FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Martex
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Martex » 23 jul 2010, 10:25

Vlatko Glavaš je nakon utakmice bio zadovoljan prikazanom igrom od strane njegovih izabranika ali kako kaže, još uvijek je to daleko od onoga što on očekuje.

Kao što vidite dao sam šansu svim igračima, na poluvremenu sam promjenio kompletan tim, dao sam šansu mlađim momcima u drugom poluvremenu. Mogu biti zadovoljan prikazanom igrom ali je to još uvijek suviše daleko od onoga kako bi trebali izgledati, kazao nam je Vlatko Glavaš nakon utakmice te pohvalio zalaganje juniora na terenu:

Napišite obavezno da sam izuzetno zadovoljan igrom Efendića, Zukića i Bekića, drago mi je što je naš pogon iznjedrio igrače koji bi nam u narednoj sezoni mogli biti od velike pomoći. Posebno bi pohvalio kadeta Selimovića koji ima svega 16 godina ali već sada mogu reći da je taj igrač izborio mjesto u prvih 18 i nije nemoguće da dobije šansu već u prvom kolu protiv Slavije.

Pojačanja su na Tušanj po mnogima počela pristizati malo kasno, netom pred početak sezone pa Glavaša očekuje težak zadatak da tim što bolje uigra do početka sezone.

Šta smo mogli? Dobro je da su pojačanja uopšte stigla, bili smo u zaista teškoj situaciji, bio sam čak blizu odlaska ali se nisam želio predati. Doveli smo nekoliko dobrih igrača poput Dajića, ugovor je potpisao stoper Aleksić a uskoro bi to trebao uraditi i Darko Raca. Veliko pojačanje je i dolazak Nikolića za kojeg još samo čekamo potrebne papire iz Slovačke i nadam se da ću na njega računati u prvom kolu. U subotu imamo generalku u Tesliću a onda ćemo se kroz treninge lagano pripremati za početak sezone, mislim da ćemo ekipu iskristalizirati nakon prva dva-tri kola i da ću tada imali pravi uvid u ono sa čime raspolažem.

Prije početka priprema, Glavaš je najavljivao borbu za sam vrh tabele i izlazak u Evropu, iako je tim napustilo nekoliko važnih igrača od prošle sezone, strateg Slobode i dalje vjerjuje u ispunjenje cilja.

Pogledajte, ovdje je dosta nespremnih igrača koji su nedavno potpisali ugovore, sada radimo na dizanju fizičke spreme i kao što sam rekao, nakon tri kola očekujem da ću imati jasniju sliku o svemu. I Olimpik sam prošle sezone preuzeo u 4. kolu kada se nalazio na dnu pa smo došli do vrha. Ja bih bio zadovoljan da prvi dio sezone završim na 6. ili 7. poziciji a da onda uz kvalitetne zimske pripreme i uz par pojačanja napadnemo sam vrh tabele. U međuvremenu će se valjda popraviti i finansijska situacija, očekujemo odštetu od saveza za neizlazak u Evropu i novac od transfera Bekića. Sve nam to daje za pravo da se nadamo da napravimo dobar rezultat u narednoj sezoni i uz malo sreće izborimo nastup u Evropi, kazao je Glavaš na kraju razgovora za Sportin.ba.
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 23 jul 2010, 12:02

Nogomet: Sloboda – Radnik (Lipnica) 4:1

U šestoj pripremnoj utakmici pred novo prvenstvo, Sloboda je na Tušnju pobijedila Radnik iz Lipnice 4:1 (1:1). Susret je odigran po velikoj vrućini, pred oko 150 gledalaca, a sudio je Nermin Hasić Mikica.

Poveo je Radnik u 12. minuti golom Aldina Alagića, nakon sjajnog prodora Admira Joldića po desnoj strani i perfektnog nabacivanja na drugu stativu, gdje je najprisebniji bio Alagić, postigavši gol glavom.

Već u slijedećoj minuti izjednačio je Damir Smajlović, nakon asistencije Semira Borogovca.

