BiH na Eurobasketu 2025

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Neutral
Kontakt:

Re: BiH na Eurobasketu 2025

Post Postao/la Neutral » 01 sep 2025, 01:52

Dobra je atmosfera :bih:

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 01 sep 2025, 02:05

CAZIN je napisao/la:
01 sep 2025, 01:39
invincible1921 je napisao/la:
01 sep 2025, 01:28
CAZIN je napisao/la:
01 sep 2025, 00:58

Jedino da oni odigraju utakmicu ispod svih standarda jedino bi imali neke šanse. Možda kad bi Nurkić odigrao kao danas (po broju poena) i Johna, Atića, Gegića ili Lazića krene šut (bar 2 od njih 4).
Ma brte nama sta se desi to niko ne moze...imali smo plus 3 i napad na par minuta do kraja 3/4 a u 4/4 smo usli jel sa minus 11

Spanija ce izgubit, mi cemo dobit gruziju tipa 12 i tjt..
Ono naše kao 2013. Vjerujem da ćemo ako se taj scenarij desio imati nekih +20 i na kraju ih prosuti na pristojnih +12
Nece. Ova ekipa nikog ne moze dobiti dvocifrenom razlikom. Mi smo trebali uci u tucu sa svima i nastojati da gubimo sto manjom razlikom, ako vec ne mozemo dobiti ove jace reprezentacije. S Gruzijom se moze igrati i oni se mogu dobiti, ali ako bude trebalo 18 razlike - to nema teorije.

Pogledao sam poslije ovu press konferenciju. Adis se smije na pitanje oko kalkulacija i ganjanja kos razlike. Pita nekog novinara koliko nam treba (valjda jer zna da je ovaj to ranije izracunao) i kad je ovaj rekao 18 poena - on se ponovo nasmijao. Bitno je da je sinoc znao uvesti ove sto nikako ne igraju, da mu odigraju cijelu zadnju cetvrtinu. :facepalm:

EnesSS
Kontakt:

Post Postao/la EnesSS » 01 sep 2025, 03:16

Ovako rezime ove 3 utakmice dosada odigrane: Prva protiv Kipra očekivana pobjeda, i ako je se tu vidjelo mnogo ostavljeni šuteva za tri poena, i gdje se nije preuzimao igrač. Nije se hvatala lopta kada između naših trojice igrača, igrač Kipra pokupi loptu. Druga utakmica protiv Španije, klasično spuštanje podigne se previše euforije, pritisak, i taj nas je pritisak pojeo protiv Španije gdje smo se totalno izgubili, kao smjena generacije Španije, možemo to, ovo ono i na kraju debakl. Jednostavno ne znamo se nositi s pritiskom još pogrešno nametanje nas kao neki blagi favorita, gdje nas je dovelo da smo potpuno bili van ritma, bunila nekoga, sve u svemu katastrofalna utakmica. Dolazi Italija vidi se već malo poboljšanje u igri u nekim momentima je bila agresivna odbrana gdje smo ih najterali da naprave greške. Kao uvijek bolna tačka su nam protivnički šutevi za 3 poena. Kao da smo ukleti, odakle god su uputili udarac za 3 skoro je sve ulazilo. Dolazi meč protiv Grčke, ovdje mi ne možemo ništa puno uraditi, gledao sam danas protiv Gruzije, svaki drugi šut je bio trojka, već vidimo kako se mučimo s trojkama, jednostavno ne vidim način da ovdje ostvarimo pozitivan rezultat, možemo prikazat dobru igru, želju i borbu, ali do pobjede teško ćemo doći dajem 1% da ćemo dobiti, a 99% da ćemo izgubiti. Protiv Gruzije treba ići na sve ili ništa, pokušati pobijediti, Gruzija nije naivna ekipa, gledao sam svaki meč, jako su nezgodni. Mišljenja sam da će Španija nekako uzeti Italiju ili Grčku, tako da će ova zadnja utakmica odlučivati putnika. Ako se bude ganjala to 18 poena, ne vjerujem da to možemo uraditi, možemo dobiti ali s tolikom razlikom teško. U mjesec novembru stižu nove kvalifikacije za svjetsko prvenstvo prvo meč s Turskom u gostima, onda kući s Srbijom, iz ove grupe idu 3 najbolja, onda je 2026 druga runda gdje će biti 6 ekipa raspoređene u 4 grupe ja mislim, gdje će se po 3 ekipe svake grupe plasirati na svjetsko.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 01 sep 2025, 03:28

Iskreno nisam toliko nezadovoljan večerašnjom utakmicom kao preksinoć, samo mi je žao rezultata koji realno nije reprezentativan uopće. Na 5 minuta do kraja je bilo samo -5.

