Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
In September 2013, Microsoft announced that it would acquire Nokia's mobile phone business as part of an overall deal totaling €5.44 billion (US$7.17 billion). Stephen Elop, Nokia's former CEO, and several other executives joined the new Microsoft Mobile subsidiary of Microsoft as part of the deal, which closed on 25 April 2014.[7][8] In November 2014, following the Microsoft sale, Nokia announced plans to license product designs and technologies to third-party manufacturers, primarily to enable a continued presence for the Nokia brand in the consumer market.[6]
Ja ovdje kako skonta i direktor Nokie je presao u Microsoft, ali na kraju opet pise kako bi se brend Nokia zadrzao na trzistu, da li se to odnosi na druge tehnologije ili mobilne...?
Mada nesto sumnjam da ce opet za godinu-dvije poceti proizvoditi svoje telefone. Ne znam kako ide to s tim brendom Nokia jel ne smijue koristiti neko vrijeme, jer vidim na trzistu je ovaj tablet N1.
Ja ovdje kako skonta i direktor Nokie je presao u Microsoft, ali na kraju opet pise kako bi se brend Nokia zadrzao na trzistu, da li se to odnosi na druge tehnologije ili mobilne...?
Mada nesto sumnjam da ce opet za godinu-dvije poceti proizvoditi svoje telefone. Ne znam kako ide to s tim brendom Nokia jel ne smijue koristiti neko vrijeme, jer vidim na trzistu je ovaj tablet N1.
Mia San Mia
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
nokia ne moze proizvoditi mobilne telefone, ali moze tablete
mada ovo nije prava nokia, ovo je foxconn sa nokia imenom, doduse nokia ima zapravo neke svoje uslove, mada od prave nokije je ostao samo here odijel
isto tako microsoft ima prava na nokijine tehnologije i patente kao sto su glance, pureview, dolbydigital.
Sent from my Nokia 909
mada ovo nije prava nokia, ovo je foxconn sa nokia imenom, doduse nokia ima zapravo neke svoje uslove, mada od prave nokije je ostao samo here odijel
isto tako microsoft ima prava na nokijine tehnologije i patente kao sto su glance, pureview, dolbydigital.
Sent from my Nokia 909
-
- Kontakt:
Što je najgore, Microsoft već otpustio pola radnika koje je "preuzeo" kupovinom Nokie:
http://www.extremetech.com/computing/18 ... -workforce" onclick="window.open(this.href);return false;
Znači MS se opet okreće komplet softveru?!
But get this: 12,500 is a full half of the 25,000 Nokia employees that were part of the acquisition.
Nadella’s statement says that the 12,500 Nokia job cuts will consist of both factory workers (Nokia makes its own phones) and professionals. Considering Nokia was one of the largest employers in Finland, I can imagine there’ll be a lot of sad conversations around the dinner table tonight.
Now, under Nadella’s rule, Microsoft will pivot yet again to platforms and productivity (cloud, operating systems, apps). With the Nokia acquisition, Microsoft instantly became one of the world’s largest hardware companies — a position that Nadella probably no longer wants to be in.
http://www.extremetech.com/computing/18 ... -workforce" onclick="window.open(this.href);return false;
Znači MS se opet okreće komplet softveru?!
Znaci mali je postotak da ce se ponovo vidjeti telefoni sa Nokia brendom.
Mislim da ce u nekoj skorijoj buducnosti Microsoft na neki nacin povezati telefone s racunarima. Uvesti monopol da ce se na neki nacin morati uzimati njihovi telefoni. Preuzeli su sve najbolje od Nokie, patente, ljude...
Mislim da ce u nekoj skorijoj buducnosti Microsoft na neki nacin povezati telefone s racunarima. Uvesti monopol da ce se na neki nacin morati uzimati njihovi telefoni. Preuzeli su sve najbolje od Nokie, patente, ljude...
Mia San Mia
- Papastathopoulos
- Kontakt:
znam da sam dosadan, ali yebiga...sinoc sam odradio ono sto mi je @vikk rekao, odradio factory reset i wipe data, ali sve sto se izbrisalo su postavke, poruke itd, ali ovaj omnirom je ostao...ali doduse, kad sam isao ono "advanced wipe" (stavicu sliku ispod) nisam oznacio nijednu stavku tj folder, nego samo isao ovo "swipe to wipe" i sve se odradilo za sekundu-dvije, i odmah mi je bilo sumnjivo jesam li uradio kako treba...a malo sam guglao i nasao da bi trebao ici i ovo wipe system (tj u mom slucaju oznaciti taj folder system) jer se valjda u tom folderu smjestaju custom romovi...hocu li ja ovo sve oznaciti da se pobrise ? samo me je strah da ne bi nesto zabrljao i ne daj Boze ostao bez cijelog sistema, da ne syebem telefon..
http://oi61.tinypic.com/wbupgh.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://oi61.tinypic.com/wbupgh.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Da li postoji način da se muzika skida direktno sa telefona koji je kontektovan na wi-fi ili mora na komp pa na telefon?
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!
Moze jasta, ja sam npr. sa stranice domaci.de skidao neke pjesme.Nitro je napisao/la:Da li postoji način da se muzika skida direktno sa telefona koji je kontektovan na wi-fi ili mora na komp pa na telefon?
Mia San Mia
znaci imam konekcije na mobu, sve crtice, ali uđem npr. na youtube i piše mi no network connection, tako isto i na FB i na svemu ostalom
zna li neko u čemu je problem?
zna li neko u čemu je problem?
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
-
- Kontakt:
Brisanjem sistema valjda brišeš i taj omnirom. Nemoj brisati ako ga ne misliš zamijeniti drugim. Koliko vidim ganjaš stock za nexus 5, evo kako ćeš to odraditi:Papastathopoulos je napisao/la:znam da sam dosadan, ali yebiga...sinoc sam odradio ono sto mi je @vikk rekao, odradio factory reset i wipe data, ali sve sto se izbrisalo su postavke, poruke itd, ali ovaj omnirom je ostao...ali doduse, kad sam isao ono "advanced wipe" (stavicu sliku ispod) nisam oznacio nijednu stavku tj folder, nego samo isao ovo "swipe to wipe" i sve se odradilo za sekundu-dvije, i odmah mi je bilo sumnjivo jesam li uradio kako treba...a malo sam guglao i nasao da bi trebao ici i ovo wipe system (tj u mom slucaju oznaciti taj folder system) jer se valjda u tom folderu smjestaju custom romovi...hocu li ja ovo sve oznaciti da se pobrise ? samo me je strah da ne bi nesto zabrljao i ne daj Boze ostao bez cijelog sistema, da ne syebem telefon..
http://forum.xda-developers.com/google- ... e-t2513701" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovim gubiš root ali dobijaš fabrički ROM koji ima oficijelne apdejte.

