Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

madridist
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la madridist » 23 nov 2014, 17:21

thekoplegend je napisao/la:Htio bi da sebi prikljucim internet na telefon, bh telecom, koje mi je najbolje rjesenje??

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
To je isplativo jedino kao dio nekog od onih max paketa gdje placaš ogromnu pretplatu a oni ti daju "gratis" neogranicen net,ovako možeš dobit 2-3 gige za nekih 25-30km ali nije to isplativo,barem po meni..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 23 nov 2014, 18:02

Samo ne znam ko jos trosi 2-3 GB 3G neta kad ima WiFi haman na svakom cosku :D Da se razumijemo, imam i ja 3G i cesto ga koristim, no opet ne mogu potrositi tolike kolicine (a imam 250 MB paket)...

Za @thekoplegend-a prijedlog da ako je na Ultri BHT-a uzme 500 MB za 10 KM po 30 dana ili 1 GB za 12 ili 13 KM (ne znam tacno) po 30 dana, ako je na postpaidu, neka uzme neki mSurf paket, a za ostale operatere ne znam kako to ide jer ne koristim njihove usluge

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 23 nov 2014, 19:19

thekoplegend je napisao/la:Htio bi da sebi prikljucim internet na telefon, bh telecom, koje mi je najbolje rjesenje??

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ako nisi student, nađi rođu studenta i preko njeg dobijes paket, placas 11 KM imas net.
Mia San Mia

thekoplegend
Kontakt:

Post Postao/la thekoplegend » 23 nov 2014, 21:04

@R32
student sam, a sta se tacno dobije u tom paketu.. i isplati li se uzimati taj paket ?

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 23 nov 2014, 21:14

Student 1 - 11,70KM pretplata = 11,70 kredita, 1000 besplatnih minuta prema 3 najbroja i 250MB 3g interneta po max brzini, i nakon toga besplatan internet po manjoj brzini (moze i viber i fb i messanger)
Student 2 - 23,40 = 22,40 kredita i 3000 min prema 5 najbrojeva, 1gb interneta po max brzini

thekoplegend
Kontakt:

Post Postao/la thekoplegend » 23 nov 2014, 21:32

JoseMourinho je napisao/la:Student 1 - 11,70KM pretplata = 11,70 kredita, 1000 besplatnih minuta prema 3 najbroja i 250MB 3g interneta po max brzini, i nakon toga besplatan internet po manjoj brzini (moze i viber i fb i messanger)
Student 2 - 23,40 = 22,40 kredita i 3000 min prema 5 najbrojeva, 1gb interneta po max brzini
Hvala puno, vjerovatno cu ovaj prvi paket uzeti.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 23 nov 2014, 22:43

thekoplegend je napisao/la:@R32
student sam, a sta se tacno dobije u tom paketu.. i isplati li se uzimati taj paket ?
Ma nema ti nista bolje i isplativije u Bh telecomu vjeruj.
A eto objasnio ti Murinjo sta ti dođe, samo da znas yt dosta skida, a msng npr za citav mjesec ne uzme do 50 mb max. A i kada potrosis ovo samo ti je malo smanjena brzina, ali opet ide fino :)
Ja sam trenutno na ovom drugom, prvi mjesec bio samo na prvom.
Mia San Mia

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 24 nov 2014, 17:54

Imal kakve carine na mobitele iz Kine u Sloveniju kada dođe zna li ko?
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

thekoplegend
Kontakt:

Post Postao/la thekoplegend » 25 nov 2014, 17:33

da li je bolje da instaliram kakav ROM na svoj galaxy s3 neo ili da ga ostavim takvog kakav jeste ?? i koji bi mi ROM preporucili ??