Ne vrijedi više ni spominjati da nas je opet drop odbrana i branjenje trice ukopalo. Ali dobro, nije ni da sam očekivao da će se to odjednom noćas promijeniti nakon svih ovih godina. Naši igrači više i instinktivno u kretnjama ne pridaju značaj odbrani trice kao reketu. Ipak je to filozofija koja se gaji već 5+ godina. S tim što je noćas bilo instanci i loše odbrane pick and rolla, konkretno Kamenjaša, koji je u par navrata samo ispratio pogledom rollera.

Mada najveća razlika noćas, ja bih rekao, je ta ogromna i drastična razlika u igračima uloge između nas i Italije. Spominjao sam već ranije večeras, Italija jednostavno ima brz okidač za tri, šutere koji većinom imaju brz izbačaj i kojim ne treba puno prostora. Brzo ulaze u šut, i pull-up trice im ne predstavljaju nikakvu misaonu imenicu kao nama. Tačno je to napravilo razliku, jer je bilo situacija gdje i uz korektnu našu odbranu, ipak pogađaju tricu, čak i preko ruke ili bez puno prostora za dizanje iste. Mi nemamo nijednog takvog igrača, sem Robersona u nekim rijetkim momentima. Imali smo to regularno jedino u Robersonu prije 3 godine, neko ko ih je dizao bez puno prostora i iz driblinga. I upravo noćas se to vidjelo kao veliki adut kojeg je Italija imala.

Štaviše, mi ni običnih, pouzdanih spot-up/catch&shoot šutera nemamo, i ovdje dolazimo do meni najvećeg razočarenja ovog Eurobasketa - Lazića. Lazić bi u teoriji trebao biti naš najpouzdaniji šuter izvana, a zapravo je drugi najgori od naše rotacije od 10 igrača (Samo je Penava 0/3) na ovom EB, sa ukupnih 1/8 (12.5%). Ne samo to, nego momak ima problema da uhvati jednostavne pasove, dvije utakmice zaredom, to mi je baš paralo oči:

Lazo nema nekih teških zadataka u napadu, stajati na perimetru, ošutati tricu, napadati closeoute i istrčati kontre. Ako ne može najjednostavniji pas uhvatiti, o čemu da pričamo dalje?

Da stvar bude gora, upravo napad prije ovog neuhvaćenog pasa je imao air ball:

Nažalost, mislim da se upravo ovim dvjema sekvencama Lazića utakmica prelomila na stranu Italije i da su igrači uloge bila krajnja razlika noćas. Fontecchio vodio brod, a onda se i ostali igrači priključili u samoj završnici. I to je to, to je Italija i to je ta razlika u kvaliteti, u tome se to očituje. Na isti recept su i Srbiju izbacili prije 3 godine. Noćas su šutali ogromnih 58% za 3 :shock:

One izgubljene lopte onda pri kraju četvrtine Atića, Gegića, Vrabca i Nurkića su uglavnom produkt što nismo imali playa u tim minutama. Neki krive Adisa što nije ubacio Johna ranije zbog toga, i shvatam tu kritiku, ali isto shvatam i Adisovu odluku jer smo u minutama prije igrali odličnu odbranu, najbolju u toku utakmice - spustili smo na -5, a jasno je da je John čovjek manje u odbrani i da bi teško održali taj kontinuitet sa njim. To je bila pick your poison situacija i Adis je izabrao potencijal za odbranu nauštrb potencijalom za boljom organizacijom napada. Teško je u tim trenucima biti pametan.

I za kraj, jako dobra partija Nurkića. 21p (50% iz igre) 10sk i 3as. Jedina zamjerka su glupe, ishitrene lične, ali to je jednostavno dio njegove igre. Besmisleno je očekivati da će odjednom na Eurobasketu na Kipru prestati raditi ono što radi kroz cijelu karijeru.

EnesSS
Kontakt:

Post Postao/la EnesSS » 01 sep 2025, 03:39

Lazić je podbacio to sam zaboravio napisati. Kada je imao otvoren šut za 3 jedva je dobacivao do koša, a večeras jednu trojku čitav koš promašio. Onda ispadanje lopte više puta se dešavalo, ali nije jedini to je isto kod Gegića se desilo par puta. Falile su Lazićeve trojke itekako, samo kada se sjetim protiv Hrvatske kada je zabio trojku s jedne noge, a sada jedva do koša dobaci, težak pad forme ne znam razlog, ali je očajan ovo prvenstvo.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 01 sep 2025, 05:57

Ghuraba je napisao/la:
01 sep 2025, 02:05
CAZIN je napisao/la:
01 sep 2025, 01:39
invincible1921 je napisao/la:
01 sep 2025, 01:28

