Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Ja ne pisem o neprovjerenim igracima vec o ponajboljem igracu Belgijskog prvaka koji je u zadnje dvije sezone u Belgijskoj ligi zabio 20ak golova i imao priblizno toliko asistencija. On je materijal za prvih 11. Grahovac je odlicno odigrao ove utakmice na pocetku sezone i njegov klub je dooooobro namucio favorizirani Shahtar i samo ih je sreca odvela u LP. Milicevic je bolji igrac i to znatno od svih novopozvanih a momak se dugo nudi i daje izjave da bi igrao za nas. Grahovac nam treba pogotovu u ovim utakmicama kao sinoc. Zamisli da smo ostali bez Bese sinoc u 30 minuti ne daj boze. Tko bi usao? Nemoj samo krecati sa Hadzicem jer dolazimo na teren SS.pinoglavi je napisao/la:Ja samo mislim da bi i Sunjic ispadao u odbrani protiv ekipe koja u napadu ima Hazarda, Lukakua, De Bruynea, Fellainia itd. Mislim da bi bilo bolje da je on startao, ali mislim da bi ispadao u odbrani.
Sto se tice tih novih igraca, ne moze se preko noci pola reprezentacije promjeniti, kad je dosao sa ciljem da nas spasi i odvede na EP. To se postepeno radi, pogotovo jer su svi samo potencijalni i nismo sigurni da li imaju kvalitet za klupu, a ne za prvih 11.Te igrace sto nabrajas sam pratio povremeno, volio bi da ih isprobamo, ali evo samo cu ti reci da se i pljuvao Safet jer se Hadzic nije zvao u reprezentaciju, nekad davno.
Eto otpao je Avdija, pozvan je Buric, Vrancic, Ancic, Cocalic, S. Vranjes. Obilazi i ostale, prati ih, i vremenom ce svi dobiti sansu. U velikom smo minusu sto se toga tice jer Safet nije nikoga probavao, nego je samo zvao ove sto se zna da su kvalitet poput Kolasinca, Hajrovica, Bicakcica.
Medunjanin ne moze trenutno na poziciji AM Milicevicu ledja vidjeti. Ne mogu se usporediti igracki ni po jednom segmentu igre. Pogledaj ovoga igraca nekad. Ja sam nazalost kasno zapazio njegov kvalitet na sugestiju formasa Paulete. U defanzivnom dijelu igre isti je slucaj ako usporedjivas Grahovca i Meda. Grahovac je nemjerljivo bolji. Nazalost ovo je realnost i sezona ispred nas ce nam odgovoriti jesam li bio u pravu. Jedino sto je lose u slucaju Milicevica su njegove godine ali koliko se vec prica on je sinoc mogao biti u sastavu.NEZALAGANJE je napisao/la:Kritika treba da postoji ,ali kritika ne moze i ne smije biti kad mi nemamo druge,a ni bolje igrace od ovih koji su tu.Ne moze se pita od "go.vana" praviti.Cuj bio pogubljen?Pa sta je mogao da uradi,koga da ubaci sa klupe ,a da covjek kaze...e ovaj ce sad da promjeni tok igre kad niko ne igra u svom klubu i svi su u kur.cevoj formi?? Po meni smo mi stajali vise nego dobro 25min,cak i uradili ono sto treba (postigli gol) iz onakve taktike i formacije.Druga je stvar sto pojedinac napravi kiks (ponajvise nedostatkom kvaliteta) i sve padne u vodu. Sto se tice novih igraca...Koji novi?Ja ih ne znam puno.Vidim neki pominju Grahovca,solidan igrac,ali ja kazem i smijem se kladiti sa bilo kime da je Medo i sa 2 god pauze bolji od njega.Ok,nije za vrhunske tekme,ali od ovog i slicnih je bolji u svako doba dana i noci.
P.S.Kad kazem da kritika ne moze i ne smije da postoji, mislim na ove tekme protiv kvalitetom jacih repki od nas.Da su nama svi igraci standardni u svojim klubovima,a mi odigramo lose protiv ,nazovi favorita,e onda moze kritika...Ovako,ne!
