Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

kobac
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la kobac » 02 nov 2014, 22:45

Momci večeras sam u Mejdanu izgubio mobitel Sony Xperia Z,ako je neko našao molim samo da mi vrati SIM i memory karticu,a ako je dobra duša može i mobitel :pray:
btw.Idemo na euro :bih: :bih:

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 02 nov 2014, 22:46

Ma lose sve ovo ne mozemo dobiti jednu dansku, ne zove ovaj selektor prave igrace bla bla bla samo cekam da krenu takvi komentari koja smo mi bolesna nacija

Bravo momci samo tako dalje i aBda icemo i na EP a sad na svejtskom sa ovakvim pristupom msm da mozemo proce prvu grupu i biti medju te prve 4 ekipe u grupi

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 02 nov 2014, 22:46

Jednostavno nemamo nekog ko ce izmislit go,bilo to u vidu kreativne asistencije ili suta,kad nikog ne ide i kad se mrcvari lopta.Takvih par golova nam fali svaku utakmicu.
Nad tobom sunce najljepše sja

habib
Kontakt:

Post Postao/la habib » 02 nov 2014, 22:49

Pa Terzic je izmislio par asistencija za Toromanovica
habib

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 02 nov 2014, 22:53

ronaldo99 je napisao/la:Ma lose sve ovo ne mozemo dobiti jednu dansku, ne zove ovaj selektor prave igrace bla bla bla samo cekam da krenu takvi komentari koja smo mi bolesna nacija

Bravo momci samo tako dalje i aBda icemo i na EP a sad na svejtskom sa ovakvim pristupom msm da mozemo proce prvu grupu i biti medju te prve 4 ekipe u grupi
Ko si ti da pises kakva je nasa nacija, i da li je bolesna?

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 02 nov 2014, 22:53

habib je napisao/la:Pa Terzic je izmislio par asistencija za Toromanovica
Ako ces tako uzimat sve golove smo dali na suteve i asistencije,mislio sam na onaj period kad nikom ne ide i niko ne zna kako do gola,da lopta dodje do jednog koji ce rodit nesto i iz nikakvog napada dat go.Nije nas iso dalekometni sut preko ogromnih danaca,ko zna da je ušla koja takva lopta..
Ono nije izmišljanje,ono je predobro uigrana akcija,svaka cast Markovicu,a i Terziću/Toromanovicu

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 02 nov 2014, 22:56

pinoglavi je napisao/la:
habib je napisao/la:Pa Terzic je izmislio par asistencija za Toromanovica
Ako ces tako uzimat sve golove smo dali na suteve i asistencije,mislio sam na onaj period kad nikom ne ide i niko ne zna kako do gola,da lopta dodje do jednog koji ce rodit nesto i iz nikakvog napada dat go.Nije nas iso dalekometni sut preko ogromnih danaca,ko zna da je ušla koja takva lopta..
Dva puta je Malinovic pogodio, jednom Celica.

Jbg, Prce umro, nikako nismo mogli preko danskog bloka i Landina.

Al imali smo dosta fantasticnih akcija i spustanja na Toreta, na krila iza leđa itd...

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 02 nov 2014, 22:58

Prvo,poraz je poraz i tu se nema sta slaviti,makar on dosao i od jedne Danske,u takvo nesto smo jednom upali(poraz od Argentine u fudbalu,a kasnije znamo kako smo zavrsili)i ne bi trebali dozvoliti da nam se to ponavlja.

Nije bilo lose i to bi bila najprimjerenija ocijena.
Misljenja sam da smo,uz malo vise pribranosti,ovdje mogli do remija a mozda i do pobjede.Ono sto mene ohrabruje je da smo uspjeli tehnicke greske smanjiti na najmanju mogucu mjeru ali ono sto,na zalost,nismo uspjeli,je da smanjimo broj promasenih zicera,barem 5 smo promasili i veceras a to je nesto sto je neprihvatljivo i na cemu se ozbiljno treba raditi kao mozda i nasem trenutno najvecem problemu.

