Prva liga FBiH 2012./2013.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Prva liga FBiH - Sezona 2012/2013
e ovako.simpatizer sam zvijezde pa bi ovdje one malo upucenije upitao mogu li napraviti neki spisak od oko 20 igraca prve lige koji su do sad najvise pokazali.moj klub zvijezda ce povodom 90.rodendana odigrati utakmicu sa reprezentacijom prve lige federacije pa eto interesuje me malo ko bi se mogao po vama naci na tom spisku 

per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Pa zanimljivih igrača ima, a evo po meni neki spisak u kojem su zastupljeni svi klubovi, osim Krajišnika, uz dužno poštovanje ipak oni nisu ni boda nikome uzeliastra1922 je napisao/la:e ovako.simpatizer sam zvijezde pa bi ovdje one malo upucenije upitao mogu li napraviti neki spisak od oko 20 igraca prve lige koji su do sad najvise pokazali.moj klub zvijezda ce povodom 90.rodendana odigrati utakmicu sa reprezentacijom prve lige federacije pa eto interesuje me malo ko bi se mogao po vama naci na tom spisku
Golmani:
Mirza Hamzabegović (Podgrmeč)
Tino Divković (Sloboda)
Odbrana:
Elvis Mešić (Jedinstvo)
Aleksandar Pantić (Bratstvo)
Nenad Timkov (Bratstvo)
Franjo Delić (Branitelj)
Adnan Šubić (Radnički)
Emrah Hasanhodžić (Bosna)
Armin Džananović (Čapljina)
Tarik Cerić (Sloboda)
Vezni:
Dario Pranjković (Vitez)
Anel Dedić (Vitez)
Jasmin Jaranović (Radnički)
Adis Stambolija (Krajina)
Muamer Vila (Čapljina)
Haris Seferović (Iskra)
Nikola Kaić (Troglav)
Samir Duro (Rudar)
Edin Šeko (Goražde)
Napad:
Haris Dilaver (Vitez)
Ante Pinjuh (Branitelj)
Muhamed Mujić (Budućnost)
Jasmin Mujkić (Bratstvo)
na ovom spisku dosta igraca 33+.ali ima i mladih .vidjecemo uglvnom bice zanimljivo ko ce biti na spisku a i ko ce se odazvati 

Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Uz dužno poštovanje, ovo čak ni okorijeli Tuzlak neće potvrditi, Tino je kriv barem za 80% primljenih golova.sony_91 je napisao/la:
Pa zanimljivih igrača ima, a evo po meni neki spisak u kojem su zastupljeni svi klubovi, osim Krajišnika, uz dužno poštovanje ipak oni nisu ni boda nikome uzeli
Golmani:
Tino Divković (Sloboda)???
Pogledaj samo utakmicu sa Radničkim (daleko od toga da je to jedina koju sam pratio ove sezone, pogledaj i onu protiv Branitelja, Krajine gdje je ustvari Tino donio poraz ekipi).
Ne znam koliko si upućen u vezi golmana Radničkog Lugavića koji se jedini može pohvaliti sa samo 8 primljenih golova u cijeloj ligi (kao prvi golman ekipe), a kvalitet je neosporan pogledaj odbrane protiv Slobode, penal u veoma lošim uslovima u Kladuši, protiv Jedinstva i Banovića je imao neke stvarno nevjerovatne intervencije, sama činjenica da smo tek drugi gol kod kuće primili u nedelju sad protiv Budućnosti (3-1).
Također golman Bratstva je jedna velika zvjerka, iskreno ne znam šta se desilo u Kaknju, ali to ne može umanjiti činjenicu da je kod kuće čista kapa. A ti si naveo dva možda i najslabija golmana (uz golmana Kladuše i Krajine).
astra1922 je napisao/la:na ovom spisku dosta igraca 33+.ali ima i mladih .vidjecemo uglvnom bice zanimljivo ko ce biti na spisku a i ko ce se odazvati
Golmani:
Mirza Hamzabegović (Podgrmeč) 1990.
Tino Divković (Sloboda) 1991.
