Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

reds
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la reds » 31 mar 2012, 18:29

VanTheMan je napisao/la:Nije Mancini toliko los koliko je United bio stabilan ove sezone u ligi. Ako pobijedimo sve do kraja imacemo 97 bodova, nema Mancio veze s tim. :D
Sezona bez trofeja, a ovoliko kvalitetnih igrača je katastrofa. Nije problem što će United uzeti titulu (po meni to je i očekivano) ali je problem što City prečesto nema igre. Igra bez igre. Silovanje lopte i individualne majstorije.
rastafarian je napisao/la:drug, ne razumijem to "A Chelsea?" :D
rastafarian je napisao/la:Ja mislim da je sada svima jasno da pare i trpanje novca u klubove ne može uroditi plodom..
Imaš kao primjer Chelsea. Ubrizgano dosta love i danas imaš jedan od najjačih klubova svijeta. Ova sezona je izuzetak. Plaćaju ceh za neke greške iz proteklih, brzo će se oni vratiti.
FK Pjetlovi

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 31 mar 2012, 18:37

reds je napisao/la:
VanTheMan je napisao/la:Nije Mancini toliko los koliko je United bio stabilan ove sezone u ligi. Ako pobijedimo sve do kraja imacemo 97 bodova, nema Mancio veze s tim. :D
Sezona bez trofeja, a ovoliko kvalitetnih igrača je katastrofa. Nije problem što će United uzeti titulu (po meni to je i očekivano) ali je problem što City prečesto nema igre. Igra bez igre. Silovanje lopte i individualne majstorije.
rastafarian je napisao/la:drug, ne razumijem to "A Chelsea?" :D
rastafarian je napisao/la:Ja mislim da je sada svima jasno da pare i trpanje novca u klubove ne može uroditi plodom..
Imaš kao primjer Chelsea. Ubrizgano dosta love i danas imaš jedan od najjačih klubova svijeta. Ova sezona je izuzetak. Plaćaju ceh za neke greške iz proteklih, brzo će se oni vratiti.
Naveo sam ga u postu kao klub koji trpaju parama :mrgreen: Ma dobro, to je moderni fudbal.. :evil:
Ne kažem da Chelsea nema ekipu, al pogledaj koji su osvojili važniji trofej u zadnje vrijeme? 2005..
I mislim da dugo vremena neće moći još osvojiti nešto ozbiljnije.Evo čitam neki dan da onaj novcobacač hoće da dovede Gvardiolu za ogromne pare, da stiže Cavani iz Napolija, itd.. I da dođe Pep, sumnjam da bi mogli išta, te dok se uklopi Cavani, uz to možda neka čistka u ekipi..Stoje oni dobro, al ipak ne mogu, i neće se moći nositi sa Unitedom, Arsenalom, i Lpoolom ukoliko se oporavi u skorije vrijeme.
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 31 mar 2012, 18:59

Flopovski tim, svako za sebe igra. Nikada neće ništa osvojiti... Džeko ako je pametan, bolje da ode negde drugo, jer sa ovakvim saigračima ni Messi ne bi bio dobar. ;)

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 31 mar 2012, 19:00

anonymousHD je napisao/la:Flopovski tim, svako za sebe igra. Nikada neće ništa osvojiti... Džeko ako je pametan, bolje da ode negde drugo, jer sa ovakvim saigračima ni Messi ne bi bio dobar. ;)
9 miliona razloga :mrgreen:
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 mar 2012, 19:02

@Rastafarian,

Šta 2005?
Pa sa Ancelottijem osvojili duplu krunu prije 2 godine.

Što se tiče Cityja, nije mi uopće žao što pucaju po šavovima.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 31 mar 2012, 19:24

rastafarian je napisao/la:Ja mislim da je sada svima jasno da pare i trpanje novca u klubove ne može uroditi plodom.. zbog toga i ne volim te klubove poput city-a, chelsea, psg, itd..
Jedino što je moguće jeste ona svađa između Balotelija i Kolarova..
I inače, po mom skromnom mišljenju, 99% da je ManUtd prvak ;)
Moze itekako :mrgreen: pa vidi Malage,redovno se borili za opstanak ,a sada se krve sa Valenciom za trecu poziciju.
Licno,sve mi manje smetaju takvi klubovi . Ne vidim zasto bi samo nekolicina klubova imala pravo trositi i dovodit kvalitetne igrace? Neka Malage,Citya,PSG-a itd. Ispade da je Unitedu,Arsenalu,Realu,Barci i ostalim novac pao s neba ,te da za njih igraci igraju iz ciste ljubavi .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 31 mar 2012, 19:26

Monolog je napisao/la:@Rastafarian,

Šta 2005?

