2014/2015 NBA Sezona
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: 2014/2015 NBA Sezona
Ne znam za kakvog defanzivca Shumpert vazi, ja znam samo ono sto sam gledao.. a gledao sam ga pofino puta, jer su na SK prosle sezone dosta prenosili Knickse.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa eto meni je ovaj trejd pravi dokaz neozbiljnosti 2 ekipe i nekog tajnog plana NYK.invincible1921 je napisao/la:pa i ne bi se slozio sa tobom jer kao prvo mi nismo LAKERSI mi smo KNICKSI, a kao drugo nemoj da se lazemo i glumimo postovanje prema Bryantu kad svi dobro znamo da vecina agenata nije htjela da pogleda LA upravo zbog njega
Cleveland koji ima u sastavu trenutno najboljeg igraca na svijetu dovodi trejdom JR Smitha i Shumpherta. Dva krajnje neozbiljna igraca, karizmaticna ali u PO okvirima krajnje neozbiljna. Uz to im je trebao centar prijeko, a ne SG. Waitersa su trebali pokusati dati za nekog centra + pick, tako nesto.
Uglavom i da nisu to uradili trebali su samo ove godine da prate ono sto je Miami radio zadnje 4 i kakve je igrace dovodio i na koji nacin i bili bi top ekipa na istoku. Ali nisu pratili..
OKC se igra sa vatrom, misle da ce vjecno zadrzati Westbrooka i Duranta, postoji neka tacka kada pukne sve. I prije njih su se ekipe raspadale pogotovo u 21. stoljecu. Pogledaj npr Houston Rocketse koji su imali talentovanu ekipu pa se raspali, Golden State jedno vrijeme pa su svi otisli na svoju stranu, Netse sa Carterom i Kiddom, Atlantu od prije 5 godina, Memphis sa Gasolom, New Orleans sa Paulom, Westom i Chandlerom, Sunse sa Stoudemireom i Nashom.
Dovoljno je samo da Durant skonta da tu nema titule i da ode i OKC-u slijedi propast u narednim godinama, a Durant mi nekako ne izgleda kao igrac koji ce odigrati citavu karijeru u jednoj ekipi . Neka ove godine dozive debakl i naredne i to je gotova stvar.. I sta oni rade, dovode neozbiljnog Waitersa u ekipu koja zeli da se bori za titulu.
NyK dobro rijesio se raka ali ako neko misli da se moze napraviti za 2 mjeseca u FA periodu instant ekipa vara se. Isto tako ako neko misli da moze uzeti big mana na draftu i da mu igra odmah odlicno isto se vara.. Zar Melu sa npr 31 treba da se pegla sa rookie igracem, vidjeli ste da to ni James nije zelio sa Wigginsom.
Upravo tako. LA su izbjegavali igraci jer nisu zeljeli da igraju sa Bryantom. Dva dominantna centra je otjerao i nisu ni igraci glupi. Dolazit ce opet igraci kod njih za dvije godine.invincible1921 je napisao/la:pa i ne bi se slozio sa tobom jer kao prvo mi nismo LAKERSI mi smo KNICKSI, a kao drugo nemoj da se lazemo i glumimo postovanje prema Bryantu kad svi dobro znamo da vecina agenata nije htjela da pogleda LA upravo zbog njega
Ako Memphis ispadne ove godine rano u playoffu mislim da ce Marc u Knickse. I Spursi su u igri, ali NY je NY.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
- tuzlak1987
- Kontakt:
Shumpert je bolji od nekih igraca u ocima ljudi samo zato jer je cool.dscile je napisao/la:Ne znam za kakvog defanzivca Shumpert vazi, ja znam samo ono sto sam gledao.. a gledao sam ga pofino puta, jer su na SK prosle sezone dosta prenosili Knickse.
On nije uopste poseban defanzivac, vec je covjek koji je u Knicksima jedno vrijeme pokusavao igrati odbranu za razliku od ostalih kako bi nadoknadio ofanzivne nedostatke.