Dok su imali snage, igrači Radnika (do ove utakmice imali su tri treninga) ne samo da su sjajno parirali Tuzlacima, nego su imali priliku i da povećaju vodstvo. Prva postava Slobode ostala je dužna gledaocima, pa su u poluvremenu dobili dodatni trening laganog trčanja oko igrališta.

U nastavku je igračima trenera Radnika Ante Divkovića ponestalo snage, a za Slobodu je nastupila kompletno nova postava i vrlo brzo su tu prednost iskoristili.

Na 2:1 povećao je Jusuf Dajić u 48. minuti, za 3:1 gol Lipničana uzdrmao je Senad Mujić u 76. minuti, a konačan rezultat 4:1 postigao je Samir Efendić u 84. minuti.

SLOBODA: Mujkić (Divković), Jokanović (Drakul), Jogunčić (Aleksić), Raca (Zukić), Borogovac (Efendić), Gavarić (Selimović), Malkić (Zoletić), Nikolić (Dajić), Ćehajić (Okić), Smajlović (Am. Bekić), Šaranović (Mujić). Trener: Vlatko Glavaš.

Sloboda posljednju pripremnu utakmicu igra 24. jula u tesliću protiv Proletera koji vodi Darko Vojvodić.

Znao sam da ce se Mujic vratit,a to sam ja mislim rekao ovdje,nekoliko stranica unazad.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

FKR_ajla_TZ
Kontakt:

Post Postao/la FKR_ajla_TZ » 23 jul 2010, 13:15

Ovaj Emir Selimovic je stvarno dobar, igra perfektno podsjeca me na Kasapovica....zasluzio je da bude u prvom timu.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 23 jul 2010, 14:17

Muharemagić traži sazivanje Skupštine!

Dok čelnici Slobode kukaju kako ih kantonalna vlada zakida sredstvima namijenjenim za sport, te kako i od Općine Tuzla dobijaju upola manje sredstava nego prije, pojedini članovi Skupštine traže od uprave Slobode da – položi račune!

Član Skupštine, Mirsad Muharemagić, inače aktivista SDP-a i radnik JP “Gradski stadion Tušanj”, traži hitno sazivanje Skupštine, o čemu će, kako je obavijestio pojedine novinare, nešto više reći na konferenciji za medije koju namjerava sazvati.

- Tražim od predsjednika Skupštine, Bahrudina Bajramovića da sazove Skupštinu, te da prije toga, zajedno, upriličimo konferenciju za novinare na kojoj će jedina tema biti transferi Slobode. Dok predsjednik Šabović kritikuje Općinu i Kanton, da klubu smanjuju dotacije, s druge strane nikome ne polažu račune za obavljene transfere. Samo za Saida Huseinovića i Almira Bekića, barem kako je objavljeno u medijima, transferi su oko 3 miliona maraka. gdje su te pare, kako su podijeljene i potrošene. Skupština ima pravo da traži račune na vidjelo – izjavio je Mirsad Muharemagić.

Predsjednik Skupštine, Bahrudin Bajramović, nedavno je spomenuo da će se Skupština održati 3. avgusta, nakon početka prvenstva. Oko transfera nije dao nikakvo javno mišljenje.

Stiče se utisak da se i Bajramović umorio ili zasitio problema u Slobodi, te u njegovim istupima više nema one otresitosti i odlučnosti. Ili se samo varamo!?

husein veličanstveni
Kontakt:

Post Postao/la husein veličanstveni » 23 jul 2010, 14:20

Ajla Ajlice, a u kojem je smislu on tebi dobar :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Čovjek je najsavršenije biće na svijetu, kojega svaka budala može napraviti!
Vlatko Glavaš "Lako je biti navijač i aplaudirati kada se dobro igra, ali treba biti navijač i kada ne ide"

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 23 jul 2010, 14:27

Kolumna jednog novinara iz Tuzle,vrijedi procitat

Boemski način života mnoge sprotiste doveo je na rub provalije ili do samog dna. I Tuzla je, kao jedan od najjačih jugoslovenskih sportskih centara, imala svoje boeme. Čaršijska raja znala bi reći: “Eh kada bi Dundini zidovi znali pričati”. No, ni kafe “Dundo”, više od godinu, ne otvara vrata raji iz Gradske ulice. Nema Dunde, a očito da je sve manje i gradske raje. Polako, ali sigurno odlaze u vječna počivališta. Valjda će ih ova čaršija znati pamtiti!

