FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la staragarda » 09 nov 2014, 19:02

Gifron je napisao/la:
SiouxLukavac je napisao/la:Joj komšije šta bi sa evropske Slobode? Izgleda da opet igramo zajedno sljedeće sezone u Prvoj ligi. :?
Pisem po 70. put takvima kao tebi, evropska Sloboda je projekat od 4 godine, a ne projekat preko noci. Zato :shh:
dzaba pises....izlapilo je to od smradova koksare,cementare,azotare..jos im izgori Bingo pa nemaju vise gdje izlazit nego im je Sloboda glavna zanimacija
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

dino_tuzla
Kontakt:

Post Postao/la dino_tuzla » 09 nov 2014, 19:34

Samo da ponovim. Sloboda ce biti prvi bh klub u grupnoj fazi UEFA takmicenja!

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 09 nov 2014, 19:45

dino_tuzla je napisao/la:Samo da ponovim. Sloboda ce biti prvi bh klub u grupnoj fazi UEFA takmicenja!
Da je izaci bar jednom u narednih 50 godina, to bi vam bio ogroman uspjeh :kafa:

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 09 nov 2014, 19:46

dino_tuzla je napisao/la:Samo da ponovim. Sloboda ce biti prvi bh klub u grupnoj fazi UEFA takmicenja!
da mi je da im onda vidim lice :oops: :tokralju: :tokralju:
nema para i odma udri,**** ga tjeraj ga...ako azmir ostane,i ispuni zacrtano do kraja sezone,mi sledece godine idemo na titulu,a ovi fudbalski kriticari i strucnjaci mogu samo da popuse :kafa:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 09 nov 2014, 20:23

Da se islo drugim putem i napravila se ekipa i izaslo se u Evropu a onda nam se uskrati licenca opet bi bili krivi i Azmir i Sasa jer kako nisu mogli to rijesit, kako god za kriticare je ovo win win situacija jer ako ovo pregrmimo od slijedece sezone nema im ni traga ni glasa.

Svi sebi nek utuve u glavu da ovog covjeka nije bilo jos bi igrali PLFBiH, garantovano, sa tendencijom gasenja ili vucaranja po onoj sabaniji godinama, ovu sezonu obecan nam je opstanak, novi trener ce dovesti nove(bolje) igrace i ispast necemo, a bili 6. a 14. isti qrac, nagutali smo se svega prateci Slobodu pa red je da i ovaj pokusaj ekipe zaboravimo i nastavimo dalje, bez tenzija koje nam mogu samo loseg donijet.

Greske su bile i bit ce, skupo se placaju ali dok god se ne placaju iz Slobode ili na pozajmice mora i moze se zazmirit za bolje sutra.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 09 nov 2014, 20:30

bilo bi dobro da se predsjednik oglasi povod ove situacije,barem telefonski,mnoge stvari bi bile jasnije iz samog njegovog izlaganja...ali valja docekat januar.. :?
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 09 nov 2014, 20:43

Kadeti:
09.11. SARAJEVO-SLOBODA 3:0
Na 7. su mjestu sa 27 osvojenih bodva,Sarajevo 1. sa 38.

Juniori:
09.11. SARAJEVO-SLOBODA 3:1
6. mjesto,23 boda.Sarajevo 3. sa 32 boda.
Nad tobom sunce najljepše sja

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 09 nov 2014, 22:14

Pupi04 je napisao/la:Da se islo drugim putem i napravila se ekipa i izaslo se u Evropu a onda nam se uskrati licenca opet bi bili krivi i Azmir i Sasa jer kako nisu mogli to rijesit, kako god za kriticare je ovo win win situacija jer ako ovo pregrmimo od slijedece sezone nema im ni traga ni glasa.