Ali kada ga uzmes na 100 posjeda off/deff dobiti ces debeli minus ove godine..On ofanzivno ne moze unistiti nekog igraca, dok neko drugi njega moze. To je taj neki podatak koji dosta kaze, advanced stats na 100 posjed jer ukradena lopta ili skok uopste nisu dokaz dobre odbrane
- tuzlak1987
- Kontakt:
Uopste nije to, nije se imao ko potpisati.Greivis je napisao/la:Upravo tako. LA su izbjegavali igraci jer nisu zeljeli da igraju sa Bryantom. Dva dominantna centra je otjerao i nisu ni igraci glupi. Dolazit ce opet igraci kod njih za dvije godine.invincible1921 je napisao/la:pa i ne bi se slozio sa tobom jer kao prvo mi nismo LAKERSI mi smo KNICKSI, a kao drugo nemoj da se lazemo i glumimo postovanje prema Bryantu kad svi dobro znamo da vecina agenata nije htjela da pogleda LA upravo zbog njega
Ako Memphis ispadne ove godine rano u playoffu mislim da ce Marc u Knickse. I Spursi su u igri, ali NY je NY.
Timovi stite igrace, u vecini slucajeva ako hoce all stara morati ces odraditi trade. Tu se samo James izdvaja jer mijenja klubove kao FA.
Ako mislite da Memphis nece zastititi Gasola grdno se varate, on jeste UFA ali ce uraditi sve da ga zadrze. Isto kao i Miami Bosha ove godine ili NY Mela.
Mozes potpisati igraca kao Thomas ili Stephenson ali all stara tesko.
- invincible1921
- Kontakt:
Ovo za cavse ni ja ne kontam... treba im centar oni novog beka i to dva dovedutuzlak1987 je napisao/la:Pa eto meni je ovaj trejd pravi dokaz neozbiljnosti 2 ekipe i nekog tajnog plana NYK.invincible1921 je napisao/la:pa i ne bi se slozio sa tobom jer kao prvo mi nismo LAKERSI mi smo KNICKSI, a kao drugo nemoj da se lazemo i glumimo postovanje prema Bryantu kad svi dobro znamo da vecina agenata nije htjela da pogleda LA upravo zbog njega
Cleveland koji ima u sastavu trenutno najboljeg igraca na svijetu dovodi trejdom JR Smitha i Shumpherta. Dva krajnje neozbiljna igraca, karizmaticna ali u PO okvirima krajnje neozbiljna. Uz to im je trebao centar prijeko, a ne SG. Waitersa su trebali pokusati dati za nekog centra + pick, tako nesto.
Uglavom i da nisu to uradili trebali su samo ove godine da prate ono sto je Miami radio zadnje 4 i kakve je igrace dovodio i na koji nacin i bili bi top ekipa na istoku. Ali nisu pratili..
OKC se igra sa vatrom, misle da ce vjecno zadrzati Westbrooka i Duranta, postoji neka tacka kada pukne sve. I prije njih su se ekipe raspadale pogotovo u 21. stoljecu. Pogledaj npr Houston Rocketse koji su imali talentovanu ekipu pa se raspali, Golden State jedno vrijeme pa su svi otisli na svoju stranu, Netse sa Carterom i Kiddom, Atlantu od prije 5 godina, Memphis sa Gasolom, New Orleans sa Paulom, Westom i Chandlerom, Sunse sa Stoudemireom i Nashom.
Dovoljno je samo da Durant skonta da tu nema titule i da ode i OKC-u slijedi propast u narednim godinama, a Durant mi nekako ne izgleda kao igrac koji ce odigrati citavu karijeru u jednoj ekipi . Neka ove godine dozive debakl i naredne i to je gotova stvar.. I sta oni rade, dovode neozbiljnog Waitersa u ekipu koja zeli da se bori za titulu.