Dobro care ne zelim da ispadne da ja Mesu nesto mrzim. Samo cu ti jos jednom dodati da njih dvojicu ne treba probavati. Probali su ih Gent i Rapid a nasi ih moraju pozvati. Ako nece onda alibi ne moze biti nemamo igrace na klupi koji ih mogu zamjeniti.pinoglavi je napisao/la:Trebaju se probati, tj davno su trebali, ali u pola ciklusa gdje moras pobjediti svaku utakmicu, i gdje je citava atmosfera narusena, kao i to da se izgubila nasa prepoznatljiva igra, ne mozes ih probati cak ni protiv Austrije, jer ti treba da vratis ovo gore navedeno.
Da nije probao nikoga, bio bi problem, ovako vec i nije, jer vjerujem da ce dobiti sansu ko god je zasluzi. Ne mogu svi odma, Mesa ima neke svoje favorite koji su pozvani prije, ali po dosadasnjem radu selektroa vjerujem da ce svi dobiti sansu da se dokazu.
Pa dobro onda treba nastaviti sa ovim igracima i kraj. Tako su neki ovdje pisali i za Besica. Pa i za Viscu. Mene je strah i Velsa sa Medom u sredini pa i Cipra. Iako mislim da on moze protiv takvih momcadi jos uvijek odigrati na nivou. Ako ti je Milicevic anonimus gledaj LP ove godine pa ga mozda primjetis a Grahovac ce samo biti bolji. Za njega postoje i dodatni momenti i strah me da ne postane predobar za nas. Ako razumijes naravno. Ali ajde dosta je pregonjenja o ovoj temi. Po tebi treba i dalje ovako i sve 5.NEZALAGANJE je napisao/la:Daj covjece,probudi se,to je sve sto mogu reci...Eto neki anonimus ce da nam pravi razliku protiv BEL.Boze dragi kako vi naivno razmisljate.Nije ovo menadzer pa da se tek tako u jaku utakmicu ubacuje igrac koji pod a) nikada nije igrao sa ostatkom nase ekipe i b) nije neki poseban napredak u odnosu na ono sto imas.Kvalitetan igrac koji moze pomoci nasoj repki(s obzirom da nismo velika zemlja a i nemamo jaku ligu) i koji ce biti ZNACAJNO pojacanje se godinama "stvara" i ne dolazi preko noci.(primjer Dzeko,Lulic,Spahic).Niko od njih se nije pojavio tek tako,vec su se postepeno unaprjedjivali i postepeno isli ka jacim klubovima.Cast izuzecima,koji se odmah pojave u nekom jakom klubu a la Kolasinac,ali takvih je malo.Svi ostali su tu "igraci uloge",a nikako neki koji ce praviti razlike protiv Francuske,Italije,Holandije,Belgije itd.
Ocito nam se razlikuju pojmovi jak Evropski klub. Prvak Belgije za mene to jest bez sumnje a tebi nije. Tu rasprava postaje bezpredmetna. Pozdrav.NEZALAGANJE je napisao/la:Ne stavljaj mi rijeci koje nisam napisao!!Za probavanje igraca tu su prijateljske tekme,a ne tekme protiv jakih protivnika u kvalifikacijama.Ni Besic ,a ni Visca nisu tek tako "upali" u prvih 11.Prvi je prolazio kroz golgotu zbog debilnog selektorovog prethodnika iako je svaki laik vidio da je on POJACANJE i ono sto nam treba na datoj poziciji i iako je vec bio pozivan,dok je drugi vec nekoliko godina na spisku i tek je dobio priliku (jer je napredovao individualno) da pokaze sta zna i u prvih 11. Znaci svaki slijedeci igrac (koji nije primjer pomenutog Kolasinca gdje vec igras u jakom evropskom klubu sto je jasan dokaz tvoje kvalitete),po meni,treba da dokaze svoj kvalitet za prvih 11 protiv jakog protivnika u prijateljskoj tekmi najprije,a ne da se anonimus tipa Hadzic baca u vatru protiv jake ekipe pa se svi kolektivno hvatamo za glave...To je poenta price.
Mozda u Evropskim ako tu pakujes 5-6 najboljih reprezentacija. Za Bosansku reprezentaciju igrac prvaka niti jedne od prvih 10ak liga nije smijesan.NEZALAGANJE je napisao/la:Ocito,jer je prvak Belgije smijesan klub u evropskim okvirima i igrac iz takvog kluba (ako nije neki vanserijski talenat za kojeg se ocekuje daljnji napredak u karijeri) nece praviti nikakvu razliku protiv iole jaceg protivnika.