Odbrana:
Elvis Mešić (Jedinstvo) 1980.
Aleksandar Pantić (Bratstvo) 1986.
Nenad Timkov (Bratstvo) 1982.
Franjo Delić (Branitelj) 1985.
Adnan Šubić (Radnički) 1982.
Emrah Hasanhodžić (Bosna) 1993.
Armin Džananović (Čapljina) 1985.
Tarik Cerić (Sloboda) 1978.
Vezni:
Dario Pranjković (Vitez) 1984.
Anel Dedić (Vitez) ?
Jasmin Jaranović (Radnički) 1986.
Adis Stambolija (Krajina) 1983.
Muamer Vila (Čapljina) 1985.
Haris Seferović (Iskra) 1992.
Nikola Kaić (Troglav) 1987.
Samir Duro (Rudar) 1977.
Edin Šeko (Goražde) 1991.
Napad:
Haris Dilaver (Vitez) 1990.
Ante Pinjuh (Branitelj) 1990.
Muhamed Mujić (Budućnost) 1991.
Jasmin Mujkić (Bratstvo) 1989.
Sony druže, hajd molim te iskreno reci na osnovu čega si ova dva, ubjedljivo najlošija golmana u ligi, stavio kao jedine opcije?
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
to su neki njegovi prijedlozi.nije to nista zvanicno.svako ima pravo da napise koga hoce.ja sam zato i postavio pitanje.i lijepo bi bilo da se svi ukljuce u prognoze i daju iz svog kluba nekog pojedinca koji bi mogao predstavljati repku prve lige i neka naravno malo objasni zasto bi ta igrac trebao nastupiti za repku.Zoom088 je napisao/la:Sony druže, hajd molim te iskreno reci na osnovu čega si ova dva, ubjedljivo najlošija golmana u ligi, stavio kao jedine opcije?
ja malo slabije sada pratim prvu ligu i nisam upucen.po meni jasmin mujkic i muhamed mujic u napad dilaver krilo a na gol golman koji je primio najmnje golova u najvise utakmica.ne bi dao starijim igracima u repku samo mlade.svi znamo da duro ima kvalitet ali njegovo je proslo
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Mirza Hamzabegović ti je po meni ubjedljivo najbolji golman lige. Gledao sam ga u par navrata i oduševio me, a Divkovića sam ove sezone gledao samo u kup utakmici protiv Orašja i ostavio je dobar dojam.Zoom088 je napisao/la:Sony druže, hajd molim te iskreno reci na osnovu čega si ova dva, ubjedljivo najlošija golmana u ligi, stavio kao jedine opcije?
Samo neke od obrana Armina Lugavića koji je golman sa najmanje primljenih golova u dosadašnjem dijelu prvenstva.
Da napomenem da je Lugavić u više navrata branio za selekciju TK.
Pored njega, tu je i golman iz Bratstva koji je također u vrhunskoj formi.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Da napomenem da je Lugavić u više navrata branio za selekciju TK.
Pored njega, tu je i golman iz Bratstva koji je također u vrhunskoj formi.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Pozdrav!!!!
Malo sam stariji ljubitelj fudbala i naravno navijac Radnickog iz Lukavca!!!
Posto je prvi dio prvenstva zavrsen zelio bih da se zahvalim u prvom redu navijackoj skupini Siox,
koja po meni vazi za jednu od najboljih u BiH i vi ste najsvjetlija tocka sto se tice fudbala u Lukavcu!!!
Drugo cestitam nogometnom savezu BiH na odlicnom obavljenom poslu sto se tice sudjenja[moze i bolje],jer do skora se nije moglo ni zamisliti ovoliko gostujucih pobjeda!
Radnickom zelim sve najbolje na celu sa Vojvodicem i po meni treba u nastavku stvarati tim za sledecu sezonu i naravno u toj sezoni[2013-2014] uci u premier ligu!
Pozdrav za sve fanove prve lige federacije,svima cestitke i srecu u nastavku!!!
Mislim da se u zadnje vrijeme desavaju malo pozitivnije stvari u BiH fudbalu!!!