Ma brte nama sta se desi to niko ne moze...imali smo plus 3 i napad na par minuta do kraja 3/4 a u 4/4 smo usli jel sa minus 11

Spanija ce izgubit, mi cemo dobit gruziju tipa 12 i tjt..
Ono naše kao 2013. Vjerujem da ćemo ako se taj scenarij desio imati nekih +20 i na kraju ih prosuti na pristojnih +12
Nece. Ova ekipa nikog ne moze dobiti dvocifrenom razlikom. Mi smo trebali uci u tucu sa svima i nastojati da gubimo sto manjom razlikom, ako vec ne mozemo dobiti ove jace reprezentacije. S Gruzijom se moze igrati i oni se mogu dobiti, ali ako bude trebalo 18 razlike - to nema teorije.

Pogledao sam poslije ovu press konferenciju. Adis se smije na pitanje oko kalkulacija i ganjanja kos razlike. Pita nekog novinara koliko nam treba (valjda jer zna da je ovaj to ranije izracunao) i kad je ovaj rekao 18 poena - on se ponovo nasmijao. Bitno je da je sinoc znao uvesti ove sto nikako ne igraju, da mu odigraju cijelu zadnju cetvrtinu. :facepalm:
Samo mi nije jasno kod novinara Adisa i razumijem ako nije do sad pravio kalkulacije sad će krenuti ali novinar sinoć na pressu reče da nam u svakom raspletu treba pobjeda protiv Gruzije od najmanje 18 razlike :facepalm:

Nkvinari izgleda ne znaju pogledati tabelu i raspored i shvatiti ako Španija uzme Italiju u utorak naveče da mi u četvrtak igramo utakmicu za prolaz jer bi išli dalje bilo kakvom pobjedom. Navijamo u utorak naveče za Špance da nas vade. Iako već vidim našu sreću Španija gubi protiv Italije, mi dobijamo Gruziju na guzove i onda u četvrtak naveče Španija mora dobiti Grčku gdje gube u neizvjesnoj završnici. Adis će se na pressu onda vaditi kako smo jedina reprezentacija koja je ispala sa 2 pobjede ponovo. Kako smo bili osakaćenih povredama itd. Za nadati se da je bivši poslije EB ako ništa.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 01 sep 2025, 06:57

Bojim se da nam sutra slijedi jos jedna remontada, nadam se da Giannis nece igrati.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 01 sep 2025, 07:34

Ljudi ba. Sve ide po planu, samo sto je malo neplanski bilo da Gruzija uzme Španiju, ali i to će se složiti.
Dakle, kako se i očekivalo, sa Gruzijom na kraju borba za drugi krug.
Također, nije se puno više moglo ni očekivati poslije svih pehova (namjernih i slučajnih) koji su nas snašli.

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 sep 2025, 07:36

19vendetta87 je napisao/la:
31 avg 2025, 23:12
TripleThreat je napisao/la:
31 avg 2025, 23:08
Power10 je napisao/la:
31 avg 2025, 23:00
Koliko je prijeko potrebni play Roberson u ove tri utakmice dao koševa i imao asistencija? Ne vjerujem da je više od 20. I onda mi jedan kaže, ko spomene Garzu, treba ga banovati
Roberson je naš drugi strijelac večeras majstore.
Ali Garza bi veceras ubacio 25+ poena i zaustavio Fontecchia, te bi mi slavili veceras s njim. :yawn:
garza sigurno ne bi cuvao fontecchia jer je garza centzar a fontecchio krilo

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 sep 2025, 07:38

kevindurant1903 je napisao/la:
31 avg 2025, 23:15
Bitadze nije igrao danaa.. da li je povrijedjen ili ga je samo odmarao?
kontam da je ovo drugo

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 sep 2025, 07:41

NoDi80 je napisao/la:
31 avg 2025, 23:28
Ja sam i napravio temu retarde
Ko je tebi rekao da smijes nekog ovdje vrijedjat
Jos jedna pogresna ban
a ti odlucujes o banovima, ajde da znam kome javljati ove koji psuju mrtve, djecu i slične stvari

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 sep 2025, 07:44

19vendetta87 je napisao/la:
31 avg 2025, 23:42
Masqareda je napisao/la:
31 avg 2025, 23:32

Nije brat jos ni pravila u kosarci pofatao i vec mu je jasno da je Garza morao biti tu. Eto koliko je ocigledno. :yawn:
Ne znam zasto, ali i Filip je posumnjao da se brat dere nekim ilegalnim suspstancama.
Nije ona Quartararo jedini.:yawn:
filip13 je napisao/la:
30 avg 2025, 22:18
nisi pod dejstvom nekavih supstanci trenutno, samo ne pratis kosarku pa ovo pises?
pa čovjek napisa da bi mu u petorci bili musa,halilović,alibegović,garza i nurkic

šta ako ne nekakve ilegalne supstance?

