Ja bi samo zelio da znam koji je to bitan faktor Mikel Arteta u nasoj ekipi da se formacija i taktika koja je dosada savrseno funkcionisala mijenja njegovim dolaskom i na krila se premijestaju igraci koji su briljirali (tu mislim na Ramseya vise nego na Wilshera mada je i ovaj drugi bio veoma dobar) i fakticki se ostavljamo bez krila gdje smo protiv WBA bili potpuno bezopasni, gdje su ljdui samo natrpali sredinu i smanjili nam sanse na minimalac a kad nam to uradis to znas da si izvukao dobar rezultat jer ne postoje teoretske sanse da Olivier Giroud iskoristi jednu ili dvije jedine prilike. Wengerova greska.
Dakle da se vratim na Artetu koji je to on faktor da se sve poremeti kako bi on se vratio u tim ko da je on Patrick Vieira. Je li Arteta igrac koji pravi razliku? Nije. Je li Arteta legenda kluba koji je dugo tu i toliko nas je zaduzio da mora igrati? Nije. Je li igrac koji je prije Arsenala igrao na najvecem nivou (repka i klub) i osvajao trofeje pa nam je njegovo iskustvo potrebno? Nije. Je li asistent koji stalno stvara sanse? Nije. Je li dobro izvodi prekide od kojih ovisimo? Ne. Je li destruktivac koji je neprelazan na sredini i prekida protivnicke napade? Nije. Je li mladi potencijal koji se treba razviti pa da se strpimo? Nije. Jel zabija golove kao vezni iz drugog plana? Ne
Znaci on nista nije, i ustvari ovoj e najbolji opist sta je on na terenu ustvari, on je nista velika nula. Nema izgovora za njegovo stavljanje u ekipi, kad kazu on je DMF, pa sta je onda Flamini sto on onda igra tu ako je Arteta DMF? Jel to mi sad igramo sa dva DMF? Cak i taj Flamini kao najdefanzivniji igrac o svih, razbijac klasicni vise doprinosi napadu od njega, jer nekoliko puta sam gledao Flaminija kako se u ofanzivnim akcijama ubacuje i suta dok Artetu ne vidis na terenu, frajer nestane vidis ga samo kad sa sredine doda prvom do sebe a glavna snaga mu je da prebaci loptu sa jedne strane terena i nadje beka na suprotnoj strani eto to je nejgov ucinak. I najjace od svega lik kapiten