Super liga Srbije
Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger
-
- Kontakt:
Re: Jelen Super liga Srbije
http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.ht ... m-fudbalom" onclick="window.open(this.href);return false;
Kao sto vidis u ovoj izjavi direktor Jagodine(inace navijac Zvezde)vas je stavio u isti kos sa Partizanom i na taj nacin razmislja vecina sportskih radnika u Srbiji koji rade u manjim klubovima i koji nemaju nikakve veze ni sa jednima ni sa drugima.
A to sto je Partizan trenutno nesto mocniji i favorizovaniji je samo splet okolnosti,i kao sto sam vec rekao to je promenljiva kateogrija.
Dok svi klubovi ne budu na isti nacin tretirani(kao recimo u Rumuniji ili Madjarskoj)od naseg fudbala nece biti nista i ne treba da bude.
Kao sto vidis u ovoj izjavi direktor Jagodine(inace navijac Zvezde)vas je stavio u isti kos sa Partizanom i na taj nacin razmislja vecina sportskih radnika u Srbiji koji rade u manjim klubovima i koji nemaju nikakve veze ni sa jednima ni sa drugima.
A to sto je Partizan trenutno nesto mocniji i favorizovaniji je samo splet okolnosti,i kao sto sam vec rekao to je promenljiva kateogrija.
Dok svi klubovi ne budu na isti nacin tretirani(kao recimo u Rumuniji ili Madjarskoj)od naseg fudbala nece biti nista i ne treba da bude.
Ja i.... kakve to veze ima sa mojim prethodnim komentarom.Frantisek Planicka je napisao/la:http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.ht ... m-fudbalom

Normalno je da u kakvoj drzavi zivimo da su klubovi zasticeni od drzave,jer imaju iza sebe ogromne Armije navijaca/simpatizera koji cine pa smem reci najmanje 65-70% drzavne populacije,ako se kojim slucajem dogodi da se Zvezda/Partizan odnosno Grobari/Delije pobune protiv njih,tacnije da drzava donese odluke na njihovu stetu njih nigde nema,oni su svoje odsvirali na ovim visokim pozicijama.
Pa sto mislis da nije doneta zabrana Belgrad Boysima i Alcatrazu,svakako nema osnove da se tako nesta uradi,ali da su mogli mogli su,i bio je sudija nameracen ali je dobio zabranu upravo zbog toga sto se boje kako bi se to odrazilo na sve,pa pogledaj sta se sve dogadjalo kada je uhapsen Uros,dakle samo jedan momak i ovolika se buka digla,zamisli sta bi bilo da se dogodilo da se zabrane dve najbrojnije navijacke grupe.Ja ne mogu ni da pomislim.
Ali ovo sto si ti citirao apsolutno nema veze sa onim sto se pre toga vodila polemika.

I sta rece jednakost vlada u Rumuniji.

Steaua namesti vise utakmica od svih,i ostanu u ligi bez oduzimanja bodova,ostali odma' rang nize i onda slede peripetije,zalbe ovo ono.Koja jednakost u Rumuniji to jednakosti videlo nije,u unutrasnjoj strukturi rumunskog mnogo toga ne stima,posto mi se cale bavi sportskim nazovimo ga poslovanjem i zaduzen je za ta putovanja izmedju drzava i u jednoj poseti kada je bio u Bucurestu susreo se sa njegovim dobrim prijateljem koji je veoma dobar poznavatelj unutrasnjih stvari u Rumuniji,da ne govorim opsirnije cime se bavi i on kaze da je Steaua apsolutno zasticena kod svih,samo sto je kod njih lepse uredjeni savez pa se ni sama Steua ne usudjuje "pandjati" sa sudijama vec to radi okolnim putevima.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
-
- Kontakt:
Sto se tice Rumuna,kod njih su u zadnje cetri godine sampioni timovi(Otelul,Kluz,Unirea)kojima su to prve titule u istoriji.
To je kao kad bi kod nas na tronu smenjivali Sloboda,Spartak i Radnicki(Kg),pa sam proceni koliko su sanse da se tako nesto desi.
To mi je sasvim dovoljno da procenim kakvo je stanje u njihovom fudbalu,a uostalom svake godine imaju tim u ligi sampiona.
Kod nas drugim timovima je zabranjeno da uzmu titulu i to nazalost mozemo da vidimo jedino iz primera sa Vojvodinom posto je ona bila jedini tim posle raspada SFRJ koja je sa vremena na vreme imala kvalitet da se suprostavi dvojcu sa Topcidera.
Sa druge strane primer Obilica nam savrseno pokazuje na koji nacin neki treci klub moze da uzme titulu u ovoj kvazi drzavi,a meni realno takve titule ne trebaju...
Za ostalo sam sve rekao tako da se ne bi ponavljao...
To je kao kad bi kod nas na tronu smenjivali Sloboda,Spartak i Radnicki(Kg),pa sam proceni koliko su sanse da se tako nesto desi.
To mi je sasvim dovoljno da procenim kakvo je stanje u njihovom fudbalu,a uostalom svake godine imaju tim u ligi sampiona.
Kod nas drugim timovima je zabranjeno da uzmu titulu i to nazalost mozemo da vidimo jedino iz primera sa Vojvodinom posto je ona bila jedini tim posle raspada SFRJ koja je sa vremena na vreme imala kvalitet da se suprostavi dvojcu sa Topcidera.
Sa druge strane primer Obilica nam savrseno pokazuje na koji nacin neki treci klub moze da uzme titulu u ovoj kvazi drzavi,a meni realno takve titule ne trebaju...
Samo ja nesta ne znam da Sloboda,Spartak ili Radnicki iz Kragujevca imaju coveka koji bi mogao biti pandan Bucsaruu ili Paskanyu.Kada budu imali takve "postene" ljude u klubu mozda ona nesta i mognu da urade.Frantisek Planicka je napisao/la:Sto se tice Rumuna,kod njih su u zadnje cetri godine sampioni timovi(Otelul,Kluz,Unirea)kojima su to prve titule u istoriji.

