BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17
Imate kroz fifin fond solidarnosti gdje se kod svakog transfera igraca do kraja njegove karijere 5 posto transferne naknade dijeli medu klubovima koji su ga trenirali do 23 godine. Ali to nije isto sto i naknada za treniranje i razvoj jer naknada za treniranje koja se mora platit je egzaktno odredena za svaku godinu treniranja a naknada kroz mehanizam solidarnosti ovisi o visini odstete koja je placena
Ovo signore na sto ti mislis je mehanizam solidarnosti
Da. Pobrkao sam strucne nazive. Izgubljeni u prijevodujandro je napisao/la:Imate kroz fifin fond solidarnosti gdje se kod svakog transfera igraca do kraja njegove karijere 5 posto transferne naknade dijeli medu klubovima koji su ga trenirali do 23 godine. Ali to nije isto sto i naknada za treniranje i razvoj jer naknada za treniranje koja se mora platit je egzaktno odredena za svaku godinu treniranja a naknada kroz mehanizam solidarnosti ovisi o visini odstete koja je placena

po koeficijnetu se nalazimo na 38 mjestu što je najgori rezultat u poslijednih nekoliko sezona. zbog brisanja rezultata iz sezone 11-12 trebali bi prestici Gruziju i Finsku a da li cemo se tu i zadrzati zavisi od rezultata naših prestavnika. nadam se da če ostvariti bolji koeficijent od onoga koji se briše a to je 1.125
Ovaj novac sto se dobija u vidu solidarnosti kod transfera igraca smatram da treba ulagati u omladinske kategorije kao i u prvi tim. Tipa kod Dzeke od ovih 3% sto imamo od njega kod svakog transfera, 2% je iz vremena dok je bio u omladincima, a 1% u prvom timu. Po meni bi onda fond za omladinske kategorije od transfera Dzeke trebali da dobiju 2%, a prvi tim 1% sto bi znacilo kod ovog transfera u Romu da u omladinski fond ide 600.000 KM, dok u fond za prvi tim ide 300.000 KM (plate, transferi i sl.). Novac koji dobijas prodajom igraca treba da ide u one svrhe koje su i proizvele taj rezultat tj. sportski segment, a ne infrastruktura. U infrastrukturu treba da ide onaj novac koji dobijes prodajom ulaznica, iznajmljivanjem prostora i sl. Prihod o ulaznica raspodjeliti u nekom adekvatnom omjeru jer njega generira i ekipa (tipa 50-50 ako su troskovi za infrastrukturu prvenstveno tekuce odrzavanje ili 75-25 u korist infrastrukture ako su planirani veci radovi i sl.)
Da bi BiH ostvarila koeficijent 1.125 klubovi moraju sakupiti 1.125*4 = 4.5 bodovaBistrik je napisao/la:po koeficijnetu se nalazimo na 38 mjestu što je najgori rezultat u poslijednih nekoliko sezona. zbog brisanja rezultata iz sezone 11-12 trebali bi prestici Gruziju i Finsku a da li cemo se tu i zadrzati zavisi od rezultata naših prestavnika. nadam se da če ostvariti bolji koeficijent od onoga koji se briše a to je 1.125
Ako se dobro sjecam pobjeda donosi 1 bod a remi 0,5 (nek me netko ispravi ako nije tako

