Prva liga FBiH 2023/2024

Moderator/ica: GracanicaAA

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2023/2024

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 sep 2023, 08:59

Beduin je napisao/la:
11 sep 2023, 08:27
AllGunsBlazing je napisao/la:
11 sep 2023, 08:06
Pa bila bi sramota da niste ispred nas. Nemate ni 1/10 nasih problema.

Samo sto je poenta: Mi gledamo da rijesimo svoje probleme, vi ignorisete u fazonu "bitan je samo teren." I to je ok, vas klub, meni svejedno.

Mi pokusavamo izgraditi zdrav klub. To ne dolazi preko noci. Tako da te tri godine, ako bi i ostali u FL, nama nista ne znace.
To je prica za malu djecu. Mozes ti ovdje nama pokusavati prodati spiku o vracanju dugova i nebitnosti igranja PL, ili sto ti kazes "nama nista ne smeta igranje FL jos 3 godine", ali vidio bi ti vec slijedece godine ako biste tavorili ovdje bezuspjesno kakva bi se prica zavrtila, nezadovoljna publika koje je sve manje, sve veci pritisak na Upravu, sve nezadovoljniji sponzori, i tad dolazi problem za problemom jer su primanja sve manja. Mozda ces ti meni pokusati kontrirati i razuvjeriti me, ali sam sjedi i promisli o tome, popricaj sa onima koji sponzorisu ili zele biti sponzor da li im je cilj Celik u PL gdje ce sebe bolje ispromovisati ili igranje protiv nekog Rahica i slicnih timova.

Da se ne lazemo, sad biste vi usli u PL ako vam se otvori sansa. Mozda ne bi ti ili drugi forumas, ali istina je drugacija.
U suprotnom biste ostali prag nize i tako imali jos manje rashode i brze vracali dugove.
Ne razumijes ti to.

Ko prica o tome da nije bitno igrati PL? Niko. Znaci izvodis sam neke zakljucke koji veze nemaju sa postovima. Poenta je da mi ne zelimo puko igranje PL, ne zelimo prezivljavanje. Zelimo zdrav i normalan klub. To i imamo. Jucer smo izgubili jer smo bili losiji, ne zato sto se neko odlucio igrati 3 za 3 ili prodati utakmicu.

Uopste te necu pokusati razuvjeriti jer ti pojma nemas. Da imas potencijala da to shvatis, mozda bih ti pokusao i objasniti, ovako jednostavno nema smisla. Kakvi ba sponzori? Shvatas li da je Celik uprihodovao vise para od sponzora kada je bio u DLC nego sto ce Sloboda ove godine? To ti samo pobija tvoje izjave o bitnosti ranga. Nije bitan rang, bitna je prica koja ide s tim. To smo pokazali i dokazali u KANTONU, DLC i FL. Pokazati cemo i u PL.
Celik!3,2,2.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 11 sep 2023, 09:18

Kakva vam je to sad priča? Treba naći postove prije početka sezone kad ste na sva zvona pričali kako vam je ekipa 3 godine na okupu, kako ste izbacili Sarajevo iz kupa i kako ćete nam moći parirat cijelu sezonu čak i ako dođe Azmir i dovede skupa pojačanja.

Sad okrećete ploču kad ste vidili da je pušiona.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 sep 2023, 09:51

RollingPaper je napisao/la:
11 sep 2023, 09:18
Kakva vam je to sad priča? Treba naći postove prije početka sezone kad ste na sva zvona pričali kako vam je ekipa 3 godine na okupu, kako ste izbacili Sarajevo iz kupa i kako ćete nam moći parirat cijelu sezonu čak i ako dođe Azmir i dovede skupa pojačanja.

Sad okrećete ploču kad ste vidili da je pušiona.
Da li ti je lakse kad lazes?
Celik!3,2,2.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 11 sep 2023, 10:11

Ove rasprave vode u nedogled. U upravi Celika su ljudi koji su navijaci Celika, koji imaju ne samo "staza" na jugu BP, vec i po gostujucim stadionima. Svjesni situacije u kakvoj smo bili tj. gasenje kluba, ti isti navijaci gledaju izmiriti dug totalno. Glavni im je prioritet dug, a rezultati su usputni, mada i oni idu zartanim tokovima. Na razne nacine navlace novac klubu, razni donacija, trazenja sponzora, raznim programima. Njima je nepojmljivo da oni znojem navucene pare u klub mogu izvlacit iz kluba.