Hajmo BiH! i naravno Niko kao Radnicki Soda!!!!
Pozdrav
Malo sam stariji ljubitelj fudbala i naravno navijac Radnickog iz Lukavca!!!
Posto je prvi dio prvenstva zavrsen zelio bih da se zahvalim u prvom redu navijackoj skupini Siox,
koja po meni vazi za jednu od najboljih u BiH i vi ste najsvjetlija tocka sto se tice fudbala u Lukavcu!!!
Drugo cestitam nogometnom savezu BiH na odlicnom obavljenom poslu sto se tice sudjenja[moze i bolje],jer do skora se nije moglo ni zamisliti ovoliko gostujucih pobjeda!
Radnickom zelim sve najbolje na celu sa Vojvodicem i po meni treba u nastavku stvarati tim za sledecu sezonu i naravno u toj sezoni[2013-2014] uci u premier ligu!
Pozdrav za sve fanove prve lige federacije,svima cestitke i srecu u nastavku!!!
Mislim da se u zadnje vrijeme desavaju malo pozitivnije stvari u BiH fudbalu!!!
Hajmo BiH! i naravno Niko kao Radnicki Soda!!!!
Pozdrav
- badblueboylivno
- Kontakt:
Evo malo statistike prve polusezone:
utakmica: 120
domaćin pobijedio u: 80
gost pobijedio u: 20
neriješenih: 20
Ukupno imamo 67% pobjeda domaćih ekipa.
Omjer na ovoj polusezoni je identičan prošlosezonskom cjelokupnom, gdje je u 240 utakmica domaćin slavio u 160, što je također 67%.
Najuvjerljiviji domaćin i jedini koji na svom terenu nije izgubio niti bod je Vitez - 8-0-0. Branitelj i Čapljina su izgubili po dva boda, s tim da Branitelj ima utakmicu više. Najgori domaćin je Krajišnik, koji je tek u posljednjem kolu došao do prvih domaćih (ali i ukupno) bodova, pobjedom nad Iskrom.
Najbolji gost u Prvoj ligi je također Vitez, koji je u sedam utakmica osvojio 11 bodova - isto kao i Bratstvo, koje pak ima utakmicu više na strani. Bez bodova na strani su još i (očekivano) dvije najslabije momčadi i skoro sigurni putnici u niži rang - Krajišnik i Goražde - oba sa po osam poraza. Po dvije uzastopne pobjede na strani uspjeli su upisati Radnički i Troglav, a Vitez ima čak tri.
Kad smo se već dotakli nizova, Vitez ima čak šest pobjeda zaredom (10.-15. kolo), a po četiri su uvezali spomenuti Radnički (12.-15.) i Troglav (9.-12.).
Najgori niz - čak 14 poraza zaredom - ima Krajišnik. Mislim kako je to najgori niz u Prvoj ligi ikada.
ukupno golova: 333
golovi domaćina: 231
golovi gosta: 102
Najviše golova zabila je - opet - ekipa iz Viteza. 40 puta u 15 utakmica protivnici su vadili loptu iz mreže, 2,67 golova po utakmici. Obrana im je druga najjača (12 golova) - bolji je samo Radnički (11 golova). Najgori napad lige je Krajišnik - samo 12 golova. Bosna Visoko zabila je 14.
Na domaćem terenu najefikasniji je Vitez - 27, a Sloboda ih prati sa 21, a Vitez je i najbolja domaća obrana - primili su samo dva pogotka, kao i Radnički.
U gostima je opet najefikasniji Vitez - jedini su dvocifreni - 13 golova.
Najbolji strijelci lige dolaze - pogađate - iz Viteza. Haris Dilaver zabio je 10 golova, a četiri igrača zabila su po osam golova - Darijo Pranjković iz Viteza, Muhamed Mujić iz Budućnosti, Ante Pinjuh iz Branitelja i Elvis Mešić iz Jedinstva.