Sad racunajte, postoji bezbroj kombinacija, npr. 9 nerijesenih (9*0,5 = 4,5) , 4 pobjede i 1 remi (4*1 + 0,5) itd.
Probajmo simulirati nastup BiH predstavnika. Recimo da ce nositelji (Siroki) ostvariti jednu pobjedu i remi a nenositelji (Zrinjski,Sloboda,Radnik) remi i poraz.
Tada imamo:
Siroki - 1,5 bod (1 u prvom pretkolu, 0,5 u drugom)
Zrinjski - 0,5 bodova
Sloboda - 0,5 bodova
Radnik - 0,5 bodova
Ukupno: 3 boda, BiH koeficijent = 0.750
U slucaju da svi ispadnu na prvim preprekama ali da uz to ostvare pobjedu ili dva remija to bi znacilo 4*1 = 4 boda = 1.000 koeficijent
Racunica je jasna. Ako se zeli ponoviti 1.125 barem jedan BiH klub mora proci prvu prepreku, a realno gledajuci biti ce potrebna barem 2 kluba (ili jedan klub koji ce proci 2 prepreke, znaci 3.pretkolo EL).
zavisno od žrijeba naravno, očekivati je prolazk Širokog prvo pretkolo nadati se uz dvije pobjede a u drugom pobjedu ili barem remi. nadati se da če ili radnik ili sloboda proči nismo pehovi da odmah ispadnu dakle tu očekujem pobjedu i remi, od oba prestavnika zajedno, a u drugom iks a od zrinskog zavisno od rasporeda barem nerješenu. ima i varijanta da Zrinski recimo prvu utakmicu izgubio 5-0 recimo pa da u revanšu se protivnik opusti i Zrinja dobijem jedan razlike što bi bilo dobro za koeficijent, ali ne i za Zrinjski.virtuoz je napisao/la:Da bi BiH ostvarila koeficijent 1.125 klubovi moraju sakupiti 1.125*4 = 4.5 bodovaBistrik je napisao/la:po koeficijnetu se nalazimo na 38 mjestu što je najgori rezultat u poslijednih nekoliko sezona. zbog brisanja rezultata iz sezone 11-12 trebali bi prestici Gruziju i Finsku a da li cemo se tu i zadrzati zavisi od rezultata naših prestavnika. nadam se da če ostvariti bolji koeficijent od onoga koji se briše a to je 1.125
Ako se dobro sjecam pobjeda donosi 1 bod a remi 0,5 (nek me netko ispravi ako nije tako)
Sad racunajte, postoji bezbroj kombinacija, npr. 9 nerijesenih (9*0,5 = 4,5) , 4 pobjede i 1 remi (4*1 + 0,5) itd.
Probajmo simulirati nastup BiH predstavnika. Recimo da ce nositelji (Siroki) ostvariti jednu pobjedu i remi a nenositelji (Zrinjski,Sloboda,Radnik) remi i poraz.
Tada imamo:
Siroki - 1,5 bod (1 u prvom pretkolu, 0,5 u drugom)
Zrinjski - 0,5 bodova
Sloboda - 0,5 bodova
Radnik - 0,5 bodova
Ukupno: 3 boda, BiH koeficijent = 0.750
U slucaju da svi ispadnu na prvim preprekama ali da uz to ostvare pobjedu ili dva remija to bi znacilo 4*1 = 4 boda = 1.000 koeficijent
Racunica je jasna. Ako se zeli ponoviti 1.125 barem jedan BiH klub mora proci prvu prepreku, a realno gledajuci biti ce potrebna barem 2 kluba (ili jedan klub koji ce proci 2 prepreke, znaci 3.pretkolo EL).
Bila je jednom ostvarena varijanta da Zrinjski prvu utakmicu izgubi 6-1, pa onda i u uzvratu izgubi 5-0. Naravno, prosli su dalje sto je bilo dobro za Zrinjski, ali ne i za koeficijentBistrik je napisao/la: ima i varijanta da Zrinski recimo prvu utakmicu izgubio 5-0 recimo pa da u revanšu se protivnik opusti i Zrinja dobijem jedan razlike što bi bilo dobro za koeficijent, ali ne i za Zrinjski.

Wait, what?Signore je napisao/la:Bila je jednom ostvarena varijanta da Zrinjski prvu utakmicu izgubi 6-1, pa onda i u uzvratu izgubi 5-0. Naravno, prosli su dalje sto je bilo dobro za Zrinjski, ali ne i za koeficijentBistrik je napisao/la: ima i varijanta da Zrinski recimo prvu utakmicu izgubio 5-0 recimo pa da u revanšu se protivnik opusti i Zrinja dobijem jedan razlike što bi bilo dobro za koeficijent, ali ne i za Zrinjski.