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 25 nov 2014, 17:44

moze li se uzeti bolji mobitel od s4 za te pare?
Manijaci Zeljini

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 25 nov 2014, 18:10

Sve je to u 5 deka, no ja bih licno uzeo LG G2 ili Nexus 5 prije S4 jer me Samsung u toj konkurenciji ne odusevljava, novi Android dolazi dugo poslije Nexusa, a i njihova verzija Androida opterecava mobitel vise od Androida na G2 i N5, G2 gledaj kao prvi izbor jer radi bolje od Nexusa (sto je neshvatljivo jer imaju haman iste karakteristike, ali tako kazu oni koji su koristili oba mobitela), a u svakom slucaju S4 uzmi ako ne budes imao sta uzeti...

Kapiten Blue Traina

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 25 nov 2014, 18:37

Definitivno sam odlucio da uzimam aBd Samsung S3 Neo (380 nov), i procitao sam na gsmareni u onim komentarima da ce i ovaj telefon dobiti update na 5.0 android tamo u 2015. godini, jel to suplja ?

Btw, @thekoplegend de mi reci druze iz prve ruke tvoja iskustva s tim telefonom, kakav je opcenito, jel brz i to, i nesto bitno, prednja kamera kakva mu je ? :D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

thekoplegend
Kontakt:

Post Postao/la thekoplegend » 25 nov 2014, 19:17

Papastathopoulos je napisao/la:Definitivno sam odlucio da uzimam aBd Samsung S3 Neo (380 nov), i procitao sam na gsmareni u onim komentarima da ce i ovaj telefon dobiti update na 5.0 android tamo u 2015. godini, jel to suplja ?

Btw, @thekoplegend de mi reci druze iz prve ruke tvoja iskustva s tim telefonom, kakav je opcenito, jel brz i to, i nesto bitno, prednja kamera kakva mu je ? :D
Sumnjam da ce dobiti 5.0, ali nije iskljuceno.
Ne bi ti ga bas preporucio, nisam bas zadovoljan, kamera je dobra, brzina mu je isto dobra ali.. imam problema sa kamerom, stalno mi zastaje i izbacuje ovo "Mediaserver failed. Camera needs restart."
Ako hoces galaxy s3 nadji si s3 LTE ( sa 2GB ram memorije) kod njega mozes ubaciti i CyanogenMod a kod s3 neo ne mozes.

Opet neka i ostali kazu sta misle, da li ima boljih rjesenja za te pare..

I ako znate kako rijesiti ovaj problem sa kamerom slobodno odgovorite. :D

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 25 nov 2014, 20:32

thekoplegend je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:Definitivno sam odlucio da uzimam aBd Samsung S3 Neo (380 nov), i procitao sam na gsmareni u onim komentarima da ce i ovaj telefon dobiti update na 5.0 android tamo u 2015. godini, jel to suplja ?

Ne bi ti ga bas preporucio, nisam bas zadovoljan, kamera je dobra, brzina mu je isto dobra ali.. imam problema sa kamerom, stalno mi zastaje i izbacuje ovo "Mediaserver failed. Camera needs restart."
Ako hoces galaxy s3 nadji si s3 LTE ( sa 2GB ram memorije) kod njega mozes ubaciti i CyanogenMod a kod s3 neo ne mozes.

E jbg, sad si me vala sjeb'o, a bas sam se zacop'o u ovaj telefon :cry::x

Daj nek jos neko ko ima ovaj tel kaze ima li ovakvih problema s kamerom kao i ovaj momciluk iznad ?

Btw, sta ti je taj cyanogen mod ?

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 25 nov 2014, 20:46

Ja imam S3 obicni i nisam imao tih problema sa kamerom, evo vec treca godina kod mene (pune dvije i jos nekoliko mjeseci).

Citao sam da S3 nece dobiti update 5.0 ali ne znam vazili za NEO?
Navodno S3 4G je jedina S-trojka koja ce dobiti update ali ne zna se kada.

anonimni
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la anonimni » 25 nov 2014, 21:18

Papastathopoulos je napisao/la:
thekoplegend je napisao/la:

E jbg, sad si me vala sjeb'o, a bas sam se zacop'o u ovaj telefon :cry::x

Daj nek jos neko ko ima ovaj tel kaze ima li ovakvih problema s kamerom kao i ovaj momciluk iznad ?

