Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: 1899 Hoffenheim
Iduca 4 kola ce biti od velikog znacaja za Hoffenhajm a Bogami i za Bajern
Hoffenhajm-Leverkuzen
Stutgart-Hoffenhajm
Dortmund-Hoffenhajm
Hoffenhajm-Werder
a Bajern:
Herta-Bajern
Bajern-Keln
Werder-Bajern
Bajern-Hanover
i mislim ko bude prvi nakon ovih kola da se moze nadati osvajanju bundeslige
Hoffenhajm-Leverkuzen
Stutgart-Hoffenhajm
Dortmund-Hoffenhajm
Hoffenhajm-Werder
a Bajern:
Herta-Bajern
Bajern-Keln
Werder-Bajern
Bajern-Hanover
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
amir je napisao/la:Iduca 4 kola ce biti od velikog znacaja za Hoffenhajm a Bogami i za Bajern
Hoffenhajm-Leverkuzen
Stutgart-Hoffenhajm
Dortmund-Hoffenhajm
Hoffenhajm-Werder
a Bajern:
Herta-Bajern
Bajern-Keln
Werder-Bajern
Bajern-Hanover
teži je raspored hoffenhaimu a iskreno nadam se da će zadržati prvu poziciju
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
Bolji raspored ima Hoffenheim. Dobiti ce leverkuzen i werder kuci sigurno,a dortmund i stutgart nisu bas ekipe kojima se nebi mogao otkinuti poneki bod. Bayern ce takodjer domace utakmice dobiti,dok su njegovi protivnici u gostima dosta tezi. Bodovi iz ova 4 meca 10-7 u korist Hoffenheima.amir je napisao/la:Iduca 4 kola ce biti od velikog znacaja za Hoffenhajm a Bogami i za Bajern
Hoffenhajm-Leverkuzen
Stutgart-Hoffenhajm
Dortmund-Hoffenhajm
Hoffenhajm-Werder
a Bajern:
Herta-Bajern
Bajern-Keln
Werder-Bajern
Bajern-Hanover
Ako Hoffenheim uzme 5 bodova evo ja glavu...Ma kakvih 5...majestic je napisao/la:Bolji raspored ima Hoffenheim. Dobiti ce leverkuzen i werder kuci sigurno,a dortmund i stutgart nisu bas ekipe kojima se nebi mogao otkinuti poneki bod. Bayern ce takodjer domace utakmice dobiti,dok su njegovi protivnici u gostima dosta tezi. Bodovi iz ova 4 meca 10-7 u korist Hoffenheima.amir je napisao/la:Iduca 4 kola ce biti od velikog znacaja za Hoffenhajm a Bogami i za Bajern
Hoffenhajm-Leverkuzen
Stutgart-Hoffenhajm
Dortmund-Hoffenhajm
Hoffenhajm-Werder
a Bajern:
Herta-Bajern
Bajern-Keln
Werder-Bajern
Bajern-Hanover
šta ti je bolan, Hoffa ima isto dobre igrače nije više luzerski klub, nikada se nezna, lopta je okrugla, može odskočiti gdje hoćebayer 04 je napisao/la:Ako Hoffenheim uzme 5 bodova evo ja glavu...Ma kakvih 5...majestic je napisao/la:Bolji raspored ima Hoffenheim. Dobiti ce leverkuzen i werder kuci sigurno,a dortmund i stutgart nisu bas ekipe kojima se nebi mogao otkinuti poneki bod. Bayern ce takodjer domace utakmice dobiti,dok su njegovi protivnici u gostima dosta tezi. Bodovi iz ova 4 meca 10-7 u korist Hoffenheima.amir je napisao/la:Iduca 4 kola ce biti od velikog znacaja za Hoffenhajm a Bogami i za Bajern
Hoffenhajm-Leverkuzen
Stutgart-Hoffenhajm
Dortmund-Hoffenhajm
Hoffenhajm-Werder
a Bajern:
Herta-Bajern
Bajern-Keln
Werder-Bajern
Bajern-Hanover
E dal neko zna neku internet stranicu gdje se moze gledat tekma veceras? radim pa nisam kuci al imam dostup internetu
Pa ako neko ima neki lenk da postavi bijo bi zahvalan

Pa ako neko ima neki lenk da postavi bijo bi zahvalan
Manijak do smrti....
