Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

elvir75
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la elvir75 » 15 nov 2009, 21:01

lud_ko_struja je napisao/la:
THE MESENGER je napisao/la:ja ne znam šta je bilo,može li mi neko reći šta im se dešavalo pravo me interesuje

Gubilo se, ponekad se donio koji bod sa gostovanja, ali nikad nismo bili izloženi većoj neugodnosti, maltretiranju, kao što je to bilo u Lisabonu.

I dok su novinari navikli da se bore za pozicije, strahuju hoće li dobiti akreditacije ili konekciju, nismo mogli ni pomisliti da će i naši igrači doživjeti uvrede i provokacije od samog dolaska. Očito je to bila taktika portugalskog selektora ili njegove logistike.

Naše igrače na aerodromu su tretirali kao taoce. Umjesto uobičajne rutinske kontrole više od sat vremena trajale su provjere. Prava kulminacija neciviliziranog, nedemokratskog, primitivnog ponašanja odigralo se jučer kada su naše igrače skoro dva sata držali na aerodromskoj pisti. Kao taoce.

Navodno čekala se neka dozvola. Moguće. Čak i da je to istina, bilo je nehumano držati stotinjak ljudi, mladih osoba, nogometnih profesionalaca, koji su umjesto aerodromskoj zgradi, kuhali se u avionu.
Prije toga, prolazeći kroz brojne kontrole igači, novinari i ostali skidani su skoro do gola, oduziman je higijenski pribor, pretresale torbe...

Posebna priča bili su incidenti prije, u pauzi, tokom i nakon utakmice kada su naše igrače vrijeđali i maltretirali redari i ostali koji su se zatekli na putu od svlačionice do terena. Neki su se bh. igrači žalili da su ih pljuvali i na rasističkoj osnovi vrijeđali portugalski igrači. Ni novinari nisu ništa bolje prošli. Nakon što su nas iskrcali između, kako su ih nazvali najtežih portugalskih navijača, po akreditacije se moralo preprepješačiti preko dva kilometra. Najprije nas je autobus, kao kakvu grupu turista vozao oko stadiona, onda nas ostavio do press ulaza. I onda novo vozanje.

Novinare je dočekala ljubazna dama koja nas je prošetala oko stadiona, tempom u kojem su mnogima stradale prepone, klecala koljena, a jakne se natapale znojem. I tu nije bilo kraj. Do pred sam početak meča bh. medije domaćini nisu htjeli pustiti na stadion. Desetak minuta pred samim komentatorskim pozicijama, novinari su dodatno provjeravani. Kolega Marjan Mijajlović je najgore prošao.

Njega su domaći navijači tokom cijele utakmice gađali zastavicama, flašama, kovanicama...
Ništa bolje nisu prošle ni kolege Avdo Avdić sa federalne televizije te tehnička i komentatorska ekipa BHT1 kojima je na aerodromu oduzeta potrebna oprema na nekoliko sati.

I jednu veću grupu bh navijača redari nisu htjeli pustiti na stadion skoro cijelo prvo poluvrijeme. Nisu im dozvolili da unesu transparente na kojima su bila imena gradova odakle dolaze. Neki ni sa ulaznicama nisu mogli ući.
Mnogi navijači su prošli sa lakšim i težim povredama ali najgore je prošla jedna bh navijačica koja je bila meta domaćih huligana samo zato što je bila pokrivena šalom i zastavom bh reprezentacije. Bila je sva u krvi sa težim povredama i tek nakon brojnih poziva upomoć redari su pozvali hitnu pomoć kako bi se neretnoj ženi ukazala pomoć.
Bas me interesuje hocel Fifa reagirati, hoce al u ku.rcu. Ovo je uradjeno da mi odgovorimo u Zenici, e tu ce Fifa reagirati 1000%, zato pamet u glavu

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 15 nov 2009, 21:01

imam osjecaj da ce ovo zavrsit na penale i da ce mo mi na kraju slavit...al haj ti to odgledaj ako bude tako,mislim da ce ih pola infarkt dobit na stadionu...Hitna ce radit itekako :D
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

mahalas
Kontakt:

Re:

Post Postao/la mahalas » 15 nov 2009, 21:02

" ? 2 je napisao/la:Ništa to nije slučajno. Svjesni su oni da će na terenu teško proći dalje. Neko je odlučio da portugal mora proći, i ne bira sredstva za to. Treba ih primiti mirno, ali hladno i prezirno, natrpati ih na terenu, i poslati kući.
Potpis.........
sa Bosnom tugujem, Bosni se radujem
Bosna je život, života mog
Bosno ti si šampion.........

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 15 nov 2009, 21:02

lud_ko_struja je napisao/la:
THE MESENGER je napisao/la:ja ne znam šta je bilo,može li mi neko reći šta im se dešavalo pravo me interesuje

Gubilo se, ponekad se donio koji bod sa gostovanja, ali nikad nismo bili izloženi većoj neugodnosti, maltretiranju, kao što je to bilo u Lisabonu.

