NK Bosna Visoko

samo_lijevo
Kontakt:

Re: NK Bosna Visoko

Post Postao/la samo_lijevo » 20 sep 2015, 01:15

APEL NADLEŽNIMA PU VISOKO

ogometni klub Bosna Visoko i pored teške finansijske situacije i izostanka masovnije podrške visočkih privrednih subjekata nastavlja nizati sportske uspjehe. Tako je danas na Gradskom stadionu Luke bukvalno demontirana jedna od najboljih ekipa Prve lige FBiH, FK Radnički Lukavac, koji je doživio pravi potop izgubivši rezultatom 4:0 a samo pad koncentracije igrača Bosne u završnici spasio ih je i težeg potopa.

No u sjeni ovog maestralnog rezultata ostao je jedan događaj koji je u jednom momentu prijetio da Bosna izgubi utakmicu i bez da sudija označi početak iste, odnosno da se ista registruje službenim rezultatom 0:3 u korist FK Radnički Lukavac a sve zbog kašnjenja od strane policije.

Nogometni klub Bosna, u pripremi odigravanja utakmice, šalje i obaveznu prijavu PU Visoko o odigravanj utakmice odnosno održavanju javnog skupa kako je to definisao Zakon o javnom okupljanju. Po primitku prijave, PU Visoko izdaje rješenje o održavanju javnog skupa odnosno nogometne utakmice i u skladu sa zakonom osiguravaju isti pored redovno angažovanih redara NK Bosna i pripadnika zaštitarske agencije.

U posljednje vrijeme sve je ućestalije kašnjenje policije na početak utakmice, što izaziva i određene finansijske sankcije za naš klub obzirom da su propozicije takmičenja isključive i nedozvoljavaju odigravanje iste bez prisustva policije. Kulminacija ovakvog odnosa PU Visoko prema događajima u organizaciji NK Bosna Visoko, desila se upravo danas, kada je usljed nedolaska policije utakmica kasnila 20 minuta i samo nekoliko trenutaka nas je dijelilo od prekida iste i registracije službenim rezultatom u korist gostiju a što bi izazvalo nesagledive posljedice kako u sportskom tako i u finansijskom smislu za naš klub.

Nogometni klub Bosna apsolutno razumije nedostatak ljudi u PU Visoko i njihovu zauzetost održavanjem javnog reda i mira na području naše općine, ali apsolutno ne prihvata obrazloženje dežurnog službenika o prioritetima kojima su danas bili zaokupljeni a to su utakmice Općinske nogometne lige Visoko.

Poštovana gospodo, pozivamo Vas da poštujete Vaše ustavne nadležnosti i svojim prisustvom osigurate red i mir na javnim skupovima, te vratite osjećaj sigurnosti svim učesnicima i posjetiocima

Upravni Odbor

NK Bosna Visoko

nkbosna.ba
:facepalm:

gdje mi zivimo u pm.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 sep 2015, 11:51

Bosna danas protiv Rudara u Kaknju, prilika da se naplate neki stari dugovi

Nekada je to bio najveći derbi u svim sportovima na prostoru od Zenice do Sarajeva. Republička liga u bivšoj državi je bila prepoznatljiva po tom derbiju. Nekoliko godina nakon rata znao je to biti i derbi Premijer lige BiH, zatim Prve lige Federacije da bi vremenom postajao sve beznačajniji, a samo stari i rijetki su se sjećali da je tih dana u pravilu padala kiša bez obzira igra li se u Visokom ili Kaknju. Derbi “Crijevara” i “Čizmara” postao je kalendarski tek jedna u nizu utakmica Prve lige Federacije.

Danas ponovo u osmom kolu igraju Rudar i Bosna. Utakmica se igra u Kaknju. Bosna je trenutno prema tabeli bolja ekipa, nalazi se na šestom mjestu sa 12 bodova uz četiri pobjede i tri poraza bez neriješenog rezultata i gol razliku 11:5. Rudar je startovao izuzetno loše, rezultat toga je samo jedna pobjeda, čak četiri poraza i dvije neriješene utakmice. Ukupni saldo je skroman, bodova pet i pozicija broj 13.

Podsjećamo u nekoliko zadnjih sezona, posebno onih kada je Bosna ispadala iz Prve lige pa se vraćala dva puta, nekako se podudarilo da su baš utakmice protiv Rudara bile ključne kako bi Bosna ostajala u ligi. Niti jednom se to nije desilo, tako da su nam komšije “dužnici”, sada stvari stoje malo drugačije i došlo je vrijeme da se naplate neki stari dugovi.