Re: Bundesliga
Moj tip 20 kola BL
Hoffenheim - Bayer 04 2-2
Hertha BSC - Bayern 0-2
Eintracht - Wolfsburg 1-3
Hannover - Stuttgart 1-1
1. FC Köln - Karlsruhe 1-2
Werder - M´Gladbach 4-1
Bochum - Schalke 04 1-2
Dortmund - FC Energie 3-1
HSV - Arminia 2-0
-kod leverkusena i hoffenheima je parola napad je najbolja odbrana, u jesenjem djelu bilo 5-2 za bayer
-3 od zadnja 4 susreta u berlinu zavrseno bez golova, ovaj put ne bi trebalo...
-dortmund prate problemi sa povredama, hummels ponovo povrijedjen, povratak dede-a se odlaze...
-ako vukovi sad ne prekinu crnu seriju u gostima, ne znam kad ce...
- petric kaznjen 2 utakmice, olic se vraca...
Hertha BSC - Bayern 0-2
Hannover - Stuttgart 1-1
Werder - M´Gladbach 4-1
Bochum - Schalke 04 1-2
HSV - Arminia 2-0
-kod leverkusena i hoffenheima je parola napad je najbolja odbrana, u jesenjem djelu bilo 5-2 za bayer
-dortmund prate problemi sa povredama, hummels ponovo povrijedjen, povratak dede-a se odlaze...
Vom Jäger zum Gejagten
geronimo je napisao/la:Moj tip 20 kola BL
Hertha BSC - Bayern 0-2
Hannover - Stuttgart 1-1
Werder - M´Gladbach 4-1
Bochum - Schalke 04 1-2
HSV - Arminia 2-0
Dede u ponedjeljak pocinje sa treninzima,Hummels izgleda van terena do kraja sezone,Kuba bi se trebao brzo vratiti
Sto se tice prognoze,mislim da bi Bayer mogao dobiti Hoffenheim,Koln ne vjerujem da gubi od Hannovera a nadam se da ce i Bochum barem bod otkinuti Schalke-u.
- NoName
- Kontakt:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Super hvala puno probacemo kasnije to bilo bi extra kad bi tekmu prenosili.NoName je napisao/la:http://www.myp2p.eu/broadcast.php?match ... art=sports
Bit će kasnije linkovi na prenose
Manijak do smrti....
- NoName
- Kontakt:
Bit će prenos sigurno, samo će 2-3 sata prije utakmice biti objavljeni linkovi pa provjeri da li ti sve funkcioniše. Ako budeš imao problema javi ovdje, i ja ću gledat tu tekmu pa ću ti objasnit kako da riješiš
NoName je napisao/la:Bit će prenos sigurno, samo će 2-3 sata prije utakmice biti objavljeni linkovi pa provjeri da li ti sve funkcioniše. Ako budeš imao problema javi ovdje, i ja ću gledat tu tekmu pa ću ti objasnit kako da riješiš
Super vidjecu pokusacu se snaci. Ako negdje zaskripa javicu se
Manijak do smrti....
naprijed lavovi ......naprijed sejo.......
<><><>Play the game...but don't let the game play you!?<><><>
Kao sto sam rekao svake sedmice cu pisati post koji ima veze sa Bundesligom. I prosle sedmice nakon osvrtanja na historiju tog takmicenja ove sedmice kao sto sam napisao dosao je red na covijeka koji je 39 godina u Bundesligi, bilo to kao igrac ili kao manager velikog kluba.
U Bundesligi je poznat pod imenom „Persona non grata“ ili „Enfant terrible“. Naravno rijec je o Uli Henesu.