Jos ce na kraju kod Rumuna da ispadne sve cisto a ustvari pola lige umesano u svakave skandale o namestanju.

Metalac Gornji Milanovac - Srem Sremska Mitrovica 3:0 (2:0)
(Petrović 25, Ćirković 56, Betoligar 62.)
Radnički 1923 Kragujevac - Rad Beograd 0:0 (0:0) penalima 4:2
Napredak Kruševac - Spartak Subotica 0:2 (0:2)
(Despotović 2. i 36.)
Donji Srem Pećinci - Vojvodina Novi Sad 0:1 (0:0)
(Medojević 70.)
Hajduk Kula - Kolubara Lazarevac 0:1 (0:0)
(Obradović 90.)
Banat Zrenjanin - BSK Borča 2:0 (1:0)
(Samardžić 15, Milovanović 90.)
Mladost Lučani - Crvena Zvezda Beograd 1:2 (0:0)
(Milošević 87. - Kaluđerović 84, Borha 90+1)
Sloboda Užice - Teleoptik Zemun 1:1 (1:0) penalima 4:2
(Kasalica 15. - Jojić 66.)
Novi Pazar - Partizan Beograd 0:3 (0:1)
(Tomić 28, Ilić 55, Vukić 82.)
Radnički Niš - OFK Beograd 0:1 (0:1)
(Purović 2.)
Borac Čačak - Radnički Sombor 4:1 (1:0)
(Živanović 37, Knežević 57, Damjanović 64, Sepua 72. - 90.)
Šumadija Jagnjilo - Inđija 2:2 (2:0) penalima 5:6
(Živanović 5, Dabetić 12. - Lemajić 58, Tepić 60.)
Smederevo - BASK Beograd 1:0 (0:0)
(Kovačević 83.)
Čukarički Beograd - Proleter Novi Sad 0:0 (0:0) penalima 3:5
Javor Ivanjica - Novi Sad 1:0 (0:0)
(Luković 90.)
Sinđelić Niš - Jagodina 27.09.
(Petrović 25, Ćirković 56, Betoligar 62.)
Radnički 1923 Kragujevac - Rad Beograd 0:0 (0:0) penalima 4:2
Napredak Kruševac - Spartak Subotica 0:2 (0:2)
(Despotović 2. i 36.)
Donji Srem Pećinci - Vojvodina Novi Sad 0:1 (0:0)
(Medojević 70.)
Hajduk Kula - Kolubara Lazarevac 0:1 (0:0)
(Obradović 90.)

Banat Zrenjanin - BSK Borča 2:0 (1:0)
(Samardžić 15, Milovanović 90.)