NyK dobro rijesio se raka ali ako neko misli da se moze napraviti za 2 mjeseca u FA periodu instant ekipa vara se. Isto tako ako neko misli da moze uzeti big mana na draftu i da mu igra odmah odlicno isto se vara.. Zar Melu sa npr 31 treba da se pegla sa rookie igracem, vidjeli ste da to ni James nije zelio sa Wigginsom.

Ja bi se smio zaklet da Durant odlazi iz oklahome kroz 2 3 god max , a Knicksi pa ne znam sta bi ti reko ja se nadam jbg ipak navijam za njih i iskreno najveca nada mi je Phil jer mislim da zna sta radi. Ako dovedemo Marca sto je vrlo izvjesno i draft dobar ufatimo koji zbog trenunte pozicije na tabeli ne bi trebo bit problem mislim da smo iduce godine u igri za ako nista polufinale Istoka
=\_1921_/=
Pa i Bosh i Anthony su gresku napravili sto su ostali. Bitniji im bio novac od uspjeha. Ne vjerujem da je Marc takav. Mislim da bi najvise volio da ostane, ali ako vidi da nece nista osvojiti ide.tuzlak1987 je napisao/la:Uopste nije to, nije se imao ko potpisati.Greivis je napisao/la:Upravo tako. LA su izbjegavali igraci jer nisu zeljeli da igraju sa Bryantom. Dva dominantna centra je otjerao i nisu ni igraci glupi. Dolazit ce opet igraci kod njih za dvije godine.invincible1921 je napisao/la:pa i ne bi se slozio sa tobom jer kao prvo mi nismo LAKERSI mi smo KNICKSI, a kao drugo nemoj da se lazemo i glumimo postovanje prema Bryantu kad svi dobro znamo da vecina agenata nije htjela da pogleda LA upravo zbog njega
Timovi stite igrace, u vecini slucajeva ako hoce all stara morati ces odraditi trade. Tu se samo James izdvaja jer mijenja klubove kao FA.
Ako mislite da Memphis nece zastititi Gasola grdno se varate, on jeste UFA ali ce uraditi sve da ga zadrze. Isto kao i Miami Bosha ove godine ili NY Mela.
Mozes potpisati igraca kao Thomas ili Stephenson ali all stara tesko.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
- BernardBarnjak
- Kontakt:

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
MEM Gasola moze zastititi samo dobrim rezultatom u ovom PO-u.Nicim drugim.Ako ne ostvare dobar rezultat,on ce sigurno imati na umu da Randolph i Allen(kao jedni od nosioca) stare,te izabrati neku ekipu koja bi se borila za titulu sa njim.Ako ne bude takvih ekipa(kandidat za titulu zajedno sa max. ugovorom njemu),mozda i to prevagne da ostane u MEM.Medjutim,ja apsolutno ne vidim logiku da on npr. odbije SA(ako bi se Duncan povukao) i tako propustio priliku da igra za najbolju organizaciju,jednog od najboljih trenera ikada,te fakticki "upadne" u vec razradjen sistem i automatski formira pa mozda i najbolju defanzivnu ekipu lige zajedno sa Leonardom i Greenom...
p.s.Ne vidim nijedan razlog zasto bi dosao u NYK.Prvo,treba formirati kompletnu ekipu,raspodjeliti uloge,uigrati se itd itd.,a to je proces koji traje vise od godinu dana.Zasto bi cekao?Ako ce cekati,to moze raditi i u MEM.
p.s.Ne vidim nijedan razlog zasto bi dosao u NYK.Prvo,treba formirati kompletnu ekipu,raspodjeliti uloge,uigrati se itd itd.,a to je proces koji traje vise od godinu dana.Zasto bi cekao?Ako ce cekati,to moze raditi i u MEM.

