FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Tarantino
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Tarantino » 03 mar 2011, 22:42

irridu je napisao/la:
nick je napisao/la:
irridu je napisao/la:btw veci stadion veci troskovi odrzavanja,pa nismo mi ni celzi ni barca ni inter ni...srajevu je sreca pa opstina odrzava jer je gradski,da ga samo odrzavaju ne bi mogli podnijeti financisjski tako da.. ;)

nidje veze
vjeruj mi samo malo pogledaj bice ti veze ;)
po kojo logici je puno lakše održavati stadion od 16 000 sjedećih mjesta nego stadion od 20 000?
ali nema para,sve se rastalilo....

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 03 mar 2011, 22:44

po logici jarane sto prodaja ulaznica bi otpr trebala da pokrije odrzavanje...samo pogledaj arsenal ljudi su u samo takim problemima zbog velicine stadiona.Ako ces mi ti ispunit svaku tekmu bar 15 hiljada dakle i protiv drine i zvijezde i leotara nema fkre nek prave sto se mene tice i od 50 000 ;)
...........ZA ŽIVOT CIJELI=FCŽ 1921.=..........
ko rano rani sam u nju pada.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 mar 2011, 22:56

ja sam iskreno puno više za varijantu da se dvije-tri velike tekme godišnje (u vrh glave i ako se sve poklopi :mrgreen: ) po potrebi igraju na koševu nego da stadion sve ostale tekme izgleda sablasno prazan. stožice, ljudski vrt, bloomfield...to je mjera, moderni stadion po našoj mjeri i našim realnim potrebama.

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 03 mar 2011, 23:00

ChWilla je napisao/la:ja sam iskreno puno više za varijantu da se dvije-tri velike tekme godišnje (u vrh glave i ako se sve poklopi :mrgreen: ) po potrebi igraju na koševu nego da stadion sve ostale tekme izgleda sablasno prazan. stožice, ljudski vrt, bloomfield...to je mjera, moderni stadion po našoj mjeri i našim realnim potrebama.
logicna varijanta,jer oe jos mi pade napamet..za grad od 400 000 st. u kojem inace imaju dva poprilicno jednako popularna kluba imti stadion od 30 000..

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 03 mar 2011, 23:01

irridu je napisao/la:po logici jarane sto prodaja ulaznica bi otpr trebala da pokrije odrzavanje...samo pogledaj arsenal ljudi su u samo takim problemima zbog velicine stadiona.Ako ces mi ti ispunit svaku tekmu bar 15 hiljada dakle i protiv drine i zvijezde i leotara nema fkre nek prave sto se mene tice i od 50 000 ;)
pa skontaj da ti je sad oko 15 000 i sta bi promjenilo tih 5000 sjedecih mjesta... sta hoces da kazes nije mi jasno sta treba odrzavat toliko na 20 000 a da se ne odrzava na 15 000
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 03 mar 2011, 23:02

nick je napisao/la:
irridu je napisao/la:po logici jarane sto prodaja ulaznica bi otpr trebala da pokrije odrzavanje...samo pogledaj arsenal ljudi su u samo takim problemima zbog velicine stadiona.Ako ces mi ti ispunit svaku tekmu bar 15 hiljada dakle i protiv drine i zvijezde i leotara nema fkre nek prave sto se mene tice i od 50 000 ;)
pa skontaj da ti je sad oko 15 000 i sta bi promjenilo tih 5000 sjedecih mjesta... sta hoces da kazes nije mi jasno sta treba odrzavat toliko na 20 000 a da se ne odrzava na 15 000
pa dobro 20 000 al recimo sad imat 25 30 to vec nije mala razlika,nego govorim jer se ovi bune kao premalo je 16 000 :) doduse 20 je neka taman mjera

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 03 mar 2011, 23:04

irridu je napisao/la:
nick je napisao/la:
pa dobro 20 000 al recimo sad imat 25 30 to vec nije mala razlika,nego govorim jer se ovi bune kao premalo je 16 000 :) doduse 20 je neka taman mjera
pa i 25 nije neka razlika... ovo govorim cisto onako, gledaj vise poslovnih prostora, vece kirije, vise potencijalnih sponzora itd itd na isto ti se to svede na kraju
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 03 mar 2011, 23:05

jes al poslovni prostori idu stranom investitoru...al haj zanemari odrzavanje ..samo se pitam kako bi izgledoa stadion od 25 hiljda u utakmicama pl

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 03 mar 2011, 23:07

irridu je napisao/la:jes al poslovni prostori idu stranom investitoru...al haj zanemari odrzavanje ..samo se pitam kako bi izgledoa stadion od 25 hiljda u utakmicama pl
dobro kako ce izgledat... kako izgleda bbi u 12h isto ko i popodne dobro :mrgreen:

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 03 mar 2011, 23:09

nick je napisao/la:
irridu je napisao/la:jes al poslovni prostori idu stranom investitoru...al haj zanemari odrzavanje ..samo se pitam kako bi izgledoa stadion od 25 hiljda u utakmicama pl
dobro kako ce izgledat... kako izgleda bbi u 12h isto ko i popodne dobro :mrgreen:
hahahahahaha XD

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 mar 2011, 23:17

pa neće poslovni prostori biti na stolicama pobogu :mrgreen:

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 03 mar 2011, 23:46

ChWilla je napisao/la:ja sam iskreno puno više za varijantu da se dvije-tri velike tekme godišnje (u vrh glave i ako se sve poklopi :mrgreen: ) po potrebi igraju na koševu nego da stadion sve ostale tekme izgleda sablasno prazan. stožice, ljudski vrt, bloomfield...to je mjera, moderni stadion po našoj mjeri i našim realnim potrebama.
Svaka čast!