Mladost Lučani - Crvena Zvezda Beograd 1:2 (0:0)
(Milošević 87. - Kaluđerović 84, Borha 90+1)
Sloboda Užice - Teleoptik Zemun 1:1 (1:0) penalima 4:2
(Kasalica 15. - Jojić 66.)
Novi Pazar - Partizan Beograd 0:3 (0:1)
(Tomić 28, Ilić 55, Vukić 82.)
Radnički Niš - OFK Beograd 0:1 (0:1)
(Purović 2.)
Borac Čačak - Radnički Sombor 4:1 (1:0)
(Živanović 37, Knežević 57, Damjanović 64, Sepua 72. - 90.)
Šumadija Jagnjilo - Inđija 2:2 (2:0) penalima 5:6
(Živanović 5, Dabetić 12. - Lemajić 58, Tepić 60.)
Smederevo - BASK Beograd 1:0 (0:0)
(Kovačević 83.)
Čukarički Beograd - Proleter Novi Sad 0:0 (0:0) penalima 3:5
Javor Ivanjica - Novi Sad 1:0 (0:0)
(Luković 90.)
Sinđelić Niš - Jagodina 27.09.
U saradnji FS Srbije, Zajednice klubova Superlige i UEFA, doneta je odluka o izgradnju reflektora na četiri stadiona u Srbiji - Smederevu, Jagodini i Užicu. Još jedan stadion biće određen naknadno.
Posle sednice Odbora zah itna pitanja saopšteno je da će FSS finansijski pomoći postavljanje reflektora dok će izgradnja (ili pojačavanje) trafo-stanica i podizanje stubova biti u obavezi predstavnika lokalnih samouprava i samih klubova.
"Osvetljenje reflektora biće jačine 1.400 luksa, što je standard predviđen za odigravanje svih utakmica na reprezentativnim nivoima, kao i klupskih takmičenja pod okriljem UEFA. Na osnovu toga, kao i jedinog iznesenog zahteva UEFA vezanog za to da reflektori budu izgrađeni na stadionima koji ispunjavaju sve ostale zahteve sa polja infrastrukture predviđenih Sistemom licenciranja UEFA, odlučeno je da reflektori budu podignuti u Smederevu, Jagodini i Užicu", piše u saopštenju.
U ponedeljak će biti kontaktirani i ostali gradovi-kandidati za dobijanje reflektora, kao i predstavnici lokalnih samouprava, pa će na osnovu tako prikupljenih informacija biće naknadno odlučeno o četvrtom objektu koji će u najskorije vreme dobiti osvetljenje.
Reflektore na stadionima trenutno imaju Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina.
"Na osnovu prošlogodišnje odluke Ministarstva za lokalnu samoupravu, u proces izgradnje ili rekonstrukcije postojeće fudbalske infrastrukture, ušlo je sedam gradova naše zemlje, a to su Niš, Kruševac, Zaječar, Novi Pazar, Subotica, Čačak i Užice. Ovakvim planskim radom očekujemo da u bliskoj budućnosti svi klubovi Super lige imaju osvetljenje na stadionima, a akcija će biti i dalje nastavljena", saopšteno je posle sednice.
Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da je fudbalska organizacija spremna da pomogne svima koji žele najbolje srpskom fudbalu.
"Reč je o još jednoj u nizu odluka koje i definitivno menjaju sliku fudbalske Srbije. Takođe, veoma mi je drago što se naša saradnja sa UEFA još jednom na delu vidi u najlepšem svetlu. FS Srbije je odlučio da se utakmice u najskorije vreme igraju u vremenskim uslovima kao i u većini evropskih zemalja, ali jasno poručujemo i pokazujemo da smo spremni da na tom zahtevnom putu pomognemo onima koji su definitivno odlučili da krenu tim istim putem".
Karadžić je rekao da se FSS na ovome neće zaustaviti.
"Uvek ćemo podržati one koji žele prosperitet i uvereni smo da ćemo upravo na tim stadionima videti bitno povećanje broja gledalaca. Naravno, pozitivne efekte osetiće i svi oni koji budu ostali kod kuća, jer će televizijske stanice u najboljim terminima prenositi utakmice", rekao je Karadžić.
Na sednici Odbora za hitna pitanja je konstatovano i ide dobro prodaja karata za kvalifikacioni meč za EP između Srbije i Italije 7. oktobra u Beogradu i objavljeno da je do sada već prodato 10.000 ulaznica.
U 6.kolu postignuto je 16 pogodaka na 8 utakmica ili u proseku 2 komada,najvise na Karaburmi gde se videlo 5 golova.
Radnicki-Borac 2:0
Radnicki nastavlja sa sjajnim partijama,ovaj put je na Cika Daci puk'o Borac sa 2:0 koji me izuzetno razocarao na startu 4 poraza u 6 utakmica svakako nije nesta cime se Zebre mogu podiciti.Sa druge strane Radnicki uz Slobodu i Spartak jedina ekipa koja jos nije porazena do sada,ali ce priliku za to imati vec za vikend kada dolaze na noge Zvezdi na Marakanu.
Metalac-BSK 1:2
Iznenadjujuci rezultat za mene,verovatno najlosija ekipa lige je odnela bodove sa gostovanja drugoj najlosijoj.I to nakon sto je Metalac vodio ali je BSK preokretom stigao do ovih vrednih bodova,koji bi mogli da budu od izuzetnog znacaja jer ce biti verovatno bara-bara sa bodovima izmedju ove dve ekipe.Metalac je sada preuzeo fenjer od Novog pazara sa samo bodom iz 6 meceva.
Novi Pazar-Smederevo 1:0
Kazu da ovo nije bila neka utakmica,da je verovatno najlosija do sada u Novom Pazaru kada se gleda sveukupni dojam utakmice,ali je veoma bitno za navijace domacina da je prva pobeda i prvi pogodak u JSL upisan,a kao istorijski strelac uzece se stoper Babic.Videcemo da li ce ova pobeda dati krila Novom Pazaru,a ja iskreno ocekujem da ce sledece kolo da upisu i prvu gostujucu tricu kada idu na gostovanje u Borcu na novoizgradjeni "stadion" BSK-u.
Sloboda-Javor 1:0
Sloboda takodje nastavlja sa odlicnim igrama,ovaj put na Begluku pao je Javor,koji takodje igra jedan los fudbal na pocetku sezone.Sloboda pokazuje da ce biti zaista ozbiljan kandidat za evropu a i to da su 1/3 neporazene ekipe do sada dovoljno govori.Sledece kolo tezak ispit u Smederevu ali verujem da mogu da izadju i tu neporazeni.
OFK-Spartak 2:3
Lepotica kola,zaista sam kao retko kada na Karaburmi uzivao gledajuci neki mec,tesko mi se sada i setiti kada je to bilo,ali zaista ova dva kluba su nam pruzili da odlicno provedemo popodne,i da se onda lagano zaputimo na JNA,gde smo odgledali jednu tipicnu JSL utakmicu.No da se vratimo ovoj utakmici,zaista pregrst prilika,pet golova,odlicnih poteza ma sve zbog cega se gleda fudbal.Rekao bih da je ovo u ovih prvih 6 kola najbolja utakmica do sada,videcemo ko ce je i da li ce je iko skninuti.Naravno ovo je samo moje misljenje.OFK igra zaista otvoren fudbal,sa iznenadjujuce dosta propusta u odbrani cak 12 golova su uspeli da prime do sada ili 2 po utakmici sto je previse stvarno,ali je i Spartak pozakao da igraju strasno kvalitetan fudbal,sto ipak nisu demonstrirali protiv Zvezde u prvom kolu,vec su onako stigli do pobede,zasluzeno ali ipak na dosta ruzan nacin kakav ne bi trebao da se ponavlja u fudbalu.
Jagodina-Vosa 1:1
Jagodina nastavlja da prosipa bodove,no ako im je za utehu prosli su vec nekoliko teskih utakmica,ali zaista lose igraju,nema tu neke igre,gledao sam ih 2-3 puta ove sezone i ne svidja mi se nikako ali sta je tu je,ja sam i u uvodnom postu povodom sezone rekao da su oni jedna od retkih ekipa koja ni ne pomislja da pretenduje na vrh jer znaju da nemaju taj kapacitet.
Partizan-Rad (1:1) i Hajduk-CZV(0:1) na temama o tim klubovima sa detaljnim izvestajima.
1 " 6 5 0 1 13 2 15
2 Црвена $ 6 5 0 1 9 2 15
3 $ 6 3 3 0 12 4 12
4 $ 1923 6 3 3 0 11 4 12
5 & ? $ 6 3 3 0 8 3 12
6 $ 6 4 0 2 9 6 12
7 $ " Севојно 6 3 3 0 8 5 12
8 $ 6 3 0 3 4 6 9
9 $ 6 2 0 4 9 7 6
10 & $ 6 2 0 4 8 12 6
11 Јавор 6 2 0 4 5 10 6
12 $ 6 1 2 3 4 7 5
13 & 6 1 2 3 3 8 5
14 & 6 1 1 4 3 8 4
15 " Пазар 6 1 0 5 1 14 3
16 ? 6 0 1 5 2 11 1
Sledece kolo:
Rad-Hajduk (Arena sport)
Vosa-Partizan (RTS)
Spartak-Jagodina
Javor-OFK
Smederevo-Sloboda
BSK-Novi PAzar
CZV-Radnicki 1923 (Prva TV)
Borac-Metalac
Zaista nekoliko zanimljivih utakmica,ove tri na prenosu ce svakako biti lepotice kola,ja se nadam da cu uspeti odgledati uzivo Rad-Hajduk,naravno CZV-Radnicki se podrazumeva,a i voleo bih taj Novi Pazar pogledati konacno uzivo.
Radnicki-Borac 2:0
Radnicki nastavlja sa sjajnim partijama,ovaj put je na Cika Daci puk'o Borac sa 2:0 koji me izuzetno razocarao na startu 4 poraza u 6 utakmica svakako nije nesta cime se Zebre mogu podiciti.Sa druge strane Radnicki uz Slobodu i Spartak jedina ekipa koja jos nije porazena do sada,ali ce priliku za to imati vec za vikend kada dolaze na noge Zvezdi na Marakanu.

