Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 26 jul 2016, 18:56

Već duži niz godina se priča o pravljenju regionalne lige u fudbalu u kojoj bi učestvovali Zvezda, Partizan, Dinamo Zagreb, Hajduk, Budućnost...Do sada je sve bilo samo na spekulacijama, a od 2018. godine bi to moglo da postane stvarnost.

- Ideja je da se to takmičenje igra paralelno sa domaćim šampionatima, a održavalo bi se između februara i maja. Same nagrade ne bi bile male, već bi bile veoma značajne i imale bi veliki uticaj na budžete svih klubova – rekao je predsednik FSS Slaviša Kokeza gostujući na televiziji „Arena sport“.

Ovaj projekat bi podržala i UEFA pa bi šampion imao potencijalno mesto u Ligi šampiona, uz nagradu od 2.5 miliona evra, dok od prvih desetak timova nijedan ne bi dobio manje od 700-800 hiljada.

- Mislim da sam zapamtio sve brojke – dodao je Kokeza.

U tom takmičenju bi Srbiaj i Hrvatska imale po tri ili četiri mesta, Bosna i Hercegovina dva, a Crna Gora, Makedonija i Slovenija po jedno.
Ako bi se ovako igrali, onda sto da ne ? Ovolike pare u BiH nikad ne mozes dobiti, ni ti ces u skorijoj buducnosti.

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 26 jul 2016, 19:03

Koliko se ono kod nas dobije za osvajanje kupa?
ZZ

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 26 jul 2016, 19:04

mario11111 je napisao/la:
PiazzaGrande je napisao/la:Evo nešto potpuno drugačije, što nema veze sa HDZ-om, Čovićem, Ustašama, Partizanima, qrcima-palcima...
Ne znam gdje da postavim osim ovdje...

Huligani bi došli na svoje, a za red bi se brinula vojska

Piše Tomislav Židak/sn

Duh regionalne lige opet kruži našim meridijanima. Ovaj put je inicijativa potekla od predsjednika NS Srbije Slaviše Kokeze, koji bi trebao biti lice koje će osvježiti nogometni Balkan.
Nova lica, izlizane, stare, kompromitirane ideje, ali ideja nogometne obnove Jugoslavije nikada nije umrla. Beograd se teško miri da više nije balkanska nogometna metropola. Nema više "Madere", danas su Madera - Zdravko Mamić i Zlatko Zahovič. Ostali kaskaju, slabo stoje na bankomatu...
Srpski klubovi, u odnosu na Dinamo, Hajduk i Rijeku, danas su u europskom smislu beznačajni, makar Partizan povremeno, poput komete, projuri Ligom prvaka i ugasi se. Neće biti bolja situacija ni sa Zvezdom, koja se u pretkolu "patila" s Maltežanima, patuljkom iz trećeg svijeta. Balkan, osim Dinama i Maribora, danas spada u treću ligu i Zvezdin predsjednik smatra da bi regionalna liga podigla rejting i donijela profit.

Koji je smisao Regionalna liga bez hrvatskih klubova nema smisla jer u Hrvatskoj se, ipak, igra najbolji nogomet na Balkanu. Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek najpoželjnije su mete ideologa regionalnog združivanja, no mislim da liga "od Vardara pa do Triglava" nema perspektive. Ta liga ne bi izazvala samo revolt u Hrvatskoj, negativnih reakcija bilo bi i u Srbiji, a elementarni cilj takve lige je ujedinjenje "velike četvorke", koja bi afirmirala Zvezdu i Partizan, vratila u život dva sarajevska kluba (Željezničar i Sarajevo) i donijela zaradu slovenskim klubovima, Mariboru i Olimpiji.

Bugarski i rumunjski klubovi nezainteresirani su za takvu alijansu, a mađarskim velikanima diže se kosa na glavi od pomisli da bi igrali u "jugoslavenskoj ligi". Ta liga, osim nekih povijesnih konotacija, bila bi vrlo skupa jer frustracije koje bi je pratile, eventualni neredi i rastući huliganizam u regiji ne bi bili bezazlena pratnja, za red bi se morala brinuti - vojska. Osim toga, zar nacionalnim ligama, koje imaju status u Uefi, odgovara paralel-slalom između veljače i svibnja. Regionalna liga se bazira na pretpostavci da balkanskih klubova u tom razdoblju više neće biti u euro kupovima. Hrvatski klubovi se s tim ne slažu, tom prokletstvu mora već jednom doći kraj...

Siguran sam da se o regionalnoj ligi razgovaralo na summitima u Budvi i Moskvi, ali sam bio uvjeren da će sve ostati na - čašici razgovora. Znam da ideju ne bi podržao ni Hajduk, ni Rijeka, a Dinamo je orijentiran prema europskim kupovima.

Znam da bi takvu ligu podržao Aleksandar Čeferin, budući vjerojatni predsjednik Uefe jer sve su to njegovi glasači. Možda je to čak bila i njegova ideja, možda je Kokeza samo - glasnogovornik. Htio sam to pitati Čeferina još u Parizu, ali već dugo zaobilazi taj intervju. Slovenija bi u takvoj ligi najviše profitirala i najmanje potrošila, ali njezini klubovi ne bi igrali glavnu ulogu.

