Hamburger Sport-Verein
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Hamburger Sport-Verein
Nisam gledao ali sam pročitao da smo tijekom utakmice igrali čak 2 nova sistema - u prvom poluvremenu 433 a u drugom 4141, očito Gisdol još traži sistem koji bi najbolje odgovarao momčadi. Ovo što si napisao je baš ono čega se i ja plašim, Gisdol bi se mogao pogubiti u taktičkim varijantama, a fali nam čvrstoća i kompaktnost. No, još je prerano za zaključke, dajmo Gisdolu šansu.
Isto tako, nije mi jasno zašto glavni igrači koji su bili na raspolaganju - Holtby, Müller, Santos i Lasogga nisu odigrali cijelu utakmicu da bar oni postignu neki automatizam, kad već nije bilo pola momčadi.
Isto tako, nije mi jasno zašto glavni igrači koji su bili na raspolaganju - Holtby, Müller, Santos i Lasogga nisu odigrali cijelu utakmicu da bar oni postignu neki automatizam, kad već nije bilo pola momčadi.
Prema novinskim napisima i izjavama nekih igrača (Mathenia) Gisdolova koncepcija je visoki presing na prvu liniju protivnika da ga se prisili na pogrešku, gegenpresing kod gubitka posjeda, dubinsko proigravanje točnim pasevima umjesto klasičnih centaršuteva, zamjena linija kretanja krilnih igrača u cilju otvaranja prostora itd. Moglo bi se postavit pitanje je li ovo javno "razotkrivanje" opasno, ali ja mislim da nije jer su sve to već odavno poznate stvari i ne vjerujem da ostali treneri već otprije ne poznaju Gisdolov način igre.
Međutim, drugo je pitanje kako će naši nogoloptači to provesti na terenu, imamo li mi za to dovoljno dobar kadar i mogu li se ove stvari uvježbati za tako kratko vrijeme. Nisam siguran da je to dobar put, ja sam skloniji tome da se bar protiv jačih momčadi postavi kompaktna formacija sa usko postavljenim linijama, zatvori prostor i čvrsto stoji uz protivničke igrače izuzev obrambenih kojima bi se dopuštao visoki izlazak, da bi se nakon greške koja se kadtad mora desiti brzo kontriralo sa više igrača. Zato bih ja u našoj formaciji izvukao jedno krilo (Müller ili Kostić) i na njegovo mjesto stavio Gregoritscha koji može svojim presingom isforsirat grešku protivnika i brzo proigrat prema naprijed. Osim toga Gregoritsch bi mogao biti koristan kod ubačaja u šesnaesterac i u igri visokim loptama. Istina da je to pomalo zastarjela koncepcija ali se dosad u sličnim situacija često pokazala kao svrsishodna, jer momčadi je više od svega potreban rezultat, ne toliko zbog pozicije na tablici koliko za vraćanje samopouzdanja.
Međutim, drugo je pitanje kako će naši nogoloptači to provesti na terenu, imamo li mi za to dovoljno dobar kadar i mogu li se ove stvari uvježbati za tako kratko vrijeme. Nisam siguran da je to dobar put, ja sam skloniji tome da se bar protiv jačih momčadi postavi kompaktna formacija sa usko postavljenim linijama, zatvori prostor i čvrsto stoji uz protivničke igrače izuzev obrambenih kojima bi se dopuštao visoki izlazak, da bi se nakon greške koja se kadtad mora desiti brzo kontriralo sa više igrača. Zato bih ja u našoj formaciji izvukao jedno krilo (Müller ili Kostić) i na njegovo mjesto stavio Gregoritscha koji može svojim presingom isforsirat grešku protivnika i brzo proigrat prema naprijed. Osim toga Gregoritsch bi mogao biti koristan kod ubačaja u šesnaesterac i u igri visokim loptama. Istina da je to pomalo zastarjela koncepcija ali se dosad u sličnim situacija često pokazala kao svrsishodna, jer momčadi je više od svega potreban rezultat, ne toliko zbog pozicije na tablici koliko za vraćanje samopouzdanja.
-
schickeria
- Kontakt:
Gisdol bi se igrao guardiole ....realno hsv nema kvalitetu da igra visoki pressing i kontinuirano napada protivnika.To u bundesu ne moze nitko osim bayerna i bvb-a.
Manji klubovi trebaju kopirati mainz i red bull po stilu igre ,znaci visoki presing i pokusaj da se uz sto manje dodavanja dode do protivnickog gola uz mnogo udaraca izvana i granitnu obranu .Također su i prekidi jako vazni,tu klubovi koji nemaju ekstra kvalitetu mogu uzeti dosta bodova
Hsv nema ekipu koja je zadnja po kvaliteti,dapace,ta ekipa uz kvalitetno vodstvo moze biti sredina ljestvice a za koju godinu uz kvalitetnog trenera i sportskog direktora(iako je biesedorfer 2009 cinio cuda,vjerovatno ga je pojelo sto je morao obavljati dvije funkcije istodobno)biti visoko na tablici.Kuhne ima novac,hamburg je velik i bogat grad a hsv klub sa ogromnom navijackom bazom ali....
