FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 05 jan 2015, 07:31

Ukoliko Pep u svom mandatu osvoji naslov Cl a zbog toga je i prvenstveno doveden onda više nema nikakve prepreke da mu ponude dugogodišnji ugovor pa makar to bilo i preko 20 mil.

Ne treba zaboraviti da je ovaj čovjek odbio ponude Man Utd i Chelsea i to treba cijeniti, sad će neko reći kako on ima 17 mil u Bayernu i da je to jedan od razloga dolaska iako je ovu cifru mogao dobiti bez problema u gore pomenutim klubovima.

Ja se mogu zahvaliti samo jednom čovjeku na svemu a u vezi Pepa,transfera i općenito financijskog stanja kluba a to je gospodin Uli Hoenes.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 05 jan 2015, 10:09

Ipak mislim da je doveden iz razloga da podigne igru Bayerna na visi nivo i da udari odredjenje standarde. Dzaba ti LP ako se opet vratis u prosjecnost pa opet tumaranje 10 godina. To je uzviseniji cilj od osvajanja jedne LP i zdravo, dovidjenja. Da nismo osvojili LP 2013, naravno bila bi druga prica, ali ipak ta titula je upravi kupila pet, deset godina da podignu igru na veci nivo, standarde, sta vec ne gledajuci titulu kao primarno.

Za projekat u koji se Bayern uputio ja ne vidim drugog trenera da moze nesto aman uraditi. A da bi se nesto napravilo taj trener mora ostati desetak godina ako ne i vise. Pogledaj Manutd i Fergusona, Arsenal i Wengera, u kosarci Popovic, Krizevski, svi njihovi timovi bez obzira kakvi igraci igrali su konstatni, u vrhu. Naravno bude i losa nekad godina ali je sve to zbog plana u narednih pet ili deset godina. Naravno da nece ostati toliko ali sto duze to bolje. I zbog toga nikad nisam za njegovu ostavku pa makar ne obezbjedio LP ili nikad ne osvojio.

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 05 jan 2015, 11:02

Bas to, Pep je tu zbog dugorocnih ciljeva i zato bi bilo lose da ne produzi ugovor...

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 05 jan 2015, 11:14

muamerc je napisao/la:
Dobro, uzmimo pretpostavku da nas ne dovede do LP, i na osnovu toga mu damo otkaz. Daj ime trenera, a koji nije zauzet dugorocno odnosno nema vec negdje planove sa drugom ekipom, kojeg bi ti stavio na klupu Bayerna. Uzmi jos u razmatranje da je taj trener primamljiv za strane igrace, da ce uspjesno prebroditi smjenu generacije koja nas ocekuje za 3-4 godine, da ima viziju i plan za biducnost i da bude prilagodljiv na razvoj fudbala, igre i sta vec ne.
Reko sam ranije da je to marketinska koka i da su nasi spremni i rezultatski trpiti(mislim na samu zavrsnicu ,ako hocete i finale) mozda u evropi dok pare kapajau ,slazem se nema boljeg trenutno ,oni su spremni drzati pepa sve dok budu pare kapale ,a narvavo trazit ce i sportski uspjeh,ali primarno je ovo prvo osladilo im se :mrgreen: .Slazem se da trenutno nema boljeg sto se tice marketinga i donosenja para i da takvog trenera na tzistu ne mozemo naci ,pa ako hocete i sportskome planu.Nasu upravu pare interesuju ,intertesuju i nas jer to znaci dovodenje boljih igraca,ali nama su prvo trofeji pa onda ostalo ,pep je kazem doveden kao marketinska zlatna koka ,ali doveden je i za sportski internacionalni uspjeh i to mora opravdati ,sve je dobio sto je trazio od bayerna i na njemu je .Necu reci da guardiola radi los posao ove sezone sto radi dosta je optimisticnije nego prosle sezone mislim na evropu , na njemu je hoce li zadrati taj kurs,a o domacim takmicenjima smjsno je skoro i govoriti jer tu smo alfa i omega nemamo dostojnog protivnika .