Uli Henes je rodjen 05.01.1952. godine u Ulmu, pokrjina Baden-Wuetenberg. Svoje prve nogometne korake je napravio u ekipi VfB Ulm, i sa 15 godina je bio kapiten te ekipe koja je tada igrala u amaterskom takmicenju koje njemci vole porediti kao takmicenje izmedju skola (nesto slicno coledz kosarci). Davne 1970. godine zajedno sa Paul Breitnerom prelazi u redove njemackog giganta Bayerna iz Minhena. Henesu tada prelazak u Bayern nije udario u glavu kao nekim danasnjim zvijezdama, jer se covijek prvo bazirao da zavrsi svoj studij na Anglistici, kojeg je zavrsio sa prosjekom 8,4. Posto je tada u Bayernu imao amaterski ugovor on je igrao za njemacku selekciju na Olimpijskim igrama 1972. godine u Minhenu. Uli Henes je sa 21 godinom tada proglasen u svijetu za najbrzeg napadaca na svijetu jer je mogao pretrcati 100 m za 11 sekundi. U martu 1972. godine debitirao je za „elf“ i bio je njen clan do 1976. godine i promasaja u Beogradu. Tih godina je njemacka dominirala reprezentativnim i klupskim nogometom i Uli Henes je osvajao titule i sa klubom i sa reprezentacijom. Bio je svijetski i europski prvak, osvojio je tadasnju ligu prvaka sa Bayernom tri puta zaredom, bio pobjednik svijetskog klupskog prvenstva, prvak njemacke i osvajac kupa njemacke. Odigrao je ukupno 239 utakmica za Bayern i postigao je 86 golova. Za njemacku reprezentaciju je odigrao 35 utakmica i postigao 5 golova. Na ljeto 1978 Uli Henes je presao u redove Nuernberga gdje nije odigrao znacajnu ulogu, jer je u cijeloj sezoni odigrao samo 11 utakmica bez i jednog postignutog gola.
Neki igraci u 27 godini se nalaze na vrhuncu svoje karijere i obicno imaju jos jedno 5 ili 6 godina kvalitetnog nogometa pred sobom, no to nije bio slucaj sa Ulijem koji je morao prekinuti svoju uspjesnu karijeru zog hornicnih bolova u koljenu. Na ljeto 1979. godine preuzima poziciju managera Bayaerna, i do danas drzi rekord najmladjeg managera jednog kluba u Bundesligi. Bayern je u to vrijeme imao godisnji prihod od 6 miliona eura, ali i dug od 3,5 miliona eura. Njegovo prvo dijelo na novoj funkciji je bilo prvlacnje sponzora koji su sanirali te dugove. Uli Henes je tokom 1980 – tih godina bio miran manager koji se nije htio prepucavati sa ostalima nego je samo radio svoj posao. Ali kada je u jednoj njemackoj emisiji 20.06.1989. godine jedna osoba pod imenom Christoph Daum poceo verbalnu ofanzivu protiv Bayerna, „rodio“ se Henes kojeg danas svi poznajemo. On je tokom tih 20 godina imao mnogo protivnika u cijeloj njemackoj, i novinari su njemu i Bayernu dali naziv „odjel za napad“ (Abteilung attacke), jer su mislili da ne da nikome da prica protiv Bayerna i njega, a on je njima samo uzvratio recenicom „odjel istina“ (Abteilung warheit). Tokom 90-tih godina nije bilo toliko prepucavanja moze se reci da je bilo mirno, jedini koji su osjetili njegovu kritiku (ali bila je blaga za njegove uslove, tj. bila su prepucavanja) bili su Otto Rehhagel i Erich Ribbeck (tatadsnji seletor njemacke). Ali na jesen 2000. godine kako njemci vole reci spasio je njmacki nogomet od propasta. Tada je pocetkom oktobra