Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
treba objektivno sagledati situaciju ,previse smo se ufurali nakon odlaska na SP realno mi smo srednji kvalitet evropskog fudbala .sto se tice ove grupe ima li smo jedan veliki kiks to je cipar kuci ,ostale je sve ocekivano mozda previsok poraz u izraelu ali tamo smo bili bas oslabljeni s lošom atmosferom ,znaci s 3 boda od cipra mi bi vjerovatno baraz igrali ovako ce biti tesko vjerujem da mozemo do 3 pobjede i da izrael nece dobiti wels-belgiju sto je za ocekivati .ne treba padati Mesa je odabrao ono najbolje sto imamo mozda još grahovca ukljuciti i to je to .
Iskreno,ocekivao sam vise od Mese i mozda nekog novof.u ekipi,sta znam nakon tog.hidanja i sl..Ocekivao sam nesto vise al et..
Vidjet cemo,puna podrska Mesi..
Volio bih vidjwt ovog Anicica na djelu..
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Vidjet cemo,puna podrska Mesi..
Volio bih vidjwt ovog Anicica na djelu..
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Postavka i zamisli su bile OK. Prepustili smo posjed Belgiji, i onda pokusavali polukontama i dugim loptama na Dzeku. Belgijanci nam nisu sastavili ozbiljniju akciju u prvom poluvremenu, oba gola su pala zbog viskog kvaliteta pojedinaca, a ne neke strasne igre.
Vec sam pisao na temi utakmice: jedina greska Medunjanin. Previse smo bili mekani u sredini radi njega. Tu je trebao Seo, a bilo ko na lijevog beka, svakako tu nisu bili nesto opasni.
Vec sam pisao na temi utakmice: jedina greska Medunjanin. Previse smo bili mekani u sredini radi njega. Tu je trebao Seo, a bilo ko na lijevog beka, svakako tu nisu bili nesto opasni.
Ja neznam sto hocemo i probamo igrati ko spanija...neraxumijem sto neradimo bolje u treninge na prekide . Nemamo uopste brzine nikakve bolje igrati ko grci 2004 i nesto pobjediti nego vako. Oni sinoc koliko su lopta samo uputili fellaini i lukaku je isto sto smo mi mogli da su nam igrali dzeko i djuric skupa.
Treba par crnaca klapti iz nase lige i stavti u ekipu koji du jaki kao seo i brzi od krila bezvezni.
Treba par crnaca klapti iz nase lige i stavti u ekipu koji du jaki kao seo i brzi od krila bezvezni.
....Manchester United fan since 1993....
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
A šta ste to više očekivali od Meše.Hajde evo Vi ste Meša,napravite od postojećeg igračkog kadra ekipu koja se može oduprijeti Belgiji,,Kvesić umjesto Kolašinca
eto i Pjani promijeni poziciju,zamijeni Ogija sa Šunjom i šta onda,garant 99,99999% samo kozmetičke promjene malo ili nimalo se to nebi osjetilo na terenu(mislim na Belgiju),istina jedino Medo se zaista ne snalazi u današnjem modernom fudbalu...radijus i brzina kretanja kao motokultivator...

- akisarajevo92
- Kontakt:
Adnan89 je napisao/la: Treba par crnaca klapti iz nase lige i stavti u ekipu koji du jaki kao seo i brzi od krila bezvezni.

Don't believe the hype.
-
Ne mislim da je Mesa napravio neke velike greske. Vranjes je igrao pristojno,prvi gol jeste njegova greska, ali je imao i odlicnih intervencija. Fellaini, De Bruyne, Hazard daju golove ipuno jacim ekipama od nase reprezentacije.
Medunjanin je takav kakav je, pitanje je koga staviti u vezni red s Pjanicem i Besicem? Mislim da bi 90% ljudi, na koncu, stavilo Medunjanina, a ne debitanta Vrancica, TSS ili nekog treceg, u ovako teskoj utakmici.
Belgijanci su beton i sinoc su bili raspolozeni, nema tu puno filizofije, mi smo realno limitirani i ne mozemo sastaviti reprezentaciju od modernih igraca. Treba se okrenuti slijedecim utakmicama i nadati se da ce Izrael kiksati.
Medunjanin je takav kakav je, pitanje je koga staviti u vezni red s Pjanicem i Besicem? Mislim da bi 90% ljudi, na koncu, stavilo Medunjanina, a ne debitanta Vrancica, TSS ili nekog treceg, u ovako teskoj utakmici.