Metalac-BSK 1:2
Iznenadjujuci rezultat za mene,verovatno najlosija ekipa lige je odnela bodove sa gostovanja drugoj najlosijoj.I to nakon sto je Metalac vodio ali je BSK preokretom stigao do ovih vrednih bodova,koji bi mogli da budu od izuzetnog znacaja jer ce biti verovatno bara-bara sa bodovima izmedju ove dve ekipe.Metalac je sada preuzeo fenjer od Novog pazara sa samo bodom iz 6 meceva.
Novi Pazar-Smederevo 1:0
Kazu da ovo nije bila neka utakmica,da je verovatno najlosija do sada u Novom Pazaru kada se gleda sveukupni dojam utakmice,ali je veoma bitno za navijace domacina da je prva pobeda i prvi pogodak u JSL upisan,a kao istorijski strelac uzece se stoper Babic.Videcemo da li ce ova pobeda dati krila Novom Pazaru,a ja iskreno ocekujem da ce sledece kolo da upisu i prvu gostujucu tricu kada idu na gostovanje u Borcu na novoizgradjeni "stadion" BSK-u.
Sloboda-Javor 1:0
Sloboda takodje nastavlja sa odlicnim igrama,ovaj put na Begluku pao je Javor,koji takodje igra jedan los fudbal na pocetku sezone.Sloboda pokazuje da ce biti zaista ozbiljan kandidat za evropu a i to da su 1/3 neporazene ekipe do sada dovoljno govori.Sledece kolo tezak ispit u Smederevu ali verujem da mogu da izadju i tu neporazeni.
OFK-Spartak 2:3
Lepotica kola,zaista sam kao retko kada na Karaburmi uzivao gledajuci neki mec,tesko mi se sada i setiti kada je to bilo,ali zaista ova dva kluba su nam pruzili da odlicno provedemo popodne,i da se onda lagano zaputimo na JNA,gde smo odgledali jednu tipicnu JSL utakmicu.No da se vratimo ovoj utakmici,zaista pregrst prilika,pet golova,odlicnih poteza ma sve zbog cega se gleda fudbal.Rekao bih da je ovo u ovih prvih 6 kola najbolja utakmica do sada,videcemo ko ce je i da li ce je iko skninuti.Naravno ovo je samo moje misljenje.OFK igra zaista otvoren fudbal,sa iznenadjujuce dosta propusta u odbrani cak 12 golova su uspeli da prime do sada ili 2 po utakmici sto je previse stvarno,ali je i Spartak pozakao da igraju strasno kvalitetan fudbal,sto ipak nisu demonstrirali protiv Zvezde u prvom kolu,vec su onako stigli do pobede,zasluzeno ali ipak na dosta ruzan nacin kakav ne bi trebao da se ponavlja u fudbalu.
Jagodina-Vosa 1:1
Jagodina nastavlja da prosipa bodove,no ako im je za utehu prosli su vec nekoliko teskih utakmica,ali zaista lose igraju,nema tu neke igre,gledao sam ih 2-3 puta ove sezone i ne svidja mi se nikako ali sta je tu je,ja sam i u uvodnom postu povodom sezone rekao da su oni jedna od retkih ekipa koja ni ne pomislja da pretenduje na vrh jer znaju da nemaju taj kapacitet.
Partizan-Rad (1:1) i Hajduk-CZV(0:1) na temama o tim klubovima sa detaljnim izvestajima.
1 " 6 5 0 1 13 2 15
2 Црвена $ 6 5 0 1 9 2 15
3 $ 6 3 3 0 12 4 12
4 $ 1923 6 3 3 0 11 4 12
5 & ? $ 6 3 3 0 8 3 12
6 $ 6 4 0 2 9 6 12
7 $ " Севојно 6 3 3 0 8 5 12
8 $ 6 3 0 3 4 6 9
9 $ 6 2 0 4 9 7 6
10 & $ 6 2 0 4 8 12 6
11 Јавор 6 2 0 4 5 10 6
12 $ 6 1 2 3 4 7 5
13 & 6 1 2 3 3 8 5
14 & 6 1 1 4 3 8 4
15 " Пазар 6 1 0 5 1 14 3
16 ? 6 0 1 5 2 11 1
Sledece kolo:
Rad-Hajduk (Arena sport)
Vosa-Partizan (RTS)
Spartak-Jagodina
Javor-OFK
Smederevo-Sloboda
BSK-Novi PAzar
CZV-Radnicki 1923 (Prva TV)
Borac-Metalac
Zaista nekoliko zanimljivih utakmica,ove tri na prenosu ce svakako biti lepotice kola,ja se nadam da cu uspeti odgledati uzivo Rad-Hajduk,naravno CZV-Radnicki se podrazumeva,a i voleo bih taj Novi Pazar pogledati konacno uzivo.
JSL trenutno ima 4.000 gledalaca po mecu.
Poseta je poprilicno veca nego prosle sezone.Crvena Zvezda je prva po broju gledalaca sa nesto vise od 10.000 po utakmici,Partizan ima oko 7.000 po mecu,isti broj gledalaca u proseku ima i Radnicki iz Kragujevca,Pazarci su cetvrti sa oko 6.500 po mecu,Vojvodina ima u proseku 6.000,Hajduk ima oko 3.000,a ove ostale i da ne pominjem

