FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Buddy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Buddy » 28 feb 2011, 20:53

irridu je napisao/la:
Buddy je napisao/la:
ako ih donese gazim sve sto sam ikad lose rekao o njemu :D
Malo je to :D
napisacu mu da je najbolji napadac lige dosta vala da ga ne urekenem :D[/quote]

Neboj se neces ga ureci :D

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 28 feb 2011, 20:55

http://sportsport.ba/zimski_sportovi/le ... ceni/52611

zasto niko nije angazirao ovako nesot za ciscenje snijega :D :D
...........ZA ŽIVOT CIJELI=FCŽ 1921.=..........
ko rano rani sam u nju pada.

Hoorkie
Kontakt:

Post Postao/la Hoorkie » 28 feb 2011, 21:14

Ja sam apsolutno siguran da cemo sezonu zavrsiti sa najmanje jednim trofejom, u to uopste nemam sumnje. Razlika jeste -5 ali oni dolaze nama na noge, to su -2 uz nasu neupitnu pobjedu znaci racunica je jasna nama treba jedna pobjeda vise u gostima. A ako nismo kadri to uradit onda nismo ni sampioni, a ako to neko u ovoj ligi moze uradit onda je to Zeljo, pritom zna se da je proljece omiljeno Zeljino godisnje doba. :D

Ono sto je mozda i bitnije od same titule jeste evidentan napredak u odnosu na proslu sezonu na svim poljima – organizacijski i igracki. Sada imamo ekipu koja je sastavljena tako da se mogu napraviti gotovo dva tima i mozda sem Zebe imamo adekvatnu alternativu na svim pozicijama. Organizacijiski se razvijamo da je vec izvjesno da cemo se etablirati u BiH kao najozbiljniji klub iz koga ce se moci doci do reprezentacije i ostvariti znacajniji inostrani transfer sto je itekako pored imena samog kluba ogroman mamac za mlade talentovane igrace iz citave BiH. I to je jedan od najbitnijih segmenata za daljni progres kluba, dakle jak omladinski pogon i skauting po citavoj BiH. Po tom pitanju vec su uradjene konkretne stvari u prvi tim se polako uvodi mali Zolotic iz omladinskog pogona, doveden Nikolic iz Drine, tu je jos par momaka koji su dosli u zadnje vrijeme. Sigurno se u manjim klubovima moze pronaci jos jedan Visca.

Za ocekivat je da se na ljeto osvari velik transfer, najveci za nase prilike prodajom Sehica i tu treba stvarno odat priznanje Sehi koji se ponio kapitenski i nadam se da ce biti primjer za sve nase mlade igrace kako se oduzit klubu.

Kad je u pitanju stadion i tu je vecina stvari poznata. Naime sam model finasiranja predvidja javno-privatno vlasnistvo koje jos nije zakonski regulisano u FBiH. Dakle FK Zeljeznicar ulazi u projekat sa svojom imovinom, slovenacki investitor pokriva finansijsku konstrukciju e sad ono sto je najveca nepoznanica na koji bi nacin odredjeni nivoi vlasti ucestvovali u samom projektu. Da li bi opstina Novo Sarajevo poklonila dio zemljista da bi se parcela ukrupnila ili bi recimo Kanton ili Vlada FBiH bili garant kod dobijanja potrebnih kredita otom potom. Ono sto se sad najvise ocekuje jeste da se tacno utvrdi nad kojim zemljistem je Zeljo titular i da se regulise zakonom javno-privatno vlasnistvo. Ovo je generacijski posao i nema potreba da se svako malo ta prica prezvakava “hoce’l-nece’l, kad ce?”, bitno je da postoji jasna opredjeljenost za novi stadion, koncept koji je moguce realizovat i koji je isplativ. Pa koliko se prica o novom stadionu Juventusa, dok su jos igrali na Delle Alpeu pa bi se tek trebao ove godine otvoriti. Strpljenja nije na odmet.
Tiocfaidh ár lá

staaarinavijac
Kontakt:

Post Postao/la staaarinavijac » 28 feb 2011, 21:23

stvarno , red bi bio da nam neko od insajdera ( sa elitistickog TMorg-a ) prikaze bar s k i c u novog stadiona ...
nismo djeca ( vecina nas) , te necemo pjeniti i provaljivati na nešto što još nije sigurno ali je svakako moguće...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 28 feb 2011, 21:46