Belgijanci su beton i sinoc su bili raspolozeni, nema tu puno filizofije, mi smo realno limitirani i ne mozemo sastaviti reprezentaciju od modernih igraca. Treba se okrenuti slijedecim utakmicama i nadati se da ce Izrael kiksati.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 04 sep 2015, 16:22, ukupno mijenjano 1 put.
Nije problem u Vranjesu nego sto je Bazdarevic trebao staviti SUnjica zbog skok igre..Samo Dzeko je cuvao igrace kdo prekida ostali su svi bili nizi od svojih cuvara sreca pa nije bilo puno kornera i slobodnih..
A Medunjanin tu nema price igrac koji nije medju 18 igraca Deportiva igra protiv BElgije stvarno nema msisla..MOmak uopste nije odradio u odbrnai nista ,a branili smo se 80min tu je propust Mese koji gdo da je igrac bio Vrancic Hadzic ne bitno dali bi vec idoprinos ganjali bi loptu..
A Medunjanin tu nema price igrac koji nije medju 18 igraca Deportiva igra protiv BElgije stvarno nema msisla..MOmak uopste nije odradio u odbrnai nista ,a branili smo se 80min tu je propust Mese koji gdo da je igrac bio Vrancic Hadzic ne bitno dali bi vec idoprinos ganjali bi loptu..
-
Ma OK je to kada govorimo poslije utakmice, isto tako, Vranjesova brzina je spasila nekoliko situacija u kojima bi Sunjic, vjerovatno, ispao. Nisu nam dali tri gola iz skok igre.zgembo89 je napisao/la:Nije problem u Vranjesu nego sto je Bazdarevic trebao staviti SUnjica zbog skok igre..Samo Dzeko je cuvao igrace kdo prekida ostali su svi bili nizi od svojih cuvara sreca pa nije bilo puno kornera i slobodnih..
- velez_mostar
- Kontakt:
Bazdarevic je u ovoj utakmici pokazao koliko je to ogranicen strucnjak
Ovaj poraz ide njemu na dusu!
Ovaj poraz ide njemu na dusu!
Lukaku je u prvom poluvremenu tri puta bio neprecizan udarcem glavom sa neposredne udaljenosti. Fellaini je poentirao nakon kornera i jednom otresao Spahica i stvorio sebi izglednu situaciju ali je promasio na srecu. Dakle, cetiri od pet opasnih situacija i jedan gol zbog Vranjesa. Sto se Sunjica tice, on se u Zenici odlicno suprostavio Lukakuu, kad su se nalazili na sirem prostoru odmaknuo bi se od njega metar-dva i ne bi mu dopustio da daje sebi loptu u for, ako bi pokusao ovaj bi ga zagradio. Dodaj da je Toni igrao sa Hadzicem u paru i da je pored Lukakua bio i Origi, skoro identicnih predispozicija, znaci dva takva lika su bila u vrhu napada.SjeverniVjetar je napisao/la:Ma OK je to kada govorimo poslije utakmice, isto tako, Vranjesova brzina je spasila nekoliko situacija u kojima bi Sunjic, vjerovatno, ispao. Nisu nam dali tri gola iz skok igre.zgembo89 je napisao/la:Nije problem u Vranjesu nego sto je Bazdarevic trebao staviti SUnjica zbog skok igre..Samo Dzeko je cuvao igrace kdo prekida ostali su svi bili nizi od svojih cuvara sreca pa nije bilo puno kornera i slobodnih..
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
- Kontakt:
plasim se da se meshina ogranicenost nazire ne u spremanju tekme ili pitanju vranjesha ili nekim taktickim zamislima vec u zamjenama, uzmimo da je prva prisilljena, ono se vec na poluvremenu trebalo mijenjati ali nikako sa ibisevicem. a i hajrovic je upitan
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Svi ovi koji nakon poraza protiv Belgije, Mešu nazivaju ogranicenim su sami ograniceni ko balkon ! Pa **** te led sta sve necu procitati, koliko smo mi balkanci jadan narod to je za nepovjerovat, Hrvati su isti ko i mi ako ne i gori, o Srbiji da ne pricam...