u jednom njemackom listu rekao da Cristoph Daum konzumira drogu (odonsno kokain) sto u njemackoj niko nije htio da vjeruje i cijela njemacka ga je vrijedjala i govorila da mu je samo krivo sto neko nece biti selektro njemacke koji je naklonjen Bayernu. Tada su po njemackim stadionima poceli kruziti transparenti sa nadpisom „Uli du schwein“ (Uli svinjo). Posto je i dalje ostao pri svom stvau, javno je izazvao Dauma i rekao da uradi test pa da se vidi ko je upravu. Nakon sto je taj test bio pozitivan njemacka je bila u soku, ali posto je Uli veliki covijek nije vracao milo za drago nego je samo rekao da sve uredu i da je njegov cilj isto kao cilj svih njemaca da napreduje njihov nogomet koji je tada bio u agoniji. U razdoblju od 2000. godine do 2002. godine su bile najteze u Ulijovoj karijeri jer je morao pored Dauma odgovarati na kritike Willija Lemkea koji je govorio da je Bayern propast za njemacki nogomet, i pored toga je uspio izboriti da njemacki sudija Helmut Krug vise nikad ne sudi Bayernu jer je Uli smatrao da ih je pokrao. Kao manager Uli Henes drzi monge rekorde, 1999. godine je proglasen managerom godine u Bundesligi (u njenom prvom izboru). Ako Bundesligu podjelimo u dva razdoblja Uli Henes drzi jos dva rekorda, od 1963 godine do 1990 drzi rekord ja da prodao jednog igraca za najvise para, tada je Inter platio 10 miliona maraka za Rummenigea, a ako uzmemo period od 1991. do danas opet drzi rekord jer je Manchester za Owena Hargreawsa mora platiti 25 miliona eura. Statisticari u Bundesligi su izracunali da je u njegovoj menedzerskoj karijeri bilo samo 14 igraca koji nikako nisu uspjeli u Bayernu sto govori dovoljno o njegovim kvalitetima. Bio je glavni inicijator da se napravi Allianz Arena, covijek koji je spasio Minhen 1860 od ugasenja, odnosno smrti itd.
Jednostavno Uli Henesa mozete voljeti ili ne, ali njegove uspjehe za Bayern i njemacki nogomet morate cijeniti, i kad se o njemu govori svaka osoba koja prati nogomet treba da ustane na noge.
Ovo je bilo sto se tice nogometne kraijere Uli Henesa, ali sad cu jos nesta napistati iz njegovog privatnog zivota. Davne 1983 godine je u Nurnbergu otvorio fabriku kobasica (pored jos gore dva navedena nadimka neki ga zovu i „Wuerstchen Uli“ sto znaci kobasica Uli), koja pravi specijalitete za najvece njemacke tvrtke kao sto su Aldi i Lidl, i za neke standove na Oktoberfestu. On je takodjer 1982. godine na putu od Minhena ka Hannoveru (tada je Bayern igrao protiv H96) jedini prezivio pad aviona i spasio ga je jedan covijek. Pored gore njegovih navedenih upjeha on je u njemackoj jos poznat po tome da je prisutan na svkoj humanitarnoj manifestaciji za koju ima vremena i daje odredjen doprinos iz svog dzepa i doprinos Bayerna.
Eto toliko o covijeku koji je obiljezio Bundesligu, mozda su neki davali vise golova, mozda su neki bili sa najvise minuta bez primljenog gola, mozda su neki bili bolji igraci, ali su oni svi zakazali poslije igracke karijere, no Uli Henes to nije.
U Bundesligi je poznat pod imenom „Persona non grata“ ili „Enfant terrible“. Naravno rijec je o Uli Henesu.
