kako koji imaju 2.5m i vise,koji dnevno obrcu 10% i vise od te sume. Samo je pitanje kome je primamljivo. A ponuda nije losa,za 2295000Km imas 51% i odlucujucu vecinu u skupstini,samim tim imas i svoju upravu,a ta uprava ima svog direktora,presjednika i ostale funkcije,a kako ima,e pa ima tako sto to moze izglasati na skupstini.
Vjerovatno i Selimovic i Rizvanovic imaju nekog svog covjeka,jer ne bi sebi potpisali nogu iz kluba sa ovim statutom.Opstepoznato je da ce svak ko da tolike pare imati nekog svog na celu prije ili kasnije.
Ne treba iskluciti Gracica,koji ima finu lovu,a to bi uradio za prestiz,ne treba iskljuciti ni zalizanog,koji takodjer ima para,a konacno bi jednom njegova zadnja bila. Ima ih jos,sta ce biti,niko ne zna,da li ce se tom novom,htio to neko priznati ili ne "vlasniku",aplaudirati sa tribina i dizati ga do neba ili ce se hebavati majka ko BBB Mamicu,pitanje je.Mamic je na slican nacin preuzeo dinamo...
Kako god hrabar i pionirski potez,mozda i ocajnicki,ali hrabar,sretno

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 16 okt 2012, 13:29

Baja_Zvjerka je napisao/la:Eto vidite, svi kazete gdje ce neko to uraditi, odakle lova, ovo ono... A niko ne kaze to nije moguce zbog toga i toga, sto znaci da je takva situacija moguca... Kod nas ima ljudi koji prave kuce od milion, a ne da nemaju 2,5 miliona na racunu.. Pa imamo preko 80 milionera u Bosni, recimo da jedan od njih navija za Zelju, mrzi Sarajevo, da li je teoretski moguce da kupi paket sebi glasova i da u skupstini uvijek opstruira, ne da da prodje upravni odbor, ovo ono ????
Teoretski je moguce, ali da li ima tolikih budala, cisto sumnjam. Pa taj lik ima ime i prezime, pa nasli bi ga, za muda ga svezali, zamisli koliko bi samo ljudi sebi na ledja natovario.
#divovi

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 16 okt 2012, 13:32

payton je napisao/la:
ekran je napisao/la:
zuka_TM je napisao/la:slika
Nema šanse.
ovaj je davno procitan..a vjerujte i njemu je 2.5 velika lova
najvjerovatnije ona grupacija sto je vlasnik GALATE...oni ce kupiti kontrolni paket glasova

Sigurno mu je velika lova kada ulaže 1,5 miliona svake godine u svoj klub.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 okt 2012, 14:00

Koliko mnogo znaci kada je jedna zemlja uredjena i ima nisku stopu nezaposlenosti. Najbolji trenutni primjer je HSV. Naime isti je pokrenuo izgradnju novog trening kampa za mladje kategorije i kako bi uprava ukljucila navijace u taj projekat ponudila ima je da kupovinom tri plakete po razlicitim cijenama ucestvuju u istoj i cilj je bio skupiti 12,5 miliona €. Te plakete su se od 29.09. mogle kupiti po cijenama od 125 € (koja oznacava broj godina kluba), zatim od 404 € (broj golova koje je postigao Seeler u dresu HSV-a) i 1887 € (broj koji oznacava godinu osnivanja) i za dvije sedmice klub je vec skupio 10,5 miliona €.

Mislim da je ovaj potez Sarajeva teoretski dosta odlican, ali u BiH to je tesko sprovesti u dijelo s obzirom na ekonomsku situaciju koja vlada u drzavi. Ja tvrdim da smo u rangu neke prosjecne Evropske zemlje sto se zaposlenosti tice da bi Sarajevo skupilo vise nego dovoljno sredstava i klub i ostao u rukama navijaca, no ovako postoji i odredjeni rizik.