Manji klubovi trebaju kopirati mainz i red bull po stilu igre ,znaci visoki presing i pokusaj da se uz sto manje dodavanja dode do protivnickog gola uz mnogo udaraca izvana i granitnu obranu .Također su i prekidi jako vazni,tu klubovi koji nemaju ekstra kvalitetu mogu uzeti dosta bodova
Hsv nema ekipu koja je zadnja po kvaliteti,dapace,ta ekipa uz kvalitetno vodstvo moze biti sredina ljestvice a za koju godinu uz kvalitetnog trenera i sportskog direktora(iako je biesedorfer 2009 cinio cuda,vjerovatno ga je pojelo sto je morao obavljati dvije funkcije istodobno)biti visoko na tablici.Kuhne ima novac,hamburg je velik i bogat grad a hsv klub sa ogromnom navijackom bazom ali....
Dakle, ovo što smo danas odigrali je dno dna, obrana koja čuva samu sebe, na bokovima propuh, prestrašno. Stjecajem sretnih okolnosti te zahvaljujući Adleru i potpuno dekoncentriranim gladbachovim napadačima uspjeli smo kompenzirati ne samo našu nikakvu igru nego i starka kao 12-tog gladbachovog igrača. Ako protiv frankfurta nešto ozbiljno ne prelomimo mi smo de facto ispali.
Što očekivati sutra protiv frankfurta? Kod nas najavljuju pobjedu, ja očekujem tešku, borbenu utakmicu sa malo prilika i neriješen ishod. Ako frankfurt prvi zabije sa bodom ćemo biti još i prezadovoljni.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Sutra je možda i najbitnija tekma dosadašnjeg dijela sezone, veliki je imperativ pobjede i pritisak na ekipi. Novi trener, nova ideja i impuls ekipi, prva utakmica kod kuće sa Gisdolom i protivnik od kojeg ste na papiru jači. Tri boda su pod muss zbog morala i kakvog takvog mira u kući. Ali daleko je ovo od jednostavnog zadatka za HsV, Eintracht ove sezone izuzetno nezgodna ekipa, zasad dobre poteze Kovač vuče ali ovo je ipak kudikamo iznad njihovih mogućnosti i samo je pitanje vremena kad će uslijediti pad u igri i manjak rezultata...ledar je napisao/la:Što očekivati sutra protiv frankfurta? Kod nas najavljuju pobjedu, ja očekujem tešku, borbenu utakmicu sa malo prilika i neriješen ishod. Ako frankfurt prvi zabije sa bodom ćemo biti još i prezadovoljni.
Po mojoj procjeni dosta tvrdo, sa malo golova i dosta prekršaja (više žutih
p.s.
Gdje se @amerosm izgubio ?
Agieren statt reagieren
Tu sam ali se iskreno nema sta vrijedno komentarisati kada su ovi amateri u pitanju...Pale_Companion je napisao/la:Gdje se @amerosm izgubio ?
Cekam kada ce pussy izvrsiti svoj Master Plan i poslati nas u Cvajtu, pa valjda tada reaguje i NO i posalje ga u PM.
Sto se sutrasnje utakmice tice, ocekujem rutinsku pobjedu Eintrachta 0-2 ili 1-3 gdje ce Maier postici dva gola.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Prema nekim najavama (mopo) Halilović večeras u startelfu. Ima smisla, ova dosadašnja ubacivanja Halilovića u zadnjih 20 minuta pri negativnom rezultatu su bila nerezonska, pogotovo kad se zna da mi i inače kod stizanja gubimo raspored i preuzimamo veći rizik nego što je optimalno.
Udarne vijesti ovih dana inače nisu vezane za večerašnju utakmicu nego se tiču menadžmenta. Prva je da je Nadzorni odbio Heldta kao kandidata za sportskog direktora (razgovori su vođeni prije ali je sad procurila info o glasovanju Nadzornog). A druga je da je najizgledniji kandidat za tu poziciju Georg Heitz iz Basela. Još jedan alibi direktor tipa Knäbel. Dakle, na sjeveru ništa novo.
Udarne vijesti ovih dana inače nisu vezane za večerašnju utakmicu nego se tiču menadžmenta. Prva je da je Nadzorni odbio Heldta kao kandidata za sportskog direktora (razgovori su vođeni prije ali je sad procurila info o glasovanju Nadzornog). A druga je da je najizgledniji kandidat za tu poziciju Georg Heitz iz Basela. Još jedan alibi direktor tipa Knäbel. Dakle, na sjeveru ništa novo.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Previše visokih lopti, kronično nedostaje organizator igre. Oba stopera kreiraju igru a potpuno su odsječeni. Ne kontam zašto Kostić na desnom krilu kad već imaš dobrog skakača u 16 metara Lassogu.
Halilović još uvijek misli da je u primeri pa pokušava neke jeftine fore... Još uvijek nedovoljno fizički i taktički spreman za izazove u bundesligi...
