Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Chinaglia
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Chinaglia » 20 maj 2018, 11:18

Tritolone je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:moderacijo, dajte anketu da vidimo koga raja podrzava veceras, Lazio il Inter :kafa:
dzaba ti podrska kad tata Icardi zabija 2 gola danas :kafa:
za koga ti navijas veceras :kafa:

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 20 maj 2018, 11:24

Chinaglia je napisao/la:
za koga ti navijas veceras :kafa:
Otkrio si me :oops:

Jel igraju Immobile i Alberto? :D
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 maj 2018, 11:28

drzacu te u neizvjesnosti :kafa:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 maj 2018, 11:54

Biće anketa al' naredne sezone :lol:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 20 maj 2018, 11:58

Da,bit ce anketa,ali iduce sezone :urnebes:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 maj 2018, 13:11

evo ankete, a sto imamo azurnu moderaciju, svaka im cast :kafa:

vidi se da moja rijec ovdje ima tezinu, sto je uostalom i ocekivano za najboljeg poznavaoca fudbala na podforumu Serie A!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 20 maj 2018, 13:16

Može li se više puta glasati za Laziale :cool:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 20 maj 2018, 13:30

S jedne strane bi mozda bilo bolje da luzeri dobiju, jer bi se mozda pojacali dodatno za LP i imali bi vecu konkurenciju naredne sezone za Scudetto. Isto tako Naziu bi lakse tako oteli SMS-a. Al s druge strane, zasto kvariti jos jednu ovako idealnu sezonu, Juve prvak a luzeri jos jednu godinu van Lige Prvaka :)
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 maj 2018, 14:33

Za SMS niko u Italiji nema dovoljno novca, osim ako prethodno ne proda nekoga iz vlastitog rostera.Ne znam zasto sam sebe lagati? Ko to u Italiji ima 120+M u keshu.Jer ga Lazio nece pustiti za manje od tog iznosa.S obzirom na cijelokupnu situaciju.Juve ga moze uzeti, ako prije toga uvali Dybalu nekome ili Higuaina.U suprotnom Sergej ce put Manchestera ili Pariza.Njima nije problem pljunuti ako treba i 150M za igraca.

Takodjer danas se i jedan od najboljih golmana u ligi oprasta od Genoe. Sad kad nema Buffona, vjerovatno najbolji italijanski golman.Jer Gigio je ove sezone zakazo i pukao pod pritiskom.I jos hljeba mora jesti da dostigne pravi nivo.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 20 maj 2018, 14:34

Pogba je napisao/la:Mislim da su samo isfrustrirani jer nije bilo vatrometa.

Pa je li moguce? :urnebes:

#licemjeri

slika
slika

slika
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 maj 2018, 14:40

Romagnoli13 je napisao/la:Takodjer danas se i jedan od najboljih golmana u ligi oprasta od Genoe. Sad kad nema Buffona, vjerovatno najbolji italijanski golman.Jer Gigio je ove sezone zakazo i pukao pod pritiskom.I jos hljeba mora jesti da dostigne pravi nivo.
Perin danas nije niti blizu dobar koliko je bio prije dvije velike povrede...

malo povrede, malo to sto je predugo ostao u Genoi i polako al sigurno postaje prosjecan golman

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 maj 2018, 14:41

Chinaglia je napisao/la:
Romagnoli13 je napisao/la:Takodjer danas se i jedan od najboljih golmana u ligi oprasta od Genoe. Sad kad nema Buffona, vjerovatno najbolji italijanski golman.Jer Gigio je ove sezone zakazo i pukao pod pritiskom.I jos hljeba mora jesti da dostigne pravi nivo.
Perin danas nije niti blizu dobar koliko je bio prije dvije velike povrede...

malo povrede, malo to sto je predugo ostao u Genoi i polako al sigurno postaje prosjecan golman
U Italiji boljeg poslije Buffona nema.A jos uvijek ima dosta vremena da se vrati na nivo prije povreda.Bolji od Donnarumme u ovom trenutku, koji puca pod pritiskom.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 20 maj 2018, 14:44

Najposteniji Talijanski klub se veceras vraca gdje mu je i mjesto. :kafa:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 maj 2018, 14:53

Perin nije i ne moze biti najbolji talijanski golman, niti trenutno, niti generalno, niti talentom, niti formom... Donnarumma je sigurno prvi talijanski golman u vrlo dogledno vrijeme, forma je prolazna, njegov talenat i kvalitet su neupitni, a njemu je potrebna nova sredina, prije svega da psihicki bude stabilan, sto nije slucaj u Milanu, a onda ce i pokazat ono najbolje sto zna

nekada veliki talenti, Meret i Scuffet ne razvijaju se kako treba, a pogotovo je ovaj drugi trebao biti talijanski #1 u buducnosti, no eto, ukazao se Donnarumma, a ovaj pao kurcu za usi... kada skontas da su obojica rodjeni i ponikli u Udinama, takvi talenti, a mozda niti jedan ne uspije