Greske su bile i bit ce, skupo se placaju ali dok god se ne placaju iz Slobode ili na pozajmice mora i moze se zazmirit za bolje sutra.
Nece pojedinci da to shvate, da ne mozes upisati odmah fakultet, ako ne zavrsis redosljedom Osnovnu, pa Srednju skolu, a onda dolazi upis i pohadjanje fakulteta. Tako i u Slobodi funkcionise, prvo moras vratiti dugove da bi mogao jurisati na prva mjesta i izlazak u Evropu. Zauzeti 5. ili 12. mjesto sasvim je isto, ali za to 5. mjesto treba daleko vise para uloziti u igrace (a opet nista ne dobijas), a u tom slucaju smanjenje duga ce teci daleko sporije. Cemu onda to?

@Staragarda kaze zasto se ne oglasi Vugdalic i javno prozove one koji su selsktovali igrace i slicno, a jos to argumentuje kako to cine i ozbiljniji klubovi. Ja ne znam da u nekom klubu nakon losih rezultata i otkaza trenera Direktor (ili zamjenik) kluba odmah izlazi u javnost i proziva pojedinca(e) za selekciju igraca, jer tako samo narusava red i mir u klubu, a i pokazuje neozbiljnost, uostalom oni daju pare i oni ubiru plodove ili piju vatru, ovisno od rezultata...
Nasa Balkanska bahatost i nekultura nas tjera da nam Uprava kluba polaze racune za svaki ucinjeni korak, jer mi cemo odmah tuci i prijetiti. Ode par navijaca na gostovanje i zahtijeva da im se klanjaju igraci i uprava. Ma dajte ba, uozbiljite se, idite kuci pa trazite da vam se polazu racuni za svaku sitnicu. Uostalom, niko vas ne tjera da idete, ako cete se tako bahato i neozbiljno ponasati. Losi rezultati su uzrok navedenih ciljeva kluba i pomirite se s' time. Husic nije glup da sve do sada ucinjeno posalje u Federalnu ligu tek tako. A ovakvim ponasanjem i silom samo cemo ga otjerati. I sta onda?
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 09 nov 2014, 22:27

Bili 6. ili 14. isti je vrag po pitanju izlaska u Evropu,al care moj,koliko bi nama znacila pobjeda protiv Zelje,Sarajeva ili Veleza,te se cifre broje u hiljadama posjetilac vise u odnosu na ovo sad..Igrali smo 5 extra jakih ekipa kuci ovu polusezonu,napunili stadion koliko smo mogli,ako se trend losih rezultata nastavi,u drugoj polusezoni ces imati 500 ljudi na stadionu i to samo jer je lijepo aprilsko vrijeme..Uostalom,sta cemo ako opet ispadnemo iz lige?Pola godine se mi zezamo pa cemo na kraju mozda kukati..Neko treba preuzeti odgovornost,igraci,Vugdalic,Husara ili Casemiro,ne zanima me..Ne smijemo sebe dovesti u situaciju da nas neko opet gurne u drugu ligu,a vjeruj da hoce ako se opet nadjemo u nezgodnoj poziciji..ovo sto sada igramo je antifudbal,bez golova,bez suteva bez icega,daj ponudi ljudima nesto pa trazi nesto zauzvrat..Neki ne razumiju da se povlace mnoga pitanja sada kad su rezultati losi,Azmir je nekima glavni i odgovorni,nekima eto nije..Mnogo me podsjeca ova situacija na repku i Papeta,jedni ga mrze jer je levat a drugi vole jer nas je odveo na SP,kao sto je nas Azmir ustabilio a evo sad frajera nema nigdje i Vugdalic koji se nije sad nesto pokazao vodi klub..Vjerujte da je bara bar da li je Azmir uredu kao sto nas vecina razmislja ili je SG upravu da nas levati..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 09 nov 2014, 22:42

Drug moj, u 4 utakmice smo imali 9 bodova, a kakva je bila posjecenost, a i protiv Zelje? I to od ulaznica smo pola davali na kazne, **** ti nas. Ni euforija nas nije mogla dovesti na stadion, ni dobrih par utakmica (rezultatski)...
A kakva je posjecenost bila u 2. dijelu polusezone? Jednim dijelom zbog nade u ulazak u PL, a vecim dijelom zbog Cire. Takvi smo mi.