Pep se zahaljljuci sportskome uspjehhu izgradiou ono sto danas doista i jeste ,ono sto je cinio sa prcelonom to trba da potvrdi i u bayernu i da opravdava ubjedljivo najveci novac u svjetu trenera koji dobija.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 jan 2015, 12:23

anelbavarac je napisao/la:Dok je Ulinator na privremenoj slobodi, treba rijesit' ostanak Pep-a.
Dati mu koliko hoce za novi trogodisnji ugovor.
Ma što se tiče Ulija, tu nema žurbe, jer Uli je dobio za sad djelimičnu (ne privremenu) slobodu. I tako će mu sada biti sve do potpune slobode (tokom dana radi u omladinskom pogonu Bayerna, navečer od 18 sati nazad u zatvor). Od prilike početkom 2016. godine bi mogao dobiti i potpunu slobodu (moguće početkom, ali tokom naredne godine sigurno). Bitno je samo da odsluži dvije trećine zatvorske kazne.
PEP je napisao/la:
Reko sam ranije da je to marketinska koka i da su nasi spremni i rezultatski trpiti(mislim na samu zavrsnicu ,ako hocete i finale) mozda u evropi dok pare kapajau ,slazem se nema boljeg trenutno ,oni su spremni drzati pepa sve dok budu pare kapale ,a narvavo trazit ce i sportski uspjeh,ali primarno je ovo prvo osladilo im se :mrgreen: .Slazem se da trenutno nema boljeg sto se tice marketinga i donosenja para i da takvog trenera na tzistu ne mozemo naci ,pa ako hocete i sportskome planu.Nasu upravu pare interesuju ,intertesuju i nas jer to znaci dovodenje boljih igraca,ali nama su prvo trofeji pa onda ostalo ,pep je kazem doveden kao marketinska zlatna koka ,ali doveden je i za sportski internacionalni uspjeh i to mora opravdati ,sve je dobio sto je trazio od bayerna i na njemu je .Necu reci da guardiola radi los posao ove sezone sto radi dosta je optimisticnije nego prosle sezone mislim na evropu , na njemu je hoce li zadrati taj kurs,a o domacim takmicenjima smjsno je skoro i govoriti jer tu smo alfa i omega nemamo dostojnog protivnika .
Ta priča o marketingu se često plasira, ali se s tom pričom pretjeruje.
Pep je doveden u Bayern, jer je bio najbolji trener koji je tada bio još slobodan...Uz to je on i mlad trener i doveden je da napravi i određene revolucionarne poteze, da donese varijacije u igri, kako bi Bayern dugo vremena bio "nepročitana" , nepredvidljiva mašinerija. Koliko god neki tim bio dobar, moraju se unositi varijacije, novine... Glavni razlozi za dovođenje Pepa su bili sportski razlozi. Ovo oko marketinga, to jeste bitno, ali opšte ne toliko. Pa Bayern ima druge izvore prihoda, da bi po pitanju trenera mogao imati totalnog anonimusa i opet bi imao sjajne izvore. Po ovom gore je ispalo kao da od Pepa zavise ogromni Bayernovi prihodi. On tome na marketinški način doprinosi u nekih par postotaka, naspram nekih drugih izvora to je čak minorno.
Pa ima i veliki broj igrača u timu koji su isto marketinški značajni.
A teško ćeš dočekati u Bayernu situaciju da uprava otpusti trenera zbog poraza u polufinalu LP.
Kao osnovni uslov opstanka jednog trenera na klupi Bayerna su domaći trofeji, plus da se redovno prolazi grupna faza i hajmo reći da je najmanja obaveza četvrtfinale LP (govorim o nekim najminimalnijim ciljevima).

Treneri su gubili u Bayernu posao, kada im je loše išlo u prvenstvu. U određenim situacijama se znalo pretrpit da bude sezona bez trofeja (specijalne sezone poput 2012. godine, kada je igrano finale LP). Znači ako je slabije na domaćoj sceni, onda bi moralo biti bolje na internacionalnoj. Ali najbitniji je dobar spoj rezultata i jednog i drugog. A sama titula njemačkog prvaka će trenera održavati na klupi, ako bar imalo ima uspjeha u Evropi. Naravno kada bi se ekipa brukala na evropskoj sceni onda bi se stvorio opet pritisak na trenera, pa makar tad u prvenstvu sve i štimalo.