Liga je zamišljena samo kao sudar velike četvorke i za novu inauguraciju Beograda u nogometnu metropolu. Ako Hrvatska želi opet u kolonijalni nogometni odnos, izvolite u maglu. Ali ta liga će imati i refleks i takvu odluku ne može donijeti Nogometni savez, već samo - Ministarstvo sporta. Koje je, nota bene, u ostavci! I ne tražite da o tome odlučuje Janica Kostelić!
Samim tim kako izbacit Zrinjski koji je najtrofejniji klub naše lige uz Želju? Teško će ova ideja proći i u Hrvatskoj koja uskoro dobiva vjerojatno 2. mjesto u LP, a u toj regionalnoj bi sam Dinamo strepio za LP..
Liga je zamišljena samo kao sudar velike četvorke i za novu inauguraciju Beograda u nogometnu metropolu.
Mislim da je ovo ključna rečenica u tekstu...
Ako Beograđanima toliko fale Dinamo i Hajduk neka organiziraju neki turnir pa neka ih pozovu...
Svi ostali klubovi bi bili samo ukras u ovoj ligi...
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 26 jul 2016, 19:11

moj uzor-S.G je napisao/la:Koliko se ono kod nas dobije za osvajanje kupa?
Pobjednik 30.000 KM, finalista 20.000 KM :|
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 26 jul 2016, 19:13

wobly92 je napisao/la:
moj uzor-S.G je napisao/la:Koliko se ono kod nas dobije za osvajanje kupa?
Pobjednik 30.000 KM, finalista 20.000 KM :|
Znaci vise od 20 kupova bi osvojio samim ucestvovanjem u ovom regionalnom kupu :rol:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 jul 2016, 23:24

espresso je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
espresso je napisao/la:Nije mi samo jasno što nekakvi likovi troše svoje vrijeme da pišu o prvaku svoje jedne i jedine kad 99% navijača tog kluba zanima ama baš ništa ni iz tuzle ni iz mordora..da ste pričali i s jednom osobom iz Mostara vidjeli bi da je ne zanima ništa sjeverno od ivana tako bi vam pametnije bilo da se sebi posvetite :angel:
Sta ti napisa ono o hordama neki dan, nicim izazvan?
:lol: zezanacija bolan
Aha, aha.. bas me to iznenadilo od tebe, kontam sta mu bi... :mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 jul 2016, 00:17

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:
U tom takmičenju bi Srbiaj i Hrvatska imale po tri ili četiri mesta, Bosna i Hercegovina dva, a Crna Gora, Makedonija i Slovenija po jedno.
Ako bi se ovako igrali, onda sto da ne ? Ovolike pare u BiH nikad ne mozes dobiti, ni ti ces u skorijoj buducnosti.
Na stranu ovo za pare, čime bi to mi zaslužili dva mjesta, a Slovenija jedno, onako... čudno mi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 27 jul 2016, 01:30

tuzlak1987 je napisao/la:Faraon nas vise prca nego sto pomogne, a i u biti kakav je on uopste politicki igrac? Limitiran politicar koji nema nikakvog uticaja van opcinskih struktura.
Ne zezaj brate, koristimo stadion besplatno, stao je uz Azmira i povecao godisnju transu za Slobodu iz budzeta grada, organizovao crveno-crnu noc (ili je imao uticaja na to da se organizuje) i prikupilo se para za skoro pa jednu ratu reprograma koja je ogromna, etc, izdvojio pare za pocetak gradnje Istocne tribine i to opet iz gradskih para, etc... budimo realni
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 27 jul 2016, 09:55

Beduin je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Faraon nas vise prca nego sto pomogne, a i u biti kakav je on uopste politicki igrac? Limitiran politicar koji nema nikakvog uticaja van opcinskih struktura.
Ne zezaj brate, koristimo stadion besplatno, stao je uz Azmira i povecao godisnju transu za Slobodu iz budzeta grada, organizovao crveno-crnu noc (ili je imao uticaja na to da se organizuje) i prikupilo se para za skoro pa jednu ratu reprograma koja je ogromna, etc, izdvojio pare za pocetak gradnje Istocne tribine i to opet iz gradskih para, etc... budimo realni
Dobar je Faraon :roll:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

mario11111
Kontakt:

Post Postao/la mario11111 » 27 jul 2016, 11:04

staragarda je napisao/la:
Beduin je napisao/la:
Dobar je Faraon :roll:
Nee, po Tuzlakovom Sloboda prodaje igrače milijunskim transferima, stvara novac i gradi ekipu za budućnost.
1905

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 27 jul 2016, 16:04

Koliko je čovjek dao Slobodi bolji je nego sve ijedan. Sloboda za jednu godinu dobije od grada vise nego citava liga od svojih zajedno.

