Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Pa ne mogu biti dvije istine, ne kontam sta zelis reci sa ovim.
Rusi pocinili masakar u Buchi uz dokaze kako mogu biti dvije istine? Nemaju dvije istine nego samo ima istina i laz. Jedan uvijek laze, u ovom slucaju oni koji su taj masakar i pocinili, kao i u BiH preslikano.
Njihove „istine“ su uvijek iste: Da su ove pobijene zena, djeca, muskarci nacisti/ekstremisti, da su se svi sami pobili i zakopali ili su ih ubili pripadnici njihovog naroda da ukaljaju obraz tako „cestitog naroda i vojske“ kao sto je Rusija.
Rusi pocinili masakar u Buchi uz dokaze kako mogu biti dvije istine? Nemaju dvije istine nego samo ima istina i laz. Jedan uvijek laze, u ovom slucaju oni koji su taj masakar i pocinili, kao i u BiH preslikano.
Njihove „istine“ su uvijek iste: Da su ove pobijene zena, djeca, muskarci nacisti/ekstremisti, da su se svi sami pobili i zakopali ili su ih ubili pripadnici njihovog naroda da ukaljaju obraz tako „cestitog naroda i vojske“ kao sto je Rusija.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 06 apr 2022, 09:39, ukupno mijenjano 2 puta.
- Shategabri
- Kontakt:
Znači napao si me, rušiš, pališ i onda mi dođeš sa pričom kako ja sam sebe ubijam?!
Ma mrš!
Ma mrš!
Koševo Zapad
debili level ruska vojska i njihovo kopanje rovova u crvenoj šumi
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Već viđeno.Shategabri je napisao/la: ↑06 apr 2022, 09:36Znači napao si me, rušiš, pališ i onda mi dođeš sa pričom kako ja sam sebe ubijam?!
Ma mrš!
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Odvratne lazi plasiraju rusi i njihovi pijuni
Kao sto neko napisa, ni nacistima nije palo napamet da kazu da su Jevreji sami sebe pobili

A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
- ASD
- Kontakt:
Prvo treba zauzeti Kherson.gruezi je napisao/la: ↑06 apr 2022, 06:54Pravoslavni talibani okruzeni u khersonu... natjerati ih na predaju a onda ako( kad) mariupol padne zamjenit ih za azov i ostale...nakon toga u potpunosti odsjeci komunikaciju sa krimom I natjerati talibane na bjezaniju iz berdijanska I melitopola... predstoji nam ono sto sam najavio prije 7 dana tj talibanski napad na slovijansk , kramatorsk I lychesensk...ako ukri izgube ide dejtonizacija ukrajine a ako pobjede onda ce rusofilima ostati 2 opcije: iseljenje u rusiju ili ukrajinizacija... rusiji bi ovo prvo vjerovatno bolje doslo jer bi zakrpilo demografske rupe jer rusko stanovnistvo izumire jos brze nego vecina u evropi...ceceni I slicni im popravljaju demografski prosjek...oko harkiva ce biti jos dejstsva jer ce talibani ciljati da vezu sto veci dio ukr trupa van kako bi olaksali agresiju u donbasu I na jugu...
Tu se Rusi neće tek tako povući jer im je plan da osnuju novu narodnu republiku, po uzoru na Donetsk i Lugansk.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Sta im je sada cilj nakon povlacenja sa sjevera, koji je end game ovdje ustvari?
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Al kakva je to smećarska nacija, lažovi, zločinci, agresori, još nisu ni u ratovanju kako se prestavljaju. Fuj.
- Shategabri
- Kontakt:
Pretpostavlja se da će se grupisati na Donbas, da su se skontali kako im je prevelik zalogaj raširiti se na cijelu Ukrajinu, da će gledati da uzmu u nekoj ofanzivi ono što bi zaokružilo DNR i LNR.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑06 apr 2022, 10:56Sta im je sada cilj nakon povlacenja sa sjevera, koji je end game ovdje ustvari?
Onda ćemo vjerovatno gledati mirovne pregovore u nedogled u kojim će oni tražiti od Ukrajinaca da sve to priznaju i da se odreknu NATO uz neutralan stav, a ovi od njih da im to vrate i tako ko zna dokad.
Možda će se u dogledno vrijeme oružani sukob obustaviti, međutim ostaće otvoreno sve i neriješeno.
Koševo Zapad
Britanski obavještajci oglasili se o stanju u Mariupolju
TEŠKE borbe i ruski zračni napadi nastavljaju se u okruženom ukrajinskom gradu Mariupolju, priopćila je britanska vojna obavještajna služba.