Meni ovaj trade i ne izgleda tako loše za Cavse. Dobili su mladog igrača u vidu Shumperta, koji će pokrivati upražnjenu poziciju u startnoj petorci, s njim ništa puno ne dobijaju, ali niti gube (ako ništa, sigurno će biti manji potrošač lopti od Waitersa). Uz LeBrona i ekipu može samo učiti i napredovati, dok bi u ovakvim Knicksima samo propadao.
J.R. Smith je igrač koji može predvoditi drugu petorku, ako ga malo Blatt uozbilji, mogao bi biti vrlo koristan. Nije džaba prije dvije sezone bio najbolji 6. igrač. Cavsi sada nemaju drugu postavu i to im je veliki problem. J.R. Smith je, u svakom slučaju, mali rizik, jer ima ističući ugovor i ako se i ne uklopi, dobiće nogu na kraju sezone i gotovo. Time će se otvoriti prostora u SC da se dovede centar, ako ništa. Iako nisam baš siguran da za njihovu igru uopšte treba neki dominantan centar (nije ni Miami-ju trebao). Pred playoff mogu uvijek uzeti nekog FA centra, koji će odigrati nekoliko minuta, kad se za to ukaže potreba.
J.R. Smith je igrač koji može predvoditi drugu petorku, ako ga malo Blatt uozbilji, mogao bi biti vrlo koristan. Nije džaba prije dvije sezone bio najbolji 6. igrač. Cavsi sada nemaju drugu postavu i to im je veliki problem. J.R. Smith je, u svakom slučaju, mali rizik, jer ima ističući ugovor i ako se i ne uklopi, dobiće nogu na kraju sezone i gotovo. Time će se otvoriti prostora u SC da se dovede centar, ako ništa. Iako nisam baš siguran da za njihovu igru uopšte treba neki dominantan centar (nije ni Miami-ju trebao). Pred playoff mogu uvijek uzeti nekog FA centra, koji će odigrati nekoliko minuta, kad se za to ukaže potreba.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
- adriano_leite
- Kontakt:
U NYK bi defanzivne brojke bile niske i Paytonu i Bowenu. O cemu pricamo ovdje? Shumpert jedino sto dobro radi je odbrana i sto moze cuvati 3 pozicije defanzivno. U napadu se od njega nista ne ocekuje a nemoj zaboraviti ni faktor James Love Irving gdje Shumpert nece glumiti playa. JR Smith je gluperda samo takva ali ima talenat i to mu niko ne moze osporiti. Meni je Waiters bolji od obojice ali ove sezone se nikako nije mogao uklopiti u svoju ulogu. Na ovaj nacin smo dobili pick koji mozemo spakovati sa TPE i poslati za centra, dobili smo startera i sirinu na klupi. Ali hajd enavikao sam da sve sto Cavsi urade ne valja na ovom forumu. Da sutra dovedemo Ray Allena, uslijedila bi salva zvizduka ner Cavsi rade nelogicne poteze, po defaultu. Zanima me samo kakve ce reakcije biti kada se uzme titula u narednim sezonama.tuzlak1987 je napisao/la:Shumpert je bolji od nekih igraca u ocima ljudi samo zato jer je cool.dscile je napisao/la:Ne znam za kakvog defanzivca Shumpert vazi, ja znam samo ono sto sam gledao.. a gledao sam ga pofino puta, jer su na SK prosle sezone dosta prenosili Knickse.
On nije uopste poseban defanzivac, vec je covjek koji je u Knicksima jedno vrijeme pokusavao igrati odbranu za razliku od ostalih kako bi nadoknadio ofanzivne nedostatke.