S druge strane razumijem i Slobodu. Svjesni su da u klubu imaju "miseve" koji navlace iz Slobode sebi. Kad si svjestan da imas pare od grada, kantona i cega vec, a znas da te pare izmicu onda ti je jedini nacin da vrsis pritisak da hoces rezultate da koliko toliko pare se iskoriste za Slobodu, za ono sto bi trebalo biti i namjenjeno. Dalje, kad znas da ce dio para pokrasti i Kurta i Murta, daj onda da pare ostanu i Fukarama. Nek se i oni ugrade.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 11 sep 2023, 10:17

11 sep 2023, 08:59
Beduin je napisao/la:
11 sep 2023, 08:27
11 sep 2023, 08:06
Pa bila bi sramota da niste ispred nas. Nemate ni 1/10 nasih problema.

Samo sto je poenta: Mi gledamo da rijesimo svoje probleme, vi ignorisete u fazonu "bitan je samo teren." I to je ok, vas klub, meni svejedno.

Mi pokusavamo izgraditi zdrav klub. To ne dolazi preko noci. Tako da te tri godine, ako bi i ostali u FL, nama nista ne znace.
To je prica za malu djecu. Mozes ti ovdje nama pokusavati prodati spiku o vracanju dugova i nebitnosti igranja PL, ili sto ti kazes "nama nista ne smeta igranje FL jos 3 godine", ali vidio bi ti vec slijedece godine ako biste tavorili ovdje bezuspjesno kakva bi se prica zavrtila, nezadovoljna publika koje je sve manje, sve veci pritisak na Upravu, sve nezadovoljniji sponzori, i tad dolazi problem za problemom jer su primanja sve manja. Mozda ces ti meni pokusati kontrirati i razuvjeriti me, ali sam sjedi i promisli o tome, popricaj sa onima koji sponzorisu ili zele biti sponzor da li im je cilj Celik u PL gdje ce sebe bolje ispromovisati ili igranje protiv nekog Rahica i slicnih timova.

Da se ne lazemo, sad biste vi usli u PL ako vam se otvori sansa. Mozda ne bi ti ili drugi forumas, ali istina je drugacija.
U suprotnom biste ostali prag nize i tako imali jos manje rashode i brze vracali dugove.
Ne razumijes ti to.

Ko prica o tome da nije bitno igrati PL? Niko. Znaci izvodis sam neke zakljucke koji veze nemaju sa postovima. Poenta je da mi ne zelimo puko igranje PL, ne zelimo prezivljavanje. Zelimo zdrav i normalan klub. To i imamo. Jucer smo izgubili jer smo bili losiji, ne zato sto se neko odlucio igrati 3 za 3 ili prodati utakmicu.

Uopste te necu pokusati razuvjeriti jer ti pojma nemas. Da imas potencijala da to shvatis, mozda bih ti pokusao i objasniti, ovako jednostavno nema smisla. Kakvi ba sponzori? Shvatas li da je Celik uprihodovao vise para od sponzora kada je bio u DLC nego sto ce Sloboda ove godine? To ti samo pobija tvoje izjave o bitnosti ranga. Nije bitan rang, bitna je prica koja ide s tim. To smo pokazali i dokazali u KANTONU, DLC i FL. Pokazati cemo i u PL.
Celik je u 2022. godini u trecem rangu uprihodovao duplo vise novca od vlastite aktivnosti nego Sloboda u premijer ligi.

Tu se zavrsava sva prica o rangovima i podrsci sponzora i publike.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 sep 2023, 10:25

Sta je sad poenta ovih prepucavanja? Uredu, vama vase, nama nase i to je to. Ne vidim razlog da se vise vrti kod svih jedna te ista prica.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 11 sep 2023, 10:30

DamirT je napisao/la:
11 sep 2023, 10:25
Sta je sad poenta ovih prepucavanja? Uredu, vama vase, nama nase i to je to. Ne vidim razlog da se vise vrti kod svih jedna te ista prica.
Nauci razliku izmedju prepucavanja i zdrave diskusije.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 sep 2023, 10:37

Truhlo je napisao/la:
11 sep 2023, 10:30
DamirT je napisao/la:
Ok
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Jurica95
Kontakt:

Post Postao/la Jurica95 » 11 sep 2023, 10:41

Pratim :kafa:

flash84
Kontakt:

Post Postao/la flash84 » 11 sep 2023, 10:47

Tuzlaci zadovoljni svojim rješenjem, mi zadovoljni svojim. Vrijeme će pokazati koji model će dati zdrav klub i ozbiljne rezultate.

Ne vidim poentu nekog uvjeravanja u bilo sta.

Ja jedva cekam medjusobni duel i da ih tresnemo 😁

montolivo18
Kontakt:

Post Postao/la montolivo18 » 11 sep 2023, 11:11

flash84 je napisao/la:
11 sep 2023, 10:47
Tuzlaci zadovoljni svojim rješenjem, mi zadovoljni svojim. Vrijeme će pokazati koji model će dati zdrav klub i ozbiljne rezultate.

