Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Rios

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Rios » 17 apr 2014, 01:02

Moje skromno misljenje je da njima u igrackom kadru fali jedan vrhunski desni bek ( Zabaleta to po meni nije ),lijevo krilo ( nemaju ga uopste,Kolarov ga glumi nekad ) i jos jedan dobar stoper uz Kompany-a..Mozda cak jos jedan golman uz Harta..Neki iskusniji koji ce uskociti kad ovaj upadne u neke crne serije..Pantilimon nije kapacitet za veliki stvari..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 17 apr 2014, 01:12

naravno da im trebaju pojačanja, nije ova ekipa jaka koliko se misli, odnosno, koliko ih čupaju i koliko su ovisni o Davidu Silvi, Agueru i Yaya Toureu :D fale im još dva, tri igrača koja će praviti razliku, vrhunski igrači, a ostalo da nadopune odlični igrači kao Džeko, Fernandinho, Zabaleta, Hart, itd

naravno, osnova svega toga je trener ..

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 apr 2014, 01:15

stoper pod hitno, i to vrhunski, kao i jedan centralni vezni da rastereti Turea i Fernandinja..njima je prva zamjena na sredini Garsija koji ne zna poslati duzeg pasa od 5 metara i to uglavnom u nazad...i Rodvel koji je propao.

naravno tu i tamo koji backup igrac, mozda bolji bek ili bolji cak i rezervni stoper, rezervno krilo itd itd ali to su za njih sporedni igraci dok ne nadju dva klasna igraca na stoperu i veznom
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 apr 2014, 01:17

Rios je napisao/la:Moje skromno misljenje je da njima u igrackom kadru fali jedan vrhunski desni bek ( Zabaleta to po meni nije ),lijevo krilo ( nemaju ga uopste,Kolarov ga glumi nekad ) i jos jedan dobar stoper uz Kompany-a..Mozda cak jos jedan golman uz Harta..Neki iskusniji koji ce uskociti kad ovaj upadne u neke crne serije..Pantilimon nije kapacitet za veliki stvari..
Zabaleta je jedan od najcvrscih bocnih igraca u ligi. Mada meni nije simpatican iz drugih razloga. Igracki je skoro neunistiv i jako robustan. On igra oko 80% tekmi. I igra kvalitetno. Isto tako igra u prvih 11 Argentine. A za ovih 20% tekmi je dovoljno dobar i Richards.
Ljevo krilo "glumi" Nasri. On je za Pellegrinija jedan od 5-6 igraca koji predstavljaju kicmu ovo ekipe. Zvijezde kluba koje se nece mijenjati. Znaci CIty ne zeli igrati sa pravim ljevim krilom jer bi to znacilo da mora Nasri ( centralni vezni ) na klupu. TO SE NECE DESITI. Nasri je vec potpisao pojacan ugovor. Alternativa Nasriju za ljevo krilo je Jovetic. Koji jako malo igra i sam. Treca alternativa je da Clichy igra beka a Kolarov ispred njega Krilo. Znaci to nije problem. Odnosno pravo krilo kao npr. Reus, di Maria itd .. se nece kupiti zbog Nasrija, to zaboravi.
Hart je dobar golman koji ponekad kiksa. Pantilimon je najbolji moguci golman kojega mogu kupit a da zna da ce sjediti vecinu ligaskih tekmi i lige prvaka. Golmani kao Begovic nebi bili spremeni da sjede toliko na klupi.

CITYU TREBA TRENER. Koji ima autoritet Mourinho, Rodgers, Klopp, Simeone, Magath. Sto cvrsci trener to bolje. Da malo prodrma ove indivudualne zvijezde. Inace ode sve u provaliju. Polako ali sigurno. Mada mislim da je ovdje vec prekasno. Kao npr kad je Mourinho dosao u Real. Zvijezde su se previse ufurale. Postale vaznije od trenera i svega ostalog.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 17 apr 2014, 01:25, ukupno mijenjano 1 put.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 apr 2014, 01:21

ultrasstyle_tz je napisao/la:stoper pod hitno, i to vrhunski, kao i jedan centralni vezni da rastereti Turea i Fernandinja..njima je prva zamjena na sredini Garsija koji ne zna poslati duzeg pasa od 5 metara i to uglavnom u nazad...i Rodvel koji je propao.

naravno tu i tamo koji backup igrac, mozda bolji bek ili bolji cak i rezervni stoper, rezervno krilo itd itd ali to su za njih sporedni igraci dok ne nadju dva klasna igraca na stoperu i veznom
I to je vec sve rjeseno. City na ljeto kupije stopera:
http://www.transfermarkt.de/de/eliaquim ... 90681.html
i zadnjeg veznog:
http://www.transfermarkt.de/de/fernando ... 51174.html

TO ti je vec skoro pa zavrseno. Nego sta cemo za Dzeksonom ????

