FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 02 jan 2015, 17:26

Ja iskreno ovog Kimmicha nisam gledao ali ako je to Sammerov transfer onda mora da je dobar.

Bolje da su zaganjali Wernera. :mrgreen:

Kurt, Kimmich, Gaudino, Hojbjerg, Weiser...
Bayern ipak ima svijetlu buducnost.

Ulli je heroj a ne zlocinac. :cool:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 02 jan 2015, 17:41

Također svima želim sve najbolje u Novoj godini!

Gledao sam Kimmicha na U-19 prvenstvu, iako je broj utakmica koji sam gledao premalen za neku precizniju procjenu, ipak smatram ovog momka velikim, velikim potencijalom na mjestu zadnjeg veznog.

Agilnost, trka, snaga, znanje, tehnika, vođa, sve te osobine je ovaj momak pokazao tada ( a tu ekipu sam gledao zbog Brandta a i kad smo kod te ekipe - odlična generacija mladih igrača ) i svaka čast potezu Bayerna i kupovini ovog igrača.

Samo tako nastaviti, Gaudino, Kurt, Kimmich, samo tako treba nastaviti u tom smjeru i budućnost je sa ovakvim transferima osigurana.

Ne znam kakav je Scholl junior potencijal? Da li ga je gledao netko nekad?

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 02 jan 2015, 18:41

Dakle za budućnost nemoramo brinuti. Sammer radi odlično zamjena Martinezu i Bastianu je nađena. Evo gledam na FM2015 ovag malog opisuju kao novi Jens Jeremis ako je tako Sammeru naklon do poda. Svaka čast :clap:
Omerbavarac je napisao/la:
Bolje da su zaganjali Wernera. :mrgreen:
Mislim da se već po njemačkim novinama pisao i o njemu akako će uskoro preći u Bayern i kao tako ja njega već očekujem sljedeće sezone kao zamjenu za Lewu jer vjerovatno će Pizza u penziju :D

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 jan 2015, 19:02

Ispade Kimmich veći talenat od Odegaarda, ova cijena od 7 mil mi se čini previše,valjda Sammer zna šta radi.

Sretna Nova Godina Bavarci i sve najbolje u 2015.!!!
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Klare

Post Postao/la Klare » 02 jan 2015, 20:46

Ama Saurmane nigdje veze transfer, nikakva garancija, tipicni macak, pardon macic u vrecici.

Nema smisla dovoditi talente, kad se ima kesa za provjereno ime.

Skoro svi ste subjektivni prema Uliju, i ne govorite kako treba i nije opravdano sto ste na njegovoj strani. ;)

Da mi je otac rodjeni nije uradio kako treba i za to mora da odgovara.

Znao je da cini prekrsaj, nije iz dzungle izasao,
velika pohlepa i pokusaj prevare nikog drugog do drzave koja mu sve dala.

Gore od tog tesko da moze, cika je prevario sve gradjane te drzave, od njih je ukrao. :!:

Priznavanje zlocina je samo pokusaj vadjenja i smanjenja kazne, sto je i uspio, a da se mene pitalo i da sam Bogdo bio onaj sudija tamo ne bi mene tako oberlatio, ne bi mu to uspjelo, ispod 10 ne bi prosao, nikakve uslovne i ovo sto mu daju.

Izuzev ako je lud, da se nadovezem na secera, u tom slucaju trebalo bi mu propisati posebnu terapiju i lijecenje,
pa nakon odrdjenog perioda i misljenja specijaliste utvrditi sta smije, sta ne smije.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 jan 2015, 22:13

Klare je napisao/la:
Nema smisla dovoditi talente, kad se ima kesa za provjereno ime.

Skoro svi ste subjektivni prema Uliju, i ne govorite kako treba i nije opravdano sto ste na njegovoj strani. ;)

Da mi je otac rodjeni nije uradio kako treba i za to mora da odgovara.

Znao je da cini prekrsaj, nije iz dzungle izasao,
velika pohlepa i pokusaj prevare nikog drugog do drzave koja mu sve dala.

Gore od tog tesko da moze, cika je prevario sve gradjane te drzave, od njih je ukrao. :!:

Priznavanje zlocina je samo pokusaj vadjenja i smanjenja kazne, sto je i uspio, a da se mene pitalo i da sam Bogdo bio onaj sudija tamo ne bi mene tako oberlatio, ne bi mu to uspjelo, ispod 10 ne bi prosao, nikakve uslovne i ovo sto mu daju.
Hajd ti meni sada reci da ovaj put stvarno nisi ozbiljan?? :D :D Po ovom postu je ispalo da ti nisi opšte svjestan koje je Uli krivično djelo počinio.....
Ja mogu za sebe govoriti, ono što sam pisao, to se samo odnosilo na fakte vezane za mjerodavno zakonodavstvo, jer su neki tvrdili da se radi o korupciji jer se Uliju daje sada prijevremena sloboda.
I pobrkao si neke pojmove koliko vidim...Priznanje je nešto drugo, a ja sam danas govorio da svi građani Njemačke imaju mogućnost da prijave utaju poreza prije pokretanja istrage. Ako tada prijave utaju poreza, onda se opšte i ne pokreće istraga. Znači apsolutno ne odgovaraju...
A Uli je prvi slučaj kod kojeg je procijenjeno da je njegova prijava stigla kasno, navodno kada je već pokrenuta istraga.
Vrlo vjerovatno država nikad ne bi ušla u trag Ulijevim radnjama da se sam nije prijavio...A sada će Uli vratit sav novac plus platit na to sve visoku novčanu kaznu...Znači država dobiva utajeni novac, plus što Uli na to kaznu plaća....I još odrapi ovo vrijeme u zatvoru. Sasvim dovoljna, ako čak ne i prevelika kazna za utaju poreza. Ne radi se ovdje o ubistvu...

Jedino o čemu bi mogli diskutovati je to, ako bi se Uli vratio na neku od bitnih funkcija, da li je to onda prava stvar i da li je to moralno...Ali čisto pravno, ovdje nema nikakvih propusta. O Ulijevom prijevremenom puštanju će se samo pričati (kako ovdje, tako u Njemačkoj ili bilo gdje drugo) samo zato što je poznata ličnost... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 02 jan 2015, 22:16

Klare je napisao/la:ispod 10 ne bi prosao, nikakve uslovne i ovo sto mu daju.
Ljudi ubiju 50-100 ljudi pa dobiju 15-20 godina osim u Rusiji, Azijskim zemljama i Texasu tamo po kratkom postupku... Jbg takav vakat došao, demokratija - tražili ste gledajte...

I sad da Uli radi izbjegavanja takse dobije 10 vala teško, u vrh glave 5 godina i te nekakve uslovne što i jest što je dobio ... Nije izvršio masakar uostalom njemu najveća kazna je ta što nema više otvori usta i pljuvati po drugima a glumiti sveticu i što je izgubio taj ugled u njemačkom i evropskom fudbalu ...

Klare

Post Postao/la Klare » 02 jan 2015, 22:29

Ne znam koliko lopovi obicno dobiju, recimo pljacka banke...?

Mozda sam pretjerao za godine, eto koliko onaj okorjeli lopov, kriminalac dobije, toliko bi trebao i on. ;)

Sada ti meni mozes postaviti kontra pitanje, i ti si ukrao, sigurno si nekad nesto sa interneta downloadovao.

Ali to nije isto, barem ja mislim.

Je li isto, jesam li ukrivu? :?

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 jan 2015, 22:53

U pljacki se koristi oruzje sto te u tom slucaju jos vise tereti. :mrgreen:

Nije tema, tako da treba stati na vrijeme. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 jan 2015, 23:32

Sad se sjetih, moram da progutam svoje riječi u vezi Pepa i slučaja Bernat. Mislio sam da je neka ubleha i da neće u Bayernu da se dokaže ali evo razuvjeri me pravo. Čak sam ga zvao Pepov ljubimac. Pa čovječe, za 10 milki, Valensija treba da nas tuži. Kako Pep pronalazi i razvija ove bekove pa to je čudesno, čak i Rafko igra poprilično dobro.

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 02 jan 2015, 23:42

Sretna nam i uspjesna ova nova svima, pohvale upravi za dovodjenje ovih djecaka moglo bi i nesta biti od ovih klinaca bar se nadam od sinana i gaudina da ce postati zvjerke, po meni nema potrebe za nekim skupim imenima ima se para al imamo i dosta igraca u rosteru, za relativno male pare dovode se djecaci pa ako neki i uspiju odlicno ako ne uvijek se mogu uzeti priblizne pare a svako im i klupa nije mrska tako da je ovo dobro sto se trenutno radi. Znali neko imal kakvih pripremnih i ko se vraca od ranjenika u januaru?

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 jan 2015, 00:18

Klare je napisao/la:Ne znam koliko lopovi obicno dobiju, recimo pljacka banke...?

Mozda sam pretjerao za godine, eto koliko onaj okorjeli lopov, kriminalac dobije, toliko bi trebao i on. ;)

Sada ti meni mozes postaviti kontra pitanje, i ti si ukrao, sigurno si nekad nesto sa interneta downloadovao.

Ali to nije isto, barem ja mislim.