Htjedoh pisati o sportistima kojima su glave došle intezivne noćne promenade. Prije agresije na BiH fudbaleri Slobode prednjačili su u svom boemisanju. Legende se pričaju i još će se pričati o Seadu Sarajiću, Dževadu Šećerbegovići, Jusufu Hatuniću... Sarajka je dogurao do Partizana, mogao čudo napraviti u timu Miloša Milutinovića, ali je više volio urnebesne noći sa danas pokojnim Čavom Dimitrijevićem od slave na zelenom pravougaoniku.

Šećerbegović je zbog boemisanja otišao s nogometne scene na vrhunscu svoje moći. Ipak, i danas ga pamte u Bešiktašu! I Jusuf je otišao prije vremena. Za njega je Miljenko Jergović, u historijskoj čitanci napisao:

“A Jusuf Hatunić, on je nakon sezone ili dvije prešao u "Partizan", dospio do reprezentacije i na onoj mahnitoj utakmici protiv Španjolske kada je Juanito dobio flašu u glavu, Hatunić je dao gol pucajući sa svoje polovine terena. Sudija Englez poništio je taj gol, a da nitko nije znao zašto. Možda zato što je nesretni Jusuf prejako udario po lopti, pa je sudija mislio da joj je mogao slomiti nogu”.

Sve ovo pišem zbog Almira Bekića, koji je potpisao sedmogodišnji ugovor sa zagrebačkim Dinamom. Riječ je o fudbaleru koji je prošao Slobodinu školu, koji je na vrijeme dobio šansu, i na koncu opet na vrijeme otišao u veliki klub. Sjećam se prvog intevrjua sa njim, u hladu ljetne bašte jednog kafića na Brčanskoj Malti. Već je počeo igrati za Slobodu, ali ga, iskren da budem, nisam mogao prepoznati na ulici. No, on mene jeste! Tad ni u primisli nije mogao pretpostaviti da će za dvije godine dogurati do Dinama. Pričao mi je o svom životu, počecima, prvom treningu…

“Dolazim iz radničke porodice. Na treninge sam znao ići pješke od Grabovice do Tušnja i nazad. Nije me nikad bilo sramota oprati kopačke svojim starijim kolegama”, u jednom dahu zborio je on.

Dvije godine kasnije, danas, on će se za mjesto u timu boriti sa Čileancom Pedrom Moralesom. Ne bih volio da ga opiju svjetla velegerada, pa da ga noge nanesu do narodnjačkih klubova: Ludnice ili Pashe.

Govorim to zbog grešaka koje su ne tako davno činili Mirza Mešić, Said Husejnović, pa ako hoćete i Gradimir Crnogorac. Pomenuti su igrali u velikim klubovima: Nant, Verder, Hajduk, Kajzerslautern… Sudbina je manje – više poznata. Mešić je u Velenju, Crnogorac u Kazahstanu, a Husejnović je još u Verderu. Ako se dozove pameti – možda i uspije.

Stoga, Beka ne pravi greške u koracima. Pakao bosanske lige prošao je Luka Modrić, koji je u to vrijeme bio po mnogima slabiji od Tarika Okanovića. Modrić se iz Dinama preko hrvatske reprezentacije otisnuo do Totenhema. Znam da te je šikanirao isfrustrirani Branimir Tulić, u Mladoj reprezentaciji BiH, ali si izdržao i to. Ukoliko se izboriš za mjesto u Zajecovom timu, prestaje potreba za povratak Saše Papca u nacionalni tim. Sušić bi to morao znati!

Slično kao i Modrić prošao si pakao bosanske lige! Imaj to na umu. Prava prilika se pruža i dobija jednom u životu. Samo bez greške u koracima!