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 sep 2025, 07:50

Nurkić i Roberson su odigrali u napadu najbolje koliko mogu, možda u naredne tri ako ih bude neće više ovako odigrati. Ja stvarno ne vidim kod ove ekipe neki prostor za puno bolje. Možda će ubaciti neku trojku više, napraviti koju glupost manje i da ne bude opet (ime) igra svoju najbolju utakmicu na eurobasketu :puke:

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 sep 2025, 07:52

zikerrz21 je napisao/la:
31 avg 2025, 23:57
mozel neko da mi objasni sta nam treba za prolaz,naravno utakmicu s grcima racunam kao poraz.
https://www.klix.ba/sport/kosarka/sta-k ... /250831106

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 sep 2025, 08:21

TripleThreat je napisao/la:
01 sep 2025, 03:28
Iskreno nisam toliko nezadovoljan večerašnjom utakmicom kao preksinoć, samo mi je žao rezultata koji realno nije reprezentativan uopće. Na 5 minuta do kraja je bilo samo -5.

Da smo uzeli vodstvo kad se Italija nudila (specificno) 2 puta, ono kad su promasili oba slobodna bacanja pa uzese ofanzivni skok = 3, pa opet nakon promasaja ofanzivni skok= 3, + Gegic promasi u tim momentima/segmentu cist zicer, bilo bi svasta.

Tricu ce dopustati jer nismo pokretljivi + nemaju puno kreacije u napadu pa se oslanjaju na tranziciju, frustrirajuce bude ali razumljivo, radije ce dopustiti da opale tricu nego sut iz reketa jer su vece sanse za promasaj i da guras loptu.

Sve u svemu pristojno izdanje, Simone odigrao tekmu turnira za sad, i opet su bio igri vise mozes kriviti sebe sa detaljima koje si propustio skok i bezpotrebni turnoveri.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 01 sep 2025, 08:22

filip13 je napisao/la:
01 sep 2025, 07:52
zikerrz21 je napisao/la:
mozel neko da mi objasni sta nam treba za prolaz,naravno utakmicu s grcima racunam kao poraz.
Ako Španija i Italija odigraju neriješeno, a mi dobijemo Gruziju 75 razlike, imamo šanse za prolaz dalje.

Čim mi počnemo sa ovim kalkulacijama, piši propalo.
Koševo Zapad

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 01 sep 2025, 08:22

Mi bez trojke nemamo sta traziti ovdje, a u ove dvije utakmice daj Boze jednu da nas krene neka luda serija. Nemas se na koga osloniti osim na Lazica, mozda poneku od Atica i Robertsona, a Muse mudonje nema.
A kako da i imamo trojku kad nemas odganizacije napada i izgradjene pozicije, kod nas lopta kruzi okolo i na kraju dodjes na 2sec do kraja napada i zabijen igrac s loptom.
Kamo srece da se imalo vise pameti pa se pozvao Garza, makar bismo pod kosem imali strasan potencijal, narocito jer nema Muse.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 sep 2025, 08:36

Shategabri je napisao/la:
01 sep 2025, 08:22
filip13 je napisao/la:
zikerrz21 je napisao/la:
Ako Španija i Italija odigraju neriješeno, a mi dobijemo Gruziju 75 razlike, imamo šanse za prolaz dalje.

Čim mi počnemo sa ovim kalkulacijama, piši propalo.
Drmnes Grcku i Gruziju i prosao :mrgreen:

ZmajOdBosne33
Kontakt:

Post Postao/la ZmajOdBosne33 » 01 sep 2025, 08:45

Lazic kriminalan na ovom EP. Tacno se vidi da nema utakmica u rukama i onaj basket 3x3 ga je unistio sto se ozbiljne kosarke tice. Lik ciglari i nema osjecaja ni za sut a ni za obicna neka dodavanja.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 01 sep 2025, 08:50

filip13 je napisao/la:
zikerrz21 je napisao/la:
Računica je da Gruzija do kraja dobije još samo Kipra i mi idemo dalje. :D

I bitno je da samo mi i Gruzija budemo sa po dvije pobjede, jer ako bude više od dvije repke sa isto pobjeda onda se gleda koš razlika.
Zadnja izmjena: Zeko87, dana/u 01 sep 2025, 08:55, ukupno mijenjano 1 put.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Drum, relativizam, TripleThreat i 26 gostiju.