Dobro evo da ne bi bilo viae rasprave. Predajem se. Mesa sve je bilo super, ne zovi nikog vise ako nije najmanje iz velikog kluba lige 5. Dok ne bude takvog imamo Meda i Hadzica pa i TSS. Kada nas budu napadali Aguero ili Getze ubaci Sunjica a kada budu u igri Levandovski ili Ibrahimovic stavi Vranjesa. Sve je bilo super sve za 5. Pozdrav i laku noc. Usput pogledaj drugi gol na utakmici jucer i nacin naseg bloka. Za blok treba brzina a ne znanje.NEZALAGANJE je napisao/la:Da li ti covjece znas sta pises? Pa citava rasprava je i pocela kako kritikujes selektora protiv jedne od top 10 repki svijeta u situaciji kad smo deficitarni i kvalitetom i takmicarskom formom nasih igraca i koji nam igraci mogu pomoci protiv takvih!? Normalno da ne pricam o tekmama protiv ekipa od kojih smo jaci ili pribliznog kvaliteta.Igrac prvaka Belgije ne moze i nece praviti razliku protiv jakog protivnika niti ce ista vise napraviti od igraca tipa Medunjanin i sl.To je cista logika i ko god mislim suprotno,naivan je ili ne razumije fudbal.
Opet mi stavljas rijeci koje nisam napisao,tako da sad ozbiljno mislim da ne kontas sta pisem...Pozdrav.dubrovnik je napisao/la:Dobro evo da ne bi bilo viae rasprave. Predajem se. Mesa sve je bilo super, ne zovi nikog vise ako nije najmanje iz velikog kluba lige 5. Dok ne bude takvog imamo Meda i Hadzica pa i TSS. Kada nas budu napadali Aguero ili Getze ubaci Sunjica a kada budu u igri Levandovski ili Ibrahimovic stavi Vranjesa. Sve je bilo super sve za 5. Pozdrav i laku noc. Usput pogledaj drugi gol na utakmici jucer i nacin naseg bloka. Za blok treba brzina a ne znanje.NEZALAGANJE je napisao/la:Da li ti covjece znas sta pises? Pa citava rasprava je i pocela kako kritikujes selektora protiv jedne od top 10 repki svijeta u situaciji kad smo deficitarni i kvalitetom i takmicarskom formom nasih igraca i koji nam igraci mogu pomoci protiv takvih!? Normalno da ne pricam o tekmama protiv ekipa od kojih smo jaci ili pribliznog kvaliteta.Igrac prvaka Belgije ne moze i nece praviti razliku protiv jakog protivnika niti ce ista vise napraviti od igraca tipa Medunjanin i sl.To je cista logika i ko god mislim suprotno,naivan je ili ne razumije fudbal.
Kako ce se pojaviti nova desetka? Nema Mesa magicni stapic. Odlaskom Misimovica svaki naredni selektor je ostao na mukama, pocevsi od Papeta pa sad preko Mese i ne znamo sta ce biti dalje. Pape i Mesa su naivni i povjerovali su "Crvenoknjiznom magu" da je sposoban da preuzme odgovornost medjutim od toga nema nista. Dalje, poraz od dva razlike nije maksimum protiv Belgije kad smo u losijem sastavu drzali tri boda koja je Begovic prosuo za Papetovog mandata.BadrHari je napisao/la:Meša i nisi mi nešto drag vako , dal' je zbog Želje ne znam ..
Ali sto se tice poteza od preuzimanja repke, svaka ti cast.Izvlacis maksimum, tezimo modernoj igri, ozbiljan si trener sa logičnim odlukama. Barem do sada.
Belgija je bila spustanje na zemlju, jer smo tu po prvi put pokazali nemoć kvalitetom.
Prijasnji porazi tipa Izrael, Egipat, Nigerija, Kipar ( oni neocekivani ) su sve Papetu na dusu.
Tu se moglo uradit nesto ali sinoć je oskudan igracki kadar dosao do izrazaja.
Napokon igramo 4231 sa pravim krilima, s pravim bekovima. Jos dok ih poredas u sredini pravim redoslijedom, ili dok se nova 10ka ne pojavi imas moju punu podrsku !
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 33 gosta.