Rios

Post Postao/la Rios » 17 apr 2014, 01:26

Ajax je napisao/la: Zabaleta je jedan od najcvrscih bocnih igraca u ligi. Mada meni nije simpatican iz drugih razloga. Igracki je skoro neunistiv i jako robustan. On igra oko 80% tekmi. A za ovih 20% je dovoljan i Richards.
Ljevo krilo "glumi" Nasri. On je za Pellegrinija jedan od 5-6 igraca koji predstavljaju kicmu ovo ekipe. Zvijezde kluba koje se nece mijenjati. Znaci CIty ne zeli igrati sa pravim ljevim krilom jer bi to znacilo da mora Nasri ( centralni vezni ) na klupu. TO SE NECE DESITI. Nasri je vec potpisao pojacan ugovor. Alternativa Nasriju za ljevo krilo je Jovetic. Koji jako malo igra i sam. Treca alternativa je da Clichy igra beka a Kolarov ispred njega Krilo. Znaci to nije problem. Odnosno pravo krilo kao npr. Reus, di Maria itd .. se nece kuputi zbog Nasrija, to zaboravi.
Hart je dobar golman koji ponekad kiksa. Pantilimon je najbolji moguci golman kojega mogu kupit a da zna da ce sjediti vecinu ligaskih tekmi i lige prvaka. Golmani kao Begovic nebi bili spremeni da sjede toliko na klupi.

CITYU TREBA TRENER. Koji ima autoritet Mourinho, Rodgers, Klopp, Simeone, Magath. Sto cvrsci trener to bolje. Da malo porodrma ove indivudualne zvijezde. Inace ode sve u provaliju. Polako ali sigurno. Mada mislim da je ovdje vec prekasno. Kao npr kad je Mourinho dosao u Real. Zvijezde su se previse ufurale. Postale vaznije od trenera i svega ostalog.
Dobar je Zabaleta bek,niisam ja rekao da je los..Ali nije vrhunski..Vrhunski je recimo Maicon iz vremena dok je bio u Interu..Ili Lahm..Igraci koji nece odradjivati samo def. dio posla nego i u ofanzivi..
Sto se tice Nasrija,i sam kazes da on nije lijevo krilo..On je veznjak koji se gura na krilo je su u sredini Silva i Yaya,dakle izmislja mu se pozicija,i sam si rekao..To u vrhunski klubovima ne bi smio biti slucaj,posebno ako se to ne odradjuje dobro..Ako imaju Navasa koji je klasicno krilo,zamisli sta bi tek bilo da imaju i lijevo..A u sredini Dzeko i Negredo,visoki i igraci koji znaju zabiti glavom i koristiti te prodore.. Vidi Bayern..Ribery i Roben ubise sa krila..A Mandzo samo trpa.. :mrgreen:
Trener da svakako..Pelegrini je vec imao jedan dream team ( Real ) pa nista nije uspio..Mislim da je njemu noga na kraju sezone..Magath je najbolje rjesenje od ovih tvojih,jer vodi mali klub za razliku od ostalih :mrgreen:

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 17 apr 2014, 01:34

Džeko će ostati ako ne dovedu ili ako nisu u mogućnosti dovesti boljeg napadača (Cavani, Falcao) ili manje-više jednako kvalitetnog (Higuain, Lewa) .. ipak kad imaš Džeku i Negreda u rotaciji, a oni zabiju 20+ golova u svim takmičenjima, onda je to odličan učinak

njima treba stoper pod hitno, lijevi bek (npr. Luke Shaw), jer Clichy i Kolarov su tako-tako, kreativni veznjak, da l' za prvih 11, klupu ili rotaciju, pitanje je, jer ima tu i Fernandinho, mada bih ja lično doveo kreativnog veznjaka za prvih 11