Neka moja opšta računica je da pred utakmicu protiv Borca u 29. kolu uđemo sa maksimalno 3 boda zaostatka i aBd uzmemo ih tu 1:0 ili dva razlike,uglavnom bez primljenog gola jer se gleda međusobni duel, gol-razlika je svakako na našoj strani i onda svi masovno u Prijedor po titulu, prije 8 godina smo izgubili na takav način titulu, sad je red da je isto tako osvojimo inšallah :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

rusina_jr
Kontakt:

Post Postao/la rusina_jr » 28 feb 2011, 22:05

Uzimamo tri boda protiv Zvijezde, sigurno i samouvjereno kako i dolikuje sampionima !

Zeljeznicar za zivot cijeli !
Željezničar za život cijeli !

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 01 mar 2011, 00:15

Za nezavisnost tvoju,
Mnogi od nas su pali,
Al' da zatreba opet,
Prvi bi u odbranu stali!

Sretan vam dan nezavisnosti BiH!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 01 mar 2011, 00:17

Sretan dan nezavisnosti svim navijacima Zelje i ostalim koji BIH smatraju svojom jedinom domovinom!
AMAR OSIM!!!

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 01 mar 2011, 00:17

csh je napisao/la:Sretan dan nezavisnosti svim navijacima Zelje i ostalim koji BIH smatraju svojom jedinom domovinom!
AMAR OSIM!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 01 mar 2011, 00:20

Sretan dan nezavisnosti svim Bosancima i Hercegovcima.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

TeroweNth
Kontakt:

Post Postao/la TeroweNth » 01 mar 2011, 00:21

csh je napisao/la:Sretan dan nezavisnosti svim navijacima Zelje i ostalim koji BIH smatraju svojom jedinom domovinom!
;)

Džoka_TM
Kontakt:

Post Postao/la Džoka_TM » 01 mar 2011, 00:21

Buddy
Kontakt:

Post Postao/la Buddy » 01 mar 2011, 00:23

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 01 mar 2011, 00:24

PL BiH -1 je napisao/la:Mi bosanci i hercegovci nismo navikli na uspjehe, pa tako ni na pozitivna dogadjanja u nasoj zemlji. Tako da sve prihvacamo sa velikom dozom pesimizma i nevjere. Prestali smo se nadati, poceli smo se baviti politikom jer nam je ista unistila, sport, kulturu, i naobrazbu. A to su upravo bile stvari ili bolje receno to su stvari kojima se mi obicni smrtnici treba da bavimo, a ne politikom.

Trenutno sam na poslovnome putu u Turskoj tako da nemam nikakvih informacija vezanih za stadion. Ali dok sam vrtio po Sarajevu i pricao sa ljudima koji o tome bolje znaju od mene, uspio sam primjetiti dozu optimizma. Takodjer imaju zelju da ostvare ovaj san, jer ovakve prilike se ne pojavljuju cesto.

Kada su se vodili pregovori sa njemcima bio sam u toku i vidio sam koliko su ljudi iz uprave zainteresovani da se ta ideja ostvari. Svabe nisu bile korektne tako da su odbijene. Ona prica o Mercedes areni je novinarski idiotluk, uopste niko nije spominjao Mercedes nego je na jendom sastanku jedan od potencijalnih investitora rekao da bi se novca takodjer mogao naci ukoliko se proda ime npr. da kupi Merceds i da se zove Mercedes arena na neko izvjesno vrijeme. Kod nas je to nakon 2 sedmice osvanuo da Mercedes pravi arenu cemu ste se vi divili a ja nisam se ni mogao smijati od muke znajuci kakvi vam novinari formiraju javno mijenje.

Sad da se prebacim na Slovence. Ljudi hoce da grade, barem ono koliko je meni receno. Postavili su svoje uslove, uslovi prihvaceni bez ikakvih natezanja. Sad su tu problemi neke druge prirode. I radi se na tome. Radi onaj momak koji je pokrenuo inicijativu. Ali... jos uvijek je sve u zraku, projekat je realan ali nista jos nije sarnuto na papir.
Tebi takoder hvala na informacijama. :D :D Ako mene pitas, a evo vidim vecina nas ovdje ce se sloziti da se digla bespotrebna bura u vezi toga. Ovo ti govorim, jer direktor "Zuju" (nemam nista protiv njega) u par navrata za medije govorio, da je to sigurna stvar, i da ce to biti sve realizovano do plave veceri!