I dok su novinari navikli da se bore za pozicije, strahuju hoće li dobiti akreditacije ili konekciju, nismo mogli ni pomisliti da će i naši igrači doživjeti uvrede i provokacije od samog dolaska. Očito je to bila taktika portugalskog selektora ili njegove logistike.

Naše igrače na aerodromu su tretirali kao taoce. Umjesto uobičajne rutinske kontrole više od sat vremena trajale su provjere. Prava kulminacija neciviliziranog, nedemokratskog, primitivnog ponašanja odigralo se jučer kada su naše igrače skoro dva sata držali na aerodromskoj pisti. Kao taoce.

Navodno čekala se neka dozvola. Moguće. Čak i da je to istina, bilo je nehumano držati stotinjak ljudi, mladih osoba, nogometnih profesionalaca, koji su umjesto aerodromskoj zgradi, kuhali se u avionu.
Prije toga, prolazeći kroz brojne kontrole igači, novinari i ostali skidani su skoro do gola, oduziman je higijenski pribor, pretresale torbe...

Posebna priča bili su incidenti prije, u pauzi, tokom i nakon utakmice kada su naše igrače vrijeđali i maltretirali redari i ostali koji su se zatekli na putu od svlačionice do terena. Neki su se bh. igrači žalili da su ih pljuvali i na rasističkoj osnovi vrijeđali portugalski igrači. Ni novinari nisu ništa bolje prošli. Nakon što su nas iskrcali između, kako su ih nazvali najtežih portugalskih navijača, po akreditacije se moralo preprepješačiti preko dva kilometra. Najprije nas je autobus, kao kakvu grupu turista vozao oko stadiona, onda nas ostavio do press ulaza. I onda novo vozanje.

Novinare je dočekala ljubazna dama koja nas je prošetala oko stadiona, tempom u kojem su mnogima stradale prepone, klecala koljena, a jakne se natapale znojem. I tu nije bilo kraj. Do pred sam početak meča bh. medije domaćini nisu htjeli pustiti na stadion. Desetak minuta pred samim komentatorskim pozicijama, novinari su dodatno provjeravani. Kolega Marjan Mijajlović je najgore prošao.

Njega su domaći navijači tokom cijele utakmice gađali zastavicama, flašama, kovanicama...
Ništa bolje nisu prošle ni kolege Avdo Avdić sa federalne televizije te tehnička i komentatorska ekipa BHT1 kojima je na aerodromu oduzeta potrebna oprema na nekoliko sati.

I jednu veću grupu bh navijača redari nisu htjeli pustiti na stadion skoro cijelo prvo poluvrijeme. Nisu im dozvolili da unesu transparente na kojima su bila imena gradova odakle dolaze. Neki ni sa ulaznicama nisu mogli ući.
Mnogi navijači su prošli sa lakšim i težim povredama ali najgore je prošla jedna bh navijačica koja je bila meta domaćih huligana samo zato što je bila pokrivena šalom i zastavom bh reprezentacije. Bila je sva u krvi sa težim povredama i tek nakon brojnih poziva upomoć redari su pozvali hitnu pomoć kako bi se neretnoj ženi ukazala pomoć.
e picka im materina treba ih podaviti na bilinom polju ovo su stvarno niski udarci ja sam mislio da su ovi folovi sa avionima prevaziđeni. kakvi supci.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 15 nov 2009, 21:03

Pa trebao je neko to slikati napisati izvjestaj i poslati Fifi ako toga nema nema ni slucaja,tako da ce portugal proci nekaznjeno.Niko ti nece pomoci ako sam sebi nepomognes.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 15 nov 2009, 21:05

Emir Spahić, kapiten bh reprezentacije, dao je izjavu u ime igrača.

Imam kartone i neću igrati, ali ću biti uz tim, uz svoje prijatelje i saigrače. Obećao sam da ćemo poginuti, potrošiti posljednju kao krvi i u fer igri izboriti pobjedu. Portugalcima neće pomoći ove provokacije kojima smo bili izloženi. Molim sve Bosance i Hercegovce da nas bodre, da budu uz nas kao i do sada, obećavam da ćemo u srijedu zajedno slaviti najveći uspjeh naše reprezentacije – izjavio je reporteru Sana kapiten Spahić.

I Miroslav Blažević, pod dojmom maltretiranja od strane Portugalaca, dirnut podrškom i dočekom na aerodromu, je kazao:

Vi ste najbolji na svijetu, zbog vas ćemo učiniti sve za pobjedu. Portugalci su nas vrijeđali, ali ništa im neće pomoći. Zgazit ćemo ih u Zenici – poručio je Ćiro Blažević. treba im zbog ovog ebat mater ciganske p.. cke :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 15 nov 2009, 21:05

ako iko nas bude slucajno dirao ove smrdljive picke, znate valjda da bi nas odmah FIFA izbacila. vec treba im prirediti topao docek, isto ko sto su i njihova vlast i sluzbena lica priredili nasim nogometasima...

