Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

AA23
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la AA23 » 19 sep 2013, 15:07

Hm, Miyaichi nije Japanski Messi, vec Ronaldo, zato sto na tim klipovima koje sam bar odgledao je vise licio na njega nego na Messia, aj da ga zovemo Ronaldo? Mozda pokaze sta zna, odavno se fura to Messi i ne pali :evil:

"Taj doseg pokazuje da smo u odbrambenoj igri malo stabilniji i malo smireniji nego prije. U srijedu je bilo važno da ne primimo prvi gol, posebno zato što je Marseille bio odličan u prvom poluvremenu. Mi smo bili pomalo plašljivi, ali smo u nastavku iskoristili razdoblje dobre igre."

"Pobjedu nam je donijelo strpljenje i iskustvo. Znao sam da će nam biti teško jer Marseille ima strastvene navijače i kvalitetnu momčad." - zaključio je Francuz nakon utakmice.

PIKE
Kontakt:

Post Postao/la PIKE » 19 sep 2013, 15:25

Zašto ne bi krenuli po Roberta Lewandowskog u zimskom prelaznom roku?
Mislim da bi ga Borussia Dortmund prije prodala nama za neke pare jer bi mu tad ostalo eventualno 6 mjeseci ugovora s njima, nego da ga na ljeto 2014. puste za džaba u direktne konkurente tj. u Bayern.

Sjećam se da je njegov agent izjavljivao da je Robertu želja samo i isključivo Bayern, al' vjerujem da je to bilo čisto da bi ga možda već ovo ljeto pustili da ide tamo. Mislim da on nije izgubljena opcija za ostale klubove, pa tako i za nas..
Za nas bi u tom slučaju ključno bilo da Bayern i ne odigra neku polusezonu iz snova do Januara a da mi budemo u vrhu Premiershipa i naravno da Wenger ponudi pare Dortmundu za njega..

Mislim da bi Robertovim dolaskom uz + jos jedno krilo možda, i da Vermaelen povrati koliko-toliko formu, dakle da se ne kupuje novi stoper, mogli biti konkurentni na svim frontovima do kraja sezone.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 19 sep 2013, 15:27

Gledao sam utakmicu do trenutka kada smo poveli 1-0. U prvom poluvremenu smo igrali dosta strpljivo i Marseile je vecinom imao loptu kod sebe i bili su konkretniji. Drugo poluvrijeme smo poceli mnogo bolje, sto je rezultiralo golom Walcota i prilikom Gibsa, na dodavanje Ozila. Do kraja je pogodio i Ramsey i tako nastavio sa svojim odlicnim partijama ove sezone. Momak igra u strasnoj formi i postigao je ve nekoliko vaznih golova i u LP i u EPL.

Sada ako se ne varam ide tekma sa Stokeom, a to su tradicionalno veoma tvrde utakmice. Nisam ih gledao ove sezone, ne znam jesu li ista mjenjali u igri, ali mislim da je onakvu ekipu tesko preobrazovati da igra nesto drugo nego odbranu. Strah me samo novih povreda jer igraju odsta grubo, a pobjeda bi trebala doci. U odlicnoj smo formi i ne vidim razloga zasto ne bi pobjedili.

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 19 sep 2013, 15:52

razlog-mike dean,**** smećar koji slavi kad primimo gol,čim nam manje sudi bolje za nas

jučer i onaj debil sudac,sudi penal za marseille a niti p od penal.dobro da nije bilo samo 0-1 uzeo bi nam 2 boda konjina ćorava

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 19 sep 2013, 16:50

PIKE je napisao/la:Zašto ne bi krenuli po Roberta Lewandowskog u zimskom prelaznom roku?
slika
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 19 sep 2013, 16:52

Suarez je neminovnost!
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 19 sep 2013, 16:55

BigBigBang je napisao/la:Suarez je neminovnost!
E zbog njega bi vec vrijedilo "zrtvovati" Girouda.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 19 sep 2013, 16:58

Kakvog Girouda? Jedina zrtva u slucaju tog transfera bio bi Theo ubleha Walnut!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 19 sep 2013, 16:59