Halilović još uvijek misli da je u primeri pa pokušava neke jeftine fore... Još uvijek nedovoljno fizički i taktički spreman za izazove u bundesligi...
Agieren statt reagieren
Gisdol se očito pogubio u svemu, mislim da ni njemu nije jasno što mi igramo, kao ni na koje igrače se treba osloniti. Ponovili smo reprizu "predstave" u Gladbachu, ali ovoga puta sa pravednijim ishodom. Biće interesantno vidjeti što ingeniozni beiersdorfer sad namjerava poduzeti.
Kao sto sam i predpostavio rutinska pobjeda Eintrachta...
Ovim porazom smo definitivno ispali iz Bundeslige i jedino sto nam ostaje da vidimo jeste cinjenica ima li NO dovoljno vizije da smjeni pussy-ja i nakon utakmice protiv BVB-a postavi novog trenera koji ce ekipu pripremati za Cvajtu i ekpresni povratak u BL.
Ja licno favorizujem rjesenje kao u VfB-a jer su tamo ljudi shvatili da je vise dosta ovih 0800 trenera i da je vrijeme dati nekome mladom strucnjaku priliku.
Ovim porazom smo definitivno ispali iz Bundeslige i jedino sto nam ostaje da vidimo jeste cinjenica ima li NO dovoljno vizije da smjeni pussy-ja i nakon utakmice protiv BVB-a postavi novog trenera koji ce ekipu pripremati za Cvajtu i ekpresni povratak u BL.
Ja licno favorizujem rjesenje kao u VfB-a jer su tamo ljudi shvatili da je vise dosta ovih 0800 trenera i da je vrijeme dati nekome mladom strucnjaku priliku.
Šta je sa ovim Halilovićem navodno talenat a nije u stanju izboriti prvih 11 u ovom HSV-u, kako je krenuo završiće u Istri.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Po meni loš izbor kluba i stjecaj okolnosti. Labbadia ga je stavljao na krilo ko konkurenciju mülleru i to kad smo lovili rezultat i već poslovično igrali panično i gubili formaciju. Iz toga se onda izrodilo mišljenje o njegovom velikom defanzivnom deficitu, i to se sad već uzima kao notorno. A Gisdol ga je u najvažnijoj utakmici sezone stavio na pravu poziciju OM-a bez ijedne odigrane utakmice na toj poziciji, a k tome nam je centralna os rak rana, sa praktički samo 2 igrača koji su propustili kompletne pripreme i u očajnoj su formi (holtby, ekdal).
Gisdol ga je otpisao i za današnju kup utakmicu sa trećeligašem i mislim da bi mu najbolje bilo da u zimskom roku potraži neki drugi klub.
Gisdol ga je otpisao i za današnju kup utakmicu sa trećeligašem i mislim da bi mu najbolje bilo da u zimskom roku potraži neki drugi klub.
Nadam se vecerasnjem porazu, jer bolje je odmah vec sada postaviti nove ljude koje ce planirati povratak u Bundesligu naredne sezone, nego da sa pobjedom produzimo agoniju pod vodstvom pussy-ja...
Imam osjećaj da ćemo večeras nažalost proć a onda će se beiersdorfer ponadat da će se krpanjem sa novim spodijem vratit u sedlo. Glavni krivac po meni nije beiersdorfer nego famozni nadzorni koji prodaje šuplje umjesto da radi poso.
Na poluvremenu imamo 2 gola prednosti, iskoristili smo obje šanse koje smo imali. Vjerujem da ćemo obranit jer igramo izrazito defenzivno, u formaciji 433 sa trojkom u veznom redu Ostrzolek, Jung i Sakai 
Evo i 3:0....2 x Wood, 1 x Lasogga.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Agonija produzena...
Ocekujem da ce NO reagovati nakon utakmice protiv BVB-a i kada bude reprezentativna pauza. Jedino sto je veceras vrijedno pomena je realizacija - tri suta, tri gola. Hebote te zivot protiv nas Halle dominira...
Ocekujem da ce NO reagovati nakon utakmice protiv BVB-a i kada bude reprezentativna pauza. Jedino sto je veceras vrijedno pomena je realizacija - tri suta, tri gola. Hebote te zivot protiv nas Halle dominira...
Evo, investicija od 100 milki se isplaćuje, dobro je znati da kad ispadnemo u drittu možemo brzo u cvajtu. Na tribinama je bio zgodan transparent "Absteiger und Pokalsieger, wieder in Europa!", navijači žive vječno.
u konacnici mozda za dva gola previsoka pobjeda, ali jbg, bitan je u konacnici rezultat i prolazak dalje...valjda igraci malo dobiju na samopouzdanju, ali sa ovakvom "odbranom" nam se crno pise u ned kontra Kölna :/
@Ledar Absteiger und Pokalsieger, aufstellen für Europa!? mada su fino klubu zabiberili pirotehnikom veceras
@Ledar Absteiger und Pokalsieger, aufstellen für Europa!? mada su fino klubu zabiberili pirotehnikom veceras
075
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.