Navijaci..

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

marconato
Kontakt:

Re: Navijaci..

Post Postao/la marconato » 07 dec 2014, 10:04

SiamoNoi je napisao/la:Najjaca grupa na ovim prostorima je izvan konkurencije?
Ne vidis dobro, najjaca jeste u konkurenciji... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 07 dec 2014, 10:15

Niko sa ovih prostora ne može u tu Ligu Prvaka ;)

U tim grupama mjesto svakako mogu pronaći i ultrasi Napolija & Torina
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 dec 2014, 10:48

Ne znam ko onda moze, ako ne mogu ove "nase" najjace grupe?! :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 07 dec 2014, 13:58

Ma ima puno jačih Evropskih ekipa od ovih sa naših prostora. Pogledaj samo Italijane, skoro svaka grupa u prvoj ligi im je jača od velike 6orke sa naših prostora. Al eto da kažem da bi se i Cigani sa turskim imenom ( :mrgreen: ) mogli progurati među top grupe, možda i BBB ima taj šmek ali ubi njih represija, mala posjećenost a sa tim imaju minuse na svaki drugi faktor koji odlučuje ko ulazi u ovu Ligu Prvaka..

Napraviću ja svoju listu večeras, pa prokomentarišite, da vam duša bude na mjestu probaću staviti i BBB i D na listu

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 dec 2014, 15:47

shzna je napisao/la:Ma ima puno jačih Evropskih ekipa od ovih sa naših prostora. Pogledaj samo Italijane, skoro svaka grupa u prvoj ligi im je jača od velike 6orke sa naših prostora.
Pazi, nije mi u cilju nikog da omalovazavam, ali prosto moram da reagujem kada odvalis ovako nesto! Ajde da si rekao Rusi ili Poljaci (mada nema niko ni od njih, a da nema veliki respekt prema $ 1989).

Mora da se salis! Kakvi crni Italijani?!? :roll: Zvezda je u proteklih 10-ak god igrala sa 4-5 timova sa cizme (Lazio, Chievo, Roma, MIlan), a njihovi navijaci se nisu usudili da se pojave u Beogradu, osim ponekih "prijatelja kluba" koji su bili u galeriji Marakane!

Cuj Delije bi se mogli progurati medju top grupe.... :facepalm:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 07 dec 2014, 18:32

Moze pisati ko sta hoce, ali Delije su top 5 u Evropi u svakom trenutku. Barem sto se tice koreografija, navijanja, gostovanja, "ultra aspekta".. Brojnost nije adekvatan parametar, ali s obzirom na zivotni standard i kvalitet fudbala i ona je odlicna, buduci da je sjever dosta ispunjen.

I ovo nije samo moj utisak, nego citajte sta pisu stranci koji su bili na utakmicama Zvezde.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 07 dec 2014, 19:07

Saint Etiene, Marsej, Millwall, Crystal Palace, Ajax, Feynoord, Dynamo Dresden, St. Pauli, Eintracht, Borussia D., Fiorentina/Genoa, Lazio, Roma, Napoli, Basel, Zurich, Legia, Lech, Wisla, Gornik, Levski, Kobenhavn, Spartak M, CSKA M, Zenit St. Petersburg, Olympiakos, Panatinaikos, PAOK, Bešiktaš, Fener, Galata, Rapid

Rasporedi u grupe.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 07 dec 2014, 19:29

shzna je napisao/la:Ma ima puno jačih Evropskih ekipa od ovih sa naših prostora. Pogledaj samo Italijane, skoro svaka grupa u prvoj ligi im je jača od velike 6orke sa naših prostora. Al eto da kažem da bi se i Cigani sa turskim imenom ( :mrgreen: ) mogli progurati među top grupe, možda i BBB ima taj šmek ali ubi njih represija, mala posjećenost a sa tim imaju minuse na svaki drugi faktor koji odlučuje ko ulazi u ovu Ligu Prvaka..

Napraviću ja svoju listu večeras, pa prokomentarišite, da vam duša bude na mjestu probaću staviti i BBB i D na listu
Jbg,ako je posjećenost jedan od glavnih faktora BBB ne moze nikako uć na popis.Treba malo bolje definirat kriterije :mrgreen:
Represija,crne liste (čak i na gostovanjima),maltretiranje i napad na najistaknutije članove...i tako godinama i godinama.Samo to što se grupa nije raspala je ogromna stvar.Ako se mene pita BBB su sigurno najdiscipliniranija grupa u Europi.Godine maltretiranja i provociranja,ali sve to bez ikakvih ikakvih incidenata iako za to što im se radi imaju "opravdanje" (nije opravdanje,ali ne znam koju bi bolju riječ uporijebio...) da sruše pola grada.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 07 dec 2014, 19:33

Koji je kriterijum po kojem je sastavljena ova lista? Ne lici mi da je na osnovu navijackih kriterijuma, pa je ni nemam potrebe komentarisati ili razvrstavati u grupe. Prvenstveno zato sto su stavljeni npr. Spartak i CSKA umjesto Zvezde i Partizana, sto je cisto nepoznavanje materije. O tome su se uostalom izjasnili i navijaci Zenita kada su porucili: "Vi ste samo losa kopija Delija".