Ti naravno očekuješ samo najveći rezultat u Evropi, jer su ti uspjesi u domaćim takmičenjima zanemarivi i to potcjenjuješ. A Bayern možda baš velikim dijelom i zbog Pepa nema dostojnog protivnika. Da ekipa pokaže slabost, vidio bi ti kakvi su protivnici i rivali.
A vremenom će biti teže i prvenstvo osvojit, zato treba u ovom uživat. Za čas se stvari promjene. Samo se sad kod Bayerna sve poklapa, sjajna, ukomponovana ekipa, sjajan rad trenera i svih ljudi oko tima.
To što naša ekipa suvereno vlada u Njemačkoj, ne znači da su drugi slabi, nego što postoji maksimalna skoncentrisanost i što ekipa fantastično funkcioniše. To je zasluga trenera.
A ja samo čekam kada će doći neki period da ekipa nešto lošija bude u prvenstvu, tad bi vi neki treneru zbog prvenstva glavu skidali. Najlakše je uvijek naći dlaku u jajetu.

Uporedi Bayernovu ekipu iz perioda 2010-2012. godine, kada je Dortmund osvajao titule i ovu sad. Nije se ekipa opšte toliko promjenila, ali ipak sada suvereno vlada. U ekipu su samo neka pojačanja došla, ali ne treba zaboraviti koliko imamo povrijeđenih, pa to se godinama u ovakvom obimu nije vidjelo. I to govori u prilog trenera. Znači da trener razvija dobru fudbalsku filozofiju s ekipom i vidi se da radi dobar posao.

A u jednom prethodnom postu si rekao, kako je Pep doveden da vrati Bayern na tron, a što bi ga to vraćao kada ga je preuzeo kada je bio na tronu? :?

A što se tiče Pepove plate koja se često spominje, pa je gore isto prethodnici spomenuše, ne treba zaboraviti da je tih 17 miliona eura bruto...Pep netto dobije nekih 9,5 miliona eura. Ne znači da kod nekog šeika ne bi dobio i 17 neto ili hajmo reći bar 15.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 05 jan 2015, 14:38

SRETAN RODJENDAN ULI,DA SE STO PRIJE VRATIS POSLU I SVOM BAYERNU :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

slika

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 05 jan 2015, 15:00

effe@ bio sam napisao opsezniji odg.na tvoj post ,puce mi konekcija :evil: :evil: :plac: neposredno prije slanja,bilo je tu svega ,uglavnom ima stvari sa kojim se slazem sa tobom u ovome sto si napisao ali i stvari koje su na vagi.U svakom slucaju nekom dr.prilikom

Momci dobre vesti :D :cool: babalaba se vraca

slika

p.s:navodno je kugla dogovorio sa interom o placi i tim sranjima samo se ceka dogovor oko placanja prodajne cjene
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 05 jan 2015, 16:10

Andrej objasnio :kafa: slika
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

orionFCB
Kontakt:

Post Postao/la orionFCB » 05 jan 2015, 21:42

slika

Momčina :D

muamerc
Kontakt:

FC Bayern München

Post Postao/la muamerc » 05 jan 2015, 21:58

Nerminovic je napisao/la:Andrej objasnio :kafa: slika
Šta žeka? (Jel ovo forum transfermarkt.DE ili sportsport.BA?:-))

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 06 jan 2015, 02:11

Pozz ljudi!

Vidim zakuhalo se pravo po pitanju PEP-a. Gledajte, sve ima svoje za i protiv, npr. ja iskreno mislim da ce Pep za adekvatnu cijenu trenirat bilo koga mozda ne bi jedino Slobodu :D ,ali sve ostale klubove bi. To sto je odbio ManU i jos neke klubove, nista ne znaci... Da Bayernu nije problem dati mu platu koliku god zeli to je cinjenica, no postavlja se pitanje koliku platu on moze opravdati???
Je li opravdava on svojih 17miliona? Je li vrijedi on 17miliona? Za mene vrijedi, i to vrijedi ne toliko zbog sportskih rezultata, nego sto je podigao Bayern na jedan novi nivo, ne igracki. Podigao ga je na taj nivo, da je Bayern sad ravnopravan konkurent svakom drugom klubu po pitanju pojacanja (mozda nije Realu, ali su i Realu na korak). Za mene je to dosta znacajnije,nego da li ce u 3godine i jednom osvojiti LP. Nema garancije na svijetu koja donosi LP, pa cak ni PEP Guardiola. Ali jednog dana kada on ode, nece bit tesko dovesti nekog novog igraca kojeg trazi pola evrope...