Po meni je to sezona u kojoj je Chelsea bio dominantan, igrao lijep fudbal i na klupi je bio JM (nisam njegov poštovalac, ali u Chelsea-u je jedino funkcionisao bez mnogo prašine). Ne bih da umanjujem vrijednost duple krune, al to je bilo spletom okolnosti. Bodovna razlika između Chelsea i Uniteda je bila 1 bod, dok je u onoj sezoni bila prednost Chelsea od čak 11-12 bodova nad Arsenalom ja msm..
A slažem se sa tom izjavom za City, inače mi je klub poprilično antipatičan.
Ž'21 !

UEFA MAFIJA !

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 31 mar 2012, 19:30

rastafarian je napisao/la:Ja mislim da je sada svima jasno da pare i trpanje novca u klubove ne može uroditi plodom.. zbog toga i ne volim te klubove poput city-a, chelsea, psg, itd..
sta Real Madrid radi vec 20 godina?
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 31 mar 2012, 19:33

Buffon je napisao/la:
Treba biti realan i priznati da ima 10 do 15 klubova u svijetu koji su redovno trosili ogromne pare i tako osvajali titule a sad je druga stvar sto pojedini nisu navikli da i drugi klubovi mogu(uz bogatog vlasnika) da dovode igrace koje zele jer imaju ogromne financiske mogucnosti.Meni to ne smeta jer ce kvalitet fudbala biti samo bolji vise direktnih konkurenata za titulu ha ya
Glory Glory Man United !!! :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 mar 2012, 19:35

Napisao si da važniji trofej nisu osvojili od 2005. godine, a ja ti napisah da je to bilo prije (samo) 2 godine. Pusti sad tu priču kad je Chelsea bježao 10+ bodova, a kad je ta prednost iznosila samo 1 bod. To ne pije vodu. Btw, čisto da se zna, u toj sezoni je Chelsea oborio i rekord po postignutim golovima, tako da se ne može govoriti o tome da nisu bili ubjedljivi. Bili su itekako uvjerljivi, samo što je i Manchester bio našpanovan i u svom elementu. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 31 mar 2012, 19:44

Buffon je napisao/la:
Real Madrid je jedna velika institucija koja ima ime, ugled, tradiciju, i mnoštvo, mnoštvo titula prije dolaska ere modernog fudbala.
Takav je slučaj i sa još nekim klubovima, ali svi su stasali davno u 20. stoljeću, i pokazali svoju veličinu u vremenima kada je fudbal bio mnogo više od puke industrije.
Međutim kada govorimo klubovima koji nemaju tradiciju, i pokušavaju je kupiti novcem je krajnje ne fer.
Vjerovatno će Real, Barca, United, Milan i još neki klubovi harati fudbalskim svjetom još dugo vremena, ali uvjeren sam da bi to bilo mnogo drugačije da je slična financijska situacija u balkanskim/istočno evropskim klubovima.. mada su i tamo Šerif, Šahtar :evil: ..
Neprirodno bogati klubovi koji imaju dominaciju u velikim takmičenjima dok siromašniji nemaju priliku ni da zaigraju u istim. Dok tajkuni kupuju klubove, pretvaraju u privatnu zabavu i ubijaju suštinu i historiju nekog kluba. Ne bih više o ovoj temi, al ja sam protiv modernog fudbala. ;)
Ž'21 !

UEFA MAFIJA !