FKR_ajla_TZ
Kontakt:

Post Postao/la FKR_ajla_TZ » 23 jul 2010, 15:43

husein veličanstveni je napisao/la:Ajla Ajlice, a u kojem je smislu on tebi dobar :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pa kako u kojem smislu ccccc...pa kao fudbaler....kao igrac....hihihih... :D :D :D :D

husein veličanstveni
Kontakt:

Post Postao/la husein veličanstveni » 23 jul 2010, 16:33

FKR_ajla_TZ je napisao/la:
husein veličanstveni je napisao/la:Ajla Ajlice, a u kojem je smislu on tebi dobar :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pa kako u kojem smislu ccccc...pa kao fudbaler....kao igrac....hihihih... :D :D :D :D
dobro, što se ljutiš, samo pitam.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Čovjek je najsavršenije biće na svijetu, kojega svaka budala može napraviti!
Vlatko Glavaš "Lako je biti navijač i aplaudirati kada se dobro igra, ali treba biti navijač i kada ne ide"

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 23 jul 2010, 17:49

sumnjivo :D sala... Glavas ga je vec pohvalio,i mislim da ce izborit mjesto u prvom timu .

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 23 jul 2010, 18:02

harry_90 je napisao/la:
sumnjivo :D sala... Glavas ga je vec pohvalio,i mislim da ce izborit mjesto u prvom timu .

**** Ajla iako je fudbaler u Bosni nema neke vajde od toga :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 23 jul 2010, 19:15

SaltCityAttack je napisao/la:
theprodigy je napisao/la:negdje procitah da su obustavljeni radovi na tusnju..jel to znaci opet livada za goste..nemojte pogrsno protumaciti ovo za livadu :D

pa nema vise livade tamo vidis da se tamo gradi.... vjerovatno vam ne gine tamo na betonu :),,,drugacije je sad, jer nije ono vise cumez kosot je bio ipak daleko je ono sad od livade koja je bila ranije :)....ma ne smatram ja to ko provokaciju, jer mi smo oni koji najvise cekamo tu tribinu.Fukare se nikad nece u potpunosti vratiti na tribinu dok ona ne bude gotova , jer svi zeljno iscekuju svoju vlastitu tribinu gdje ce moci funkcijonisati kao grupa.Mladja grupa ce sigurno ostati aktivna, ali starija ekipa koja godinama slusaju obecanja i zeljno ocekuju svoju tribinu i kojima je pun racku obecanja sigurno nece biti tu.
koliko sam ja upucen u rad nase navijacke grupe trazit ce se od izvodjaca radova na tribini da mi odemo na nju i da tamo se preselimo i prije nego sto se ona napravi do kraja,jer ono sto se napravilo je taman za broj ljudi koji mi trenutno u grupi imamo(eventualno jos jedna ona sekcija za zutare koji dodju na derbije)
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

FKR_ajla_TZ
Kontakt:

Post Postao/la FKR_ajla_TZ » 23 jul 2010, 20:09

husein veličanstveni je napisao/la:
dobro, što se ljutiš, samo pitam.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hehe ne ljutim se...hihih...sha me svi zezate....ja vam samo rekla kakav je igrac a vi odma...ccc....sram vas bilo...hihih..... :P :P :P :P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 24 jul 2010, 01:02

nije mi jasno sta imate da pisete o grupi na ovom forumu....ovdje se pise o nasem klubu i to je to...sve ostale diskusije koje se vode vezane za grupu,znate gdje mozete naci...
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 jul 2010, 01:17

Slatinash_7 je napisao/la: koliko sam ja upucen u rad nase navijacke grupe trazit ce se od izvodjaca radova na tribini da mi odemo na nju i da tamo se preselimo i prije nego sto se ona napravi do kraja,jer ono sto se napravilo je taman za broj ljudi koji mi trenutno u grupi imamo(eventualno jos jedna ona sekcija za zutare koji dodju na derbije)
Nije losa ideja premjestiti Fukare na taj dio nove tribine, ali problem je kako goste smjestiti na D tribinu, ako ce tamo vec biti. Treba proci iza te tribine, a znamo sta se sve desavalo u ranijim periodima?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

FKR_ajla_TZ
Kontakt:

Post Postao/la FKR_ajla_TZ » 24 jul 2010, 09:31

Omerbavarac je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la: koliko sam ja upucen u rad nase navijacke grupe trazit ce se od izvodjaca radova na tribini da mi odemo na nju i da tamo se preselimo i prije nego sto se ona napravi do kraja,jer ono sto se napravilo je taman za broj ljudi koji mi trenutno u grupi imamo(eventualno jos jedna ona sekcija za zutare koji dodju na derbije)
Nije losa ideja premjestiti Fukare na taj dio nove tribine, ali problem je kako goste smjestiti na D tribinu, ako ce tamo vec biti. Treba proci iza te tribine, a znamo sta se sve desavalo u ranijim periodima?
PA nek prodju isto kosto su i robijasi prosle godine prosli....mi na C ustvari mi smo vec tad nekako poceli bojkotovati...a robijasi na D i usli s Busem tj Bus ih doveo do tribina....ha ja...tako nek i gostujuci ulaze uglavnom nesto ce se skontatii....

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 24 jul 2010, 12:06

proleter - sloboda ,ide li iko na prijateljsku
Ajvatar

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 24 jul 2010, 20:43

Proleter 0:0 Sloboda

U posljednjoj pripremoj trener Glavas je miksao tim.U startnoj postavi igrali su :Mujkić, Nikolić, Efendić, Raca, Jogunčić, Malkić, Gavarić, Am. Bekić, Borogovac, Smajlović i Šaranović. Dok su u nastavku igrali Drakul, Aleksić, Zoletić, Dajić, Mujić, povratnik Ćehajić, juniori Selimović, Zukić i Okić, na probi je se pojavio neki Jokanovic iz Srbije . Sloboda pripremne utakmice zavrsava skorom 2 pobjede,jedan nerijesen,i 3 poraza.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 jul 2010, 22:02

znaci :
Mujkic, Nikolic, Joguncic, Raca, Aleksic(Borogovac), Gavaric, Malkic, Dajic, Smajlovic, Saranovic(Mujic) i Okanovic kad se oporavi...

hmm pa eto nije toliko lose ,tu negdje na nivou prosle sezone, samo klupa nam je tanka ako neko od juniora ne eksplodira. Inace potrebni su za tim koji bi se borio za titulu , jedan centralni vezni, jedan polivalentan odbrambeni i jedno krilo.
jbg standard za nas ,vazda smo bili kratki za ta 2-3 igraca.
Ajd valjda bude kao sto Glavas rece , 5-6. mjesto u prvoj polusezoni i onda napast evropu i kup sa par pojacanja na zimu.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

eldar__adriano
Kontakt:

Post Postao/la eldar__adriano » 24 jul 2010, 23:33

ultrasstyle_tz je napisao/la:znaci :
Mujkic, Nikolic, Joguncic, Raca, Aleksic(Borogovac), Gavaric, Malkic, Dajic, Smajlovic, Saranovic(Mujic) i Okanovic kad se oporavi...

hmm pa eto nije toliko lose ,tu negdje na nivou prosle sezone, samo klupa nam je tanka ako neko od juniora ne eksplodira. Inace potrebni su za tim koji bi se borio za titulu , jedan centralni vezni, jedan polivalentan odbrambeni i jedno krilo.
jbg standard za nas ,vazda smo bili kratki za ta 2-3 igraca.
Ajd valjda bude kao sto Glavas rece , 5-6. mjesto u prvoj polusezoni i onda napast evropu i kup sa par pojacanja na zimu.
ma bolje aleksic da igra na stoperu sa jogetom umjesto race ( barem raca dok ne udje u formu jer ono sto je dosad pokazo je lose ) a da lijevo igra borogovac a desno drakul, u vezi malka i gavara, lijevo dajic a desno nikolic, i gore smajlovic i mujic ( saranovic ) ja bi licno vise volio mujic nego saran al eto glavas odlucuje.. a i imamo na klupi vecinom mladih igraca a tako i treba, na mjestu stopera ima zukic koji bi sljedece sezone mogao komotno u prvu postavu da igra kao i samir onaj moze igrati na svim pozicijama i dobit ce ove sezone prostora sigurno.. isto tako imas i bekica sve su to nasi momci i treba da igraju...

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 25 jul 2010, 11:37

Tripo Jokanovic na probi u Slobodi,prije igrao za Dorčol i Palilulac.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: antisisoja1919 i 6 gostiju.