BigBigBang je napisao/la:Kakvog Girouda? Jedina zrtva u slucaju tog transfera bio bi Theo ubleha Walnut!
Znas i sam da Wenger limitiranog ne bi izbacio.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 19 sep 2013, 17:01

To je zato sto u sadasnjem roosteru nikome ne vjeruje toliko da panja stavi na klupu a i krampa ima srece, sinoc je dao gol tj. dobio ga na polon pa ce svi zaboraviti kako je igrao ko ku*** i nije se mogao sastaviti sa loptom a i pobjeda nad Sunderlandom je ucinila da se promasaji malja zaborave. Ipak kad bi dosao jos jedan igrac svjetske klase Wenger bi bez da trepnes izbacio Walnuta.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 19 sep 2013, 17:21

Lewandowski kao da se nalazi u nekom padu forme, recimo mene je vise odusevio Aubameyang. A to govorim jer sam pregledao vecinu utakmica Dortmunda ove sezone.

PIKE
Kontakt:

Post Postao/la PIKE » 19 sep 2013, 17:44

Ma moramo imati jači napad, nemam ništa protiv Girouda, čak naprotiv, veliki sam fan i jedan od malobrojnih koji su ga branili kad mu nije išlo prošle godine, ali kad bi imali i Girouda i Lewandowskog u ekipi, pa to bi bio vrhunski tandem !

Naravno, ni protiv Suareza nemam nista protiv, ali eto vidjet cemo sta ce biti s njim sad kad se vrati da igra za Liverpool.

RodgersBOSS
Kontakt:

Post Postao/la RodgersBOSS » 19 sep 2013, 18:04

BigBigBang je napisao/la:Suarez je neminovnost!
Kao i dominacija svih ovih sezona. :lol: :mrgreen:
Orkestar nam mozda nije najbolji, ima tu jos dosta da se mijenja, ali nam je zato dirigent VELICINA.

Brendan Rodgers' Liverpool we're on our way to glory he'll build a team like Shankly did our kids will tell the story.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 19 sep 2013, 18:18

PIKE je napisao/la:Ma moramo imati jači napad, nemam ništa protiv Girouda, čak naprotiv, veliki sam fan i jedan od malobrojnih koji su ga branili kad mu nije išlo prošle godine, ali kad bi imali i Girouda i Lewandowskog u ekipi, pa to bi bio vrhunski tandem !
.
Teško da bi tandem dobar bili Robert i Giroud, prije da bi bio Suarez i Giroud, jer ovaj hajvan ga može rasteretit svojim fenomenalnim kretnjama i ostavljat mu više prostora da prima loptice od :shock:, Santija, Jacka i Ramiza :mrgreen:

PIKE
Kontakt:

Post Postao/la PIKE » 19 sep 2013, 18:36

frankqqqqq je napisao/la:
PIKE je napisao/la:Ma moramo imati jači napad, nemam ništa protiv Girouda, čak naprotiv, veliki sam fan i jedan od malobrojnih koji su ga branili kad mu nije išlo prošle godine, ali kad bi imali i Girouda i Lewandowskog u ekipi, pa to bi bio vrhunski tandem !
.
Teško da bi tandem dobar bili Robert i Giroud, prije da bi bio Suarez i Giroud, jer ovaj hajvan ga može rasteretit svojim fenomenalnim kretnjama i ostavljat mu više prostora da prima loptice od :shock:, Santija, Jacka i Ramiza :mrgreen:
Pogrešno sam se izrazio, nisam mislio tandem kao takav da bi zajedno igrali, nego napadacki tandem dakle napadacke opcije koje bi imali kad bi njih dvojica igrali u jednoj ekipi.. Wenger ionako igra sa jednim napadačem tako da bi dolazak Suareza svakako više odgovarao od dolaska Lewandowskog, ali šta ako/kad se Giroud povrijedi? Ne mogu Sanogo ili Akpom koji ima 17-18 godina zamijeniti Girouda tek tako.