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 31 mar 2012, 21:11

rastafarian je napisao/la:Naveo sam ga u postu kao klub koji trpaju parama :mrgreen: Ma dobro, to je moderni fudbal.. :evil: Ne kažem da Chelsea nema ekipu, al pogledaj koji su osvojili važniji trofej u zadnje vrijeme? 2005..
I mislim da dugo vremena neće moći još osvojiti nešto ozbiljnije.Evo čitam neki dan da onaj novcobacač hoće da dovede Gvardiolu za ogromne pare, da stiže Cavani iz Napolija, itd.. I da dođe Pep, sumnjam da bi mogli išta, te dok se uklopi Cavani, uz to možda neka čistka u ekipi..Stoje oni dobro, al ipak ne mogu, i neće se moći nositi sa Unitedom, Arsenalom, i Lpoolom ukoliko se oporavi u skorije vrijeme.
Osvojio je Chelsea par trofeja, mogao je i više da je tata Abramovič bio strpljiviji. Sve dok pre/često mijenjaju trenere neće moći napraviti dosta toga u kontinuitetu.

City ima odličnu ekipu ali po meni nema dovoljno kvalitetnog trenera. Vidjet' ćemo da li će se na kraju sezone šeik zahvaliti Manciniu i potražiti novog menadžera, koji po meni opet ne može garantovati uspjeh.
FK Pjetlovi

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 31 mar 2012, 21:13

Šta 2005?

Ja sam od pocetka pisao da se pretjeruje sa velicanjem Sitija. Oni su ekipa u razvoju. Da sam Seik, bio bih zadovoljan ovom sezonom. Napravili su dobar iskorak u odnosu na proslu sezonu.

Sjeti se Celzija kada je tek dosao Abramovic. Kupili su hrpu igraca, ali nisu mogli doci do titule. Nesto slicno kao Siti. Titule su poceli uzimati kada su se uigrali i doveli neke ekstra kvalitetne igrace, daleko bolje nego sada ima Siti. Jednostavno, ne moze titula preko noci, osim ako ti konkurencija nije odron. Junajted jeste tanak, ali ipak nije odron. Bilo bi svojevrsno cudo ako bi Siti dosao do titule. Na tome bi prije svega trebali zahvaliti Junajtedu. Takav scenario je ipak malo vjerovatan. Ne vjerujem da za Junajted igraju toliki debili.

Na temi Junajteda sam napisao da Siti polako dobija konture velikog kluba. To je proces koji moraju proci. Tekma protiv Celzija je pravi pokazatelj onog sto govorim. Iz nikakve igre dolaze do 1:1. Onda sa cetri napadaca i ostatkom tima krecu u frontalnu ofanzivu i dolaze do pobjede. To je jako dobar znak. Protiv Stouka su izvukli maksimum. Protiv Sandrlenda iz mrtvih dosli u situaciju da se bore za pobjedu. To su sve pozitivni znakovi. Kada se uigraju i dovedu jos nekog jakog igraca, siguran sam da ce izgledati mnogo bolje.

Mancini po meni radi solidan posao.

Siti treba prodati Teveza i defaktnog Balotelija. Sa njihovim odstranjivanjem bi pokazali ozbiljnost. Od ta dva debila imaju vise stete nego koristi.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 31 mar 2012, 21:36

svi klubovi koji uloze prije pocetka sezone i bore se za neke trofeje,oni koji odluce na neku stednju ili nedostatak sredstava nisu konkurentni,City je samo potrosio u 2 godine sto nekom treba 5 da bi se probio u vrh,nasli su kraci put i ako ovako nastave bit ce u vrhu,a za 50 godina biti i klub sa uspjesnom historijom...
ovim igracima fali cvrsta ruka a Mancini ocigledno to nije,ovako je isto napravio u Interu kostur ekipe i onda je stigo Jose i napravio historijski uspjeh,tako da me ne cudi ako isti scenarij budemo gledali u MC...
najveci syeb ovog nenormalnog trosenja prije svega od "Engleza",Barce i Reala je taj sto sada talenat koji odigra dvije dobre odmah kosta 30 mil.,prosjecnog igraca ne mozes kupiti za manje od 15 miliona,plate su astronomske i dobri igraci propadaju zato sto ne zele da promjene sredinu za manju platu u nekom drugom klubu...
City je uradio koliko toliko i dobar posao kada npr. pogledamo Lpool koji je u zadnju godinu-dvije potrosio preko 100 mil. a spali su u prosjek Premiershipa...
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 31 mar 2012, 21:43

Valencia je napisao/la:

Šta 2005?