I ja sam da se utakmice za koje se procijeni da je Grbavica premala igraju na Koševu (kao npr ove najavljene protiv Galatasaraya i Milana koje bi rahat mogle Koševo napuniti). Neki pucaju na neki ponos pa kao sramota je da igramo na Koševu. Isto ko da smo englezi da imamo para da se rasipamo a i ko da imamo svaki put pun stadion.

Ne treba praviti 25-30 hiljada stadion ako će se jednom ili dva puta godišnje napuniti. Radije iznajmiti Koševo koliko god nam mrsko bilo. Da bogdo svi ovi koji kažu da je malo 16-20 hiljada dolaze na utakmice, onda bi fakat bilo malo.

Kad aBda budemo imali uslove da svaku utakmicu dođe 25 hiljada ljudi onda ćemo sasvim sigurno imati para i da napravimo još veći (ili nadogradimo postojeći) na 30 hiljada.

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 03 mar 2011, 23:47

kosevo je gradski stadion.

a za zelju bi jedan komforan stadion sa 16 000 sjedecih mjesta,natkrivenih bio optimalan!
kad bi se pravio od 30 000 onda bi na 90% utakmica zjapio poluprazan!

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 04 mar 2011, 00:03

the maniacs 87 je napisao/la:http://www.****.ba/novost/45673/nova-grbavica-mogla-bi-biti-iznad-zemlje

Ne sviđa mi se mnogo toga u vezi projekta novog stadiona Grbavica, jer su ispocetka govorili da bi kapacitet trebao biti 25.000 pa su onda rekli 20.000 pa su rekli da ce minimalni kapacitet biti 18.000 da bi na kraju napravili projekat od 16.000 sjedecih mjesta.

Stadion FK Željezničar, Grbavica, u budućnosti bi mogla biti moderan stadion koji bi ispunjavao sve standarde FIFA-e i UEFA-e.
Izgradnja stadiona Grbavice počela je 1953.godine. Tada je na nju prenesena stara drvena tribina. Sjeverna tribina izgrađena je nakon 1985. godine. Stadion je u devastiran tokom rata, a zapadna tribina izgorjela je do termelja.

Prema projektu Dejana Ćuka, magistra ekonomije, koji je idejni tvorac projekta izgradnje nove Grbavice, stadion bi trebao biti odignut desetak metara od zemlje.

Stadion bi trebao primati 16.000 gledalaca, a podizanjem nivoa stadiona vjerovatno bi se riješio problem prilaska navijača južnoj tribini stadiona.

U sklopu stadiona između ostalog, trebao bi biti biti muzej FK Željezničar, šoping centar, sportska dvorana, dječje igraonice, te parking sa 687 mjesta.

"Cilj prezentacije projekta je da opštinske i gradske vlasti vide šta mi zamišljamo i kažu da li im to odgovara, jer je podrška lokalne zajednice neophodna. Poslije toga očekujem da odmah reaguju kako bi potencijalni investitori iz Slovenije što prije dobili povratnu informaciju", kazao je Ćuk za Nezavisne.

Projekat bi idejno trebao biti realizovan putem javno-privatnog partnerstva, koji je kao zakon u Federaciji BiH u pripremi.

Željezničar bi tako dao svu postojeću infrastrukturu sa zemljištem, dok bi investitor bi srušio sve postojeće objekte i potom izgradio novi stadion, koji bi pripao klubu, dok bi ostali objekti ostali u vlasništvu investitora.
Ma da ti iskreno kazem, volio bih da samo nesta naprave. :D :D :D Mada i ja mislim da je 15.000 mjesta sasvim solidno za Bih Ligu za sada. Kasnije, kada se rezultati budu pravili i pare dolazile to se moze to nadograditi. Mada i meni bi bilo pravo zao srusiti hram pa ga ponovo dizati. Jbg, ne znam, tu sam odrastao, naka nostalgija se probudila u meni. Ali sta se moze, SVE ZA BOLJE SUTRA!!! :D :D

Ali meni nista nije jasno u vezi ovog projekta. Ovo ispade sada samo prica izmedu Muje i Hase!!! Dva jarana nisu se dugo vidjela, pa da izmjenje svoja misljenja. Mislim OD SVEG SRCA BIH VOLIO DA SE STADION NAPRAVI, ALI POSTO MORAMO CEKATI VLADU DA DONESE ZAKON, I DA NESTO URADE KAKO TREBA, LJUBOMORNE NA LEDIMA DRZATI, IMAM OSJECAJ DA CEMO SE NACEKATI 10.000 SVJETLOSNIH GODINA!!!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 04 mar 2011, 00:17

Neprilagodjen je napisao/la:mozda za prvenstvene utakmice,ali problemi bi nastali u eurokupovima!
Ma ne znam ljudi sta se lozite na te eurokupove. Danas vise nema levatskih ekipa da se mogu izvuci. Polako sa tim, za to je potreban rad, rad i rad nekih 3 do 5 god, bez puno varnica u ekipi. (Ne da se dogodi opet, da Amar moli upravu da plate Simetu i Bucanu da ostanu, a oni nista, pa da nam se opet dogodi Hapoel).