Posjecenost nikako ne moze biti kriterijum jer je velika razlika u standardnima. A i opet, ako je to kriterijum, zna se ko iz eks-Ju dijeli lekcije.. Mada razumijem i brojnost na nekim stadionima, tipa Dinama.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 07 dec 2014, 19:36

posjecenost, navijanje, koreografija, brojnost na gostovanjima itd.
Svako ima svoje mane, ali svaka od grupa koja je našla mjesto na mom spisku ispunjava bar 2 uvjeta od ovih gore.
Negdje sam čitao, s obzirom na stanovništvo u Bg-u, i na stanovništvo u Sa, posjete na stadionimam su slične.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 dec 2014, 19:43

Moram da primijetim da je decko debelo neupucen u navijacki svijet!

80 % ovih sto je stavio gore ne moze top 4 ex Yu (narocito Delijama) prismrdit po svim mogucim parametrima!

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 07 dec 2014, 19:43

Ja ti govorim na posjecenost navijacke tribine. To je mjesto na koje idu vecinom mazohisti (naravno, pricam o nasim prostorima). Oni sto dolaze na zapad i istok su svakako za mene veliki dio (mog) kluba, ali oni nisu nikakav parametar. Njih pored ljubavi prema klubu na stadion dovodi i dobar fudbal, zdrava atmosfera oko kluba, inat, euforija..

PS - Pola tih koje si naveo imaju ocajno navijanje i nikakvu brojnost na gostovanjima. Kvantitet ne znaci kvalitet. Ako bismo gledali posjecenost onda su i Barsini na samom vrhu.

EDIT: I bas me zanima da li se u navijanje smatra: "C'mon Milwall" i da li je to krem Evrope :D
Zadnja izmjena: dscile, dana/u 07 dec 2014, 19:48, ukupno mijenjano 1 put.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 07 dec 2014, 19:47

marconato je napisao/la:Moram da primijetim da je decko debelo neupucen u navijacki svijet!

80 % ovih sto je stavio gore ne moze top 4 ex Yu (narocito Delijama) prismrdit po svim mogucim parametrima!
Izvini, o veliki ultrasu :rol:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 dec 2014, 19:51

Nisam nikakav ultras i to je sasvim nebitno, ali ovo sto ti pises je :crazy:

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 07 dec 2014, 19:56

dscile je napisao/la:
EDIT: I bas me zanima da li se u navijanje smatra: "C'mon Milwall" i da li je to krem Evrope :D
:facepalm:
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 07 dec 2014, 19:57

Pa eto, obrazloži koje bi ekipe izbacio sa mog spiska..

Izbacimo Milwall ( a navijači jedni od najjačih na ulici i na stadionima što se tiče problema bez obzira na ogromne kazne ) opet na njihovo mjestoo upada Aris..

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 dec 2014, 20:07

shzna je napisao/la:Pa eto, obrazloži koje bi ekipe izbacio sa mog spiska..

Izbacimo Milwall ( a navijači jedni od najjačih na ulici i na stadionima što se tiče problema bez obzira na ogromne kazne ) opet na njihovo mjestoo upada Aris..
Ja uopste (ako nisi primijetio) ne osporavam niti jednu grupu sa tvog spiska, samo tvrdim da je nenormalno izbaciti Delije, Torcidu ili Grobare pa i BBB uz sve probleme koji ih prate, koji su tvrdim ispred velike vecine ovih sa tvog spiska!

Evo, prvi Galatasarajevi! Pa oni nemaju nikakve navijacke svijesti i mentaliteta! Glavno im je nabosti nekog u Istanbulu, a to sto nisu ni pomislili da se pojave u Bg-u mjesec dana prije, to nikom nista... :roll:

Citaj malo sta kazu navijaci Besiktasa i Fenera na inkognito upad Delija u Istanbul, sta pricaju navijaci Panatinakosa na slican scenario od prosle godine u Atini....itd itd...

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 07 dec 2014, 20:11

Ako ćemo o upadima u gradove, onda možemo komotno i Horde na ovaj spisak jer su se šetali Atinom gospodski. Vi ste upali u Istanbul, qrčili ste se gdje niste smjeli, i dobili po pi... Žao mi je ubijenog momka, i uopšte ne opravdavam njegovo ubistvo, ali samo mi nemoj reći da vi niste tražili belaj tamo.

Nećemo više o ovome, možemo obojica dobiti ban, zato što smo debelo ušli u priču o grupama sa Balkana.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 dec 2014, 20:15

Slazem se!

Gori sam ja sto sa svakim ulazim u "debatu"... :facepalm:

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.