Malo bi se osvrnuo na ovo sto ste vi pisali...
effe_sa je napisao/la:Uporedi Bayernovu ekipu iz perioda 2010-2012. godine, kada je Dortmund osvajao titule i ovu sad. Nije se ekipa opšte toliko promjenila, ali ipak sada suvereno vlada.
U te dvije sezone,pogotovo u drugoj, kada je BvB postavila rekord u Bundesligi po broju osvojenih bodova,djelovalo je kao da ima jaci klub od Bayerna. Zapamtite jednu stvar, moze bilo tko osvojiti Bulli, ali ne zato sto je on predobar tim, nego zato sto je te sezone Bayern bio los. Mnogima se to nece svidjeti,ali to je tako. U Bulli sve zavisi o Bayernu, imaju li dobru sezonu, trofeji su nasi!!!

Sad da vas pitam, kakvo je stanje sa nasim povridjenim igracima? Pogotovo sa Thiagom i Martinezom? Kada se vracaju?

Te jedno pitanje, da li postoji neka zabrana (zakonska) za Ulija da nakon odsluzene kazne se vrati u sami vrh uprave Bayerna???
Stern des Südens

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 06 jan 2015, 02:21

Moramo zakuhati na temi jer se paucina uhvatila. :-)

Sammer kaze da nece zuriti za Thiagom i dace mu svo vrijeme svijeta da se oporavi ker svjesni su svi cinjenice, jos jedna ovakva povreda i dovidjenja. Mislim tamo april, maj da bi trebao trenirati. Martinez mislim ako sam dobro shvatio izmedju redova da se vraca u martu kad i Lahm.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 06 jan 2015, 04:23

muamerc je napisao/la:
Nerminovic je napisao/la:Andrej objasnio :kafa: slika
Šta žeka? (Jel ovo forum transfermarkt.DE ili sportsport.BA?:-))
Kaže da bi prije glasao za Neuera nego Ronalda i Messija. ;-)

transfermarkt.ba

:opaopa:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

BackSpace United

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 06 jan 2015, 08:33

Kicker danas pise da je Pierre Emil Hojbjerg imao razgovor sa Markus Winzierom, ide na posudbu 18 mjeseci u Augsburgu i isto vrijeme ce produziti svoj ugovor sa Bajernom do 2018.

Bild prije nekoiko dana. :kafa:
slika

BackSpace United

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 06 jan 2015, 08:54

a DZije alaba :?:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

orionFCB
Kontakt:

Post Postao/la orionFCB » 06 jan 2015, 15:05

muamerc je napisao/la:Šta žeka? (Jel ovo forum transfermarkt.DE ili sportsport.BA?:-))
Andrej Schewtschenko: "Ronaldo i Messi su veliki igrači, ali moj izbor je Manuel Neuer. On nije samo fantastičan golman, nego je fantastičan u svakom pogledu. On ne igra samo kao jedan tradicionalni golman, već i kao posljednji čovjek odbrane. Sudjeluje u izgradnji igre i od velike je pomoći štoperima. Također je i bio u ekipi koja je osvojila Svjetsko prvenstvo. On zaslužuje Zlatnu loptu. Imao je izvanrednu godinu."

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 jan 2015, 15:07

Ima li šta novo u vezi Odegaarda ?
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 jan 2015, 15:21

ceze je napisao/la:Ima li šta novo u vezi Odegaarda ?

Ma kakav Odegaard daj Messija. :mrgreen:

Malo da nas poguraju Adidas i Audi i eto Meska na AA. :D

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 06 jan 2015, 15:25

Ja mislim da to ne bi bilo pošteno prema ostalima. :mrgreen:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 jan 2015, 15:31

Rekli bi da otimamo igrače Barceloni. :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.