Mislim bude li to opet ista prica na kraju ove sezone, nista od nas. REALNO. Mi smo prosle sezone bas finu ekipu imali i za evrope, pravi tempo igre. Ali jbg, PARE, PARE i PARE ( Bekric, Sime i Bucan), LJUDI KOJI SU NOSILI IGRU, odose jer klub ih nije mogao platiti!!!

Sacemo da vidimo, nakon ove sezone, (Zeba, Visca, Sehic), naravno ako odu a za male pare, nista nismo uradli. Dakle opet je Amar majstor uspio vratiti i opet trojicu imamo dobrih. Dakle sada je opet do uprave i njihovih poteza. E tu je evropa, a ne praviti novi tim pred evropu.!!

Naravno tu je potreban budet od nekih 30 miliona KM da bi se sve moglo pokriti i neke 3 do 4 ekipe u ligi koje svake god mogu biti konkurenti za naslov. Cisti primjer u susjednoj drzavi je FK Partizan. Ljudi su trenutno giganti na ovom nasem prostoru i nadam se da cemo i mi kao i oni uspjeti jer smo na dobrom putu. Ali sada razmisljati, sto 16.000 a ne 25.000, mislim to je van svake pamet. Da je nama prosjek svake tekme 15.000 pa onda razmisljati od 25.000, to bi bila druga prica!! :D :D :D

FORZA ZELJO!!!

Zvijezda 1:3 Zeljo!!!! Lazar, Beslija, Lazar :D :D :D :D

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 04 mar 2011, 00:19

irridu je napisao/la:btw veci stadion veci troskovi odrzavanja,pa nismo mi ni celzi ni barca ni inter ni...srajevu je sreca pa opstina odrzava jer je gradski,da ga samo odrzavaju ne bi mogli podnijeti financisjski tako da.. ;)
Ma nije njima sreca, oni su uvijek bili izbjeglice!!! To je sreca po cijeli grad!! :D :D :D

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 04 mar 2011, 00:26

btw veci stadion veci troskovi odrzavanja,pa nismo mi ni celzi ni barca ni inter ni...srajevu je sreca pa opstina odrzava jer je gradski,da ga samo odrzavaju ne bi mogli podnijeti financisjski tako da
nidje veze
vjeruj mi samo malo pogledaj bice ti veze

po kojo logici je puno lakše održavati stadion od 16 000 sjedećih mjesta nego stadion od 20 000?
Ama jeste nekad laske bilo, kada su Zeljo i Sarajevo hit bili!! Pa se lako do sponzora dolazilo. Vjeruj mi sada moras moliti nekoga da ti bude sponzor!!! Druga stvar, svaki 5 covjek ti prati ovo nasu ligu!! Nije vise nikome zanimljivo gledati Zelju pored Chelsea, Barcelone itd... Mi obicni smrtnici sto dolazimo na tekme, nas negdje oko prosjecno 6.000 po tekmi, dolaze cisto iz ljubavi!!!

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 04 mar 2011, 00:36

Jedno pitanje za ove kojima je potreban stadion od 30.000 sjedecih mjesta. Recimo, dolazi Drina na novu "Ivica-Osim Arenu" koja prima 30.000. Pusti Zeljo karte sa cijenama od; Zapad 30 KM, Istok 25 KM, Sjever 20 KM i JUG 20 KM. Objasnjenje, potrebno klubu da radi odplacivanja duga investitorima. Da li bi vi platiti tu kartu recimo za jug od 20 KM po tekmi???

Evo bas da vidim, kada se doliko pravite da nama treba od 30.000 sjedeci mjesta stadion. Ma neka naprave od 15.000 suti dobro je!!! :D :D :D Samo neka naprave nesto!!! :D :D :D

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 04 mar 2011, 00:37

sta tacno podrazumjevas pod odrzavanje... daj hoceli neko objasnit sta je odrzavanje stadiona i koja ce razlika bit? ne kontam ako sad imas skoro 15 000 sta ces napravit istok? i stavit klupe da ne predju 1000? sta ce pravit stadion bez istoka i zapada... ne kontam o cemu pricate uopste...

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 04 mar 2011, 00:37

Capt_Billy je napisao/la:
Ma nije njima sreca, oni su uvijek bili izbjeglice!!! To je sreca po cijeli grad!! :D :D :D
Kume ti kada si tek dosao bio si normalan hehe
izgleda i ti ode u suplje provokatoore ehhehe na obje strane!!!
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.