Ovo sto ti kazes nije nista sarnuto na papir mogno se cuti jedino od Ivice ili od Amara. Zasto?, jer su oni realni ljudi i znaju najbolje Zeljine mogucnosti. E sada, vidis, da smo skoro svi pali na ovo foru bice sve do plave veceri gotovo. I naravno, nakon plave veceri se nista nije pojavilo. Osvanuo novi dan bez pravih informacija. Cak sto je gore, sve stalo, sve se utisalo!!! :!: :!: Malo zbunjujuce!! :!: :!:

Vecina nas je ostala razocarana i poceli smo da sumljamo u sve to. Da mene iskreno pitas, netko je napisao da sve ide po planu i da se nista jos ne treba biti u javnosti!! TO je ispravno. Samo se tako trebalo od pocetka uraditi.!!! Ali sta je, tu je.

Naravno, da se primijetiti da ljudi rade stvarno na tome, i nadam se da ce doci do nekog dogovora u skorije vrijeme, i da ce izaci ispred kluba zaduzeni ljudi za taj projekat sa konkretnim informacijama. :D :D :D :D

VOLIM TE ZELJO!!!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 01 mar 2011, 00:38

Hoorkie je napisao/la:Ja sam apsolutno siguran da cemo sezonu zavrsiti sa najmanje jednim trofejom, u to uopste nemam sumnje. Razlika jeste -5 ali oni dolaze nama na noge, to su -2 uz nasu neupitnu pobjedu znaci racunica je jasna nama treba jedna pobjeda vise u gostima. A ako nismo kadri to uradit onda nismo ni sampioni, a ako to neko u ovoj ligi moze uradit onda je to Zeljo, pritom zna se da je proljece omiljeno Zeljino godisnje doba. :D

Ono sto je mozda i bitnije od same titule jeste evidentan napredak u odnosu na proslu sezonu na svim poljima – organizacijski i igracki. Sada imamo ekipu koja je sastavljena tako da se mogu napraviti gotovo dva tima i mozda sem Zebe imamo adekvatnu alternativu na svim pozicijama. Organizacijiski se razvijamo da je vec izvjesno da cemo se etablirati u BiH kao najozbiljniji klub iz koga ce se moci doci do reprezentacije i ostvariti znacajniji inostrani transfer sto je itekako pored imena samog kluba ogroman mamac za mlade talentovane igrace iz citave BiH. I to je jedan od najbitnijih segmenata za daljni progres kluba, dakle jak omladinski pogon i skauting po citavoj BiH. Po tom pitanju vec su uradjene konkretne stvari u prvi tim se polako uvodi mali Zolotic iz omladinskog pogona, doveden Nikolic iz Drine, tu je jos par momaka koji su dosli u zadnje vrijeme. Sigurno se u manjim klubovima moze pronaci jos jedan Visca.

Za ocekivat je da se na ljeto osvari velik transfer, najveci za nase prilike prodajom Sehica i tu treba stvarno odat priznanje Sehi koji se ponio kapitenski i nadam se da ce biti primjer za sve nase mlade igrace kako se oduzit klubu.

Kad je u pitanju stadion i tu je vecina stvari poznata. Naime sam model finasiranja predvidja javno-privatno vlasnistvo koje jos nije zakonski regulisano u FBiH. Dakle FK Zeljeznicar ulazi u projekat sa svojom imovinom, slovenacki investitor pokriva finansijsku konstrukciju e sad ono sto je najveca nepoznanica na koji bi nacin odredjeni nivoi vlasti ucestvovali u samom projektu. Da li bi opstina Novo Sarajevo poklonila dio zemljista da bi se parcela ukrupnila ili bi recimo Kanton ili Vlada FBiH bili garant kod dobijanja potrebnih kredita otom potom. Ono sto se sad najvise ocekuje jeste da se tacno utvrdi nad kojim zemljistem je Zeljo titular i da se regulise zakonom javno-privatno vlasnistvo. Ovo je generacijski posao i nema potreba da se svako malo ta prica prezvakava “hoce’l-nece’l, kad ce?”, bitno je da postoji jasna opredjeljenost za novi stadion, koncept koji je moguce realizovat i koji je isplativ. Pa koliko se prica o novom stadionu Juventusa, dok su jos igrali na Delle Alpeu pa bi se tek trebao ove godine otvoriti. Strpljenja nije na odmet.
Svaka ti cast za post i mogu ti reci da te podrzavam. Sto se tice igre i trofeja, ja sam ubijeden da cemo i ove godine igrati na dva fronta do samoga kraja. Ubijeden sam da cemo osvojiti i titulu i kup :D :D :D . Zelji smo osvete u kupu, a Zelji smo i prvenstava. Potrebna je igracima velika podrska jer stvarno to zasluzuju. Kada je Amar iz raspada sistema napravio ovo sto je danas, mislim samo cu reci NEPROCJENIVO. ZNACI NEKE SE SVARI NE MOGU KUPITI NOVCEM, ZA SVE OSTALO TU JE AMAR OSIM!!!!