Mada i dalje tvrdim da je jedini put za uspjeh i za Vas i nas da se oba kluba privatizuju, no opet ima ono ali...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 16 okt 2012, 14:20

Kad bi skupili makar 300 000 da mozete platiti ove kazne i dugovonja jer nema evrope ako ostane ovakva situacija . Mislim da je to prvi cilj kluba bio bi budala ko vjeruje da se moze skupiti par miliona kao sto neki ovdje ocekuju.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 16 okt 2012, 14:43

Uskoro nove stolice na Zapadu...

Mi i Šahtar.. :lol:
F.K.SARAJEVO

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 16 okt 2012, 15:23

amerosm je napisao/la:Koliko mnogo znaci kada je jedna zemlja uredjena i ima nisku stopu nezaposlenosti. Najbolji trenutni primjer je HSV. Naime isti je pokrenuo izgradnju novog trening kampa za mladje kategorije i kako bi uprava ukljucila navijace u taj projekat ponudila ima je da kupovinom tri plakete po razlicitim cijenama ucestvuju u istoj i cilj je bio skupiti 12,5 miliona €. Te plakete su se od 29.09. mogle kupiti po cijenama od 125 € (koja oznacava broj godina kluba), zatim od 404 € (broj golova koje je postigao Seeler u dresu HSV-a) i 1887 € (broj koji oznacava godinu osnivanja) i za dvije sedmice klub je vec skupio 10,5 miliona €.

Mislim da je ovaj potez Sarajeva teoretski dosta odlican, ali u BiH to je tesko sprovesti u dijelo s obzirom na ekonomsku situaciju koja vlada u drzavi. Ja tvrdim da smo u rangu neke prosjecne Evropske zemlje sto se zaposlenosti tice da bi Sarajevo skupilo vise nego dovoljno sredstava i klub i ostao u rukama navijaca, no ovako postoji i odredjeni rizik.
Mada i dalje tvrdim da je jedini put za uspjeh i za Vas i nas da se oba kluba privatizuju, no opet ima ono ali...
Ovo je sva poenta. Ako sam dobro razumio ovaj statut, cilj je bio da u skupštini budu ljudi koji su(će) konkretno pridonijeti napretku kluba. Da bi to potvrdili potrebno je da uplate 30.000,00 KM (ili 20 uplata po 1.500,00 KM). Znači ne može neko sjediti u skupštini ''na lijepe oči''. Sad se postavlja pitanje koliko naša raja to stvarno može sebi priuštiti. Pitanje je da li će iko sa ovog foruma uplatiti 1.500,00 KM? Iskreno čisto sumnjam. Što se tiče investitora koji bi uložili mimi ljubavi, pitanje je šta oni tim dobijaju? Šta im ti ''upravljački'' glasovi donose? Šta oni mogu sa njima? Da li npr. mogu promjeniti grb, boju, ime.....? Na koji način (i da li uopšte) ostvaruju profit, obzirom da ovdje nema dividende.......

payton

Post Postao/la payton » 16 okt 2012, 15:27

vi koji ne znatebsituaciju sa NG nemojte ovdje prosipati šuplju i ublehu
levat neče iz više razloga a okrenuo se svom projektu zv...svi navijači u jedan lift
da je bogat..jeste
da može na dvije strane nema šanse..i za njega je to prevelik zalogaj
YES.WE.DID.

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 16 okt 2012, 17:04

Prije tačno 46 godina zadnju zvaničnu utakmicu u bordo dresu odigrao je Asim Ferhatović Hase. Gospodin u kopačkama svoju zadnju fudbalsku utakmicu odigrao je na čuvenoj Kantridi.
Sarajevo je stiglo u Rijeku kao vodeći tim na tabeli nakon sedam kola. Bordo tim slavio je ubjedljivu pobjedu nad domaćinom i tako sačuvalo vodeću poziciju. Ipak ta utakmica neće ostati upamćena po tome. Igrao se 15. minut susreta, a jedan domaći igrač oštro je startovao na Haseta, koji je zbog povrede morao napustiti teren. Niko ni slutio nije da je to Hasetova zadnja "tekma." Sarajevo je u konačnici slavilo pobjedu rezultatom 4:0. Strijelci za bordo tim bili su Vahidin Musemić dva puta, Prljača, te Šiljkut koji je zamjenio povrijeđenog Haseta.