Uli Henes je rodjen 05.01.1952. godine u Ulmu, pokrjina Baden-Wuetenberg. Svoje prve nogometne korake je napravio u ekipi VfB Ulm, i sa 15 godina je bio kapiten te ekipe koja je tada igrala u amaterskom takmicenju koje njemci vole porediti kao takmicenje izmedju skola (nesto slicno coledz kosarci). Davne 1970. godine zajedno sa Paul Breitnerom prelazi u redove njemackog giganta Bayerna iz Minhena. Henesu tada prelazak u Bayern nije udario u glavu kao nekim danasnjim zvijezdama, jer se covijek prvo bazirao da zavrsi svoj studij na Anglistici, kojeg je zavrsio sa prosjekom 8,4. Posto je tada u Bayernu imao amaterski ugovor on je igrao za njemacku selekciju na Olimpijskim igrama 1972. godine u Minhenu. Uli Henes je sa 21 godinom tada proglasen u svijetu za najbrzeg napadaca na svijetu jer je mogao pretrcati 100 m za 11 sekundi. U martu 1972. godine debitirao je za „elf“ i bio je njen clan do 1976. godine i promasaja u Beogradu. Tih godina je njemacka dominirala reprezentativnim i klupskim nogometom i Uli Henes je osvajao titule i sa klubom i sa reprezentacijom. Bio je svijetski i europski prvak, osvojio je tadasnju ligu prvaka sa Bayernom tri puta zaredom, bio pobjednik svijetskog klupskog prvenstva, prvak njemacke i osvajac kupa njemacke. Odigrao je ukupno 239 utakmica za Bayern i postigao je 86 golova. Za njemacku reprezentaciju je odigrao 35 utakmica i postigao 5 golova. Na ljeto 1978 Uli Henes je presao u redove Nuernberga gdje nije odigrao znacajnu ulogu, jer je u cijeloj sezoni odigrao samo 11 utakmica bez i jednog postignutog gola.
Neki igraci u 27 godini se nalaze na vrhuncu svoje karijere i obicno imaju jos jedno 5 ili 6 godina kvalitetnog nogometa pred sobom, no to nije bio slucaj sa Ulijem koji je morao prekinuti svoju uspjesnu karijeru zog hornicnih bolova u koljenu. Na ljeto 1979. godine preuzima poziciju managera Bayaerna, i do danas drzi rekord najmladjeg managera jednog kluba u Bundesligi. Bayern je u to vrijeme imao godisnji prihod od 6 miliona eura, ali i dug od 3,5 miliona eura. Njegovo prvo dijelo na novoj funkciji je bilo prvlacnje sponzora koji su sanirali te dugove. Uli Henes je tokom 1980 – tih godina bio miran manager koji se nije htio prepucavati sa ostalima nego je samo radio svoj posao. Ali kada je u jednoj njemackoj emisiji 20.06.1989. godine jedna osoba pod imenom Christoph Daum poceo verbalnu ofanzivu protiv Bayerna, „rodio“ se Henes kojeg danas svi poznajemo. On je tokom tih 20 godina imao mnogo protivnika u cijeloj njemackoj, i novinari su njemu i Bayernu dali naziv „odjel za napad“ (Abteilung attacke), jer su mislili da ne da nikome da prica protiv Bayerna i njega, a on je njima samo uzvratio recenicom „odjel istina“ (Abteilung warheit). Tokom 90-tih godina nije bilo toliko prepucavanja moze se reci da je bilo mirno, jedini koji su osjetili njegovu kritiku (ali bila je blaga za njegove uslove, tj. bila su prepucavanja) bili su Otto Rehhagel i Erich Ribbeck (tatadsnji seletor njemacke). Ali na jesen 2000. godine kako njemci vole reci spasio je njmacki nogomet od propasta. Tada je pocetkom oktobra u jednom njemackom listu rekao da Cristoph Daum konzumira drogu (odonsno kokain) sto u njemackoj niko nije htio da vjeruje i cijela njemacka ga je vrijedjala i govorila da mu je samo krivo sto neko nece biti selektro njemacke koji je naklonjen Bayernu. Tada su po njemackim stadionima poceli kruziti transparenti sa nadpisom „Uli du schwein“ (Uli svinjo). Posto