- Papastathopoulos
- Kontakt:
eh to meni i treba, fabricki rom, a ne te custom pizdarije...samo je mali problem sto je moj telefon Nexus 4, ne 5 

-
- Kontakt:
My bad, evo ga:Papastathopoulos je napisao/la:eh to meni i treba, fabricki rom, a ne te custom pizdarije...samo je mali problem sto je moj telefon Nexus 4, ne 5
http://forum.xda-developers.com/nexus-4 ... e-t2010312" onclick="window.open(this.href);return false;
ili
http://forum.xda-developers.com/nexus-4 ... l-t2527806" onclick="window.open(this.href);return false;
Sretno!
- Papastathopoulos
- Kontakt:
upravo sam pregledao kompletnu proceduru sa ovog prvog linka, sam nekako pronasao, tek sad ovo tvoje vidim...i samo imam jedan problem prije nego sto ista krenem raditi...ovo oko command prompta...kaze da otvorim folder u koji sam stavio sve te file-ove, drzim SHIFT tipku, desni klik na praznu povrsinu i otvorice se prompt...al ne moze meni to...a pise striktno da moram biti u tom folderu i onda to otvoriti..vazda neki problemi jbmuBordoArmy88 je napisao/la:My bad, evo ga:Papastathopoulos je napisao/la:eh to meni i treba, fabricki rom, a ne te custom pizdarije...samo je mali problem sto je moj telefon Nexus 4, ne 5
http://forum.xda-developers.com/nexus-4 ... e-t2010312" onclick="window.open(this.href);return false;
ili
http://forum.xda-developers.com/nexus-4 ... l-t2527806" onclick="window.open(this.href);return false;
Sretno!