Doduše, dolaskom Ozila ubuduće će se igrači puno lakše odlučivati da pređu u Arsenal i to je jako bitno u ovoj citavoj prici oko Suareza/Lewandowskog.
Ukoliko bi se mi dobro držali do januara u prvenstvu (pod tim podrazumijevam da budemo u top3 i da ne zaostajemo više od 3-4 boda za konkurentima) lakše će biti dovesti kvalitetne igrače koji će možda moći već u prvoj polusezoni da osvoje poneki trofej u novom klubu.
Naravno to je eventualni rasplet situacije.

Ja priželjkujem Diabyija u prvom sastavu kad bude potpuno fit, imati njega iza, a Ramseya,Ozila, Cazorlu, Wilsherea ispred je perverzija. 8-)

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 19 sep 2013, 18:39

Ja recimo ne bi bio iznenađen da krenemo po Khediru, jer će i njega haman Illaramendi gušit u onoj ekipi, a i dobar je prijatelj sa Mesutom, šta dobar, odličan :mrgreen: Sex bi bio imat njega na DMFu, to ti je Ramiz 23, Khedira 25, Jack 21, Ozil 24, Oxlade 19. Znači zime ne bi bilo, ali pusti snovi.

A to jeste, napadačke opcije bi nam puno bolje bile sa Robertom jer Wenger voli takve tipove napadača, samo mislim da bi Arsenalova igra izgledala nevjerovatno sa Suarezom u špicu.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 sep 2013, 18:47

frankqqqqq je napisao/la:Ja recimo ne bi bio iznenađen da krenemo po Khediru, jer će i njega haman Illaramendi gušit u onoj ekipi, a i dobar je prijatelj sa Mesutom, šta dobar, odličan :mrgreen: Sex bi bio imat njega na DMFu, to ti je Ramiz 23, Khedira 25, Jack 21, Ozil 24, Oxlade 19. Znači zime ne bi bilo, ali pusti snovi.
Samo što je za njega odbijeno 40 mil, od Uniteda, tako da bi morali dati više od toga, recimo oboriti ovaj Mesutov iznos :mrgreen:

A u januaru ne vrijedi dovoditi igrače koji nemaju pravo nastupa u LP i davati tolike pare na njih, a to je slučaj sa Khedirom ;)
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 19 sep 2013, 18:48, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

PIKE
Kontakt:

Post Postao/la PIKE » 19 sep 2013, 18:48

Khedira mi nikad nije nešto posebno sjeo kao igrač.. Ne znam zašto, ali je tako.
Svejedno mi je došao ili ne.

I OX je već napunio 20 godina. ;)
Reports claim Antonio Conte is a possible candidate for the Arsenal managerial job if Arsene Wenger fails to agree a new deal.
A Wenger je rekao da će u zavisnosti od uspjeha u toku sezone razmotriti nekad u Junu da li ostaje na klupi Arsenala ili ne.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 19 sep 2013, 19:30

Ja bih najradije da naredno pojacanje bude Guzenov Bender. Nemam protiv Khedire nista, cak mislim da je vrhunski igrac, al' ako se oko Bendera motamo evo haman 4 prelazna roka (2 ljetna) bila bi steta da ne predje u Arsenal. Obicno kad se sa nekim tako dugo povezujemo i predje u Arsenal postane jos bolji.

Suarez ili Lewandowski? Lewandowski. Ne zato sto je bolji nego zato sto mi vise godi njegova igra. :)

Krila nema potrebe dovoditi. Imaju 4 afirmisana igraca na krilima (Cazorla, Walcott, Podolski i manje vise Chamberlain), imaju dvojca omladinaca koje je Wenger uzeo u svoje ruke (Miyaichi i Gnabry) i na krilu bez problema moze igrati i Rosicky. Znamo od ranije da mogu takodje i Ramsey, Wilshere. Bez njih dvojce to je 7 igraca za dvije pozicije.

Drugi je par rukava sto za Rya i Gnabrya nije vakat i sto su Rosicky, Cazorla, Chamberlain, Podolski ozlijedjeni pa imamo samo Walcotta kao krilnog igraca. :mrgreen:

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 19 sep 2013, 20:11

ja bi najradije da vam kažem da nećemo dovest nikog, da ne bi ostali razočarani. tako je jbg. Wenger vjerovatno vidi sanoga kao back up giroudu, a mi suareza i levata. **** :mrgreen:
Vođa zna.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.