Btw, sta ti je taj cyanogen mod ?
CyanogenMod je vrsta Androida (neoficijelni custom ROM), ne treba naravno ni govoriti da se garancija ponistava instaliranjem istog, ali je neupitna cinjenica da on dosta ubrzava rad sporijih telefona, npr. ja imam (pored Notea) jos HTC Desire Z sa CyanogenModom i ne stopa puno, bez obzira na to sto ga je vrijeme pregazilo...

Inace, sto ne uzmes Nexus 4 ? Nije puno skuplji, ali je puno bolji od tog Nea...

Kapiten Blue Traina

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 25 nov 2014, 22:00

anonimni je napisao/la:CyanogenMod je vrsta Androida (neoficijelni custom ROM), ne treba naravno ni govoriti da se garancija ponistava instaliranjem istog, ali je neupitna cinjenica da on dosta ubrzava rad sporijih telefona, npr. ja imam (pored Notea) jos HTC Desire Z sa CyanogenModom i ne stopa puno, bez obzira na to sto ga je vrijeme pregazilo...

Inace, sto ne uzmes Nexus 4 ? Nije puno skuplji, ali je puno bolji od tog Nea...

Aha aha a to je znaci..

A je li Nexus bas puno bolji od Nea ? Mislim, pretpostavljam i ja da jest bolji, ali u specifikacijama sam primijetio samo neku malo vecu razliku u RAM memoriji (2gb-1.5gb), ovo ostalo je bare-bare otprilike :???:

A za Samsung sam se odlucio jer na piku kod jednog lika mogu nadoplatiti 180 KM uz ovaj HTC sto imam, i plus sto je ovaj Samsung nov jbg...a na pijaci bi mozda mogao da nadoplatim oko 150 KM otprilike za Nexus, polovan ali ocuvan...ali ipak novo je novo jbg..

Al ako ti kazes (posto znam da se razumijes u telefone) da je Nexus fakat dosta jaci od Nea, onda bi radije uzeo njega, nema veze sto je polovan, yebaji ga..

@samozeljo a to je ipak obicna trica u tebe, nije to isto sto se tice tog problema s kamerom :???:

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 25 nov 2014, 23:16

Vidi, hardverski Nexus nije toliko jaci (100 MHz po jezgri brzi takt procesora i pola GB RAM-a vise nije neka stvar), no softverski ga razvaljuje, s jedne strane imas cist Android kod Nexusa, a s druge TouchWiz kod Nea o kojem ne moram puno govoriti, cak se i na najjacim Samsungovim uredjajima zna osjetiti njegovo postojanje (znam iz iskustva) + Nexus je vec dobio Lollipop (doduse, dio nije zbog nekih bugova, no update je vec dosao do dosta ljudi), a niko ne zna sta ce s Neom biti... Otidji ti na tu pijacu i vidi kakve su ti sanse za Nexus, yebo Neo :)

Kapiten Blue Traina

thekoplegend
Kontakt:

Post Postao/la thekoplegend » 25 nov 2014, 23:29

slazem se sa anonimnim, evo ja svoj imam vec 2-3 mjeseca i vec razmisljam o tome da zamijenim telefon, samo ne znam gdje ga mogu zamijenit i kako..

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 26 nov 2014, 00:06

hvala @anonimni momciluko, idem u petak aBd na pijacu pa da vidim kako i sta :thumbup:

I jos samo dva pitanja :rol:

Posto sam vidio ovdje da se dosta puta zalite na Touchwiz, sta je to zapravo, najkrace receno ? I da li ce Nexus 4 i ubuduce dobijati update na sljedece androide poslije Lollipopa ?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.