Je li neko imao iskustvo sa ZTE Q Max, 230 km u bh telecomu a mislio sam uzeti pa reko da se ne zajebem 

Ukoliko kupuješ na rate onda je ok, ali, ukoliko plaćaš kešom, onda dobro razmisli. Jer, ukoliko dodaš na taj budžet još 40-tak KM možeš već kupiti i uređaj sa MT6582 procesorom (Quad core).AA23 je napisao/la:Je li neko imao iskustvo sa ZTE Q Max, 230 km u bh telecomu a mislio sam uzeti pa reko da se ne zajebem
Na rate sam mislio, hvala puno 

To je ono sto sam ti ja davno govorio.R32 je napisao/la:Znaci mali je postotak da ce se ponovo vidjeti telefoni sa Nokia brendom.
Microsoft je vec dokazao kakvi su kad imaju monopol u rukama. Nema gorih i ja ih sa razlogom ne podnosim.
Zato za mene NISU OPCIJA. Volio bi da se pojavi ZDRAVIJA konkurencija Androidu, ali oni to definitivno nisu.
Decenijama nas gule i malo im, hoce i mobitele!
Puse i njima Google za vratom tamo gdje su najjaci. Eno Chromebooks se malo po malo sve vise siri... Sad za sad imaju samo 1.5% trzista ali Google je poznat po tome sto cilja vise na masu nego na zaradu. Ne sumnjam da ce se taj postotak povecati.
Mader im njihovu.
Android jeste najrasprostranjeniji, i najzastupljeniji. Ali ne ulijeva neku sigurnost za buduce.
Nekako mi vise lici na prolazno rjesenje, a druge konkurencije nema.
Previse je windows zastupljen, a kad tad ce se obiti nama od glavu.
Android jeste najrasprostranjeniji, i najzastupljeniji. Ali ne ulijeva neku sigurnost za buduce.
Nekako mi vise lici na prolazno rjesenje, a druge konkurencije nema.
Previse je windows zastupljen, a kad tad ce se obiti nama od glavu.
Mia San Mia
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?
evo upravo maloprije sam odradio fabricki rom, sad je sve cisto 
i odmah mi nude update na 5.0, ja bih prvo sacekao nekih mjesec dana koristenja KitKat-a, al problem mi je samo sto izgleda ne mogu da sklonim to nudjenje azuriranja iz status bara..

i odmah mi nude update na 5.0, ja bih prvo sacekao nekih mjesec dana koristenja KitKat-a, al problem mi je samo sto izgleda ne mogu da sklonim to nudjenje azuriranja iz status bara..
-
- Kontakt:
Što nebi instalirao update? Pa google je to testirao max prije izvacivanja, no sikiriki.Papastathopoulos je napisao/la:evo upravo maloprije sam odradio fabricki rom, sad je sve cisto

Inače, lollipop radi brže i od kitkat verzije jer podržava ART runtime dok stare verzije rade na dalvik. Također i bateriju manje troši u poređenju sa ranijim verzijama tako da se update itekako isplati.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?
a odlucio sam da ga ipak veceras apdejtujem na Lollipop kad vec mogu ha ya, mislim da nema razloga da ista brinemBordoArmy88 je napisao/la:Što nebi instalirao update? Pa google je to testirao max prije izvacivanja, no sikiriki.Papastathopoulos je napisao/la:evo upravo maloprije sam odradio fabricki rom, sad je sve cisto
Inače, lollipop radi brže i od kitkat verzije jer podržava ART runtime dok stare verzije rade na dalvik. Također i bateriju manje troši u poređenju sa ranijim verzijama tako da se update itekako isplati.

i hvala ti drug na pomoci danas