Sloboda je trenutno puno bolja ekipa od Čelika, uopšte nije za poredjenje. Husejinović, Delić, Merdović, Lelić, Hadžanović, Kurtalić, Dilaver, Kapetanović i tako dalje, da ne nabrajam sad sve. Fakat ne vidim kome Čelik može sa ovakvim igračkim kadrom zaprijetiti, pa ne može čak ni Budućnosti, a kamoli Slobodi.

flash84
Kontakt:

Post Postao/la flash84 » 11 sep 2023, 11:35

montolivo18 je napisao/la:
11 sep 2023, 11:11
flash84 je napisao/la:

Sloboda je trenutno puno bolja ekipa od Čelika, uopšte nije za poredjenje. Husejinović, Delić, Merdović, Lelić, Hadžanović, Kurtalić, Dilaver, Kapetanović i tako dalje, da ne nabrajam sad sve. Fakat ne vidim kome Čelik može sa ovakvim igračkim kadrom zaprijetiti, pa ne može čak ni Budućnosti, a kamoli Slobodi.

Ne znam koga mogu impresionirat ova imena gore? Ako impresioniraju naše igrače onda bolje da se kane fudbala. Koliko decenija ima Husejinovic? Dilaver solidan napadač i kad je bio u zenitu karijere.

Pratim PL ligu od ‘96 i vjeruj Čelik je s mnogo boljim igračima gubio od raznih pripizdina.

Ovi momci koji igraju u Čeliku moraju da shvate da u svim tekmama dok nose ovaj dres moraju da igraju na pobjedu. Ako to nisu u stanju neće ga još dugo nositi.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 sep 2023, 12:00

Truhlo je napisao/la:
11 sep 2023, 10:30
DamirT je napisao/la:
Kako zdrava diskusija kad normalno pocnemo pisati ja i PrisonBreak jer smo normalno komunicitali i u PL temama i dodje ovaj @AllGuns smrad umisljeni koji je svu pamet svije pokupio i pocne nadmeno laprdati kako niko pojma nema niti ista razumije samo jer nije istomisljenik. Poserem se na njega onakvog pametnog. Nemam snage takve šabane citirati i nastsvljati diskusiju.

Ja pisem ono sto provkereno znam za svoj klub, ostsvim svoje misljenje o nekoj tematici koja moze i ne mora biti ispravna. A on, smradina priglupa, sve zna pa i to da niko ovdje nije pisao o povratku u PL, ali nikako da objasni sta ako se i ode u PL, nespreman jos uvijek, jer tako i sami pojedinci kazu, znaci li to lose vodjenje kluba i politika, nezrelost ili ce se kao i uvijek promijeniti ploca u odnosu na situaciju pa ce to biti pametan pozet, ciljano odradjeno, ovako, onako?

Vi ste vjerovatno mladi i ova euforija i lijepa prica dok traje sve je idilicno. Valjda ne dodjete u situaciju da zaista se vucarate po Federalnoj 3-4 sezone, kao sto se pokusava i taj alibi predstaviti nam kao nesto normalno i pametno, jer nakon par sezona u Federalnoj mnoge stvari padaju u vodu, a pisao sam o tome u prethodnom postu. Tad treba svjeza krv, drugi ljudi i nova prica da se napadne PL jer jedino to te dize i dovodi na stadion nakon tavorenja u FL par sezona.

Zato kazem, ne zelim vam to da dozivite i nadam se sto skorijem vasem povrstku u PL gdje vam i jeste mjesto. Ali jedno je sigurno, niste politicki klub i kao takvi u PL cete i dalje tesko dobroga raditi. Vjeruj mi. Vidis i sam kako je skrojena PL.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

flash84
Kontakt:

Post Postao/la flash84 » 11 sep 2023, 12:09

@beduin

To sto ti vidiš kao manu da nismo politički klub, to je meni najveći kompliment kao navijaču Čelika.

Ova ideja ima potencijal da se izdigne iznad naše svakodnevnice i nama je čast biti dio toga. Politicki klubovi zavise od volje pojedinca pa tako ili idu na vrh ili im bude rasulo s padom neke politike.

Previše amo mi govana pojeli od politike da bi nam sad neko zgadio ovu ideju i obeshrabrio nas.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 11 sep 2023, 12:13

Ja saban, a njemu mana sto Celik nije politicki klub. :urnebes:

Mana mu je jer takvi kao on onda nemaju pristupa klubu. Poltroni koji se lizu sa "jakim" ljudima kako bi im ovi bacili koskicu tu i tamo. Marku tu i tamo. Ne zna to davati iz svog dzepa za voljeni klub.