Liga se nastavlja u ožujku 2013., i nadam se da će se svi klubovi nastaviti natjecati, jer je većina prvoligaških klubova imala velike financijske probleme - štrajkovi igrača, odlasci usred sezone, netreniranje, sjedanje na teren, pisma javnosti...

Omjer na ovoj polusezoni je identičan prošlosezonskom cjelokupnom, gdje je u 240 utakmica domaćin slavio u 160, što je također 67%.

Najuvjerljiviji domaćin i jedini koji na svom terenu nije izgubio niti bod je Vitez - 8-0-0. Branitelj i Čapljina su izgubili po dva boda, s tim da Branitelj ima utakmicu više. Najgori domaćin je Krajišnik, koji je tek u posljednjem kolu došao do prvih domaćih (ali i ukupno) bodova, pobjedom nad Iskrom.
Najbolji gost u Prvoj ligi je također Vitez, koji je u sedam utakmica osvojio 11 bodova - isto kao i Bratstvo, koje pak ima utakmicu više na strani. Bez bodova na strani su još i (očekivano) dvije najslabije momčadi i skoro sigurni putnici u niži rang - Krajišnik i Goražde - oba sa po osam poraza. Po dvije uzastopne pobjede na strani uspjeli su upisati Radnički i Troglav, a Vitez ima čak tri.
Kad smo se već dotakli nizova, Vitez ima čak šest pobjeda zaredom (10.-15. kolo), a po četiri su uvezali spomenuti Radnički (12.-15.) i Troglav (9.-12.).
Najgori niz - čak 14 poraza zaredom - ima Krajišnik. Mislim kako je to najgori niz u Prvoj ligi ikada.
Najviše golova zabila je - opet - ekipa iz Viteza. 40 puta u 15 utakmica protivnici su vadili loptu iz mreže, 2,67 golova po utakmici. Obrana im je druga najjača (12 golova) - bolji je samo Radnički (11 golova). Najgori napad lige je Krajišnik - samo 12 golova. Bosna Visoko zabila je 14.
Na domaćem terenu najefikasniji je Vitez - 27, a Sloboda ih prati sa 21, a Vitez je i najbolja domaća obrana - primili su samo dva pogotka, kao i Radnički.
Najbolji strijelci lige dolaze - pogađate - iz Viteza. Haris Dilaver zabio je 10 golova, a četiri igrača zabila su po osam golova - Darijo Pranjković iz Viteza, Muhamed Mujić iz Budućnosti, Ante Pinjuh iz Branitelja i Elvis Mešić iz Jedinstva.
Liga se nastavlja u ožujku 2013., i nadam se da će se svi klubovi nastaviti natjecati, jer je većina prvoligaških klubova imala velike financijske probleme - štrajkovi igrača, odlasci usred sezone, netreniranje, sjedanje na teren, pisma javnosti...

Hayley <3
Cestitam druze na ovom, ovdje je sve lijepo receno..badblueboylivno je napisao/la:Evo malo statistike prve polusezone:
Omjer na ovoj polusezoni je identičan prošlosezonskom cjelokupnom, gdje je u 240 utakmica domaćin slavio u 160, što je također 67%.![]()
@astra1922, znaš li ti da li je tačna informacija da ovaj tim Prve lige selektira Ešef Jašarević, čovjek koji je otprilike odgledao 2-3 utakmice Prve lige FBiH ove sezone?astra1922 je napisao/la:e ovako.simpatizer sam zvijezde pa bi ovdje one malo upucenije upitao mogu li napraviti neki spisak od oko 20 igraca prve lige koji su do sad najvise pokazali.moj klub zvijezda ce povodom 90.rodendana odigrati utakmicu sa reprezentacijom prve lige federacije pa eto interesuje me malo ko bi se mogao po vama naci na tom spisku
mislim da to nije i nemoze biti tacna informacija.mislim da eso nema ni jedne dodirne tacke sa igracima prve lige.iako postoji mogucnost da je zvijezda mozda izabrala neke igrace iz prve lige pa stavila esu kao selektora.mislim da ce trener biti iz nekog kluba prve lige kako i dolikuje .ali ima jos do te utakmice pa cemo vidjetisony_91 je napisao/la:@astra1922, znaš li ti da li je tačna informacija da ovaj tim Prve lige selektira Ešef Jašarević, čovjek koji je otprilike odgledao 2-3 utakmice Prve lige FBiH ove sezone?astra1922 je napisao/la:e ovako.simpatizer sam zvijezde pa bi ovdje one malo upucenije upitao mogu li napraviti neki spisak od oko 20 igraca prve lige koji su do sad najvise pokazali.moj klub zvijezda ce povodom 90.rodendana odigrati utakmicu sa reprezentacijom prve lige federacije pa eto interesuje me malo ko bi se mogao po vama naci na tom spisku
Zadnja izmjena: astra1922, dana/u 19 nov 2012, 16:07, ukupno mijenjano 1 put.