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Uprava kulskog Hajduka na današnjoj sednici jednoglasno smenila Nebojšu Vignjevića sa mesta šefa stručnog štaba. Do imenovanja novog trenera ekipu će voditi Ranko Delić i Mirko Radulović.
Vrlo je moguce da smo rekorderi (evropski) po broju smenjenih trenera u klubovima 

Nemam statistiku za posetu u regionu,jaci smo definitivno od BIH,za Hrvate nisam siguran ali mislim da su i oni ispod.Tribalian je napisao/la:JSL trenutno ima 4.000 gledalaca po mecu.Poseta je poprilicno veca nego prosle sezone.Crvena Zvezda je prva po broju gledalaca sa nesto vise od 10.000 po utakmici,Partizan ima oko 7.000 po mecu,isti broj gledalaca u proseku ima i Radnicki iz Kragujevca,Pazarci su cetvrti sa oko 6.500 po mecu,Vojvodina ima u proseku 6.000,Hajduk ima oko 3.000,a ove ostale i da ne pominjem
![]()
![]()
Ja bih jos spomenuo Borac i Rad,i oni su oko 1000 verujem,Spartak je preko 1000 definitivno,a i Sloboda mozda cak i preko 2000,ustvari sigurno je ona preko 2000,ne znam kako ih nema ovde.Razocarenje je svakako OFK na koga sam i navikao ali i kod njih raste poseta sa 500 na 550.

Dakle s obzirom na prethodne godine ovo je izvanredno.
Srecom postoji PLBIH,i kod njih se izmednjalo bruku trenera,mislim cak i vise nego kod nas.Tribalian je napisao/la:Uprava kulskog Hajduka na današnjoj sednici jednoglasno smenila Nebojšu Vignjevića sa mesta šefa stručnog štaba. Do imenovanja novog trenera ekipu će voditi Ranko Delić i Mirko Radulović.Vrlo je moguce da smo rekorderi (evropski) po broju smenjenih trenera u klubovima

@ Kolega ,za posetu smo rekorderi u regionu
A za ove trenere ne znam sta da kazem,sto li ovog iz Hajduka smenise kad oni u prvoj ligi nikad bolji start nisu imali.
Ono protiv nas sto sam video,i koliko sam mogao da vidim onde iza gola,oni pojma nisu imali,ali verovatno su bili bolji protiv drugih ekipa.

-
- Kontakt:
Nije mogao da isprati sampionske ambicije kluba...Tribalian je napisao/la:Uprava kulskog Hajduka na današnjoj sednici jednoglasno smenila Nebojšu Vignjevića sa mesta šefa stručnog štaba. Do imenovanja novog trenera ekipu će voditi Ranko Delić i Mirko Radulović.Vrlo je moguce da smo rekorderi (evropski) po broju smenjenih trenera u klubovima
Izvuceni parovi za kup:
Spartak Zlatibor voda - Radnički 1923 Kragujevac
Partizan - Metalac
OFK Beograd - Kolubara
Inđija - Vojvodina
Sloboda Point Sevojno - Smederevo
Proleter Novi Sad - Borac Čačak
Crvena zvezda - Banat
Jagodina - Javor
Spartak Zlatibor voda - Radnički 1923 Kragujevac
Partizan - Metalac
OFK Beograd - Kolubara
Inđija - Vojvodina
Sloboda Point Sevojno - Smederevo
Proleter Novi Sad - Borac Čačak
Crvena zvezda - Banat
Jagodina - Javor
http://www.zurnal.rs/2011/10/03/partiza ... index.html
Sreca pa i Zvezdu spomenuse da je na ovome samitu.

Sreca pa i Zvezdu spomenuse da je na ovome samitu.

-
- Kontakt:
"Piskavac" rešenje za Ligu šampiona
05. OKTOBAR 2011. | 09:40 | IZVOR: SPORTSKE.NET, SPORT

Pošalji komentar Komentari (15)
Čovek koji ima za Srbiju neverovatan staž na klupi jednog kluba, Ljubiša Stamenković imao bi najviše ciljeve, ukoliko bi seo na klupu "večitih".
Ljubiša Stamenković - "Piskavac" je usamljena figura u srpskom fudbalu.
Podatak za Riplija je da čovek sedi na istoj klupi već sedmu sezonu. Održali su ga naravno rezultati, sa nekadašnjim Sevojnom je igrao finale kupa, izašao u Evropu, a sadašnja Sloboda igra zapaženu ulogu u šampionatu već dve sezone.
Zbog toga ima pravo da bude samouveren.
"Ne razmišljam o odlasku, ali sa Zvezdom ili Partizanom bih dominirao u našoj ligi deceniju. Ne bi mi to bio cilj, već Liga šampiona, i to ne prolazak u nokaut fazu, već osvajanje", rekao je "Sportu" Stamenković.

