Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

Pale_Companion
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la Pale_Companion » 17 sep 2016, 23:40

On samo i zna ubacivati
Agieren statt reagieren

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 18 sep 2016, 09:20

Pa već to je kod nas ogromni napredak jer dosad niko nije znao.

Jasne su dvije stvari:

Prvo, ekipa je izrazito podkapacitirana na mjestima stopera, zadnjeg veznog i centralaša.

Drugo, igrači su toliko demoralizirani da pod lepim nema šanse da uzmemo više niti boda.

Realno je očekivati da nakon baye dobijemo novog trenera, a poznavajući beiersdorfera valja očekivati Gisdola ili Breitenreitera. :thumbdown:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 sep 2016, 11:24

Ocekivan poraz i kao sto sam predpostavio Hasenhüttl rastavio wanna-be trenera na proste faktore.

Ja da se pitam danas bi isti dobio otkaz, no za to pussy nema hrabrosti...

@ ledar

ne moras se brinuti...Gisdol ce najvjerovatnije u VfB, a Breitenreiter u Werder, a ja licno se nadam AvB-u ili Marcelinu, jer kada KMK moze placati placu Halilovicu, Kosticu i Santosu onda nek i plati kvalitetnog trenera.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 18 sep 2016, 13:13

Ne bih imao ništa protiv ove dvojice ali jesi li ti siguran znaju li oni njemački? Ako se već ima para na bacanje onda je tu i Hiddink.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 sep 2016, 13:37

@ ledar

nije vazno poznaju li njemacki jezik, sigurno govore engleski kao i vecina igraca.

Takodje se nadam da pussy nece dobiti priliku da odabere novog trenera i da ce to KMK zajdeno sa svojim savjetnicima uciniti.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 18 sep 2016, 22:04

Mislim da bez dobrog njemackog nema nista od biznisa. Vrlo sam skeptican oko izbora.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 18 sep 2016, 23:48

Je li Bruno nakon jucerasnjeg poraza dobio otkaz i sto nije :?:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 20 sep 2016, 12:49

kao sto je prijatelj Ledar napisao: "Momčad nema skoro nikakvo samopouzdanje, nakon primljenog gola potpuni raspad sustava." ocekivan poraz, ali je nevjerovatno kako se naprosto raspadnemo ukoliko primimo gol :/

@amer nadam se da cemo trenera ostaviti na klupi i protiv bAyerna gdje nam slijedi novo tamburanje :D a ne bih se ni iznenadio da veceras nekako sretno dodjemo do tri boda, koja bi nam samo produzila patnju sa Brunom!

A. Götz nam je pohvalio coacha: "Nach der 0:4-Pleite gegen RB Leipzig fand Ashton Götz deutliche Worte und kritisierte seinen Trainer heftig. "Für mich war es überraschend, dass er heute nicht im Kader war", sagte Götz im Hinblick auf die Nichtnominierung von Pierre-Michel Lasogga, die der Angreifer erst vor dem Mannschaftsbus mitgeteilt bekam. "Es ist auch immer wichtig, wie der Trainer auf einen steht."
Weiter: "Als ich Alen das erste Mal im Training sah, dachte ich, wow, ein richtig guter Kicker. Der hat irgendwas Besonderes. Mittlerweile ist er allerdings etwas frustriert, weil er wenig spielt." :lol:

moja zelja za nasljednika bi bila H Hrubesch (nadam se da pisanja vezana za wErder nisu tacna) Ukoliko dovedemo trenera koji ne poznaje ligu/jezik bojim se da bismo istu gresku napravili kao BMG i WOB sa Advocaatom i McClarenom :/

ndHSV

p.s. pogledajte instagram profil Villas-Boasa :lol: poceo je sa ucenjem jezika :lol:
075

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 20 sep 2016, 12:59

tek sad vidim da ss pise kako je AVB blizu preuzimanja wErdera, dok na worumu slj pisu: "Falls Labbadia gekündigt werden sollte steht unser neuer Trainer möglicherweise bereits in den Startlöchern!
Aus dem Worum: "In Hamburg geht das Gerücht nun rum, dass Beiersdorfer Villa Boas für den Sommer 2017 bereits fix unter Vertrag hat. Der Vertrag von Bruno läuft ja bekanntlich aus, sofern er überhaupt solange bleibt. Soll dann zur Not bis 2017 überbrückt werden.
Beiersdorfer und Villa Boas kennen sich bestens aus der St. Petersburg Zeit."
Weiter steht dort: "Ich finde die Beiersdorfer - Villas-Boas - St.Petersburg-Beziehung, den auslaufenden Vertrag von Bruno, die Kühne-Kohle und den Instragram-Eintrag in der Kombination schon recht eindeutig." nadam se da ce bit brzi i pred nosom nam uzeti Portugalca :D
075

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 sep 2016, 14:22

LeonBest je napisao/la:tek sad vidim da ss pise kako je AVB blizu preuzimanja wErdera
Nasao si izvor, svaka ti cast :D :D

Ja mislim da ni sami ne vjeruju u ono sto pisu :lol: :lol:

Za mene licno je veceras utakmica gdje bi eventualnom pobjedom produzili agoniju i ja se licno drzim parole da je bolje "ein Ende mit Schrecken als ein Schrecken ohne Ende"...

Po izjavama igraca da se naslutiti da su mu vec okrenuli ledja i iskreno se nadam da ce AVB ili Marcelino biti nasljednici...

