“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png
Svakako odličan taj podatak što si naveo, ali uvijek postoji prostora za napredak počev od modernizacije opreme, proširenja pogona te generalno boljih uslova zaposlenima.
Kakve su plate obicnim radnicima u Igmanu?
Msm oko 1200 KM radnicima na separaciji te uopšte tim običnim. Koliko sam čuo rade i subote, sad je li to samo nekad, nemam pojma.
Sigurno da ih kači i treća.
Ovakvi unosni ugovori kao ovi sa Amerima, morali bi se drastično odraziti na povećanje primanja te noviju opremu.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Svakako odličan taj podatak što si naveo, ali uvijek postoji prostora za napredak počev od modernizacije opreme, proširenja pogona te generalno boljih uslova zaposlenima.
Kakve su plate obicnim radnicima u Igmanu?
Msm oko 1200 KM, radnicima na separaciji te uopšte tim običnim. Koliko sam čuo rade i subote, sad je li to samo nekad, nemam pojma.
Ovakvi unosni ugovori kao ovi sa Amerima, morali bi se drastično odraziti na povećanje primanja te noviju opremu.
Pa u Ginex-u kad rade subote izlaze po 2500 KM sta je to malo tako jel toliko jaci Ginex od Igmana ili ovi kradu
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Javit će se vjv i @kraljttbvb sa nekim svježijim info, ali ovo su cifre koje sam čuo od par uposlenih.
Sad u Igmanu se štanca municija. Možda ti u Ginexu imaju neki kompleksniji opis posla za koji su potrebni duži periodi obuke, onda drugačije projekte itd.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Jedno pitanje, za one koji znaju ili su prosli slicno. Naime, kupljena povratna avio karta preko austrian airlinesa, klasa economy light. Da li postoji mogucnost izmjene rezervacije, prvi (odlazni) let bih rezervisao dva dana ranije u odnosu na trenutnu rezervaciju (povratni let bi ostao isti). Ruta identicna, nista ne bi dirao. Brzom provjerom na oficijelnoj stranici, postoji mogucnost izbora karte na datume koji mi odgovaraju, sve regularno. Interesuju me iskustva, rado bih im se mailom javio sa upitom za ovo.
Na Economy light svaka promjena karte se dodatno plaća , ja sam prošle godine sa Austria Airlines letio za Beč ( 200 eura u jednom smjeru ) , pa sam pomjerio datum i to me koštalo dodatnih 90 eura .
Na ulici fekalije, 100k ljudi, krava pase iz kontejnera i pilad okolo trce, sve u krugu od 100m kvadratnih
Najveci peksini na kugli zemaljskoj.
Gledaj, isto druga planeta. Ne znam zasto bi iko normalan dosao u ovu zemlju, nevezano za Taj Mahal i slicno. Cesto siluju i zene turistkinje. Kazu da ljudsko culo mirisa moze podnijet svakakv smrad, ali da je smrad tamo na drugom nivou, da se tamo posebno trebas pripremit za takvo nesto i da ne moze svako. Siromastvo
Ih ubi, a zagadjenje vazduha, godisnje par miliona ljudi umre od toga i nikom nista jer ih je milijardu+
Btw prije par mjeseci izadjem s jaranom i on poznaje indijca nekog druzi se s njim i u restoran izadjemo, kad jarane krenu lik rukama jest, ja umalo nisam povratio.
Mislim znam da im je to dio kulture, desnom rukom da jede, ali lik krenu rizu sa nekim sosovima i kecapom rukom da jede, i nije odrezao jos nokte, sve mu riza izmedju prstiju, lik se tusio
Jarane razumijem rukom jest cevape, hamburger, burek, sendvice ali juhe, pire, rizu rukom pa to je da ti se zivot zgadi. Na rukama najvise bakterija, mozes samo neku bolestinu pokupit.
Cesto uzimamo zdravo za gotovo da smo rodjeni na europskom kontinentu, bez imalo zayebancije
Na ulici fekalije, 100k ljudi, krava pase iz kontejnera i pilad okolo trce, sve u krugu od 100m kvadratnih
Najveci peksini na kugli zemaljskoj.
Gledaj, isto druga planeta. Ne znam zasto bi iko normalan dosao u ovu zemlju, nevezano za Taj Mahal i slicno. Cesto siluju i zene turistkinje. Kazu da ljudsko culo mirisa moze podnijet svakakv smrad, ali da je smrad tamo na drugom nivou, da se tamo posebno trebas pripremit za takvo nesto i da ne moze svako. Siromastvo
Ih ubi, a zagadjenje vazduha, godisnje par miliona ljudi umre od toga i nikom nista jer ih je milijardu+
Btw prije par mjeseci izadjem s jaranom i on poznaje indijca nekog druzi se s njim i u restoran izadjemo, kad jarane krenu lik rukama jest, ja umalo nisam povratio.