Nego takve su fukare, samo vice daj daj daj

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2016, 16:08

Muerte je napisao/la:Koliko je čovjek dao Slobodi bolji je nego sve ijedan. Sloboda za jenu godinu dobije od grada koliko citava liga.
Ocigledno nisi upratio situaciju oko stadiona, Evrope i gradske firme ..on je isti tip kao i Zenicki politicari ali ga Azmir tjera da ovo daje jer narod vidi da Azmir investira i trudi se.

A da nema Azmira Imamovic bi ugasio Slobodu.

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 27 jul 2016, 16:25

tuzlak1987 je napisao/la:
Muerte je napisao/la:Koliko je čovjek dao Slobodi bolji je nego sve ijedan. Sloboda za jenu godinu dobije od grada koliko citava liga.
Ocigledno nisi upratio situaciju oko stadiona, Evrope i gradske firme ..on je isti tip kao i Zenicki politicari ali ga Azmir tjera da ovo daje jer narod vidi da Azmir invoestira i trudi se.

Ovi drugi su cvjecke, lopatom dijele. Daj molim te suti. Ni jedan klub nema pomoci od grada kakve vi imate i opet malo. Ko vam je napravio sjevernu tribinu ? Sama nikla ?
Da vam da 1 milion bilo bi sto nisu 2 mil

Da nema Azmira Sloboda bi se sama ugasila.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 jul 2016, 16:34

Muerte je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
Ocigledno nisi upratio situaciju oko stadiona, Evrope i gradske firme ..on je isti tip kao i Zenicki politicari ali ga Azmir tjera da ovo daje jer narod vidi da Azmir invoestira i trudi se.

Ovi drugi su cvjecke, lopatom dijele. Daj molim te suti. Ni jedan klub nema pomoci od grada kakve vi imate i opet malo. Ko vam je napravio sjevernu tribinu ? Sama nikla ?

Da nema Azmira Sloboda bi se sama ugasila.
Velika je razlika u napravio sebi ili napravio nama. Stadion nije nas, tribina je napravljena za duplo vece pare za koje se mogla napraviti. Pravi se istok sada, a stadion neuslovan za Evrope sa dvije neuslovne tribine. Time se samo pravi situacija da Sloboda opet ne igra Evropu kuci.

Sve pare koje da dajemo mi ne on, to su nase pare. Tribina je od nasih para.

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 27 jul 2016, 16:56

.

A da nema Azmira Imamovic bi ugasio Slobodu.[/quote]

Da nema Azmira Sloboda bi se sama ugasila.[/quote]

Velika je razlika u napravio sebi ili napravio nama. Stadion nije nas, tribina je napravljena za duplo vece pare za koje se mogla napraviti. Pravi se istok sada, a stadion neuslovan za Evrope sa dvije neuslovne tribine. Time se samo pravi situacija da Sloboda opet ne igra Evropu kuci.

Sve pare koje da dajemo mi ne on, to su nase pare. Tribina je od nasih para.[/quote]

To su pare svih građana Tuzle,nisu Jasminove!! :salut: :salut:
DRŽAVA TUZLA!!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 27 jul 2016, 17:35

Jeli Miro napustio Siroki Brig ili je pobjegao iz Sirokog Briga !? :lol:
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

sjever96
Kontakt:

Post Postao/la sjever96 » 27 jul 2016, 17:56

Hrasno1921 je napisao/la:Jeli Miro napustio Siroki Brig ili je pobjegao iz Sirokog Briga !? :lol:
Nisam upućen u stvar,tko je Miro ako se smije znati?
Zašto sada šutite zašto ne dignete glas da nije bilo njih nebi bilo niti vas! Šantić,Jelić.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 27 jul 2016, 18:09

Ode Mijo i usput prozva one koji pametuju kako je lahko voditi klub po pricama. Vidicemo ko ce preuzeti njegovo mjesto i kako ce odrzati sve do sad uradjeno.

Ja sam jos prije godinu ovdje pisao i masu puta ponovio da sam misljenja kako ce Siroki iz godine u godinu sve vise padati u nasoj ligi, samo se cekalo da Sloboda i ostali veliki klubovi dodju do predaha. Kada Celik, Velez i Borac napokon stanu na noge i izbore se sa korupcijom i stranackom politikom timovi poput Sirokog nece imati sta traziti u PLBiH.
Velez nema veliki dug i samo je pitanje ko ce imati muda da ulozi milion-dva i napravi boom, dok Celik jos uvijek ne vidi svjetlo na kraju tunela, nazalost (ili je to svjetlo ustvari voz koji dolazi i porusi sve pred sobom).

Nije ovo nista licno, znaju svi da be brijem na politiku i mrznju, vec je samo neko moje vidjenje i misljenje, intuicija ili sta vec.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 27 jul 2016, 18:13

sjever96 je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Jeli Miro napustio Siroki Brig ili je pobjegao iz Sirokog Briga !? :lol:
Nisam upućen u stvar,tko je Miro ako se smije znati?
Miro i to sa razlogom, ali nije takva vrsta foruma da to objasnim kako i zasto ;)
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Scout1921
Kontakt:

Post Postao/la Scout1921 » 27 jul 2016, 20:51

:bih: Sirokom ako prigusti moze u fuziju s Goskom :shh: :bih:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.