I onda kao zdrava diskusija sa takvim ljudima? To ti je isto da se raspravljas sa fukarama o kodeksima navijaca. I pazite, ovo stvarno ne pisem kao provokaciju vec kao cinjenicu.
Celik!3,2,2.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 11 sep 2023, 12:28

@beduin evo ja cu ti odgovoriti na konkretno pitanje. Nece se otici nespremno u PL i tacka, pa makar ovdje ostali forever kao Jedinstvo.

Jednostavno danas u septembru 2023. godine Celik nije spreman za PL, sto ne znaci da se nece boriti do kraja sezone za ulazak u istu i sto ne znaci da se situacija oko spremnosti nece promjeniti do zime ili na zimu.

Ako budemo tavorili u prvoj ligi, slazem se da ce opasti broj publike, sponzora, donatora. Vec smo okusili to tavorenje u prvoj sezoni druge lige centar. Ono sto je razlika jeste da i sa tavorenjem nece se ici u minus i grlom u jagode pod svaku cijenu da se igra PL samo da bi se igrala. Sami vidite koja je prcija od sudjenja i politika, tako da nam se ne zuri dok ne budemo skroz na nuli i dok ne budemo imali prihode dovoljne za PL.

Nije nam smetalo trece mjesto iza Stupcanice i Bosne Visoko u prvoj sezoni u drugoj ligi centar, pa nece nam smetati ni trece mjesto iza Slobode i Stupcanice u prvoj sezoni prve lige. Idemo korak po korak sa jasnim dugorocnim planom.

montolivo18
Kontakt:

Post Postao/la montolivo18 » 11 sep 2023, 12:33

flash84 je napisao/la:
11 sep 2023, 11:35
montolivo18 je napisao/la:
11 sep 2023, 11:11
flash84 je napisao/la:

Ne znam koga mogu impresionirat ova imena gore? Ako impresioniraju naše igrače onda bolje da se kane fudbala. Koliko decenija ima Husejinovic? Dilaver solidan napadač i kad je bio u zenitu karijere.

Pratim PL ligu od ‘96 i vjeruj Čelik je s mnogo boljim igračima gubio od raznih pripizdina.

Ovi momci koji igraju u Čeliku moraju da shvate da u svim tekmama dok nose ovaj dres moraju da igraju na pobjedu. Ako to nisu u stanju neće ga još dugo nositi.

Pa pazi, Husejinović je prvo ime lige, Dilaver je došao bez utakmice i sad ima u 5 utakmica 5 golova. Delić je bio među boljim našim igračima u sezoni 22/23, a Merdović je bio najbolji igrač u Jedinstvu s 15-20 golova. Lelić je protiv Jedinstva prolazio kao od šale, a Hadžanović je igrao standardno u Tuzla Cityu i Olimpiku. Kapetanović i Kurtalić su mladi igrači s puno utakmica u PL, a Kalesić je također bio među boljima u ligi. Vjerujem da ćemo prekucatu prvu ligu federacije.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 11 sep 2023, 12:37

Cuj onog, ispade svi moguci navijaci Slobode dobijaju od kluba pare :rol: :rol:

Ti znas ko daje od navijaca pare za klub, nije Sloboda samo Fukare. Koliko spominje to da Sloboda daje pare navijacima, pocet cu misliti da i on dobija od nje pare.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 11 sep 2023, 12:48

:roll: 7
flash84 je napisao/la:
11 sep 2023, 12:09
@beduin

To sto ti vidiš kao manu da nismo politički klub, to je meni najveći kompliment kao navijaču Čelika.

Ova ideja ima potencijal da se izdigne iznad naše svakodnevnice i nama je čast biti dio toga. Politicki klubovi zavise od volje pojedinca pa tako ili idu na vrh ili im bude rasulo s padom neke politike.

Previše amo mi govana pojeli od politike da bi nam sad neko zgadio ovu ideju i obeshrabrio nas.
I ja sam zagovornik antipolitike u sportu. Nazalost, dosta klubova su taoci politickih igara i ideja, plodno tlo za glasove i projekte.
Napisao sam "mana" u smislu upravo ovoga gore, da ti politika odredjuje stanje u ligi, ideju kluba, kompromise izmedju klubova. Druga neka ideja, mimo politike, je bas smjelost i hrabrost borbe sa vjetrenjacama i svaki uspjeh se daleko vise vrednuje.
Ako to ne moze biti moja Sloboda, nela to bude bas Celik ili Velez (samo sto je i Velez duboko u politici koliko god to RAja pokusava osporiti ili minimalizirati).
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 11 sep 2023, 13:11

Ako se vec potencira tolika podrska Celiku od navijaca i prihodi od istih, koliko ste onda prodali do sad clanskih/sezonskih?
Koliko dizete u oblake prihode klubu od navijaca, ne ocekujem da je ispod 2k sezonskih/clanskih.
Volim tebe, više od sebe

Zaključano

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.