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
-
- Kontakt:
je...ga , vjerujem ja i dalje meshi i ne mislim da treba biti ober kritican ali posto nemamo kvalitetnih sportskih novinara niti analiticara forum je dobro mjesto za iznosenje stavova. mene su meshine dvije izmjene malo uplasile. previshe mi je ziheraski to odradio. posebno jer se vidjelo da nas jedu kao malu djecu a on na poluvremenu nista ne mjenja. limitiranost srednjeg reda je bila jasna vec nakon 25-30min.DevilsAdvocate je napisao/la:Svi ovi koji nakon poraza protiv Belgije, Mešu nazivaju ogranicenim su sami ograniceni ko balkon ! Pa **** te led sta sve necu procitati, koliko smo mi balkanci jadan narod to je za nepovjerovat, Hrvati su isti ko i mi ako ne i gori, o Srbiji da ne pricam...
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!
-
Malo realnosti ne bi skodilo, Bazdarevica nazivate ogranicenim, zato sto je u Briselu izgubio od Belgije!?
Belgija je cetvrta najskuplja reprezentacija na svijetu , prije dva mjeseca su poderali Francusku, siguran sam da ni Njemacka ne bi poraz od 3-1 u Belgiji, gledala kao tragediju.
Mi smo odigrali upravo koliko smo i kvalitetni, a prozivanje Mese za izbor Vranjesa umjesto Sunjica je bez veze.
Razlika u kvalitetu izmedju izmedju ta dva igraca je neznatna, ako je uopste i ima, karakteristike su im razlicite i Mesa napravio izbor. Stvarno je smijesno tvrditi da ne bismo izgubili, da je umjesto Vranjesa igrao Sunjic.

Belgija je cetvrta najskuplja reprezentacija na svijetu , prije dva mjeseca su poderali Francusku, siguran sam da ni Njemacka ne bi poraz od 3-1 u Belgiji, gledala kao tragediju.
Mi smo odigrali upravo koliko smo i kvalitetni, a prozivanje Mese za izbor Vranjesa umjesto Sunjica je bez veze.
Razlika u kvalitetu izmedju izmedju ta dva igraca je neznatna, ako je uopste i ima, karakteristike su im razlicite i Mesa napravio izbor. Stvarno je smijesno tvrditi da ne bismo izgubili, da je umjesto Vranjesa igrao Sunjic.

Ogare popusti malo sa Vranješom, kriv je za dva gola i niko ga ne može amnestirati.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Upravo tako.Sabinho je napisao/la:Lukaku je u prvom poluvremenu tri puta bio neprecizan udarcem glavom sa neposredne udaljenosti. Fellaini je poentirao nakon kornera i jednom otresao Spahica i stvorio sebi izglednu situaciju ali je promasio na srecu. Dakle, cetiri od pet opasnih situacija i jedan gol zbog Vranjesa. Sto se Sunjica tice, on se u Zenici odlicno suprostavio Lukakuu, kad su se nalazili na sirem prostoru odmaknuo bi se od njega metar-dva i ne bi mu dopustio da daje sebi loptu u for, ako bi pokusao ovaj bi ga zagradio. Dodaj da je Toni igrao sa Hadzicem u paru i da je pored Lukakua bio i Origi, skoro identicnih predispozicija, znaci dva takva lika su bila u vrhu napada.
Svaka cast, Ogi je nekoliko puta odlicno intervenisao zbog svoje brzine, mozda bi u tim situacijama Toni ispao, mozda bi i on izgubio onaj zracni duel sa Fellainiem, lako je sad palamudat po forumu. I ja sam bio za Tonija da starta, al jebga, nije ogromna razlika.SjeverniVjetar je napisao/la:Malo realnosti ne bi skodilo, Bazdarevica nazivate ogranicenim, zato sto je u Briselu izgubio od Belgije!?![]()
Sto se tice izmjena, ne znam koga bi genijalci ubacili umjesto Hajrovica i Vede.
Nad tobom sunce najljepše sja
-
Ma to je to, treba kritikovati, ali utemeljeno.pinoglavi je napisao/la: Svaka cast, Ogi je nekoliko puta odlicno intervenisao zbog svoje brzine, mozda bi u tim situacijama Toni ispao, mozda bi i on izgubio onaj zracni duel sa Fellainiem, lako je sad palamudat po forumu. I ja sam bio za Tonija da starta, al jebga, nije ogromna razlika.
Sto se tice izmjena, ne znam koga bi genijalci ubacili umjesto Hajrovica i Vede.
Kada procitam komentare, rekao bih da je Sunjic igrac Reala,a Vrancic Barcelone, pa bi oni promijenili tok utakmice.
Šunjić je za Vranješa John Terry.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: BarbareZeljin, Goalgetter, Google Adsense [Bot], Hordas1990, Jegres i 79 gostiju.