"Humanitarna situacija u gradu se pogoršava", objavilo je ministarstvo obrane.
"Većina od 160.000 preostalih stanovnika nema struju, komunikacije, lijekove, grijanje ili vodu. Ruske snage spriječile su humanitarni pristup, vjerojatno tako vršeći pritisak na branitelje da se predaju."
TEŠKE borbe i ruski zračni napadi nastavljaju se u okruženom ukrajinskom gradu Mariupolju, priopćila je britanska vojna obavještajna služba.
"Humanitarna situacija u gradu se pogoršava", objavilo je ministarstvo obrane.
"Većina od 160.000 preostalih stanovnika nema struju, komunikacije, lijekove, grijanje ili vodu. Ruske snage spriječile su humanitarni pristup, vjerojatno tako vršeći pritisak na branitelje da se predaju."
-
- Kontakt:
Nije nasa verzija da je genocid. Mi se kao malo furamo da znamo sta je genocid a istina je da 90% stanovnika boli k.urac sta se tamo desilo.Beko je napisao/la: ↑06 apr 2022, 08:54Hvala na uvredi. Lep odgoj.
Kontekst nije razumljen.
Sto hocu da kazem, jeste da ima jedna ispravna istina, koju pozna samo Onaj gore.
Sve ostalo su verzije istine. Nasa verzija i verzija vecinskog stanovnistva Europe je genocid.
Srbima u medijima se godinama prezentira totalna laz. I kad udzes u razgovor sa Srbinom, ne mozes sa njim kao normalna osoba pricati, jer je indoktriran sa spinovanom pricom i tako imaju oni svoju istinu.
I jos jednom hvala na uvredi. Lepo su te odgojili domacini.
Da nas interesuje i da stvarno mislimo da je genocid ti bi vec bio nadjen za pokusavanje spinovanja.
Sve ijedan vojnik tih brigada koje su ucestvovale u svim tim zlocinima ( srebrenica, doboj, foca, gorazde, prijedor) bi bio na spisku i pronadjen i ubijen. U skolama bi se ucilo da su to ubice, i slike tih zvijeri bi bile u svakoj policijskoj stanici u BiH. Vjeruj da bi nas se svako bojao da smo to uradili, to su izraelci tako uradili i cijeli svijet ih se boji. Jer su svjesni sta je njihov narod prezivio i da samo kaznom agresora mogu pokazat zube i spasit svoj narod od jos jednog stradanja .
Mi smo pokazali da sutra kad bi takvi kao ti dosli u bosnu i poceli da ubijaju i siluju ne bismo nista rekli, cak stavise, bilo bi bosnjaka koji bi za 50km pomagali agresoru da opet uradi isto.
Sta god da nam uradite mi reagovati necemo nego cemo pitat ima li jos.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ratuju li uopste 'plavooki' Rusi u ovom ratu? Ja samo vidim neke Chechene i azijate.
Ovo je Azatbek Omurbekov za kojeg se vjeruje da je krvnik iz ukrajinskog grada Buče
⚜️~⚜️~⚜️
-
- Kontakt:
Lijepo si to rekao. Bolno i iskreno.napapijri1987 je napisao/la: ↑06 apr 2022, 11:19Nije nasa verzija da je genocid. Mi se kao malo furamo da znamo sta je genocid a istina je da 90% stanovnika boli k.urac sta se tamo desilo.Beko je napisao/la: ↑06 apr 2022, 08:54Hvala na uvredi. Lep odgoj.
Kontekst nije razumljen.
Sto hocu da kazem, jeste da ima jedna ispravna istina, koju pozna samo Onaj gore.
Sve ostalo su verzije istine. Nasa verzija i verzija vecinskog stanovnistva Europe je genocid.
Srbima u medijima se godinama prezentira totalna laz. I kad udzes u razgovor sa Srbinom, ne mozes sa njim kao normalna osoba pricati, jer je indoktriran sa spinovanom pricom i tako imaju oni svoju istinu.
I jos jednom hvala na uvredi. Lepo su te odgojili domacini.
Da nas interesuje i da stvarno mislimo da je genocid ti bi vec bio nadjen za pokusavanje spinovanja.
Sve ijedan vojnik tih brigada koje su ucestvovale u svim tim zlocinima ( srebrenica, doboj, foca, gorazde, prijedor) bi bio na spisku i pronadjen i ubijen. U skolama bi se ucilo da su to ubice, i slike tih zvijeri bi bile u svakoj policijskoj stanici u BiH. Vjeruj da bi nas se svako bojao da smo to uradili, to su izraelci tako uradili i cijeli svijet ih se boji. Jer su svjesni sta je njihov narod prezivio i da samo kaznom agresora mogu pokazat zube i spasit svoj narod od jos jednog stradanja .