He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
Papac Papac,
- Evolve
- Kontakt:
Rimes87 je napisao/la:Wait, what?Signore je napisao/la:Bila je jednom ostvarena varijanta da Zrinjski prvu utakmicu izgubi 6-1, pa onda i u uzvratu izgubi 5-0. Naravno, prosli su dalje sto je bilo dobro za Zrinjski, ali ne i za koeficijentBistrik je napisao/la: ima i varijanta da Zrinski recimo prvu utakmicu izgubio 5-0 recimo pa da u revanšu se protivnik opusti i Zrinja dobijem jedan razlike što bi bilo dobro za koeficijent, ali ne i za Zrinjski.
Mislim da je slucaj protiv Partizana
NK Široki Brijeg
A da, izvinjavam se uvaženom kolegi Signore, ja totalno zaboravio na to.Evolve je napisao/la:
Mislim da je slucaj protiv Partizana

He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
Papac Papac,
Papac Papac,
Papac Papac,
Da. Partizan je bio u pitanju. Zrinjski je prosao dalje, ali koeficijent za pobjede je isao Srbiji.
nasi klubovi pojedinacno ce donijet po bar tri boda a ne svi skupa
Nema sanse. To bi znacilo da bi koeficijent lige za sezonu 2016-17 bio 3.000.Vlado555 je napisao/la:nasi klubovi pojedinacno ce donijet po bar tri boda a ne svi skupa
Pogledaj koeficijent u zadnjih 5 godina:
1.125 , 1.250 , 1.500 , 1.750 , 1.500
Znaci nije se ni prismrdilo koeficijentu 3.000, cak ni u sezonama kad je npr. Sarajevo igralo u playoffu EL.
S obzirom na to tko ce ove sezone predstavljati BiH u Europi, mislim da bi sve iznad tih 1.125 bio uspjeh. Sve iznad 1.500 bi bilo odlicno, a 3.000 je nedostizno i u ovom trenutku samo san.
Ja iskreno ocekujem ovako bodove od nasih timova u Evropi (minimum):
Zrinjski: 0,5
Široki Brijeg: 2,5
Sloboda: 1,0
Radnik: 0,5
Ovo dolazi do 4,5 sto je dovoljno za 1,125 sto je mizerno.
Ovo su moja neka ocekivanja koja su u domenu realnog, ali treba dobro zapeti za ovaj veci nivo da se ostvari:
Zrinjski: 0,0-1,0
Široki Brijeg: 3,0-4,0
Sloboda: 2,0-3,0
Radnik: 1,0-1,5
Ukupno: 6,0-9,5 odnosno 1,500-2,375
Ovo su moja neka ocekivanja koja su u domenu realnog, ali treba dobro zapeti za ovaj veci nivo da se ostvari:
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Sloboda će svoje odraditAnelZ je napisao/la:Ja iskreno ocekujem ovako bodove od nasih timova u Evropi (minimum):

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Gdje vi zivite ovo je jedna od najgorih i najslabijih liga ako ne i najgora... Znaci nas prvak se ne moze porediti sa prvakom Albanije kamoli neke druge zemlje... Mi nigdje nismo favoriti... Ni u prvim pretkolima, zivi bili pa vidjeli ceka nas debakl.
? &
ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII
ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII
Bas je ovo u domenu realnogAnelZ je napisao/la:Ja iskreno ocekujem ovako bodove od nasih timova u Evropi (minimum):

I dajem vece sanse Radniku nego Slobodi da naprave nesto vise u Evropi. Celo je namazan

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
-
Premalo se vjeruje Zrinjskom a previše Širokom Brijegu, Slobodi i Radniku... 

lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!
Volim te bola'!
A eto Husref je amater.Mokes je napisao/la:Bas je ovo u domenu realnogAnelZ je napisao/la:Ja iskreno ocekujem ovako bodove od nasih timova u Evropi (minimum):
Ukupno: 6,0-9,5 odnosno 1,500-2,375![]()
I dajem vece sanse Radniku nego Slobodi da naprave nesto vise u Evropi. Celo je namazan
ZIVJELA DRZAVA TUZLA
-
PLBiH je najbolja liga na svijetu...Prijedor je napisao/la:Gdje vi zivite ovo je jedna od najgorih i najslabijih liga ako ne i najgora... Znaci nas prvak se ne moze porediti sa prvakom Albanije kamoli neke druge zemlje... Mi nigdje nismo favoriti... Ni u prvim pretkolima, zivi bili pa vidjeli ceka nas debakl.
Za mene je Zrinjski najbolji klub na planeti...
p.s. Šta radi Kozić, sprema li se na put za jug?

lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!
Volim te bola'!
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.