reds je napisao/la:Desmond je napisao/la:Znači Sahin na posudbu, kupiti Ramireza i Mertensa. Ukupan trošak tridesetak miliona (sa Borinijem 40) i borba za Ligu prvaka je realna.
Ne znam kako više niste ništa naučili. Kako je borba za LP realna? City i United su miljama ispred Liverpoola, Chelsea ima nevjerovatnu ekipu i dalje se pojačavaju i jedino bi Di Matteo mogao zeznuti stvari, Arsenal je također napravio fenomenalan posao. Mislim da bi i oni ove sezone mogli biti itekako konkurentni za titulu. Tottenham je također ispred Liverpoola. Liverpool nema kvalitet, nema širinu u ekipi. Pogledaj City, United, Chelsea pa i Arsenal. Svi oni mogu igrati bez par prvotimaca i bez problema se to može nadoknaditi. Liverpoolu ako ne igraju najvažniji igrači (kao što je bio slučaj sa Lucasom pa i Suarezom), problem za problemom.
Reina van forme, zamjenu na poziciji lijevog beka nemaju, u veznom redu nedostaje jedan pravi razigravač (Gerrard iz najboljih dana), krila
nemaju. Rasulo totalno. Možda sam ja previše kritičan i pesimističan, ali ja zaista ne mogu ni da zamislim način na koji bi Liverpool na kraju sezone ušao među top 4, pa čak i među prvih 5 ekipa (čak i da dovedu ta tri igrača).
-------------Reina-------------
Glen--Skrtel--Agger--Enrique
-----Gerrard-Lucas-Sahin-----
Mertens---------------Ramirez
------------Suarez--------------
City je, više manje, ostao isti kao i prošle sezone, dakle pojedinačno jak k`o zemlja, slab timski i na treneru.
United nije zakrpio poziciju playmakera i mislim da će imati problema sa tim.
Chelsea se strašno pojačao i po meni prvi favorit za osvajanje lige.
Tottenham najvjerovatnije ostaje bez Modrića, a već su ostali bez Redknappa. Neće se baš lako prilagoditi na taj potpuno drugačiji stil vođenja ekipe.
Arsenal neće pretjerano jači ući u sezonu.
Tako da mislim da ova postava Liverpoola može konkurisati za 4. mjesto.
Newcastle je dosta lošiji bio jako blizu. Uz malo sreće, kojoj je krajnje vrijeme da se vrati na Anfield, možemo do tog plasmana. Naravno, mora da se ispuni uslov da ekipa izgleda ovako ili slično, a ne ukazuje baš mnogo stvari da će se to desiti.
Čuj me ti! Nađi snage, mijenjaj svijet! Budi ista kao more, što valovima mijenja svih obala lik.