Mi smo pokazali da sutra kad bi takvi kao ti dosli u bosnu i poceli da ubijaju i siluju ne bismo nista rekli, cak stavise, bilo bi bosnjaka koji bi za 50km pomagali agresoru da opet uradi isto.
Sta god da nam uradite mi reagovati necemo nego cemo pitat ima li jos.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- akisarajevo92
- Kontakt:
Srenebritsa
U sve je upucena ali zato ne zna ni kako se grad zove ili je namjerno pogresno napisala
U sve je upucena ali zato ne zna ni kako se grad zove ili je namjerno pogresno napisala
Don't believe the hype.
- Shategabri
- Kontakt:
Ciljano se tako piše, inače poznati diskurs u pisanju od strane onih koji bi na taj način nekog da ponize i uvrijede.akisarajevo92 je napisao/la: ↑06 apr 2022, 12:25Srenebritsa
Pisanje iskrivljenih naziva, malim slovom i tako te stvari.
Kad se jedna visokorangirana dužnosnica zemlje spusti na ovaj nivo komunikacije, onda znaš koliko je sati.
Ne tako davno je njen predsjednik pozivao da se ne desi još jedna Srebrenica u Ukrajini.
No, plagijatorima ne smeta ni to da usput popišaju sami sebe.
Koševo Zapad
Vidiš da piše rate this translation, ona je napisala na ruskom a greške su nastale kroz automatski prevod. Srebrenicu Rusi svakako razvlače kako njima odgovara, kad pošalju vojsku u Ukrajinu reći će da je to da spriječe novu Srebrenicu u Donjecku i Lugansku, a u drugoj prilici će to biti izmišljen zločin.Shategabri je napisao/la: ↑06 apr 2022, 12:50Ciljano se tako piše, inače poznati diskurs u pisanju od strane onih koji bi na taj način nekog da ponize i uvrijede.akisarajevo92 je napisao/la: ↑06 apr 2022, 12:25Srenebritsa
Kad se jedna visokorangirana dužnosnica zemlje spusti na ovaj nivo komunikacije, onda znaš koliko je sati.
Ne tako davno je njen predsjednik pozivao da se ne desi još jedna Srebrenica u Ukrajini.
- akisarajevo92
- Kontakt:
i na ruskom je napisala SrenebricaDrape je napisao/la: ↑06 apr 2022, 13:04Vidiš da piše rate this translation, ona je napisala na ruskom a greške su nastale kroz automatski prevod. Srebrenicu Rusi svakako razvlače kako njima odgovara, kad pošalju vojsku u Ukrajinu reći će da je to da spriječe novu Srebrenicu u Donjecku i Lugansku, a u drugoj prilici će to biti izmišljen zločin.Shategabri je napisao/la: ↑06 apr 2022, 12:50Ciljano se tako piše, inače poznati diskurs u pisanju od strane onih koji bi na taj način nekog da ponize i uvrijede.akisarajevo92 je napisao/la: ↑06 apr 2022, 12:25Srenebritsa
cudi mi da koristi facebook a ne npr. VK, ruski facebook
Don't believe the hype.
Šef ruske svemirske agencije Roscosmos se svađa i blokira na twitteru.akisarajevo92 je napisao/la: ↑06 apr 2022, 13:07i na ruskom je napisala Srenebrica

- Shategabri
- Kontakt:
Poruka je upućena korisnicima fb.akisarajevo92 je napisao/la: ↑06 apr 2022, 13:07i na ruskom je napisala SrenebricaDrape je napisao/la: ↑06 apr 2022, 13:04Vidiš da piše rate this translation, ona je napisala na ruskom a greške su nastale kroz automatski prevod. Srebrenicu Rusi svakako razvlače kako njima odgovara, kad pošalju vojsku u Ukrajinu reći će da je to da spriječe novu Srebrenicu u Donjecku i Lugansku, a u drugoj prilici će to biti izmišljen zločin.Shategabri je napisao/la: ↑06 apr 2022, 12:50
Ciljano se tako piše, inače poznati diskurs u pisanju od strane onih koji bi na taj način nekog da ponize i uvrijede.
Ima sigurno i varijanta za vk.
Sutra će biti čuđenje što neko mrzi Ruse, što se rusofobija pumpa širom svijeta, a sami stvaraju takvu klimu u svijetu i biće krivi što će sutra Rusi bilo gdje u svijetu biti gledani poprijeko ili će imati određene neugodnosti zbog toga.
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.