Nisam gled'o tekmu, a i bolje. S obzirom na to ne mogu napisati nikakav konstruktivan komentar, al' moram da izdvojim komentare koji su meni zapali za oko.
Liga nije počela kako treba, a već imamo rezultat iste.
Senaid L.F.C je napisao/la:nakon ovih 45min necu vise ni LP spomenuti ,a kamoli titulu
Opet se donosi sud na osnovu jednog djelića od ukupne sezone.
AndyCarrol je napisao/la:**** nama je Borrini igracina al u stvarnosti on ne vrijedi ni 11 km
Momak je odigrao tek jednu utakmicu...
AndyCarrol je napisao/la:Samo se nadam da Gerrard i Suarez odu iz ovog smjesnog kluba jer je ovo za njih neozbiljno
Jel' potrebno išta napisati na ovo?
Cavani je napisao/la:Ja se nadam da cemo uz malo srece izboriti ostanak .
Liverpool8 je napisao/la:Rafa vrati se, sve ti je oprosteno.
Rodgers se otpisuje nakon jedne utakmice. Nemojte samo uzimati tu i prijateljske mečeve.
Ponos Torina je napisao/la:Skrtela i Agger treba prodat sto prije to bolje i uzet 2 nova stopera i lijevi bek ovo vise ne funkcionise..

ponasaju su kao djeca od 5 godina u obdanistu..
Agger i Skrtel su bili
heroji prošle sezone. Istina da su i oni počesto griješili, ali neće valjda današnje slabe partije biti znak za njihovu prodaju?
artemis77 je napisao/la:Mislim da je bolje da Rodgers da otkaz odmah na pocetku. Bitno je da su oni doveli umjesto najvece legende kluba lika koji nemoze protiv WBA vode donijeti. Svaka cast !
I ja mislim da je najbolje da Rodgers odmah da otkaz. Već se vidjelo da on nema šta tražiti na klupi Liverpoola, treba dovesti novog trenera. Pod hitno!
Civa je napisao/la:ovaj Borrini majke mi evo ima u Gradini ovaj jedan bolji od njega sad sam gled'o tu utakmicu
--------------------
ja samo cekam dan kad ce se Rafa vratiti .
Opet nakon jedne utakmice iskazi o Boriniu i Rodgersu.
Carlo je napisao/la:allen je zadovoljio, nije mi žao što smo dali 15 miliona za njega.
Polahko druže. Mislim nema potrebe da se zalijećemo. Sjeti se prošle sezone i Adama, Enriquea... . Kako većina daje već sada negativne iskaze za Borinia (većinom), ti daješ pozitivne za Allena. Mogao bi se lahko
opeći sa ovom rečenicom. Vidjet' ćemo kakav će biti ove sezone, pa onda sumirati utiske.
Henderson je napisao/la:Ovaj poraz će nam bolje leći nego x da smo odigrali. Jer je šamar otrijeznio sve. I navijače i igrače i upravu.
Upravo tako.
fera je napisao/la:najgore od svega je to sto ce se ako pobjedimo city raja odma nafurati opet na ligu prvaka i titulu, mada sumnjam da ce rodgers i to uspijevati za razliku od kinga kojeg ce sjecati sa kajanjem oni sto su ga pljuvali.
sto se tice nurija i njegovog transfera boli me neka stvar vise hoce li doci ili nece totalno su mi dosadili ovi nasi sa svojom glupavom transfer politikom... ne bi me cudilo da na kraju ispadne da ni za njega nismo nika nikakvu ponudu poslali.
naravno ocekujte krajem prelaznog da nas napusti par kljucnih igraca i naravno izjavu od strane kluba da su podnijeli zahtjev za transfer u 5 do 12.
Inače se slažem sa skoro svim što je @fera napisao, ali ovo mi je bilo kao najbolje od svega.
the scouser je napisao/la:Mislim da ovaj visok poraz od WBA nije toliko rezultat njihove nadmoći i našeg nekvaliteta, već je to suma drugih uslova i razloga. Uostalom, prvi mačići se u vodu bacaju

.
Prvi je taj (najočitiji) da je ovo treća sezona za redom u kojem ekipa Liverpoola ulazi u tranziciju. Iz Rafine igre, u Royevu, kasnije Kennyevu i sad u Brendanovu. I jedna tranzicija je veliki teret za igru ekipe, a da ne govorimo o tri tranzicije u tri sezone. Klub nema potrebnu stabilnost da odmah od početka krene onako kako to dolikuje timu ovog renomea. Brendanovom sistemu treba dati vremena da proradi, niko od igrača koje je zatekao u klubu nije igrao ništa slično tiki-taka fudbalu kakav on propagira.
Logično je bilo očekivati malo pogubljene igrače na terenu, nova formacija, novi igrači (možemo tu komotno zabrojati i Lucasa koji nije igrao mjesecima, i Suareza koji nije prošao pripreme po drugi put), ali opet su nekako namakli possesion na našu stranu. No, primili su vrlo nesretan go, koji nije rezultat neke superiorne igre protivnika, šanse da se ono desi su procentualno vrlo male.