Iz navijačke skupine “Demoni” najavljuju da bez obzira što nema organizovanog odlaska na utakmicu ipak svi zainteresovani dođu u 14.30 sati na poznato okupljalište kako bi eventualno zajednički otputovali na utakmicu privatnim automobilima.

visoko.co.ba
Ne volim da se dizu tenzije, ali konacno se vraca derbi, dosta je bilo "prijateljskih" meceva.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 okt 2015, 18:01

Na kraju smo mogli izgubiti 2 boda. Imali rijesenu utakmicu, primimo gol iz greske i , naravno, Jedinstvo baca sve u napad. Imali su minimalno 2 ciste prilike za poravnanje, ali nisu uspjeli ubaciti loptu sa vrli male udaljenosti. Dedic je u sudijskoj nadoknadi promasio gol sa nekih 2-3 metra. Svi su vidjeli u golu. Bosna je isto imala dvije kontre za povecanje rezultata.
Penal cist kao suza. Za mene najbolji gost u Visokom, nisu nista specijalno odigrali, ali nisu ni lako izgubili. Razlog, vjerovatno, sto su svi do sada bili favoriti protiv Bosne, pa su dosli samouvjereno po tri boda, najbolji primjer Lukavac.

Ali dobro, ne moze se svaka dobiti sa 2-3 gola razlike. Sada idemo Podgrmecu, pa nam dolazi Ljubuski. Nije se mogla pruziti bolja prilika za izbijanje u sami vrh tabele.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 18 okt 2015, 10:34

Zavrsen idejni projekat za novu tribinu na stadionu Luke.

slika

slika

Plavi dio je nova tribina. Ispod tribina su planirane svlacionice, ekonomat, soba za doping kontrolu, sauna, trim kabinet, poslovni prostori, apartmani za boravak igraca, hitna pomoc, kuhinja, press salon ...

:salut:

megaffon
Kontakt:

Post Postao/la megaffon » 23 okt 2015, 00:23

Volio bi Bosnu gledat u eliti, mislim da bi publike u Visokom bilo u solidnom broju, ovaj klub to zasluzuje :salut: Pozdrav Visocanima i ljudima koji rade i igraju za ovaj klub. Sretno!

megaffon
Kontakt:

Post Postao/la megaffon » 24 okt 2015, 05:40

Sretno danas u Orasju

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 24 okt 2015, 11:48

Vidim izdali ste neko saopštenje protiv sudijske komisije NS FBiH

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 24 okt 2015, 16:05

Vodimo 2:0

Imamo igraca manje od 68. minute

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 24 okt 2015, 16:23

Pobjeda 2:0 ( Civa, Tahiri )

Domacini zavrsili mec sa 2 igraca manje. Kartone dobili u zadnjih 10 -tak minuta.

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 24 okt 2015, 16:55

Čestitke za tri boda iz Orašja, nek ste pokorili Labudove i Ilju Dominkovića :D :clap: :clap: :clap:
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

moranjak
Kontakt:

Post Postao/la moranjak » 24 okt 2015, 17:55

Svaka vam čast pozz iz Gradačca

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 24 okt 2015, 18:11

BOSNA BEZ 5 STANDARDNIH PRVOTIMACA RAZBILA ORAŠJE NA NJIHOVOM TERENU

slika

Nogometaši visočke Bosne stigli su do druge ovosezonske gostujuće pobjede i to ponovo na jednom od najtežih gostovanja, kod prvoplasirane ekipe Orašja. Iako je naša ekipa na ovo gostovanje otputovala oslabljena neigranjem nekoliko standardnih igrača, uz veliku želju i požrtvovanost cijele ekipe, Bosna je uspjela slaviti rezultatom 2:0.

Prvi dio utakmice nije donio prilike, da bi Bosna iz prve organizovane akcije došla do vodečeg pogodtka. Lijepa akcija veznog reda Bosne, lopta je došla do Čive koji je rutinski savladao domaćeg golmana za 1:0 u 27.minuti utakmice.

Od tog trenutka Bosna se povukla i čekala priliku iz kontre, a domaći nisu nikako uspijevali doći do gola Bosne iako su imali ogromnu podršku sudije, o čemu smo već javno govorili i predvidjali u otvorenom pismu NS FBIH u toku ove sedmice.

Sudijska trojka je nakon vodstva Bosne u potpunosti stala na stranu domaćih dopuštajući im izuzetno grubu igru nebi li najmlađa ekipa u ligi podlegla pritisku a domaćin uspio barem poravnati rezultat. S druge strane i najmanji kontakt nad igračima Orašja je kažnjavan, pa je tako u samo 10 minuta naš igrač Ismar Čomaga zaradio dva žuta kartona i u 63.minuti je isključen iz igre.

Na krilima isključenja domaća ekipa je pokušala stvoriti pritisak na danas maestralnu zadnju liniju Bosne predvođenu kapitenom Frljak Ahmetom i nesavladivim Bekan Amirom ali bez izglednih prilika. U 83.minuti susreta, Bosna koristi ono po ćemu je njena igra prepoznatljiva, brz i ubojit kontra napad, Tahiri je izašao pred domaćeg golmana i rutinski pogodio za 2:0 i slavlje Bosne. Do kraja utakmice izuzetno loši glavni sudija utakmice je isključio i dva domaća igrača, koji se nisu mogli pomiriti sa porazom svoje ekipe pa su grubo nasrtali na igrače Bosne.