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 apr 2014, 01:40

Rios je napisao/la:
Dobar je Zabaleta bek,niisam ja rekao da je los..Ali nije vrhunski..Vrhunski je recimo Maicon iz vremena dok je bio u Interu..Ili Lahm..Igraci koji nece odradjivati samo def. dio posla nego i u ofanzivi..
Sto se tice Nasrija,i sam kazes da on nije lijevo krilo..On je veznjak koji se gura na krilo je su u sredini Silva i Yaya,dakle izmislja mu se pozicija,i sam si rekao..To u vrhunski klubovima ne bi smio biti slucaj,posebno ako se to ne odradjuje dobro..Ako imaju Navasa koji je klasicno krilo,zamisli sta bi tek bilo da imaju i lijevo..A u sredini Dzeko i Negredo,visoki i igraci koji znaju zabiti glavom i koristiti te prodore.. Vidi Bayern..Ribery i Roben ubise sa krila..A Mandzo samo trpa.. :mrgreen:
Trener da svakako..Pelegrini je vec imao jedan dream team ( Real ) pa nista nije uspio..Mislim da je njemu noga na kraju sezone..Magath je najbolje rjesenje od ovih tvojih,jer vodi mali klub za razliku od ostalih :mrgreen:
- Zabaleta se nece mijenjati jer on spada u najuzi kostur ekipe. Postoje uvjek bolji od boljih ali on ostaje. Kao npr. Lahm u Bayernu.
-Nasriju se izmislja pozicija. Dobro si skuzio zbog Silve i Yaye. On je jedan od 5 najvaznij igraca. On ima treba za tiki-taku i nikad nece igrati sa pravim krilom. Bar ne na ljevoj strani. To zaboravi.
- Ubleha Navas nije ni R od Ribberya i Robbena. Znam ne moras mi nista objasnjavat. Zato sam ja toliko glasan da bi konacno trebao da zamjeni klub. Jer Dzeko u npr. tom Bayernu bi bio bio nezaustavljiv. A Robben i Ribbery bi samo trpali asistencije.
- Pellegriniju nije noga. On ostaje jos dvije godine jer ima ugovor na tri godine. Jedino ako sljedece godine ne osvoji bas nista ( niti jedan od dva kupa ) onda mozda ide. A poslje dvije godine. Plan im je da dovedu Guardiolu sa kojim su vec radili i prije. Pellegrini je planiran kao prelazna opcija do Guardiole. Zbog svojih godina kao i Guardiolnih obaveza u Bayernu. A i njemu je zelje da se okusi u Premier league. Sve jasno. A do dolaska Guardiole City ce igrati sve vise i vise tiki-taku. Znaci ja stvarno ne vidim tu mjesta za Dzeksona. Osim ako ne zeli biti rezerva. Njegov stil igranja je sve kontra od tiki-take.

Rios

Post Postao/la Rios » 17 apr 2014, 01:46

Ajax je napisao/la: Jer Dzeko u npr. tom Bayernu bi bio bio nezaustavljiv. A Robben i Ribbery bi samo trpali asistencije.
Ja se cesto pitam sta bi bilo da je Dzeko clan ovakvog Bayerna.. :hmmmmm: Al ovako fizicki dominantan Dzeko,a takvim su ga napravili englezi ipak..Jbt,pa imao bi sigurno 25+ golova u Bundes ligi..
Sto se tice Pelegrinija,ne vjerujem ja buraz da ce seici trositi milione i zadovoljavati se Capital One kupovima :nene: Guardiola moguce nekad,ali do tada ce biti neko umjesto Pelea.. Previse se tu novca trosi da bi oni gubili 2-3 godine..

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 apr 2014, 01:49

Chinaglia je napisao/la:Džeko će ostati ako ne dovedu ili ako nisu u mogućnosti dovesti boljeg napadača (Cavani, Falcao) ili manje-više jednako kvalitetnog (Higuain, Lewa) .. ipak kad imaš Džeku i Negreda u rotaciji, a oni zabiju 20+ golova u svim takmičenjima, onda je to odličan učinak

njima treba stoper pod hitno, lijevi bek (npr. Luke Shaw), jer Clichy i Kolarov su tako-tako, kreativni veznjak, da l' za prvih 11, klupu ili rotaciju, pitanje je, jer ima tu i Fernandinho, mada bih ja lično doveo kreativnog veznjaka za prvih 11
Momak :lol: :lol: o cemu ti to.
Cavani prelazi u Manchester United ili Chelsea ako propadne transfer Coste. Inace ostaje u PSG-u
Falcao vjerovatno ostaje u Monacu, sjebala ga je povreda.
Higuain je otisao u Napoli jer je zelio da bude starter. Zato je otisao iz Reala. I nece htjeti da potpise za City koji je manji klub od Reala. Da bi se opet rotirao malo klupa malo igra( ko sto Dzeko vec radi 3,5 godine )
Lewandowski je POTPISAO za BAYERN i on je njihov igrac za buducnost.

City kupuje na ljeto:
http://www.transfermarkt.de/de/eliaquim ... 90681.html ( ovog Stopera )
http://www.transfermarkt.de/de/fernando ... 51174.html ( ovog zadnjeg veznog ).