Je li isto, jesam li ukrivu? :?
Taj lopov što opljačka banku pričini veliku štetu jer stvori psihološke probleme kod svojih žrtava, kod žrtava nastanu traume, pretrpili su strah i slično.
Jednostavno neke se stvari razlikuju, osobi koja kod pljačke pretrpi strah ne možeš to tek tako nadoknaditi, pa makar dobila i novčanu naknadu za to, žrtva koja pretrpi silovanje isto ima traume cijeli život, ubica ne može povratiti život osobe ili osoba koje je ubio....
Kod utaje poreza su posljedice drugačije, a i lakše je ispraviti grešku ako si u mogućnosti novac da vratiš i platiš dodatnu novčanu kaznu na to...U tome je razlika...
Isto tako Uli jeste položio novac na banku u Švajcarskoj, ali je taj novac i uvećao poslovima koje je obavljao u Švajcarskoj...Poslovi su znači obavljani izvan Njemačke, s tim da je on to svojoj matičnoj državi trebao prijaviti. Ima niz specifičnosti u ovom slučaju...
A nije država (Njemačka) bezveze ostavila mogućnost samoprijave kod ovakvih prestupa...Prema tome i jeste ovo krivično djelo specifično. Moglo bi se sada tu još svašta nešto pisat, ali vala dosta ove teme... :D
A ovo oko downloadovanja ti je naravno bezazlen primjer.... :D Pogotovo što si tu sada ušao u oblast koja je specifična , gdje čak granica između legalnosti i ilegalnosti i u EU nije skroz precizno definisana. Primjeri su i live streamovi određeni....Ali to je sad široka tema... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 03 jan 2015, 00:52

Ma' tako i u Danskoj jedan i dobio godinu dana, ništa to...Uli nek' nam je živ i zdrav :salute:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 jan 2015, 01:08

@ effe_sa

iako sa @klare-tom rijetko kad dijelim misljenje moram reci da je upravu i da je vecina Vas navijaca Bayerna subjektivna kada je Uli Hoeness u pitanju. Krenimo redom:

1. isti nije imao namjeru da se prijavi dok mu prijatelj nije rekao da se njegovo ime nalazi na CD-u koje je ministarstvo financija otkupilo od Svicarskih banaka

2. nije naveo tacan iznos za koji je prevario drzavu, sve do drugog dana sudjenja, kada je dostavio svoj financijski izvjestaj kojeg je tuziteljstvo uspijelo samo okvirno pregledati (gdje su imali nesta manje od 48 h) i doci do sume zbog koje je na kraju optuzen. Svi znamo sta bi se desilo da su detaljno pregledali taj izvjestaj.

3. Peter Graf je tek nakon dvije godine mogao dobiti ovo sto je jucer Hoeness, a isti je za razliku od Ulija pronevjerio "samo" 6 miliona €

4. Takodjer imamo slucaj Breno koji je zbog drugog prekrsaja (argument da je neko bio u opasnosti ne stoji, jer je bio sam u vili) tek nakon godinu dana mogao dobiti ovo sto je Uli jucer

Dakle ukoliko stavimo sve cinjenice na stol ne moze me niko ubjediti da u slucaju Uli Hoeness vrh Bavarske predvodjen Seehoferm nije urgirao.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 03 jan 2015, 11:13

http://gianlucadimarzio.com/en/calciome ... he-latest/

Juve i Inter traze ga na posudbu sa mogucnosti otkupa , dok Liverpool odmah daje 14-15 mil. €
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 jan 2015, 12:31

Bavarac iz Minhena mi je rekao kako je Uli pronevjerio mnogo veću količinu novca nego što je spomenuto.
Sada da li je to istina nisam siguran, ali valjda bi tamo trebali biti upućeniji nego mi ovdje.
Međutim čak i da to nije istina mora odgovarati za svoje propuste i ispao je stvarno pohlepan u ovoj situaciji i treba da se pomiri s bilo kakvom kaznom koja mu je dodijeljena.
Da je kod nas država poput Njemačke, goli otok bi ponovo bio vraćen u pogon, samo što bi se sada tamo zatvaralo zbog krađe običnog naroda.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 jan 2015, 13:03

slika
:beba: :beba:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 jan 2015, 13:22

http://www.welt.de/sport/fussball/bunde ... alten.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 03 jan 2015, 15:40

Madriđani pokušavaju da postanu prvi tim koji je odbario trofej Lige šampiona, a u osmini finala igraju sa nemačkim Šalkeom.

Mnogi smatraju da su uz Real najveći favoriti Bajern i Čelsi, ali se Ančeloti ne slaže.

„Juventus je veliki tim. Bajern ili Čelsi imaju nekoliko svetskih šampiona i igrača sa velikim iskustvom, ali im fali zrelost“, rekao je Ančeloti.

Real se nalazi u seriji od 22 pobede u svim takmičenjima i falu mu još dva trijumfa da izjednači svetski rekord.

:| kuknjava ,ovaj anceloti se puno uzidigao a i mlogo mlati bezveze,mrtvi juBe :urnebes:
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 03 jan 2015, 16:58

phily je napisao/la:http://gianlucadimarzio.com/en/calciome ... he-latest/

Juve i Inter traze ga na posudbu sa mogucnosti otkupa , dok Liverpool odmah daje 14-15 mil. €
Nek ide odmah, ako treba platiti, samo nek ide. :mrgreen:
#divovi

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Saurman i 2 gosta.