Mora se reči da je rukovodstvo Orašja nakon utakmice korektno čestitalo našim momcima koji su uz sve prepreke bili neuporedivo bolja ekipa na terenu i u duhu fair playa izvojeavali pobjedu sezone.

Ostaje žal za bodovima koje smo u prošlom kolu na domaćem terenu prosuli odigravši neriješeno sa ekipom Sloge iz Ljubuškog, jer sa ta dva boda uz današnju pobjedu poravnali bi se sa Orašjem na drugoj poziciji i ušli u ravnopravnu borbu za naslov jesenjeg prvaka.

Još jednom koristimo priliku da pozovemo rukovodstvo NS FBiH da preispita rad sudijske komisije i ne dopusti njenom rukovodiocu odmazdu kako nad našom, tako i nad drugim ekipama koje su se opravdano i argumentovano žalile na sudijske postupke. Svijetla obraza možemo reči da je naš klub zdrava sredina u kojoj je svakoj ekipi zagarantnovano gostoprimstvo i fer ponašanje, posvjedočiti to mogu i ekipe poput Metalleghe BSI, Jedinstva, Sloge koje su nam pružile ruku nakon utakmice i čestitale na korektnosti.

http://www.nkbosna.ba

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 25 okt 2015, 21:40

Korak bliže opstanku i dodatnoj stabilizaciji :clap:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

megaffon
Kontakt:

Post Postao/la megaffon » 25 okt 2015, 22:09

Ma bravo Visocani :salut:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 31 okt 2015, 16:33

Na kraju veoma vazna pobjeda. Sada smo cetvrti na tabeli.
Danas smo igrali bez prvog golmana, sto se odmah "vratilo" u drugoj minuti. Autogol iz vedra neba. Golman lose procijenio let lopte i njegov suigrac ga lobova. Izuzev golmana Bekana nisu jos igrali standardni Culov, Cabaravdic, Comaga i Kadic. Zadnji je usao u drugom poluvremenu da stabilizuje odbranu.
Nakon toga imamo inicijativu, ali bez nekih vecih prilika. Penal ne mogu komentarisati, jer nisam vidio sta se desilo.
Nakon toga su gosti postigli skoro isti gol, ponovo golman "kratak", lopta pogadja pecku, vraca se u polje i igrac Bratstva glavom ubacuje loptu u mrezu sa nekih 2-3 metra.
Odmah nakon toga i Bosna postize gol, tacnije Handzic glavom. Oba su ponistena zbog ofsajda. Po mom vidjenju Bosni je opravdano ponisten. Za goste ne mogu reci, nemoguce je bilo vidjeti u onoj guzvi sta se desilo.
Drugo poluvrijeme ista prica, Bosna ima loptu, gosti pokusavaju iz prekida. Gosti dobili crveni, tacnije dva zuta. Cisto ko suza. Jedino sto je sudija kasno svirao drugi prekrsaj. To je zamjerka, iako je prvo pustio prednost, ali ponovo je dugo cekao.
Nakon primljenog gola gosti napadaju, ali jalovo. Pred kraj su imali 5-6 kornera u rasponu od 10-tak minuta, ali nije bilo nikakve opasnosti.

Moglo je to i bolje, ali s obzirom na izostanke dobro se zavrsilo.

P.S. Trener je isto iskljucen i to u prvom poluvremenu. Mislim na goste.

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 31 okt 2015, 16:36

Čestitke na pobjedi i 3 boda uz želje akobogda da Vi imate isto suđenje u Gračanici kao i mi danas u Visokom. Ni manje ni više :D
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 06 nov 2015, 14:44

http://nsfbih.ba/novost/10690/odrzana_s ... je_ns_fbih

Kažnjen glavni sudac, pomoćni sudac i posmatrač suđenja na utakmici protiv Bratstva. Toliko o poštenoj pobjedi :D Na kraju ipak ispliva istina :clap:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 06 nov 2015, 17:08

Sretno momcima sutra. Uvijek smo lose prolazili u Banovicima. Mozda je dosao trenutak da se to promijeni. Sada imaju priliku da u zadnjem kolu protiv Goska, preduslov su sutrasnji bod(ovi), igraju za prvo mjesto.

Ex1t
Kontakt:

Post Postao/la Ex1t » 07 nov 2015, 15:10

Odlicno Bosna gura ove sezone. Ja sam prijatno iznenadjen. Kad malo bolje razmislim, steta je sto Kuoadia, Andzusica i Kobiljara nismo poslali vama umjesto Travniku jer bi sad mozda bili i na prvom mjestu. Mislim da ce Bosna biti jos jaca na proljece iako su samo planirali i najavljivali opstanak. Ipak kad se malo dublje razmisli, ove sezone je puno lakse uci u PL, nego sto ce to biti slucaj narednih sezona s obzirom koliko timova ispada iz PL.
Numquam Desistemus!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 14 nov 2015, 16:45

Udaraju citavu utakmicu, predju jednom centar, postignu gol i odnesnu trbi boda. Svaka cast. :clap:

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.