je i dalje ostao pri svom stvau, javno je izazvao Dauma i rekao da uradi test pa da se vidi ko je upravu. Nakon sto je taj test bio pozitivan njemacka je bila u soku, ali posto je Uli veliki covijek nije vracao milo za drago nego je samo rekao da sve uredu i da je njegov cilj isto kao cilj svih njemaca da napreduje njihov nogomet koji je tada bio u agoniji. U razdoblju od 2000. godine do 2002. godine su bile najteze u Ulijovoj karijeri jer je morao pored Dauma odgovarati na kritike Willija Lemkea koji je govorio da je Bayern propast za njemacki nogomet, i pored toga je uspio izboriti da njemacki sudija Helmut Krug vise nikad ne sudi Bayernu jer je Uli smatrao da ih je pokrao. Kao manager Uli Henes drzi monge rekorde, 1999. godine je proglasen managerom godine u Bundesligi (u njenom prvom izboru). Ako Bundesligu podjelimo u dva razdoblja Uli Henes drzi jos dva rekorda, od 1963 godine do 1990 drzi rekord ja da prodao jednog igraca za najvise para, tada je Inter platio 10 miliona maraka za Rummenigea, a ako uzmemo period od 1991. do danas opet drzi rekord jer je Manchester za Owena Hargreawsa mora platiti 25 miliona eura. Statisticari u Bundesligi su izracunali da je u njegovoj menedzerskoj karijeri bilo samo 14 igraca koji nikako nisu uspjeli u Bayernu sto govori dovoljno o njegovim kvalitetima. Bio je glavni inicijator da se napravi Allianz Arena, covijek koji je spasio Minhen 1860 od ugasenja, odnosno smrti itd.
Jednostavno Uli Henesa mozete voljeti ili ne, ali njegove uspjehe za Bayern i njemacki nogomet morate cijeniti, i kad se o njemu govori svaka osoba koja prati nogomet treba da ustane na noge.
Ovo je bilo sto se tice nogometne kraijere Uli Henesa, ali sad cu jos nesta napistati iz njegovog privatnog zivota. Davne 1983 godine je u Nurnbergu otvorio fabriku kobasica (pored jos gore dva navedena nadimka neki ga zovu i „Wuerstchen Uli“ sto znaci kobasica Uli), koja pravi specijalitete za najvece njemacke tvrtke kao sto su Aldi i Lidl, i za neke standove na Oktoberfestu. On je takodjer 1982. godine na putu od Minhena ka Hannoveru (tada je Bayern igrao protiv H96) jedini prezivio pad aviona i spasio ga je jedan covijek. Pored gore njegovih navedenih upjeha on je u njemackoj jos poznat po tome da je prisutan na svkoj humanitarnoj manifestaciji za koju ima vremena i daje odredjen doprinos iz svog dzepa i doprinos Bayerna.
Eto toliko o covijeku koji je obiljezio Bundesligu, mozda su neki davali vise golova, mozda su neki bili sa najvise minuta bez primljenog gola, mozda su neki bili bolji igraci, ali su oni svi zakazali poslije igracke karijere, no Uli Henes to nije.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- NoName
- Kontakt:
Hoff bez ibija su isto ko mala djeca koja se igraju lopte u sokaku
dade ga sejo....bravo majstore....gol je gol pa makar iz penala bio....samo tako nastavi i nadoknadi vedu....
<><><>Play the game...but don't let the game play you!?<><><>

Majstore, svaka ti cast
Ulli svoje kobasice prodaje i na areni, mada ih nisam probao, ne privlace me bas.
Zanimljivo je da Klinsmanova mama drzi pekaru u Stuttgartu
Bas su se nasli 

Ulli svoje kobasice prodaje i na areni, mada ih nisam probao, ne privlace me bas.

Leverkusen igra najbolji fudbal...Kad oni dobiju,onda dobiju...Leverkusen sampion...Ja vam rekoh uhvati li Hoffenheim Kup Uefa dobro je... 

- NoName
- Kontakt:
Vidjeli smo Leverkuzen prosle sedmice...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.