Sve to stoji vezano za tekme protiv Zelje, Sarajeva, Sirokog, Veleza, da gledamo dobar fudbal. Ali ja i dalje drzim da je bitnije halaliti jednu ili dvije sezone sa 5. mjestom, ali da nuliramo dugove, a onda krenemo sa totalnim remontom tima, a u tih 2 sezone mozemo kaliti par talentiranih juniora, usput.

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 09 nov 2014, 22:47

Sve što mi raspravljamo ovdje, novinari to uredno zapisuju i usput slažu mozaik. Ajde, ne pišite ovdje o nekim stvarima tako vam Boga. Ne moraju svi znati!!! Zadržite nešto i za sebe . . .

Yebote, gdje god pročitam nešto o Slobodi, najprije sam ovdje pročitao, pa tek onda pročitam od novinara. . . Daj ba malo, skulirajte se !!!

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 09 nov 2014, 22:49

Ovaj Vas mladi golman Piric cini mi se, je NATO. Tesko cete ga zadrzati.
Zadnja izmjena: Amca007, dana/u 09 nov 2014, 23:27, ukupno mijenjano 1 put.
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 09 nov 2014, 22:51

@Batva
Slazem se ja to sa tobom za bacanje sezona,ali mi trenutno izgledamo kao siguran putnik u drugu ligu,smeta to mnogima.U te dvije sezone sto ti spominjes mi necemo promovisati niti jednog juniora jer nema tu neke kvalitete za PL,djeca piju,puse,party ovo ono,evo ti gledaj koji smo sad na tabeli u juniorskim i kadetskim ligama..Ono sto smo uzimali lige,igrali finala,sve je to bilo na ekipni kvalitet,nije tu bio niti jedan jak individualac kao sto su druge ekipe imale..To je takodje nas problem,vrati nasu djecu a djeca pojma nemaju al hajde..Elem,teska situacija rezultatski,vidjet cemo sta ce Azmir i co uraditi na polusezoni,ja sam pozitivan,ali sve vise i vise sumnjam..Ponavljam,ne smijemo sebe dovesti u situaciju da nas neko gurne opet u drugu ligu,treba na vrijeme osigurati najmanje 12 mjesto..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 09 nov 2014, 22:57

Opet ce neko nekoga dobiti u zadnjem kolu i bit ce svi krivi osim samih igraca Slobode, trenera i uprave. Pravite promjene i ucite iz gresaka u sezoni kad ste ispali.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 09 nov 2014, 22:59

ma sve je to ok, svako ima pravo na svoje..neko se buni jer se nije ugradio, neko nesto sluti itd itd..ali koja je alternativa Azmiru, taman i da minimalno ulaze i da se svake godine borimo za opstanak..koja je alternativa?
ako ode on, ode i onaj iz centralnog grijanja podpredsjednik kluba, ode i onaj iz pijaca, odose i englezi Oven i ekipa (to je 100% tako im stoji u sporazumu), a neki dan je potvredjeno da ni opcina nece davati pare nekom anonimcu jer Jasmin vjeruje Azmiru, znaci ode i opcina...

opet ostade klub kao siroce bez koga da ga preuzme...mada nekim mnogo odgovara neka verzija "OFK " Slobode jer bi se dobro ugradili kao sto su i naucili...koliko "sumnjam" u Azmira jos vise sumnjam u ove sto se bune protiv njega..

nego ta skupstina (za koju sam vam rekao kad je Ciro dosao da se nista ne pita) i taj statut su presudni jer vece stvari su tu u igri
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 09 nov 2014, 23:03

Ja ne mogu kao pojedinac ili obicni gledalac utakmica otici i uciti upravu kluba kako da radi i davati im ideje. Ali vjerujem da ima neko iz Fukara ili blizak Prijatlejima Slobode ili bilo kome pa liderima kluba predociti par dobrih ideja kojih ne manjka na ovoj temi, a jedna od bitnijih je jasno i profesionalno definiran Pravilnik kluba kojeg se moraju pridrzavati svi fudbaleri koji su potpisali profesionalni ugovor, a u istom definirati i moguce kazne usljed krsenja pravila. I ne samo imati taj pravilnik, nego ga se pridrzavati i primjenjivati ga.