U svakom slucaju,rukometna reprezentacija je strasno napredovala i treba cestitati selektoru koji je pravi primjer trenera koji uvijek stremi vecim i vecim ciljevima,kao i ovoj generaciji srcanih momaka koji daju zadnji atom snage u dresu sa drzavnim grbom.
Svi im trebamo pomoci jer sam siguran da,uz sticanje iskustva igranja na najvecem nivou,mogu jos jako mnogo napredovati.
Bravo momci,samo tako nastavite :bih:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 nov 2014, 23:02

Sad sa meca,nema se momcima sta zamjeriti,lavovski su odradili posao,samo su me nervirali kada smo imali sansu da odemo na +2,oni izgube loptu,kada smo negdje oko polovine drugog djela bili blizu da stignemo dance,oni dozvoljavaju da Hansen tri puta zaredom trese mrezu i tu smo definitivno pali..odbrana dobra do 40-45 minute i onda pad..jbg ljudi nas uzeli na iskustvo..izludjivao me je Landin,sta covjek skida nije humano,a nasi golmani zajedno nisu imali odbrana kao Landin..na kraju Buric skida 3 zicera,ali kasno..falio je Ivan Karacic,Prce me razocarao u ova dva meca,trebao nam je Prce kao protiv Islanda..ali kao sto sam rekao momcima se sta nema zamjerit,danci su dva koplja iznad nas,poraz od dva gola je prihvatljiv..

Atmosfere sto se tice,zaista spektakularno,kada ti danci se naklone i kada sam vidio njihove face kada citav Mejdan skace,sve ti bude jasno...mnogi jos trebaju da nauce kako se pravi jedna atmosfera sto se tice dvoranskog navijanja ;)

VI STE PONOS DRZAVE ! :bih:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 02 nov 2014, 23:04

Ne treba slaviti poraze, pa makar oni bili minimalni od najboljih. Imali smo pozitivnih stvari večeras, ali ipak kada fali Karačić, kada Landin ima skoro pa duplo više odbrana od naša dva golmana, kada Prce ne može meda, teško je očekivati nešto više. Ovo je maximum naš. Svaka čast momcima za borbu. U ovakvim tekmama nam je potreban neko ko će uzeti stvari u svoje ruke, kao što je to Hansen radio na drugoj strani ili Prce protiv Islanda. Da smo imali takvog igrača večeras, bilo bi svašta, ovako smo morali svaki gol izraditi kolektivnu akciju.
Mes Que Un Club

ComeOn
Kontakt:

Post Postao/la ComeOn » 02 nov 2014, 23:08

kobac je napisao/la:Momci večeras sam u Mejdanu izgubio mobitel Sony Xperia Z,ako je neko našao molim samo da mi vrati SIM i memory karticu,a ako je dobra duša može i mobitel :pray:
btw.Idemo na euro :bih: :bih:
Bolje da si samo napisao: Halalim ga...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 02 nov 2014, 23:09

Po meni je Prce pravio razliku obje utakmice protiv Islanda,sad nam je falio taj njegov ucinak.Veceras ko je puco sa 10+ metara vise je bilo iz ocaja.
Da me ne shvatite pogresno samo komentarišem sta nam fali :D

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 02 nov 2014, 23:16

Rezultat je realan...vrlo je lijepo vidjeti ozbiljan pristup i profesionalnost tokom skoro cijele utakmice...takodjer svaka cast navijacima...dosta smo napredovali i navijacki i igracki...inace prvi put nakon dugo vremena gledam reprezentaciju...zivim u Danskoj i gledao sam danski prenos...Danci nas mnogo hvale i reprezentaciju BiH i i bh. navijace...kazu da drugo mjesto mozemo zauzeti i da smo favoriti :thumbup: :bih:
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 nov 2014, 23:20