Mislim znam da im je to dio kulture, desnom rukom da jede, ali lik krenu rizu sa nekim sosovima i kecapom rukom da jede, i nije odrezao jos nokte, sve mu riza izmedju prstiju, lik se tusio
Jarane razumijem rukom jest cevape, hamburger, burek, sendvice ali juhe, pire, rizu rukom pa to je da ti se zivot zgadi. Na rukama najvise bakterija, mozes samo neku bolestinu pokupit.
Cesto uzimamo zdravo za gotovo da smo rodjeni na europskom kontinentu, bez imalo zayebancije
Firma u kojoj radim je neko vrijeme suradjivala sa Indijcima, tacnije bili smo vanjski saradnici za veliku firmu kojoj su glavni pogoni u Indiji radi niskog standarda. Svaki dan smo imali redovne sastanke s njima a jedan project manager nam je i dolazio u Sarajevo na 7-8 dana, da kao daje neku obuku. Fakat poganije i nekulturnije ljude u zivotu nisam vidio. To usred sastanka iz petnih zila podrigne i ne izvini se. Ne znaju pritisnut Mute na teamsu nego u pola tvoje prezentacije pocnu pricat s pola svog ofisa, isto kosnica u pozadini. Da Bog sacuva.
Što numan reče jedu rukama, slično je i kod Arapa.
Jednom prolazim kroz hotel i susjedna soba otvorena, pajdo prostro neki najlon u hodnik sobe i svi se okupili okolo, jedu na podu.
Dzaba što je došao u hotel od 4-5 zvjezdica, sto je u restoranu 10 vrsta jela, on navikao rizu na podu da jede...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Msm oko 1200 KM, radnicima na separaciji te uopšte tim običnim. Koliko sam čuo rade i subote, sad je li to samo nekad, nemam pojma.
Pa u Ginex-u kad rade subote izlaze po 2500 KM sta je to malo tako jel toliko jaci Ginex od Igmana ili ovi kradu
Tebi ili neko dobro laže ili oni prave za NASA-u dijelove za space shuttle. Ili ti je neki direktor pričao kolika mu je plata, pa izadje 2 500 KM.
Nisam vala nikada pitao nikoga za platu (to mi nešto bezveze), ali znam da imaju solidne satnice, plus mislim 2 regresa (ljeto, zima). Subota je mislim 30%, a noćna 50% na satnicu.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Tebi ili neko dobro laže ili oni prave za NASA-u dijelove za space shuttle. Ili ti je neki direktor pričao kolika mu je plata, pa izadje 2 500 KM.
Istina ziva digli ljudi strasno plate nakon onih protesta kad su bili obustavili proizvodnju, odma im povecali 500 KM, pa nedugo za tim jos 300 KM plus ostale beneficije pripravnik izlazi 1700 KM ovih stalni radnici i do 2500 KM
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Istina ziva digli ljudi strasno plate nakon onih protesta kad su bili obustavili proizvodnju, odma im povecali 500 KM, pa nedugo za tim jos 300 KM plus ostale beneficije pripravnik izlazi 1700 KM ovih stalni radnici i do 2500 KM
E golemo ako im je tolika plata
Znaci ako dvoje radi, zajedno svaki mjesec donesu 5 milja, 60 milja godišnje
Numane vraćaj se iz Njemačke, zaposlit ćemo te u Ginex. Mozda puter nije najjeftiniji u Gorazdu, ali bolje ćeš sa platom prolaziti nego kod svaba...
E golemo ako im je tolika plata
Znaci ako dvoje radi, zajedno svaki mjesec donesu 5 milja, 60 milja godišnje
Numane vraćaj se iz Njemačke, zaposlit ćemo te u Ginex. Mozda puter nije najjeftiniji u Gorazdu, ali bolje ćeš sa platom prolaziti nego kod svaba...
Jelde, pa i Elvir Laka iz New Yorka potego nazad za svoj rodni kraj Gorazde kad je skonto da mora radit u Americi da bi jeo.
2500 KM za moju struku ti je ekstra plata tamo neke 2010, ja prije 6 godina imao peticu, cak nedaleko od tog istog Gorazda.
Ali slazem se, sjajna plata kad imas samo Gimnaziju od struke