Asim Ferhatović se pokušao u nastavku sezone vratit na teren ali u tome nije uspio. Bol u njegovom koljenu bila je prevelika i Hase nije mogao nastupiti ni na meču koji je njegovom Sarajevu donio prvu titulu Jugoslavije. Te 1967. na stadionu Koševo, koji sada nosi ime po najvećem igraču i čovjeku koji je nosio bordo dres, Sarajevo je postalo prvi osvajač titule u Jugoslaviji iz Bosne i Hercegovine.

Asim Ferhatović Hase ostat će najveća legenda tima sa Koševa. Jer Hase je volio fudbal, Hase je volio loptu, Hase je volio Sarajevo. Sa postignutih 100 golova Hase je najbolji srijelac kluba svih vremena. U sezoni 1963/1964. nakon povratka iz Turske bio je najbolji strijelac lige sa 19 postignutih golova.

Osim za Sarajevo igrao je i za Fenerbahce, a ostat će upamćene njegove riječi nakon što se vratio u Sarajevo poslije svega četiri odigrane utakmice i jednog gola za tim iz Istanbula. "Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati." Jedno je sigurno, današnji fudbaleri imali bi šta da nauče od Haseta. Bile to fudbalske, ili ljudske vrline.
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 16 okt 2012, 17:47

http://youtu.be/XIfJgcIq4FM SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
Sarajevo ljubavi moja!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 16 okt 2012, 18:45

ublehas je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Koliko mnogo znaci kada je jedna zemlja uredjena i ima nisku stopu nezaposlenosti. Najbolji trenutni primjer je HSV. Naime isti je pokrenuo izgradnju novog trening kampa za mladje kategorije i kako bi uprava ukljucila navijace u taj projekat ponudila ima je da kupovinom tri plakete po razlicitim cijenama ucestvuju u istoj i cilj je bio skupiti 12,5 miliona €. Te plakete su se od 29.09. mogle kupiti po cijenama od 125 € (koja oznacava broj godina kluba), zatim od 404 € (broj golova koje je postigao Seeler u dresu HSV-a) i 1887 € (broj koji oznacava godinu osnivanja) i za dvije sedmice klub je vec skupio 10,5 miliona €.

Ovo je sva poenta. Ako sam dobro razumio ovaj statut, cilj je bio da u skupštini budu ljudi koji su(će) konkretno pridonijeti napretku kluba. Da bi to potvrdili potrebno je da uplate 30.000,00 KM (ili 20 uplata po 1.500,00 KM). Znači ne može neko sjediti u skupštini ''na lijepe oči''. Sad se postavlja pitanje koliko naša raja to stvarno može sebi priuštiti. Pitanje je da li će iko sa ovog foruma uplatiti 1.500,00 KM? Iskreno čisto sumnjam. Što se tiče investitora koji bi uložili mimi ljubavi, pitanje je šta oni tim dobijaju? Šta im ti ''upravljački'' glasovi donose? Šta oni mogu sa njima? Da li npr. mogu promjeniti grb, boju, ime.....? Na koji način (i da li uopšte) ostvaruju profit, obzirom da ovdje nema dividende.......
ne ostvaruju taj profit ali znas sta se moze ako tih clanova u skupstini bude malo, tj malo njih x punopara
Znaci, lupam, njih 6 je ulozilo po 750.000 (4,5 mill tj projekat je u potpunosti uspjesan cemu se nadamo).
za tih 4,5 mill klub ako ih pametno utrosi za 2-3 moze stati na noge potpuno.
Odma vratit 2 mill dugova (1 mill drzavi i 1 mill privatnicima i bivsim igracima).ovo bi puno znacilo da ljudi vide da se dugovi vracaju.Racuni deblokirani automatski.Ostaju ti 2,5 mill.Ulozit nesto u OP, povecat broj trenera, po mogucnoti povecati i njihovu strucnost i one neke opce uslove u OP.Opet ti ostaje preko miliona i po.Te pare ulozit u igracki kadar.Dobre i mlade igrace vezat dugim ugovorima, njih spojit sa nekim iskusnim.Saida u tom slucaju vezat ugovorom naredne 3-4 godine :mrgreen: Sponzori bi se u takvoj situaciji ljepili za nas, mediji bi brujili "sarajevo vraca 2 miliona dugova instant" , "said produzio 3 godine" , isl...vidjelo bi se da se radi na stabilnosti, dugorocnoj.
Ugl da ne duzim,pametno ulozit 4,5 miliona i za 2-4 godine mozemo ocekivat grupnu fazu el ili neki veci transfer, konstantno dobre rezultate, pun stadion, sponzore jake...Ugl ostavljat dovoljno para da klub funkcionise sasviiim normalno, nastavit ulagat u neke stvari (OP pogotovo) isl i trebalo bi ostat dovoljno para da i ovi sto su ulozili nesto vide od toga

