+1frankqqqqq je napisao/la:Naguzi se, dolazimo uskoroAggerYNWA je napisao/la:on i suarez kad vam dodju ima da derete guzovebega_afc je napisao/la:30 miliona za Draxlera u januaru, mali je nenormalno dobar.![]()

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
+1frankqqqqq je napisao/la:Naguzi se, dolazimo uskoroAggerYNWA je napisao/la:on i suarez kad vam dodju ima da derete guzovebega_afc je napisao/la:30 miliona za Draxlera u januaru, mali je nenormalno dobar.![]()
Svaki tacan pas je jednako koristan za samu igru. Ne postoji nesto sto se kaze statistkicki nekorisno. Svaki procenat je bitan na sam uticaj igre, u ovome slucaju govori o tome koliko je arsenalova sredina jaka, u samom zadrzavanju lopte pa i kretanju naprijed. Arteta u ovom slucaju moze igrati na svim pozicijama u sredini, i za jedan ovakav tim sigurno da se radi o jako korisnom igracu.AllGunsBlazing je napisao/la: Zar je ko sumnjao u statistiku? Niko nikad nije sporio Artetinu statistiku vec korisnost te iste za nas tim.
Greivis je napisao/la:![]()
Bravo Glavonja.![]()
Hajd jos samo pohvali ljubimca Girouda i sve ti je oprosteno.
Je li zaista trebam tražiti postove o Arteti koje kada čitaš dobiješ osjećaj da se radi o lošijoj kopiji Denilsona ili malo boljoj verziji Svrake. On nije koristan igrač, nego je baš koristan igrač koji daje širinu i koji je savršen za rotaciju. On i Flamini večeras držali odbrambeni dio sredine...AllGunsBlazing je napisao/la:Niko nije rekao da se ne radi o korisnom igracu,
Smijesno, on bi sigurno mogao upasti u ekipu svakog top tima na svijetu. Sta hoces reci, Arsenal je preambiciozan za Artetu ? Pasovi i vizija na terenu su apsolutno razliciti od tvog pogleda preko TV-a. Vizija na terenu zavisi od mnogih faktora, nije ovo FIFA pa da imas POV svakog igraca na terenu. Svejedno statisticki gledajuci vidi se da rijetko kad grijesi i u tom slucaju. Moze igrati na svim pozicijama a i igrao je na svim cak i na onim koje nisu njegove prirodne i to sve u korist tima. Sta je ovdje za ne pozeljeti, pravi lider na terenu kojeg bi svaki tim pozelio da ima. Mislim da ti sve govori i ta kapitenska traka koju mu je Wenger povjerio cak i nakon prve sezone igranja u timu. A vi sigurno ne mozete znati bolje od Wengera.AllGunsBlazing je napisao/la:Niko nije rekao da se ne radi o korisnom igracu, ali ne o standardnom clanu prvih 11 tima koji zeli titule. Ima pasove, ali vidi jednu stvar, danas Ozil njemu odigrava loptu i on sam ima otvoren prostor ispred umjesto da se malo okrene i povuce loptu on je vraca Ozilu koji ne moze nista sa njom. Prvu sezonu je bio odlican, igrac za pozeljeti, sad je samo koristan igrac, isto kao i Rosicky.
Samo sto danas on nije trebao igrati DMF-a. I jesam ja sta rekao kad on igra dmfa? Samo ocigledno da je Flamini bolji tako da ce on biti dmf, a Arteta ide na svoju prirodnu poziciju odnosno cmf. Tu su neke druge stvari potrebne.Head je napisao/la:Sta je zadatak DMF edvine?
Da nabija statisku asistencijama,golovima ili da radi dobro u defanzivi i prekida protivnicke napade?
Kako ti znas sta je on treb'o igrati,ti Wenger il' staAllGunsBlazing je napisao/la:Samo sto danas on nije trebao igrati DMF-a. I jesam ja sta rekao kad on igra dmfa? Samo ocigledno da je Flamini bolji tako da ce on biti dmf, a Arteta ide na svoju prirodnu poziciju odnosno cmf. Tu su neke druge stvari potrebne.Head je napisao/la:Sta je zadatak DMF edvine?
Da nabija statisku asistencijama,golovima ili da radi dobro u defanzivi i prekida protivnicke napade?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.