Tek onda mozemo ocekivati ozbiljniji pristup igraca, pratiti njihov zivot van stadiona, imati kontrolu nad njima, a igraci neka rade gluposti ako im ne treba mjesecna plata i sl.

Glogova
Kontakt:

Post Postao/la Glogova » 09 nov 2014, 23:05

Batva je napisao/la:
Pupi04 je napisao/la:Da se islo drugim putem i napravila se ekipa i izaslo se u Evropu a onda nam se uskrati licenca opet bi bili krivi i Azmir i Sasa jer kako nisu mogli to rijesit, kako god za kriticare je ovo win win situacija jer ako ovo pregrmimo od slijedece sezone nema im ni traga ni glasa.

Nece pojedinci da to shvate, da ne mozes upisati odmah fakultet, ako ne zavrsis redosljedom Osnovnu, pa Srednju skolu, a onda dolazi upis i pohadjanje fakulteta. Tako i u Slobodi funkcionise, prvo moras vratiti dugove da bi mogao jurisati na prva mjesta i izlazak u Evropu. Zauzeti 5. ili 12. mjesto sasvim je isto, ali za to 5. mjesto treba daleko vise para uloziti u igrace (a opet nista ne dobijas), a u tom slucaju smanjenje duga ce teci daleko sporije. Cemu onda to?

@Staragarda kaze zasto se ne oglasi Vugdalic i javno prozove one koji su selsktovali igrace i slicno, a jos to argumentuje kako to cine i ozbiljniji klubovi. Ja ne znam da u nekom klubu nakon losih rezultata i otkaza trenera Direktor (ili zamjenik) kluba odmah izlazi u javnost i proziva pojedinca(e) za selekciju igraca, jer tako samo narusava red i mir u klubu, a i pokazuje neozbiljnost, uostalom oni daju pare i oni ubiru plodove ili piju vatru, ovisno od rezultata...
Nasa Balkanska bahatost i nekultura nas tjera da nam Uprava kluba polaze racune za svaki ucinjeni korak, jer mi cemo odmah tuci i prijetiti. Ode par navijaca na gostovanje i zahtijeva da im se klanjaju igraci i uprava. Ma dajte ba, uozbiljite se, idite kuci pa trazite da vam se polazu racuni za svaku sitnicu. Uostalom, niko vas ne tjera da idete, ako cete se tako bahato i neozbiljno ponasati. Losi rezultati su uzrok navedenih ciljeva kluba i pomirite se s' time. Husic nije glup da sve do sada ucinjeno posalje u Federalnu ligu tek tako. A ovakvim ponasanjem i silom samo cemo ga otjerati. I sta onda?
Nogomet se igra zbog navijaca i njihivo nezadovoljstvo katastrofalnim rezultatima je razumljivo. Ali istovremeno ne mogu da shvatim da sebi toliko uzimamo za pravo da nam se polazu racuni i da donosimo presude i mjere prema igracima,UO i jos vise narusavamo tesku situaciju. Loptu treba spustiti na zemlju i hladne glave razmotriti najbolje poteze. Postavljam pitanje svima,koji osipaju paljbu na UO kluba,sta misle da nas u ovome momentu napuste ljudi koji spasise Slobodu od gasenja i koji bezbroj puta nam javno govore kakav Plan imaju i kako su poslozili prioritete. Dobro kaze Batva,svi bi mi na fakultet,bez osnovne,srednje skole. E prije zore,svanuti nece.
Ode Azmir,Sasa,dopredsjednik Amer!!! Koga imate kao alternativu,da vas cujem gospodo. Sta ce biti sa Slobodom i njihovim pionirima,kadetima,juniorima koji odlicno rade..a Azmir je i tu reda zaveo i finansijski gura i taj segment.
Hajde molim one koji su protiv ljudi iz UO da kazu kako dalje i koga predlazu i dovode???
Puno se trosi energije i vremena u prepucavanjima,a nista konkretnog i pametnoga ne vidim. Cast izuzecima!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 09 nov 2014, 23:07