Ja sam od pocetka pisao da se pretjeruje sa velicanjem Sitija. Oni su ekipa u razvoju. Da sam Seik, bio bih zadovoljan ovom sezonom. Napravili su dobar iskorak u odnosu na proslu sezonu.

Sjeti se Celzija kada je tek dosao Abramovic. Kupili su hrpu igraca, ali nisu mogli doci do titule. Nesto slicno kao Siti.
Chelsea vec u drugoj sezoni ubjedljivo osvojio ligu, i vec biljezio znacajne rezultate u Ligi Prvaka. Jest da su i od prije imali bolju ekipu od Citya, ali arapi su vrlo lose trgovali sve u svemu. Evo vec 4. sezona, a izgleda opet nema titule. Da ne pricam o katastrofalnim izdanjima u Evropi, evo vec po treci put rano ispadaju.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 31 mar 2012, 23:59

Cartman je napisao/la:Chelsea vec u drugoj sezoni ubjedljivo osvojio ligu, i vec biljezio znacajne rezultate u Ligi Prvaka. Jest da su i od prije imali bolju ekipu od Citya, ali arapi su vrlo lose trgovali sve u svemu. Evo vec 4. sezona, a izgleda opet nema titule. Da ne pricam o katastrofalnim izdanjima u Evropi, evo vec po treci put rano ispadaju.
Mislio sam da su do titule dosli nakon dvi godine. Al' kao sto kazes, Celzi je prije dolaska Abramovica imao jak tim, dosta izrazen pobjednicki mentalitet. Vec su bili veliki klub za razliku od Sitija. Lampard i Teri su temelj kluba, igraci od neprocjenjive vaznosti, kako igracki - tako karakterom. Oni su na pridoslice prenosili duh kluba i osjecaj pripadnosti. Siti nema takve igrace. Ricards i Hart nemaju autoritet i vaznost kao Teri i Lampard. Celzi je od dolaska Murinja pravio nevjerovatno dobre transfere. Prije njega su fulali sa Krespom, Mutuom, Veronom i dr. Klub su dolasci Ceha, Karvalja, Robena i Drogbe promovisali u daleko najjaci tim u EPL. Ne zna se ko je veca klasa. Jos kad na to dodas od ranije prisutne Terija, Lamparda, Galasa, Makelelea, Kola, Dafa, Gudjonsena,... Strasan tim. Jos su poslije pogodili sa Esienom, pa i Balakom. Sve odreda igraci ekstra klase. Neuporedivo jaci tim nego sada ima Siti.

Pisao sam o tome vise puta. Za mene je u timu Sitija jedino Jaja Ture igrac ekstra klase. Aguero je na dobrom putu da to postane, ali mislim da jos uvijek nije taj nivo. Ima kod njega dosta oscilacija u igri. Hart je veliki potencijal. Svi su oni izuzetno dobri igraci, ali NISU sami vrh evropskog fudbala. Zbog toga mislim da se previse ocekuje, posebno jer je ovo tim 'u nastajanju'. Trebaju oni odbolovati neke 'bolesti', profilisati se kao tim i stvoriti mentalitet velikog kluba. Nista ne ide preko noci. Sto se mene tice, Siti ide u pravom smjeru. Iduce godine ce biti jos jaci.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 01 apr 2012, 08:24

Korisnik Carlo se još uvijek nije oglasio na ovoj temi? :(

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 01 apr 2012, 09:16

MoR je napisao/la:Korisnik Carlo se još uvijek nije oglasio na ovoj temi? :(
Čeka kiks Uniteda. Mancini izjavio da se nada kiksu Uniteda u ponedjeljak, da tu očekuje remi :lol: :lol: :lol:
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 01 apr 2012, 10:36

ova tema nema smisla :mrgreen: . ne znam što uopšte postoji. Nema 2 simpatizera kako treba i sluzi za raspravljanje
jel fer što siti ima milijarde il nije.
Vođa zna.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 apr 2012, 11:58

"Siguran sam 100% da bismo pobijedili da je Aguero igrao.", rekao je Mancini. "Vrlo sam razočaran.", dodao je on.
:|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.