TO je vec u zadnjoj fazi dogovora dva kluba. Manchester City i Porto. Ljevi bocni se nece kupovati. Osim ako se Kolarov ne odluci na povratak u Serie A. Vjerovatno Juventus. Mada mislim da to tebi ( kao velikom Lulic fanu ) nebi bilo previse drago. Kao ni meni naravno.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 apr 2014, 01:54

Rios je napisao/la:
Ajax je napisao/la: Jer Dzeko u npr. tom Bayernu bi bio bio nezaustavljiv. A Robben i Ribbery bi samo trpali asistencije.
Ja se cesto pitam sta bi bilo da je Dzeko clan ovakvog Bayerna.. :hmmmmm: Al ovako fizicki dominantan Dzeko,a takvim su ga napravili englezi ipak..Jbt,pa imao bi sigurno 25+ golova u Bundes ligi..
Sto se tice Pelegrinija,ne vjerujem ja buraz da ce seici trositi milione i zadovoljavati se Capital One kupovima :nene: Guardiola moguce nekad,ali do tada ce biti neko umjesto Pelea.. Previse se tu novca trosi da bi oni gubili 2-3 godine..
Za Bayern je tuga golema. Sto se tice Pellegrinija. On ostaje jos dvije godine do Dzekine 30-te. A onda dolazi Guardiola. Pellegrini je doveden kao prjelazno rjesenje jer Guardiola zeli da vodi Bayern prije Engleskih klubova. Jedino ako Pellegrini bude ocajan. Onda ce dovesti neko prjelazno rjesenje za godinu dana kao npr. Benitez ili slican trener.

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 17 apr 2014, 03:06

Ajax preuzeo forum.

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 17 apr 2014, 07:45

AzRimiRzA je napisao/la:Ajax preuzeo forum.
Ja mislim da on svaki mijesec mijenja tastaturu!!!
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 17 apr 2014, 09:10

adal je napisao/la:
Ja mislim da on svaki mijesec mijenja tastaturu!!!
Mijesec :D
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 apr 2014, 17:28

Meni su najbolji ovi koji ostavljaju komentare kako eto Edin nije zasluzio da pocne, u zadnjoj tekmi ili cak zadnje dvije nije pokazao puno... Ono, covjek kad cita i ne razmislja, mogao bi pomisliti da je to stvarno tako.
Ali kad vidis da je poceo npr. jedan Negredo, koji vec mjesecima nije napravio nista, ali bas nista. Onda se postavlja pitanje, kako je to on zasluzio biti ispred Edina? Meni tu nema logike, ali bas nimalo.
Eto, nek mi neko odgovori, ja to stvarno ne kontam.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 apr 2014, 17:35

Njegov način pisanja možda mnogima nije prijatan po oči. Opet, u njegovom pisanju vidim dosta razložnog i logičkog razmišljanja. Vidi se da dosta prati ino - nogomet, i ne mali broj puta se složim sa njegovim razmišljanjem.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 apr 2014, 17:42

zizu1991 je napisao/la: Njegov način pisanja možda mnogima nije prijatan po oči. Opet, u njegovom pisanju vidim dosta razložnog i logičkog razmišljanja. Vidi se da dosta prati ino - nogomet, i ne mali broj puta se složim sa njegovim razmišljanjem.
Istina.

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 17 apr 2014, 17:52

zizu1991 je napisao/la:
Njegov način pisanja možda mnogima nije prijatan po oči. Opet, u njegovom pisanju vidim dosta razložnog i logičkog razmišljanja. Vidi se da dosta prati ino - nogomet, i ne mali broj puta se složim sa njegovim razmišljanjem.
Sto posto. Nisam mislio nista lose sa komentom. Nako mi upao u oci.

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 17 apr 2014, 18:01

nije mane ni onom samo zeljo ...A4 formati ,ponekad ih posmatram i kontam je li to isti tip on i ajax :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: ili su familija
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 17 apr 2014, 18:16

adal je napisao/la:nije mane ni onom samo zeljo ...A4 formati ,ponekad ih posmatram i kontam je li to isti tip on i ajax :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: ili su familija
Mene prozivas zbog jedne diskusije sa spomenutim? TI MENE prozivas? :wtf:

Znam ja sto ti mene prozivas ali sta cu ti ja kad si napravio glupost. Vidio jednu slicicu iz igrice (da, igrice) i na osnovu te slicice iz igrice si ti ovdje pricao kako ce Negredo i Aguero poceti protiv Liverpoola. Ljudi objavili slicicu iz igrice na kojoj je bio Negredo a ne Dzeko a ti uzeo zdravo za gotovo.
Ja ti fino odgovorio da sumnjam kako ce Pellegrini po igrici sastavljati tim i ti se kao eto naljutio pa sad me prozivas? Ihh, na sta bi licio ovaj forum kad bi se svi tako prozivali?! :)

I nemoj vise da ti se ponovi da zbog nekih svojih frustracija prozivas mene. Bices prijavljen.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”