Pa momak i nije tip igraca koji potezom rjesava tekme. On je graditelj igre, onaj 'nevidljivi' poput Xavia. Sta bi Barca bila bez njega molim te?
Pjanic je igrac koji od proskecne reprezentacije pravi veliki tim, kao sto je Miske nekada od ispodprosjecne pravio prosjecnu. Pjanke je danas car i tacka.[/quote]
Problem je sto danas ljudi ne gledaju fudbal kako bi trebali i ne razumiju se koliko bi trebali. Go i asistencija je nasem narodu najbitnija. E sad, koliko ko trci, pokriva prostora, pasovi, predasistencije, otvaranje prostora, vracanje u defanzivu...to je visa matematika. To sto je Miske protiv grcke pravio rupe, ogromneee, to je druga prica. Protiv Portugala nam je tako sredina isto pucala i sta je bilo. Moderni fudbal je trcanje bez lopte, pokriv<nje terena...Pjanic je taj tip i sve sto nam treba u reprezentaciji

[/quote]
I najgluplji ce skontat kad nas odvede na SP. Tako sam uvjeren u njegove sposobnosti da sam se spreman opkladit da ce na SP biti, ako ne najbolja klasicna desetka, onda sigurno u timu prvenstva. Zivi bili pa vidjeli, a dobro si rekao ono da nasi ljudi previse paznje obrate na statistiku. Samo onaj ko prati, a jedan sam od tih, nekog igraca iz tekme u tekmu, i vidi jasno sta taj igrac znaci za svoju ekipu, moze jasno razaznati da li se radi o igracini ili prosjecnom igracu. Vrijeme ce pokazati koliko sam bio u pravu, kada Pjanke za godinu ili dvije potpise za Barcu (sto bi meni ostvarilo licnu ambiciju

) ili Juventus, sto bih smatrao odredjenim neuspjehom

[/qja
licno gledam svaku tekmu Rome, Lazia, man City i Seville zbog nasih igraca i bas sam se uvjerio koliko je Pjanke dobar igrac i sta radi s loptom...isto sam uvjeren da mu je Roma samo stepenica za dalje, samo da ga povrede zaobidju...Uh, barsa, kako to lijepo zvuci...ali otom potom..trenutno mu je bolje da igra u Romi...a poslije, vidjet cemo

“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”