Također je evidentno da Liverpoolu treba pojačanje, ali pojačanje u pravom smislu te riječi. Allen, Assaidi i Borini to nisu. To su igrači koji su dovedeni da se popune rupe u timu. Treba neko ko će unaprijediti igru Liverpoola, i dati joj novu dimenziju, neko ko svojom kvalitetom može donijeti razliku. Možda je još rano za bilo kakav sud, ali Borini vjerovatno neće biti neki veliki korak naprijed u odnosu na Carrolla.
Mislim da je ovom timu sada najbitnije da ne dozvole da psihički padnu nakon ove utakmice, poraz je kao što sam rekao puno više rezultat spleta okolnosti nego individualne i ekipne nekvalitete. Ja sam lično očekivao neki teško navučeni remi, pa je i meni ovo iznenađenje. Brendan zasigurno može ovaj tim povesti naprijed, samo ako svoje transfere uskladi sa ambicijama kluba, što do sada nije radio, ali njegova filozofija igre je sigurno pozitivna stvar, i daje mu prednost u odnosu na njegove prethodnike. Loš start ne znači neophodno i lošu sezonu (Tottenham i Swansea prošle sezone), ali treba uzeti u obzir svu ovu moju govoranciju o tranzicijama itd., i od ove sezone ne očekivati puno , ovim se prvenstveno obraćam Senaidu i sličnoj djeci na temi. Pobjeda u jednoj prijateljskoj utakmici ne mora da znači apsolutno ništa.
Kao što sam već rekao, prvi mačići se u vodu bacaju. Predviđam nam tešku sezonu, sa puno loših rezultata, ali to je cijena promjene na bolje. Vjerujem da ćemo negdje sredinom sezone vidjeti pozitivne pomake u igri, uz bar jedno
pojačanje.
Objašnjeno.
Bilo je tu još podosta za izdvojiti, al' i ovo je sasvim dovoljno.
Dakle, prošao je tek jedan, jedan meč i već sada možemo na osnovu dobrog dijela forumaša da je Borini promašaj, da Rodgers pojma nema i slično tome. Tipično
Liverpoolski rekao bih.
1) Kada su neki od nas govorili kako Liverpool nema kvalitet za top 4, drugi nisu ni željeli da čuju za to. Meni lično ovaj meč nije uopće promijenio mišljenje. I dalje čvrsto stojim iza toga, da Liverpool nema kvalitet za top 4 i da će vrlo, vrlo teško pomrsiti račune velikoj četvorci.
2) Šta se očekivali? Da na početku igrači
lete? Da Liverpool izdominira ligu? De molim vas. Rodgers nije ni mađioničar nit' bilo šta tome slično. Igra (ako se to uopće može nazvati igrom) koju je LFC pružao za vrijeme posljednje Rafine sezone, za vrijeme Roya i Kennya je očajna. Igra bez igre. Ono što Rodgers želi zahtijeva nevjerovatno strpljenje i strašno mnogo vremena. Problem je što Rodgers ne može garantovati uspijeh. Znači može proći sezona - dvije, ali da opet rezultate ne bude. To je rizik o kojem treba razmisliti. Problem je što novi vlasnici su lahki na otkazima. Što može biti i dobro i loše. Dobro, jer ne trpe neuspijehe, a loše jer nemaju strpljenja.
3) Formiranje stava oko igrača, trenera, taktike... nakon jedne utakmice. To me strašno iritira. Odmah se donose zaključci... Borini promašaj, Rodgers nema pojma, tika taka je smiješna... . Ja sam se prošle sezone
opekao na tome i više nikad. Adama sam prozvao novim Xabiem nakon par odličnih mečeva, Enriquea dizao u nebesa i slično tome. Sada sam shvatio da ukoliko želim da ocjenim partije nekog igrača, da će se to moći uraditi tek na kraju sezone. A razlog? Pa upravo Adam i Enrique. Jedan dio sezone odlični, drugi katastrofa. Zato vas molim da sačekate dobar dio sezone (poželjno bi bilo cijelu) pa onda govoriti da li je bačen novac na pojačanja ili ne, da li je trener sproveo u dijelo ono što je trebao i slično tome.
4)Ono što je i @fera spomenuo. Ako se pobjedi City, Arsenal, United, Chelsea... opet će se početi pričati o LP. O tome kako je ovaj tim jak, kako može među top 4 jer su pobjedili najveće protivnike. Da ponovimo. Ključ svega je u malim utakmicama. Npr. ova protiv WBA. Ako žele nešto više uraditi moraju ponovo od Anfielda napraviti neosvojivu tvrđavu, odakle neće nositi bodove kako kome nadođe.
Bilo bi tu još svašta da se napiše, al' bit' će vremena i za to. Nema potrebe da se donose prerani zaključci. Prošao je tek jedan meč. Sjetite se kako je samo Arsenal prošle sezone startao, kako je United često posljednjih sezona imao loš start, pa su opet na kraju bivali vice/prvaci.