Ali kada ga uzmes na 100 posjeda off/deff dobiti ces debeli minus ove godine..On ofanzivno ne moze unistiti nekog igraca, dok neko drugi njega moze. To je taj neki podatak koji dosta kaze, advanced stats na 100 posjed jer ukradena lopta ili skok uopste nisu dokaz dobre odbrane
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Jest to sve stoji i sigurno je da bi sa San Antoniom odmah mogao napadat titulu i vjerovatno bi imali najbolju odbranu lige al New York je New York a i meni bi da sam na njegovom mjestu draže bilo igrati za Zen Mastera u trokutu gdje bi mogao doći do punog izražaja i bit bolji nego ikad nego u San Antoniu za Poppovicha koji je isto tako genijalan trener al Phil je PhilNEZALAGANJE je napisao/la:MEM Gasola moze zastititi samo dobrim rezultatom u ovom PO-u.Nicim drugim.Ako ne ostvare dobar rezultat,on ce sigurno imati na umu da Randolph i Allen(kao jedni od nosioca) stare,te izabrati neku ekipu koja bi se borila za titulu sa njim.Ako ne bude takvih ekipa(kandidat za titulu zajedno sa max. ugovorom njemu),mozda i to prevagne da ostane u MEM.Medjutim,ja apsolutno ne vidim logiku da on npr. odbije SA(ako bi se Duncan povukao) i tako propustio priliku da igra za najbolju organizaciju,jednog od najboljih trenera ikada,te fakticki "upadne" u vec razradjen sistem i automatski formira pa mozda i najbolju defanzivnu ekipu lige zajedno sa Leonardom i Greenom...

Kad samo pomislim na front court Melo-Milsap/Horford-Marc i njihovu igru u trokut napadu, voda mi na usta curi

Zašto bi neko izabrao Carmela kao saigrača pored Parkera i Leonarda? Bolje je ostati s Međedima nego otići u New York.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Izbor fransize je jedno, a saigraca dugo. Mogu dati ruku da bi 99% igraca prije izabralo Mela nego Parkera ili Leonarda pojedinacno. Sto je u najmanju ruku i logican izbor.
Ali kada bi se biralo izmedju Spursa i Knicksa kao fransiza, nisam siguran da bi bio takav izbor.
Ali kada bi se biralo izmedju Spursa i Knicksa kao fransiza, nisam siguran da bi bio takav izbor.
Ne znam. Mislim da i on slicno poput Bryanta i nije omiljen kod igraca.dscile je napisao/la:Izbor fransize je jedno, a saigraca dugo. Mogu dati ruku da bi 99% igraca prije izabralo Mela nego Parkera ili Leonarda pojedinacno. Sto je u najmanju ruku i logican izbor.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
pomocu kojih trikova ti je ova kombinacija mogucaEpidaurus je napisao/la:
Kad samo pomislim na front court Melo-Milsap/Horford-Marc i njihovu igru u trokut napadu, voda mi na usta curi
Horford nije free agent na ljeto
Milsap ce traziti 13-15 miliona
a Marc sigurno max
ostaje ti kikiriki a roster broji 5 igraca
da ne pricam kako su ostanci i Marca i Paula 10x bolje opcije po njih
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Ako ne dovedu Marca (99% nece) okrenut ce se oni Monroe-u i Dragicu ...
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
Knicksi dogodine imaju 34 miliona slobodna na capu i nek Milsap dadne popust Knicksima i uzme 10 miliona a Marc nekih 17 miliona a možda i on da dadne neki popust i uzme 15 miliona. Ostaje im još 9 miliona plus mid level plus Bi Annual. Ostanu im na rosteru još Calderon, Hardawey, Prigioni i Melo ofc. Mogu sigurno i Calderona uvalit nekome uz pick neki (Philla) da oslobode još dodatnih skoro 8 miliona. Za te pare mogu odličan ostatak rostera sastavit. Opet teško da će se ovo sve desit al Zen Master je Zen Master
Utuši frajer s Zen Masterom 
I naravno da je Marku jedno 60 hiljada puta bolje otici u Spurse, nego li kod tog tvog Zen Mastera.

I naravno da je Marku jedno 60 hiljada puta bolje otici u Spurse, nego li kod tog tvog Zen Mastera.
Ma ja, šta će čovjek koji ima 11 prstenova kao trener 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.