Batva je napisao/la:

posto si mene prozivao da te pitam..gdje sam ja to napisao da treba tuci nekoga i napadati...gdje sam ja napisao da treba za svaki ucinjeni korak da se polazu racuni...i o kakvoj ti sitnici pricas....jel pratis ti Slobodu....ako je tebi sitnica ova polusezona,ovi rezultati onda ti nemas veze o desavanjima....dobrano je vrijeme da se upali alarm jer smo ovako isto razmisljali i kad smo ispali iz lige....8 utakmica bez pobjede i sa 2 postignuta gola...to je tebi sitnica...e pa meni nije jer cemo se dovest ponovo u situaciju da zavisimo od drugih a znamo kako su nam valjali...i da ti jos jednom napisem....OVO NISU LOSI REZULTATI....LOSI REZULTATI SU KADA SE NALAZIS NA 10. MJESTU..OVO SU KATASTROFALNI REZULTATI...da ti jos nesto kazem vezano za utakmicu u bijeljini...ljudi iz ovog nesretnog kluba nekog sela pored bijeljine su ismijavali ove nase igrace...ljudi se petama dodaju sa igracem manje...ako to tebi nije katastrofa,cestitam...i sta ces ti meni pametovat trebam li ja ici ili ne na gostovanja....i na kraju stvarno te ne kontam o kakvom bahacenju i neozbiljnosti trabunjas....neozbiljnost ces vidjet za 15 dana kad dodzu pitari pa te devastiraju na Tusnju...vecina ce vas i otici na poluvremenu i cekat neka bolja vremena

p.s.jos ti zaboravih napisat nesto o narusavanju reda i mira....igraci Slobode PIJU,PUSE I TULUMARE do sitnih sati...a u bijeljini jedan drugom j.e.b.u mater da se do tribina cuje....i sad im navijaci koji odvajaju od usta da ih prate na gostovanja i gledaju onu smijuriju od fudbala koju oni prezentiraju ruse neki red i mir...de,ne budi smijesan :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Zadnja izmjena: staragarda, dana/u 09 nov 2014, 23:19, ukupno mijenjano 1 put.
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 09 nov 2014, 23:18

Jel mozda neko zna za ovo da je Mujka reko da zeli da se vrati u Bratstvo ??
Mozda vec sad na zimu ??

Thranduil
Kontakt:

Post Postao/la Thranduil » 09 nov 2014, 23:23

@staragarda to 10eto mjesto je samo 2 boda udaljeno.
Razlika između 8og i zadnjeg mjesta 16og je 7 bodova. Ja sam prije početka sezone rekao da će se sve ekipe osim prvih 7-8 boriti za opstanak, među njima smo i mi.

Igramo katastrofa,užas...ali ne možemo do ove pauze mjenjati ništa. Ne možemo dovoditi igrače. Ukoliko Azmir ostane vjerujem da će se dovesti (sam je rekao da će doći 4-5 igrača koji će činiti kostur ekipe za sljedeću sezonu) pojačanja i da i on vidi da će trebati možda i više od 4-5 igrača.
Ono u čemu mi imamo prednost nad ostalim ekipama koje se bore za opstanak jeste da se možemo pojačati na polusezoni.

Bitno je da se sredi statut i da Azmir ostane i nastavi raditi ono što je rekao i da se otjera Husara (mi svi znamo ko je on dok Azmir ne zna koja je to lopina i tu Udruženje treba da djeluje).
Znači skupština je krucijalna, ukoliko se to sve izjalovi (a maximalo će se uložiti napori da se sjebe to sve) mi smo pušiona totalna.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.