05. OKTOBAR 2011. | 09:40 | IZVOR: SPORTSKE.NET, SPORT

Pošalji komentar Komentari (15)
Čovek koji ima za Srbiju neverovatan staž na klupi jednog kluba, Ljubiša Stamenković imao bi najviše ciljeve, ukoliko bi seo na klupu "večitih".
Ljubiša Stamenković - "Piskavac" je usamljena figura u srpskom fudbalu.
Podatak za Riplija je da čovek sedi na istoj klupi već sedmu sezonu. Održali su ga naravno rezultati, sa nekadašnjim Sevojnom je igrao finale kupa, izašao u Evropu, a sadašnja Sloboda igra zapaženu ulogu u šampionatu već dve sezone.
Zbog toga ima pravo da bude samouveren.
"Ne razmišljam o odlasku, ali sa Zvezdom ili Partizanom bih dominirao u našoj ligi deceniju. Ne bi mi to bio cilj, već Liga šampiona, i to ne prolazak u nokaut fazu, već osvajanje", rekao je "Sportu" Stamenković.

Užičani vratili staro ime klubu
Na Skupštini užičkog superligaša u Gradskoj kući i zvanično je vraćeno staro ime kluba i usvojen novi grb na predlog navijača. http://www.****/s220690/Sport/Sport ... klubu.html" onclick="window.open(this.href);return false;
7 KOLO

Na Skupštini užičkog superligaša u Gradskoj kući i zvanično je vraćeno staro ime kluba i usvojen novi grb na predlog navijača. http://www.****/s220690/Sport/Sport ... klubu.html" onclick="window.open(this.href);return false;
7 KOLO

- " $...
Samo je bilo pitanje vremena kada ce to da se desi,od samog pocetka se znalo da se tu mora nalaziti rec Uzice.
Konacno je poznata "lista ucesnika" FSS-ove dodele reflektora a to su Jagodina,Smederevo,Borac Cacak,i Sloboda,a prva "rezerva" je Cika Daca,naravno on sada nece dobiti reflektore,bice dobro ako ih i ovi u roku dobiju.