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 20 sep 2016, 21:54

uspjeli smo u dvije tekme protiv oba Aufsteigera uzeti NULA bodova :lol: odlicna reakcija Adlera kod 0-1! izuzev stative Wood-a, koja je proizasla iz greske domacina, ama bas nista nismo napravili. svi su veceras podbacili!!!! kao i u prethodne tri utakmice nas i veceras potopio Joker! svaki put nam zabijaju igraci koji udju s klupe. najtuznije od svega je cinjenica da smo u dosadasnjem dijelu sezonu svega 5 udaraca uputili u okvir gola...
075

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 sep 2016, 21:54

Iako je gol Freiburga bio sretan, mora se priznati da smo na kraju dozivijeli zasluzen poraz...

Pussy vec sutra mora reagovati i protiv Bayerna neko privremeno mora voditi ekipu, kako bi se ista trgla iz letargije, jer u suprotnom Bayern ce nam uvaliti +5 komada.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 sep 2016, 11:05

Naravno da stojim pri tome da Labbadia treba dobiti otkaz, ali ovo sto mu radi uprava je dno dna...

Prvo nakon utakmice pussy daje izjave koje bi dale naslutiti otkaz, i kada je po nekoj logici jucer trebao dobiti otkaz, oni mu daju popravni protiv Bayerna :lol: :lol: :damn: :damn:

Takodjer se nadam da ce na danasnjem sastanku KMK i Gernandt hebati sve po spisku pussy-ju...

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 22 sep 2016, 11:44

Ja sam cijelo vrijeme branio Labbadiju ali ove sezone je vec potrosio sve kredite. Mozda zele da on ispusi protiv Bayerna tako da novi trener ne mora startati porazom. Nesto slicno kao kad je pretprosle sezone Knäbl preuzeo tim za utakmice protiv Bayera i VW-a tako da bi se omogucila realna sansa za dobar start novom treneru.
Sve u svemu, ove sezone ce biti jako tesko da se HSV spasi ispadanja. Mozda je to ono sto im treba da bi se napravio restart.
Samo ne znam kako bi to financijski podnijeli.
Kühne je rekao, ukoliko se izbori EL kredit od 25mil. se ne treba vracati.
Kako stvari stoje, to ce se morati vratiti + klub je, ako se ne varam, ionako u debelom minusu...
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 sep 2016, 18:05

Šteta što je danas HSV ispušio. Čak to kažem ko navijač Bayerna... :D Pomalo mi jeste žao, a pogotovo što će sada Bruno nakon ovakve partije dobiti otkaz. Dobro je danas komentator Wolff Fuss rekao, kako je jako čudno da je Bruno iako je nakon preuzimanja HSV-a prvo spasio od ispadanja, a onda poslije i stabilno zadržao u ligi u prošloj sezoni, a opet je već pred sezonu stavljen pod pritisak i već je tada bio optužen (skoro i osuđen :D ).

Ekipa mu nije okrenula leđa, nije igrala danas protiv njega. Ali nažalost to neće biti dovoljno da mu Beiersdorfer ne uruči otkaz.

Inače na stadionu sjajna atomsfera, navijači HSV-a su stvarno sjajno stajali iza svoje ekipe... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 24 sep 2016, 18:08

pruzili smo danas mozda i vise nego se ocekivalo :D racunao sam sa Packung i nekih 0-5 :D Bahoui danas jedan od "najzapazenijih". valjda ce ga Nobru, ukoliko isti ostane, malo vise koristiti. rIbery definitivno iskljucenje zasluzio, ali ni to nam ne bi pomoglo... sve u svemu mi je drago da smo se sacuvali blamaze

ndHSV
075

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 sep 2016, 18:23

LeonBest je napisao/la:pruzili smo danas mozda i vise nego se ocekivalo :D racunao sam sa Packung i nekih 0-5 :D Bahoui danas jedan od "najzapazenijih". valjda ce ga Nobru, ukoliko isti ostane, malo vise koristiti. rIbery definitivno iskljucenje zasluzio, ali ni to nam ne bi pomoglo... sve u svemu mi je drago da smo se sacuvali blanaze

ndHSV
Momak stvarno sjajan, ogroman potencijal posjeduje... ;)

Beiersdorfer upravo izjavio da će se interno razgovarati o treneru i da trenutno ne može ništa reći po pitanju ostanka/otkaza. Totalno je djelovao nesigurno i bez ikakve suverenosti. Pogotovo je nespretno odgovarao na pitanja, zašto trener nije dobio jasnu podršku nakon što je Kuehe zahtjevao plasman od 6.-8. mjesta u ovoj sezoni.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 24 sep 2016, 18:36

Didi uvijek pomalo djeluje pogubljeno prilikom davanja bilo kakvih izjava za medije :D Rekordmeister nam, kao i ostatku lige, bjezi nekih 100 svjetlosnih godina, tako da niko danas nista izuzev debakla nije ni ocekivao. ekipa je danas koliko-toliko pokazala karakter i raduje da nisu Bruni ledja okrenuli. vecina igraca ga brani, ali je dosadasnji skor porazavajuci....
075

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 25 sep 2016, 11:22

Bruno je bivši.

Gisdol vjerojatno nasljednik.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 sep 2016, 11:46

Labbadia jeste zasluzio otkaz, ali ovo sto je pussy uradio je pravo pic.kasto i opravdava nadimak koji sam mu dao...

Naime doticni nije imao hrabrosti licno (lice u lice) da Labbadiji saopsti otkaz, vec je to uradio preko telefona...

Ukoliko nasljednik bude Gisdol onda su komotno mogli ostaviti i Labbadiju - mislim da bi naredni korak NO-a trebao biti da posalje u PM pussy-ja i Petersa pa nek doticni po nekim selima vrsi trenerske eksperimente.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.