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Sto niko ne otvara temu za 16 kolo??

Čeka se prvo ZAPov Video izvještaj kola, pa onda.Maniaacs je napisao/la:Sto niko ne otvara temu za 16 kolo??![]()
![]()

O tome ćemo nekad 24, 25 februara 2013 a prvenstvo se valjda nastavlja 2 i 3 marta 2013 godine, znači prvenstvo počinje odnosno druga polusezona za 102 dana.........Casp3r je napisao/la:Čeka se prvo ZAPov Video izvještaj kola, pa onda.Maniaacs je napisao/la:Sto niko ne otvara temu za 16 kolo??![]()
![]()

16 i 17 mart.sodagrad je napisao/la:O tome ćemo nekad 24, 25 februara 2013 a prvenstvo se valjda nastavlja 2 i 3 marta 2013 godine, znači prvenstvo počinje odnosno druga polusezona za 102 dana.........Casp3r je napisao/la:Čeka se prvo ZAPov Video izvještaj kola, pa onda.Maniaacs je napisao/la:Sto niko ne otvara temu za 16 kolo??![]()
![]()
Raspitivao sam se i kod trenera klubova Prve lige, i kod nekih funkcionera u Savezu, i niko ništa ne zna i slučajno sam načuo da će selektor biti Ešef Jašarević. Vidio sam ga i lično na jednoj utakmici Prve lige, Krajina - Vitez, znači počeo je pratiti i on to selektira, međutim mislim da je to trebalo drugčije organizovati, npr. pustiti trenera Viteza da odabire tim ali otom potomastra1922 je napisao/la:mislim da to nije i nemoze biti tacna informacija.mislim da eso nema ni jedne dodirne tacke sa igracima prve lige.iako postoji mogucnost da je zvijezda mozda izabrala neke igrace iz prve lige pa stavila esu kao selektora.mislim da ce trener biti iz nekog kluba prve lige kako i dolikuje .ali ima jos do te utakmice pa cemo vidjetisony_91 je napisao/la:@astra1922, znaš li ti da li je tačna informacija da ovaj tim Prve lige selektira Ešef Jašarević, čovjek koji je otprilike odgledao 2-3 utakmice Prve lige FBiH ove sezone?astra1922 je napisao/la:e ovako.simpatizer sam zvijezde pa bi ovdje one malo upucenije upitao mogu li napraviti neki spisak od oko 20 igraca prve lige koji su do sad najvise pokazali.moj klub zvijezda ce povodom 90.rodendana odigrati utakmicu sa reprezentacijom prve lige federacije pa eto interesuje me malo ko bi se mogao po vama naci na tom spisku
- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
ja bi prije ubacio golmana Viteza (ne znam ime,prezime no nebitno),naseg bivseg DRUGOG golmana Lugavića i naravno NAŠEG Husića, koji zna da brani..jedini njegov biser je to sto odbrani stopostotnu priliku, a primi nesto bezveze ... ali nije za bacit .. i u odbranu takodjer ubaciti Džinića, mnogi su ga pohvalili i mnogo je puta spasio nas tim.. upoznali su ga simpatizeri drugih ekipa kada je buducnost igrala u gostima, brz momak. .. mnogi su i bili su puni hvale sto se tice njega
1947!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.