Konacno je poznata "lista ucesnika" FSS-ove dodele reflektora a to su Jagodina,Smederevo,Borac Cacak,i Sloboda,a prva "rezerva" je Cika Daca,naravno on sada nece dobiti reflektore,bice dobro ako ih i ovi u roku dobiju.
U 8.kolu ovoga vikenda postignuto je 12 golova od toga 5 u Lucanima gde smo mi slavili ubedljivu pobedu.
Novi Pazar-Borac 0:0
Preko 7000 gledalaca u Novom Pazaru ostalo je uskraceno za golove u ovome mecu.Ocekivao sam ovde jednu pobedu Novog Pazara,prvenstveno zbog domace publike.Istina ne igraju neki fudbal narocito,tesko ulaze u prilike,u rezultatskoj su krizi i ova pobeda bi im dobro doslo.Obe ekipe promasile nekoliko lepih prilika pa i zicera,i remi je verovatno najrealni rezultat ali trebalo je ovde biti golova bar 1:1.Novi Pazar ce da saceka priliku za popravni jer sledeci vikend dolaze nam na Marakanu,a Borac ce kuci da doceka neprijatno iznenadjenu Slobodu PS u ovome kolu.
Sloboda-BSK 0:1
Promena imena nije lepo prijala Uzicanima.Na Begluku pred nesta vise od 2000 gledalaca Bsk je uzeo celi plen,potpuno neocekivano.BSK dolazi do gola iz cise ofsajd pozicije iako je akcija bila dosta lepa,ali u samom zacetku sudija kasni i nema liniju(a nije ni cudo da nema kada znamo ko je bio pomocnik
).Sloboda je uspela da promasi penal,Kasalica je "maznuo" jednu loptu,pao a Mazic opravdano na krec,no Prtenjak masi.Do kraja Sloboda na iznenadjenje mnogih nije uspela da stigne bar do boda,a danas vec citamo da spremaju zalbu na sudjenje Mazica,tacnije vise na pomocnike toga meca.
OFK Beograd-Smederevo 1:0
Na Karaburmi opet losa da ne kazem sramotna poseta tek izmedju 400-500 gledalaca okupilo se i ovaj put da gleda Romanticare,od toga jedno 40-ak Semendrije.Ocekivala se ovde pobeda i do nje su Romanticari i dosli golom ponovo zivog Milana Purovica koji je krenuo da trese mreze sirom JSL.Ja sam planirao odgledati i ovaj i mec na JNA ali su me sprecili u tome.OFK zasluzeno dosli do vodstva iako su mogli da ga prospu na kraju kada Lukac brani 1 na 1.Treba napomenuti i veliku glupost Osmanagica koji je dobio crveni zbog toga sto je usao na teren bez sudijske dozvole.Sledece kolo Romanticari imaju priliku za gostujucu pobedu jer idu BSK u Borcu,a i Smederevo bi moglo nesta da uradi jer ceka Jagodinu.
Jagodina-Javor 1:0
Pred malo vise od 1000 gledalaca u Palminom gradu podno Djurdjevog Brda,domacini su uspeli da upisu minimalnu pobedu protiv gostiju iz Ivanjice i nanesu im 5 poraz u 8 utakmica ove sezone.Zanimljivo ovo je Jagodincima prva pobeda nakon sedam meseci na domacem terenu,a do nje su dosli golom Stojanovica.UTakmica ne toliko zanimljiva sa dva crvena,po jednim na obe strane.
Hajduk-Radnicki 0:0
Radnicki nastavlja da gazi,i nakon 8 kola ne znaju za poraz i jedina su neporazena ekipa lige,te su time potvrdili ono sto sam govorio pred pocetak,da ce biti izuzetno izuzetno tezak rival za sve.A Hajduk i dalje u crnoj seriji,njima svojstvenoj za prethodne sezone,vec 5 utkamica ne znaju za pogodak.Vise od 1500 gledalaca,od toga 50-ak Djavola ne moze nikako da bude zadovoljno utakmicom,lose bezidejno,Kuljezevic postavio igru da uzme bod i to je uspeo,dok domaci nisu mogli vise od ove "nule".
Rad-Vosa 1:1
Bio sam na Banjici i moze se reci da je utakmica opravdala moja ocekivanja.Od samog pocetka redala su se uzbudjenja,Kojic je pokusao ali SUpic siguran,a posle toga odma' i Brana ILic u odlicnoj sansi ali Kesic lepo reaguje.Posle toga odlican centarsut Andrica iz kornera ali Karan skoro sa gol linije reaguje i izbacuje loptu u polje.
U 20.minutu gol,Kojic prima na nekih 12-13 metara od gola loptu,odlicno se okrece i skolski posprema loptu iza ledja Supica,samo da usuti mnoge skeptike po pitanju njegovih fudbalskih kvaliteta.
Posle toga jedan od lepsih momenata na utakmici,Chupo Stevanovic iz voleja sa ivice 16 nakon jednog kornera pogadja precku koja se i sada trese bila bi to prava fudbalska lepotica da je usla.
Do kraja poluvremena sledi jedan miran period i bez promene,poluvreme 1:0 za domace.
Drugo poluvreme Vosa otvara sa prilikom Medojevica ali Ocokoljic izbija u korner,a nakon par minuta i gol.Aut sa leve strane duboko u 16,reakcija odbrane Rada vise nego grozna i to koristi Medojevic da efektno matira Kesica za 1:1 ispostavice se i konacan rezultat.Odma' posle toga vezisti izbacuju Skuletica u odlicnu priliku,doduse malo iskosa,a njemu Kesic izvandredno nogom brani sut.Jos jedna odlicna situacija pred golom Kesica,Stevanovic je lepo proigrao Aboua koji traljavo sutira i Kesic brani.Rad u naletima Vose ipak uspeva da zapreti,odlicna akcija koju ne realizuje Luka.A oko 80.minute nova idealna prilika za Vosu,Skuletic koji odavno nije odigrao ovako dobar mec,tacnije poluvreme jer je usao na poluvremenu servira idealnu loptu za Bojovica koji je takodje usao na poluvremenu umesto Ilica ali i pored odlicnog suta lopta ostaje na stativi gola Kesica.I na kraju dok se cekao kraj meca Abou opet ima lepu priliku ali mu Kesic opet brani.
Zaista bila je ovo izuzetno kvalitetna utakmica,sa dosta sadrzaja,rekao bih jedna od boljih ove sezone i opravdala je derbi u svakom smislu te reci.Mozda mozemo reci i da je Vosa zasluzila pobedu ovde,stvarali su zaista bolje prilike precka,stativa i Kesic su ipak izasli kao pobednici i na kraju za njih "samo" podela bodova.
CZV-Novi Pazar
Smederevo-Jagodina
BSK-OFK
Vosa-Hajduk
Spartak-Rad
Javor-Partizan
Borac-Sloboda
Radnicki-Metalac
Novi Pazar-Borac 0:0
Preko 7000 gledalaca u Novom Pazaru ostalo je uskraceno za golove u ovome mecu.Ocekivao sam ovde jednu pobedu Novog Pazara,prvenstveno zbog domace publike.Istina ne igraju neki fudbal narocito,tesko ulaze u prilike,u rezultatskoj su krizi i ova pobeda bi im dobro doslo.Obe ekipe promasile nekoliko lepih prilika pa i zicera,i remi je verovatno najrealni rezultat ali trebalo je ovde biti golova bar 1:1.Novi Pazar ce da saceka priliku za popravni jer sledeci vikend dolaze nam na Marakanu,a Borac ce kuci da doceka neprijatno iznenadjenu Slobodu PS u ovome kolu.
Sloboda-BSK 0:1
Promena imena nije lepo prijala Uzicanima.Na Begluku pred nesta vise od 2000 gledalaca Bsk je uzeo celi plen,potpuno neocekivano.BSK dolazi do gola iz cise ofsajd pozicije iako je akcija bila dosta lepa,ali u samom zacetku sudija kasni i nema liniju(a nije ni cudo da nema kada znamo ko je bio pomocnik

