frankqqqqq je napisao/la:PIKE je napisao/la:Ma moramo imati jači napad, nemam ništa protiv Girouda, čak naprotiv, veliki sam fan i jedan od malobrojnih koji su ga branili kad mu nije išlo prošle godine, ali kad bi imali i Girouda i Lewandowskog u ekipi, pa to bi bio vrhunski tandem !
.
Teško da bi tandem dobar bili Robert i Giroud, prije da bi bio Suarez i Giroud, jer ovaj hajvan ga može rasteretit svojim fenomenalnim kretnjama i ostavljat mu više prostora da prima loptice od

, Santija, Jacka i Ramiza

Pogrešno sam se izrazio, nisam mislio tandem kao takav da bi zajedno igrali, nego napadacki tandem dakle napadacke opcije koje bi imali kad bi njih dvojica igrali u jednoj ekipi.. Wenger ionako igra sa jednim napadačem tako da bi dolazak Suareza svakako više odgovarao od dolaska Lewandowskog, ali šta ako/kad se Giroud povrijedi? Ne mogu Sanogo ili Akpom koji ima 17-18 godina zamijeniti Girouda tek tako.
Doduše, dolaskom Ozila ubuduće će se igrači puno lakše odlučivati da pređu u Arsenal i to je jako bitno u ovoj citavoj prici oko Suareza/Lewandowskog.
Ukoliko bi se mi dobro držali do januara u prvenstvu (pod tim podrazumijevam da budemo u top3 i da ne zaostajemo više od 3-4 boda za konkurentima) lakše će biti dovesti kvalitetne igrače koji će možda moći već u prvoj polusezoni da osvoje poneki trofej u novom klubu.
Naravno to je eventualni rasplet situacije.
Ja priželjkujem Diabyija u prvom sastavu kad bude potpuno fit, imati njega iza, a Ramseya,Ozila, Cazorlu, Wilsherea ispred je perverzija.