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 17 okt 2012, 02:03

Hollywood je cudo :lol: Samo mi reci jesi ozbiljan zivota ti? Zar ne bi bilo logicnije da ti milioneri koji vole Zeljeznicar daju kes i ociste raznorane biljke koje rastu na i oko juga?
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 17 okt 2012, 02:13

Hordas Doboj je napisao/la:
Hollywood je cudo :lol: Samo mi reci jesi ozbiljan zivota ti? Zar ne bi bilo logicnije da ti milioneri koji vole Zeljeznicar daju kes i ociste raznorane biljke koje rastu na i oko juga?
Halo bukvalac, ja ti ne govorim o realnom primjeru, nego nekom imaginarnom koji je REALNO ostvariv. Cime ste se vi kao klub zastitili od toga je moje pitanje ?
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 17 okt 2012, 02:30

Baja_Zvjerka je napisao/la:
Hordas Doboj je napisao/la:
Halo bukvalac, ja ti ne govorim o realnom primjeru, nego nekom imaginarnom koji je REALNO ostvariv. Cime ste se vi kao klub zastitili od toga je moje pitanje ?
Odluci se djecace plavi ;)
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

payton

Post Postao/la payton » 17 okt 2012, 08:39

Baja..pa sam si reko da pišeš o nekom imaginarnom slučaju. Znači sve je jasno..nikad se neče desiti..!!
YES.WE.DID.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 17 okt 2012, 11:16

terabajt je napisao/la:Kad bi skupili makar 300 000 da mozete platiti ove kazne i dugovonja jer nema evrope ako ostane ovakva situacija . Mislim da je to prvi cilj kluba bio bi budala ko vjeruje da se moze skupiti par miliona kao sto neki ovdje ocekuju.
nisi i pravu.ovaj statut se provlaci vec duze vrijrme.prije kazni a ako se ne skupi 1,5 mil pare se vracaju ulagacima
a te kazne jesu prob al ne toliki.mali radovav ode u bayern na zimu za 250.000 eura kojim bo trrbali pokrit kazne i te dugove da bi dobili pare od europe.
nemojte zab da jos uvijek ne placamo kazne od pl jer to jos uvijek placa bh telekom.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 17 okt 2012, 12:11

Niste vi đaba pitari... Ko je htio razumiti, razumio je pitanje, a ko nema kapacitet u glavi, on ne bi razumio ni da pitam koliko je 1+1.. ;)

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 17 okt 2012, 12:35

Baja_Zvjerka je napisao/la:Niste vi đaba pitari... Ko je htio razumiti, razumio je pitanje, a ko nema kapacitet u glavi, on ne bi razumio ni da pitam koliko je 1+1.. ;)
Ponavljas isto pitanje i uopste ne citas odgovore.

Znaci nece niko uloziti milion da bi se zajebavao. Postoji milion razloga za to, samo sto je nas bosanski mentalitet takav pa odmah kontamo sta ako neko ulozi pare da bi unistio klub.
Ako neko mrzi Sarajevo, a voli Zelju, puno mi je logicnije da ulozi pare u Zelju i na taj nacin iskoristi moc novca. Hipoteticki postavljate neke situacije, koje po meni nemaju ni 1% sansi da se ostavare.
#divovi

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 17 okt 2012, 14:12

Jos malo i mozete platiti kazne :mrgreen:
NO PYRO NO PARTY

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Evander, N3R3D i 33 gosta.