OFK Beograd-Smederevo 1:0
Na Karaburmi opet losa da ne kazem sramotna poseta tek izmedju 400-500 gledalaca okupilo se i ovaj put da gleda Romanticare,od toga jedno 40-ak Semendrije.Ocekivala se ovde pobeda i do nje su Romanticari i dosli golom ponovo zivog Milana Purovica koji je krenuo da trese mreze sirom JSL.Ja sam planirao odgledati i ovaj i mec na JNA ali su me sprecili u tome.OFK zasluzeno dosli do vodstva iako su mogli da ga prospu na kraju kada Lukac brani 1 na 1.Treba napomenuti i veliku glupost Osmanagica koji je dobio crveni zbog toga sto je usao na teren bez sudijske dozvole.Sledece kolo Romanticari imaju priliku za gostujucu pobedu jer idu BSK u Borcu,a i Smederevo bi moglo nesta da uradi jer ceka Jagodinu.
Jagodina-Javor 1:0
Pred malo vise od 1000 gledalaca u Palminom gradu podno Djurdjevog Brda,domacini su uspeli da upisu minimalnu pobedu protiv gostiju iz Ivanjice i nanesu im 5 poraz u 8 utakmica ove sezone.Zanimljivo ovo je Jagodincima prva pobeda nakon sedam meseci na domacem terenu,a do nje su dosli golom Stojanovica.UTakmica ne toliko zanimljiva sa dva crvena,po jednim na obe strane.
Hajduk-Radnicki 0:0
Radnicki nastavlja da gazi,i nakon 8 kola ne znaju za poraz i jedina su neporazena ekipa lige,te su time potvrdili ono sto sam govorio pred pocetak,da ce biti izuzetno izuzetno tezak rival za sve.A Hajduk i dalje u crnoj seriji,njima svojstvenoj za prethodne sezone,vec 5 utkamica ne znaju za pogodak.Vise od 1500 gledalaca,od toga 50-ak Djavola ne moze nikako da bude zadovoljno utakmicom,lose bezidejno,Kuljezevic postavio igru da uzme bod i to je uspeo,dok domaci nisu mogli vise od ove "nule".
Rad-Vosa 1:1
Bio sam na Banjici i moze se reci da je utakmica opravdala moja ocekivanja.Od samog pocetka redala su se uzbudjenja,Kojic je pokusao ali SUpic siguran,a posle toga odma' i Brana ILic u odlicnoj sansi ali Kesic lepo reaguje.Posle toga odlican centarsut Andrica iz kornera ali Karan skoro sa gol linije reaguje i izbacuje loptu u polje.
U 20.minutu gol,Kojic prima na nekih 12-13 metara od gola loptu,odlicno se okrece i skolski posprema loptu iza ledja Supica,samo da usuti mnoge skeptike po pitanju njegovih fudbalskih kvaliteta.
Posle toga jedan od lepsih momenata na utakmici,Chupo Stevanovic iz voleja sa ivice 16 nakon jednog kornera pogadja precku koja se i sada trese bila bi to prava fudbalska lepotica da je usla.
Do kraja poluvremena sledi jedan miran period i bez promene,poluvreme 1:0 za domace.
Drugo poluvreme Vosa otvara sa prilikom Medojevica ali Ocokoljic izbija u korner,a nakon par minuta i gol.Aut sa leve strane duboko u 16,reakcija odbrane Rada vise nego grozna i to koristi Medojevic da efektno matira Kesica za 1:1 ispostavice se i konacan rezultat.Odma' posle toga vezisti izbacuju Skuletica u odlicnu priliku,doduse malo iskosa,a njemu Kesic izvandredno nogom brani sut.Jos jedna odlicna situacija pred golom Kesica,Stevanovic je lepo proigrao Aboua koji traljavo sutira i Kesic brani.Rad u naletima Vose ipak uspeva da zapreti,odlicna akcija koju ne realizuje Luka.A oko 80.minute nova idealna prilika za Vosu,Skuletic koji odavno nije odigrao ovako dobar mec,tacnije poluvreme jer je usao na poluvremenu servira idealnu loptu za Bojovica koji je takodje usao na poluvremenu umesto Ilica ali i pored odlicnog suta lopta ostaje na stativi gola Kesica.I na kraju dok se cekao kraj meca Abou opet ima lepu priliku ali mu Kesic opet brani.
Zaista bila je ovo izuzetno kvalitetna utakmica,sa dosta sadrzaja,rekao bih jedna od boljih ove sezone i opravdala je derbi u svakom smislu te reci.Mozda mozemo reci i da je Vosa zasluzila pobedu ovde,stvarali su zaista bolje prilike precka,stativa i Kesic su ipak izasli kao pobednici i na kraju za njih "samo" podela bodova.
Sledece kolo za vikend opet:1 " 8 7 0 1 17 3 21
2 Црвена $ 8 6 1 1 15 3 19
3 $ " Севојно 8 4 3 1 10 7 15
4 $ 1923 8 3 5 0 12 5 14
5 $ 8 3 4 1 14 7 13
6 $ 8 4 1 3 9 9 13
7 & ? $ 8 3 3 2 8 9 12
8 $ 8 3 2 3 9 7 11
9 $ 8 3 1 4 13 8 10
10 & $ 8 3 1 4 9 12 10
11 & 8 2 3 3 6 10 9
12 $ 8 3 0 5 5 9 9
13 Јавор 8 2 1 5 5 11 7
14 & 8 1 3 4 3 8 6
15 " Пазар 8 1 2 5 3 16 5
16 ? 8 0 2 6 2 16 2
CZV-Novi Pazar
Smederevo-Jagodina
BSK-OFK
Vosa-Hajduk
Spartak-Rad
Javor-Partizan
Borac-Sloboda
Radnicki-Metalac
-
- Kontakt:
Biće ove godine zanimljiva birba za opstanak...to jest za 14.mjesto...mislim da je Metalac već sada,nakon 8 kola jednom nogom u 2(Prva liga Srbije)...Nemaju oni ni ambicija,taj stadion grade ko Skadar na Bojani,loš tim..čekaće oni neko bolje vrijeme pa da pokušaju da se ozbiljnije oprobaju u eliti....A za 2.mjesto koje vodi u niži rang biće borbaaa...."klaće se" bar 4 tima,ako ne i 5....Novi pazar,Borac Čačak.Javor,BSK prije svega..a Smederevo ako ne skupi dovoljnu bodovnu zalihu kod kuće imaće velikih problema...Nekako bi najviše volio u 2.ligi vidjeti BSK Borču..mada mislm da će na krau Izvisiti Javor...
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...
Jovica Škoro novi je trener Metalca.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.