Davis Cup

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

hodža
Kontakt:

Re: Davis Cup

Post Postao/la hodža » 08 jul 2011, 17:06

Amer će ovog kloca razbiti u nedjelju...neće znati šta ga je snašlo :lol: :lol: :mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 08 jul 2011, 17:07

2-2

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 08 jul 2011, 17:25

Ovaj Setkic ima solidan servis (dok se ne umori) i odlican forehand, a backhand, volley, drop shot i sve ostalo moguce mu je katastrofa u najmanju ruku.
Zao mi je sto Dzumhur ne igra umjesto njega, jer koliko znam vec ga je dva puta dobio ove godine, sto ocito znaci da je bolji od Setkica, mada se ne moze sporiti da se on bori, ali nema se tu znanja, barem ne dovoljno (uopsteno bolji jeste od ovog, mozda na nekoj drugoj podlozi, ali ne na ovoj), plus pred kraj cini mi se neka povreda ga je zeznula da uspije pobjediti ovog Zoppa.
Naravno jos nista nije gotovo, mozda i moze napraviti nesto, ali poenta posta je da je bolji da Dzumhur igra nego on.
Zadnja izmjena: guber90, dana/u 08 jul 2011, 17:30, ukupno mijenjano 1 put.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 08 jul 2011, 17:29

Trazio sam kako se boduju mecevi davis cup. Al nije mi bas najjasnije. mozel neko objasnit
Q. What are the rankings rules for players who compete in Davis Cup?
A. Davis Cup points are awarded for World Group and World Group playoff ties only. Points allocated are as part of the 500 point category. Davis Cup does not count towards a player's commitment to the 500 category. The points accumulated in the four ties within the previous 52 weeks can become part of a player's 500 category if:

1. Player has not more than three 500 results within the previous 52 weeks and Davis Cup result(s) is better than lowest best other.
2. Player has four 500 results within the previous 52 weeks and Davis Cup result(s) is better than the lowest 500. Also, 500 0-pointers cannot be replaced.

kristian
Kontakt:

Post Postao/la kristian » 08 jul 2011, 18:52

martin raguž :)

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 08 jul 2011, 18:59

kristian je napisao/la:martin raguž :)
Svaka mu cast! :idea:

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 08 jul 2011, 19:00

BegAx je napisao/la:
kristian je napisao/la:martin raguž :)
Svaka mu cast! :idea:
Šta je bilo?
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

LejlaSA
Kontakt:

Post Postao/la LejlaSA » 08 jul 2011, 19:02

^^Navijao za BiH u Mejdanu

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 08 jul 2011, 19:08

....kada krece Delic???
Nema vise :P

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 08 jul 2011, 19:09

flash je napisao/la:....kada krece Delic???
Poceo je Delic i osvojio prvi set 6-4. Trenutno je dnevnik na BHT, a nakon njega ide ponovno ukljucenje u Tuzlu!

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 08 jul 2011, 19:10

Krenuo :D, dobio prvi set, u toku drugi :D, pauza na BHT zbog dnevnika, ali pauza od 20-ak minuta, sto znaci za nekih 5 opet se nastavlja :).

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 jul 2011, 19:13

Gledao sam Aldina, žao mi je što je izgubio. Iako je bilo par sumnjivih sudijskih odluka, kao i sreće na strani Copa, on je ovo trebao dobiti. Prvi set je lagano uzeo. Prvu polovinu drugogo odlično odigrao i napravio na početku brake u ono maratonskom gemu (koji je trajao kao pola 1. seta!). Kasnije je Estonac uzeo stvar u svoje ruke i preokrenuo rezultat u potpunosti. Imam osjećaj da je Aldin uzeo i 2. set, dobio bi meč. Al' neću se osvrtati na onu "šta bi bilo, kad bi bilo...", sad je gotovo i trebamo žaliti. Međutim, i dalje smo favoriti protiv svojih protivnika (što ćemo i dokazati u nastavku). Još žalim reći da mi je drago što se BH tenis vratio u Tuzlu. Organizacija u Mejdanu je zaista na vrhunskom nivou, kao i teren. Još samo malo osvjetljenje poboljšati i to je to. Publika je isto bila za deset (znam iz prve ruke). :mrgreen: Ne treba naglašavati koliko je teniskih talenata porijeklom iz "grada soli". ;)

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 08 jul 2011, 19:14

guber90 je napisao/la:
Krenuo :D, dobio prvi set, u toku drugi :D, pauza na BHT zbog dnevnika, ali pauza od 20-ak minuta, sto znaci za nekih 5 opet se nastavlja :).
Idi bolan u Mejdan, sad si me razočarao kao forumaš, "napadač" i "novinar". :P
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 08 jul 2011, 19:15

gollum je napisao/la:
guber90 je napisao/la:
Idi bolan u Mejdan, sad si me razočarao kao forumaš, "napadač" i "novinar". :P
Ma iso bih, ali pripremam ispite, pa sada sa knjigom se druzim, a u pauzama gledam ovo :D.

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 08 jul 2011, 19:15

@begax
@guber

....hvala vam na poslu sam pa ne mogu da pratim nazalost jbg-a....zasto Dzumhur ne igra ipak je on najvise napredovao u zadnje vrijeme na listi i cini mi se da je on trebao umjesto Setkica da igra???

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 08 jul 2011, 19:16

flash je napisao/la:@begax
@guber

....hvala vam na poslu sam pa ne mogu da pratim nazalost jbg-a....zasto Dzumhur ne igra ipak je on najvise napredovao u zadnje vrijeme na listi i cini mi se da je on trebao umjesto Setkica da igra???
I ja takodjer mislim da je Damir trebao da igra, al' selektor je odabrao Aldina. :?

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 08 jul 2011, 19:17

@guber

Ja sam se isto pitao, ali vjerovatno je momak jako umoran, pa ga selektor nije zelio da forsira kako ne bi kakve povrede zaradio, pa nigdje nije dospio i nikome dobro od toga, jer ako pobjedimo estonce imamo jos jedan mec, tako da ne treba nerezonski forsirati momka ako je umoran, dosta je turnira odigrao u zadnje vrijeme :D.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 08 jul 2011, 19:18

Cini mi se da ce ovde dubl odlucuje... Zopp ce dobit Amera, koji se muci sa formom, a ovaj ce izgubit oba meca, dakle u dubl imamo dobrog servera i odmornog igraca protiv Zoppa i nekog lijevog...

Uglavnom, idalje imamo vece sanse!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 08 jul 2011, 19:23

BegAx je napisao/la:
@guber

I ja takodjer mislim da je Damir trebao da igra, al' selektor je odabrao Aldina. :?
...e bas je pogodio...ali vidim da je ovaj Zopp 186 na listi ipak se onda dobro borio jer im je ovo najbolji igrac koliko sam primjetio....ostali su daleko izaaaa....i ja takodjer mislim da dubl odlucuje osim ako Delic ne poludi u svom gradu i ne odigra fenomenalno protiv Zopp-a...

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 08 jul 2011, 19:24

6-4 6-1 Delic

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.