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 maj 2018, 15:03

Donnarumma ce uvijek biti psihicki labilan dok mu onaj prasac upravlja zivotom.I da ode iz Milana( mozda ne ovo ljeto), isto ga ceka.Bit ce miran dvije sezone, prije nego u trecoj ga Raiola ne bude poceo nuditi uokolo kao kera. Milan nece ni pomisliti na prodaju, osim ako neko ne dodje sa ponudom od 60+M za njega.A ko ce to uraditi? PSG je to bio spreman platiti, dok nisu svoje misli preusmjerili ka Alissonu. Real ne posluje sa onim prasetom. City ima golmana. Juve takodjer se namirio na boljeg golmana u ovom trenutku.Uostalom iz Torina nikad ne bi poslali 60M za golmana, i plus da ga ucine najplacenijim igracem u ekipi.Jer sa Raiolom je tako.Ako u Milanu ima 6M po sezoni, vec u sljedecem klubu ce morati imati 7M+..

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 20 maj 2018, 15:11

Romagnoli13 je napisao/la:Uostalom iz Torina nikad ne bi poslali 60M za golmana, i plus da ga ucine najplacenijim igracem u ekipi.Jer sa Raiolom je tako.Ako u Milanu ima 6M po sezoni, vec u sljedecem klubu ce morati imati 7M+..
Juventus je u"ono" vrijeme dao 52 mil. Za golmana,zasto ne bi sada mogao ili htio dati 60? Odluka je pala na Woja i to je presudilo.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 20 maj 2018, 15:13

kako će biti psihički stabilan u klubovima koji pretenduju da osvoje sve trofeje, poput psg ili reala?

ovom otkako su bacili lažne novčanice na u21 prvenstvu on se ne može sastaviti sam sa sobom, a šta tek očekivati kada ga razapnu poslije jedne greške u realu i kad mu krenu zviždati? pa ti bi i ronalda tjerali poslije par loših utakmica, a kamo li ovog.
ove sezone u dvije najbitnije utakmice protiv juventusa i arsenala je psihički potonuo i poklonio 3-4 gola (poklonio u bukvalnom smislu te riječi, one greške ne prave ni golmani u kantonalnoj ligi), a imao je dotad svu podršku i oprost navijača, uprkos svim onim sranjima sa raiolom.

bojim se da je preveliki mentalni patuljak i da će ga to koštati top karijere, iako je kvalitet i talenat neupitan, ali ako nisi čist u glavi nema od tebe ništa.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 maj 2018, 15:15

dinoo je napisao/la:
Romagnoli13 je napisao/la:Uostalom iz Torina nikad ne bi poslali 60M za golmana, i plus da ga ucine najplacenijim igracem u ekipi.Jer sa Raiolom je tako.Ako u Milanu ima 6M po sezoni, vec u sljedecem klubu ce morati imati 7M+..
Juventus je u"ono" vrijeme dao 52 mil. Za golmana,zasto ne bi sada mogao ili htio dati 60? Odluka je pala na Woja i to je presudilo.
Ovo i ono vrijeme nije isto. Milan je u ono vrijeme davao ali ne daje vise.Nekad nisi imao ovo opterecenje za vratom kao sada.Koje inace vazi samo za Italijane izgleda.Nije to PSG, City pa da mozes skrsiti koliko zelis novca na golmane i stopere, a da im UEFA nista ne moze. Juventus nikad ne bi doveo Higuaina da nisu prodali Pogbu. Tako isto ako bi isli po Sergeja i Donnarummu recimo, vjerovatno bi Dybala pakovao kofere. Vise puta dokazano, prodaj prvo pa onda trosi.Ja ne znam zasto je potrebno o tome diskutovati? U Italiji niko nema potrosacku sposobnost da kupuje luksuzno a da ne mora prodavati.Nemoj da zivimo u iluziji.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 20 maj 2018, 15:18

Izmedju ostalog Juve ima boljeg golmana od Donarume.

Za SMS se nema love, to je cinjenica.
Aljegri, out!

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 20 maj 2018, 15:19

Romagnoli13 je napisao/la:
dinoo je napisao/la:
Ovo i ono vrijeme nije isto. Milan je u ono vrijeme davao ali ne daje vise.Nekad nisi imao ovo opterecenje za vratom kao sada.Koje inace vazi samo za Italijane izgleda.Nije to PSG, City pa da mozes skrsiti koliko zelis novca na golmane i stopere, a da im UEFA nista ne moze. Juventus nikad ne bi doveo Higuaina da nisu prodali Pogbu. Tako isto ako bi isli po Sergeja i Donnarummu recimo, vjerovatno bi Dybala pakovao kofere. Vise puta dokazano, prodaj prvo pa onda trosi.Ja ne znam zasto je potrebno o tome diskutovati? U Italiji niko nema potrosacku sposobnost da kupuje luksuzno a da ne mora prodavati.Nemoj da zivimo u iluziji.
100%
Samo Talijani poštuju FFP, gdje su te silne kazne PSG, Cityu, Realu..
"We need to suffer. And we need to fight."

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.