Sto se tice Borceve igre, mislim da igraju previse kukavicki. To se moglo vidjeti u Beogradu, zatvoreni svi 90 min, neka kopija Murinja u Interu prosle sezeno. IGRA NA SIGURNO, ALI KUKAVICKI, ALI TAKODER I CESTITKE ZA TO. Ako znas igrati tako, mozes i pojene donjeti sa gostovanja mada ta igra nije za oci!!! JA SAM I DALJE UBIJEDEN DA CE NAMA KA TITULI NAJVECI PROBLEM BITI DERBI U ZENICI I SA VJECITIM RIVALOM. Vise se pribojavam ovoga se vjecitim rivalom, jer oni uvijek idu protiv nas. Tako je to ljubomornim u krvi. Protiv Borca ces se moci fino igrati, u to sam ubijeden jer imamo sa njima najbolje odnose. :D :D
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 01 mar 2011, 01:19

Capt_Billy je napisao/la:
Svaka ti cast za post i mogu ti reci da te podrzavam. Sto se tice igre i trofeja, ja sam ubijeden da cemo i ove godine igrati na dva fronta do samoga kraja. Ubijeden sam da cemo osvojiti i titulu i kup :D :D :D . Zelji smo osvete u kupu, a Zelji smo i prvenstava. Potrebna je igracima velika podrska jer stvarno to zasluzuju. Kada je Amar iz raspada sistema napravio ovo sto je danas, mislim samo cu reci NEPROCJENIVO. ZNACI NEKE SE SVARI NE MOGU KUPITI NOVCEM, ZA SVE OSTALO TU JE AMAR OSIM!!!!

Sto se tice Borceve igre, mislim da igraju previse kukavicki. To se moglo vidjeti u Beogradu, zatvoreni svi 90 min, neka kopija Murinja u Interu prosle sezeno. IGRA NA SIGURNO, ALI KUKAVICKI, ALI TAKODER I CESTITKE ZA TO. Ako znas igrati tako, mozes i pojene donjeti sa gostovanja mada ta igra nije za oci!!! JA SAM I DALJE UBIJEDEN DA CE NAMA KA TITULI NAJVECI PROBLEM BITI DERBI U ZENICI I SA VJECITIM RIVALOM. Vise se pribojavam ovoga se vjecitim rivalom, jer oni uvijek idu protiv nas. Tako je to ljubomornim u krvi. Protiv Borca ces se moci fino igrati, u to sam ubijeden jer imamo sa njima najbolje odnose. :D :D
Pa protiv koga će ići ako igraju protiv nas? :lol: Borac neće ići protiv nas kad bude igrao na Grbavici?

De živ bio, malo popusti, navadio si se opasno.

mirsoooTM87
Kontakt:

Post Postao/la mirsoooTM87 » 01 mar 2011, 01:27

Za nezavisnost tvoju mnogi od nas su pali, al da zatreba opet bi prvi u odbranu stali ! ♥ BIH ♥

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 01 mar 2011, 02:50

Nek nam je sretan Dan nezavisnosti jedne jedine cjelovite i jedinstvene Bosne i Hercegovine!
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 01 mar 2011, 04:41

Sretan dan nezavisnosti!
slika

blueman-TM87
Kontakt:

Post Postao/la blueman-TM87 » 01 mar 2011, 09:29

SRETAN DAN NEZAVISNOSTI
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI-тнє ' ❶❾❽❼

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.