ps: ovi drotovi portugalsi al i spanski su prave picke, dovoljno je procitat sta su sve radili i prije protiv nevinih gostujuci navijaci, udaranje djece, zena i invalida u stolicama itd itd.
Zadnja izmjena: steve-o, dana/u 15 nov 2009, 21:08, ukupno mijenjano 1 put.

edvin_199
Kontakt:

Post Postao/la edvin_199 » 15 nov 2009, 21:05

Elddar je napisao/la:ma nabit ih 3-0 i nema dalje :evil:
Potpisujem. :evil:
----------Van der sar-----------
------Ferdinand-----Vidic------
--Rafael------------------Evra--
-Valencia---Carrick----Giggs--
----------------Nani-------------
--------Owen-------Ronney----

samricak
Kontakt:

Post Postao/la samricak » 15 nov 2009, 21:06

katasrofa.....nemogu da vjerujem Boze pomozi mi pa oni nisu normalni......nidje veze kojim razlogom smo tako docekani.....

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 15 nov 2009, 21:07

Neko pita hoce li FIFA reagirati????

Nece. Iz jednog jedinog razloga, a to je Uske & Co, zato sto njima puca racku za nama sto mi hodamo razbijenih glava. Bilo nas i bez prstiju na Marakani, pa je Usranovic otisao tamo kod njih i dernecio. A da kojim slucajem imamo prave ljude u savezu, koji imaju ugleda u fubalskom svijetu, garant da bi se nesto poduzelio, bili bi kaznjeni pocinioci, i jos najvaznija stvar, ne bi nam se ove ovake situacije desavale na svim gostovanjima. A ovako to je samo nasa realnost. JADNO!!!! :evil: :evil:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

hooligan_SA
Kontakt:

Post Postao/la hooligan_SA » 15 nov 2009, 21:09

lud_ko_struja je napisao/la:raja jesti citali sta su nasim navijacima igricima i novinarima radili tamo :twisted: :twisted: treba im u srijedu duplo vratit :D
dje ima procitat?

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 15 nov 2009, 21:10

ma kakva Fifa...fakat da ovo rade da nas izbace sa takmicenja,jer sta ce i ko je jedna Bosna da ode na Svetsko prvenstvo,ipak oni volje vidjet najskupljeg igraca koji ce punit stadione svojim igrama i potezima da zarade kesa od toga...mene ovo uopste ne iznenadjuje...tako ce nam nazalost uvijek biti

SMRT FASIZMU!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 nov 2009, 21:10

steve-o je napisao/la:ako iko nas bude slucajno dirao ove smrdljive picke, znate valjda da bi nas odmah FIFA izbacila. vec treba im prirediti topao docek, isto ko sto su i njihova vlast i sluzbena lica priredili nasim nogometasima...
Ispred Hotela Zenica negdje oko 11 navecer u utorak.
Pravi se audicija.Nek svi ponesu gitare,bubnjeve,lonce,serpe,zvizdaljke,pisce :lol: i tako to.
Audicija se zavrsava negdje oko 2 pola tri ujutro.
Ne treba govoriti da se u tom hotelu nalaze Portugalski igraci.
Zmiju odmah u glavu. ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 15 nov 2009, 21:11

harishp je napisao/la:
steve-o je napisao/la:ako iko nas bude slucajno dirao ove smrdljive picke, znate valjda da bi nas odmah FIFA izbacila. vec treba im prirediti topao docek, isto ko sto su i njihova vlast i sluzbena lica priredili nasim nogometasima...
Pravi se audicija.Nek svi ponesu gitare,bubnjeve,lonce,serpe,zvizdaljke,pisce :lol: i tako to.
Zmiju odmah u glavu. ;)
potpis ko kuca :)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 15 nov 2009, 21:12

harishp je napisao/la:
Zmiju odmah u glavu. ;)

Zenica trazi zvijezdu! :D

jos kad bi se moglo oko trojke napraviti da se upali pozarni alarm, uhh a ljepote majko :)
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 15 nov 2009, 21:13, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 15 nov 2009, 21:13

harishp je napisao/la:
Zmiju odmah u glavu. ;)
Haha, majstore ..
Support Velez, It's logical! ★

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 15 nov 2009, 21:14

Pichka je onaj ko ne podere grlo u srijedu :mrgreen:

SMRT FASIZMU!!!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 15 nov 2009, 21:14

@harishp je duša ovog foruma. Bravo kralju, uživam u tvojim komentarima, unosiš pozitivnu atmosferu.

iako nekad znaš i pretjerati
doduše ko i svi
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 15 nov 2009, 21:15

_dreamer_ je napisao/la:
harishp je napisao/la:
Zmiju odmah u glavu. ;)

Zenica trazi zvijezdu! :D
super vam je ideja ja cu doci da repam :)

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 15 nov 2009, 21:15

NoName je napisao/la:@harishp je duša ovog foruma. Bravo kralju, uživam u tvojim komentarima, unosiš pozitivnu atmosferu.

iako nekad znaš i pretjerati
doduše ko i svi

ma govorio sam ja i prije on je ikona foruma :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: zna haris to :mrgreen:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.