Tuzlo moja, Mejdane moj :bow:

svaka čast reprezentativcima, kao i uvijek borbenost i zalaganje na nivou :thumbup: po meni je Landin ključ našeg poraza, a njihove pobjede, ipak je imao 15 odbrana, da je imao 3 manje, pobjedili bismo :mrgreen: ljudi imaju logično bolje šutere, što su u drugom poluvremenu pokazali Hansen i onaj drugi Danac, dok naši nisu takva klasa, pa smo i promašivali takve šuteve jebga :D slažem se i ja da je onaj detalj kad smo izgubili loptu na +1 možda bio i presudan, nekako vjerujem da ne bismo izgubili da smo otišli na dva razlike, al' šta da se radi :cry:

ovakav pristup protiv Litvanije i Bjelorusije, upisat' ćemo sve tri pobjede, siguran sam, a nadam se da će meč protiv Bjelorusije bit' igran u Mejdanu, jer će to bit' ključni meč, a ovakva atmosfera nosi igrače! što se tiče meča protiv Litvanije, volio bih i njega u Mejdan, al' et', da ne budem na kraj srca, može u Cazin ili Sarajevo

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 02 nov 2014, 23:22

[youtube][/youtube]
poslije kosarke jos jednom pokazali kako se docekuje reprezentacija

pa nek opet negdje drugo igraju
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 02 nov 2014, 23:24

Svaka čast momci na borbi i zalaganju svih 60.minuta. Nije sramota izgubiti dva razlike od ponajbolje reprezentacije na svijetu. Još kad se uzme da smo fulali popriličan broj zicera, rezultat bi bio tu negdje. Samo ovako nastavite i nema zime :bih:

Publika, dvorana, atmosfera :thumbup:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 02 nov 2014, 23:24

Šteta, Landin je prevagnuo. Ono što je meni ipak bitno je da se vidi veliki napredak, prije svega na tom psihološkom planu. Mjesta za napredak sigurno još ima i treba nastavit uzlaznom putanjom.

Atmosfera na nivou, kao i na košarci. :cool: Jest da sam mor'o bit u yebenom ćošku iako sam sat i po prije meča bio tu, ali nema veze. Pobjeda je samo još nedostajala.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 02 nov 2014, 23:31

Ja sam zadovoljan, iako teško je to reći kada izgubiš. Mislim da smo mogli uzeti bar bod, ali što zbog objektivnih razloga (neigranje karacica) i ne objektivnih, nismo...

Prce je stvarno bio van forme ove dvije tekme. Haj što nije uspio dati golove, probijati, asistirati, nego je imao i izgubljenih lopti u obje tekme. Ali eto, za nadati se da ce biti bolje.

Kao sto sam napisao poslije utakmice sa Bjelorusijom, Terzic se morao vise koristiti u odbrani. Vidi se da ima on jos snage i pure...medjutim, pozitivno me iznenadio u napadu. Sjajna proigravanja za Toromanovica. A da ne govorim o sedmercima, jer vazda smo tu losi zadnjih godina bila. Terza :clap:

Ja ne znam imamo li jos koje rjesenje za srednjeg. Pericu treba jos iskustva...Karacic povrijedjen. harmandicu smo se zahvalili. Doborcu isto tako. Trebao bi nam jedan kvalitetan srednji bek i jedan igrac koji moze raspaliti loptu protiv ovako visokih odbrambenih igraca. Tu treba sirina. Ne moze se uvijek spustati za pivota lopta.

Jedva cekam svjetsko. Mogli bi biti prijatno iznenadjenje.

VOLIM TE BIH :bih:
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 nov 2014, 23:32

jebga, onaj Bašić iz Francuske bi nam dobro došao, al' et' ..

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 02 nov 2014, 23:33

Odlican nastup nasih rukometasa, izvukli smo maksimum. Landin se probudio u nevrijeme i nije vise nikako ni zasp'o. :mrgreen: Idemo dalje, siguran sam da ce Bjeloruse nakantati vecom razlikom. :bih:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.