AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

ElLoco7
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la ElLoco7 » 01 feb 2013, 23:56

Admir_Sa je napisao/la:pa sabatini je rekao da nikad nije zažalio što je doveo zemana i eto mu ga sad
to je samo pokrivao Baldinija, jer je Baldini birao i Enrikea i Zemana, tj dvije godine zaredom birao pogresnog trenera plus sto dva januara nije dozvolio da se dovode pojacanja izjavljujuci da je ekipa potpuna i konkurentna.
*La Roma non si tifa, si AMA!*

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 02 feb 2013, 10:18

nakon prespavane noci poslozio sam misli i sve sto mogu reci je da se ne desava nista sto bi me iznenadilo, nazalost. imamo trenera koji igrace (bezuspjesno) prilagodjava sistemu umjesto da sistem prilagodi igracima kojima raspolaze. igramo uzasno jos od pobjede nad milanom ali niko nista ne poduzima pod tim pitanjem jer se uprava drzi svog izbora trenera a trener se drzi kvaliteta tj 'kvaliteta' svog rostera i ne vide ama bas nikakvu potrebu za promjenom tako da smo po ko zna koji put bili samo neutralni posmatraci januarskog mercata dok i bog i narod znaju da su nam pojacanja u veznoj i odbrambenoj liniji bila i vise nego potrebna. kada smo vec kod igraca, oni koji najvise kiksaju su upravo oni koji su u klubu na zahtjev samog trenera. imamo ponajboljeg zadnjeg veznog na svijetu ali taj je vise grijao klupu anonimusu koji je dosao iz serie b nego li sto je igrao, a o situaciji sa golmanima ne vrijedi ni trositi rijeci jer jos uvijek mi nije jasno kako jedan gojko moze biti prvi izbor ispred stekelenburga. bradley, tachtsidis, florenzi vs perrotta, ddr, pizarro (aquilani); spot the difference. da li vam boldirano izgledao kao vezni red dostojan borbe za (usudicu se pa napisati) plasman u LP? da li taj vezni red izgleda toliko kvalitetno da nam ne trebaju pojacanja? uzasna komunikacija izmedju uprave i trenera, uzasna!

ocekujem zemanovu ostavku i novog trenera do ponedjeljka.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 02 feb 2013, 11:24

Ma, dobro, ne možeš Zemana kriviti. Čovjek ima 106 godina života i 72 godine radnog staža. Ima svoj sistem, i ne možeš očekivati da ga sad mijenja. Mene više čudi čovjek koji ga je doveo, jer je morao znati kakvim igračima raspolaže i koji sistem Zeman forsira. ****, kad ne ide - ne ide.

A inače, Bradleya što se tiče, ja mislim da on uopšte nije toliko loš, štaviše. Za određene zadatke. Fina je ovo ekipa, samo je treba posložiti.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 02 feb 2013, 11:29

teferič je napisao/la:Ma, dobro, ne možeš Zemana kriviti. Čovjek ima 106 godina života i 72 godine radnog staža. Ima svoj sistem, i ne možeš očekivati da ga sad mijenja. Mene više čudi čovjek koji ga je doveo, jer je morao znati kakvim igračima raspolaže i koji sistem Zeman forsira. ****, kad ne ide - ne ide.

A inače, Bradleya što se tiče, ja mislim da on uopšte nije toliko loš, štaviše. Za određene zadatke. Fina je ovo ekipa, samo je treba posložiti.
slazem se sa tobom u vezi zemana. po meni su vlasnici rome totalno izgubili kompas... svake sezone eksperimentisu sa trenerima a kad im je bio dobar trener pred nosom pustali su ih da im izmaknu.
i sad ko da gledam opet naredne sezone novi trener i kompletna promjena igrackog kadra.
You are someone else I am still right here

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 feb 2013, 11:57

Ocjene za sinoćnji poraz na Olimpicu ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 02 feb 2013, 12:15

naravno da je uprava kriva sto ge je uopste zaposlila, to ne poricem ali treneri su potrosna roba i oni su prvi na udaru kritika when the shit hits the fan. trenutno pokusavam razmisljati u okvirima realnoga a najrealnije sto se moze desiti iz ove situacije je smjena trenera jer cisto sumnjam da ce baldini izaci u javnost sa rijecima 'zasr'o sam, odlazim'. realno gledano, zeman je taj koji je zahtjevao dovodjenje tachtsidisa i gojka tj dvije vjerovatno najslabije karike rome. zeman je taj koji je trenirao strogocu na ponajboljim igracima ekipe (miralem i ddr) i on je taj koji je izgubio kontrolu nad svlacionicom. zeman je taj koji je rekao da mu pojacanja ne trebaju i na kraju krajeva on je taj koji je placen da kao trener nadje najbolje moguce rjesenje sa igracima koje ima na raspolaganju. srz problema lezi u sljedecem:
Evil Genius II je napisao/la:uzasna komunikacija izmedju uprave i trenera, uzasna!
sto se bradleya tice ne kritikujem ga uopste, to je admirov posao :D samo poredim ovaj vezni red rome sa onim koji je izborio LP zadnji put i pokusavam shvatiti kako dodjosmo od te ekipe do ovog picvajza.

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 02 feb 2013, 13:31

ima li bujruma? :mrgreen:
NAPRIJED NARODE!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 02 feb 2013, 13:55

Tjeranje LE je bila greška.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 02 feb 2013, 14:42

Zeman je otpusten :?
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 02 feb 2013, 14:48

Zvanicno: Noga Zemanu.

Kandidata je nekoliko, moguce je cak i da Zago preuzme funkciju.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 02 feb 2013, 15:28

ta vijest ce jedino rastužiti silne neutralne kladionicare širom svijeta koji su se dobro oparili igravši na romine tekme 4+ :mrgreen:

ja veze nemam koga realno možemo dovesti, a da mi se nešto svidja. samo da ne bude neki od onih što konstantno mjenjaju klubove u ligi
nema potpisa

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 02 feb 2013, 15:28

I bilo je vrijeme. Upropasti im čovjek sezonu.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 02 feb 2013, 15:40

ma neka daju andreazzoliju ili de rossiju sr da privedu sezonu kraju a onda u firencu po montellu.

[youtube][/youtube]

zao mi zemana, da se nije vratio ko zna kako bi sa pescarom igrao prvu ligu a definitivno bi romanistima ostao u puno ljepsem sjecanju nego je to slucaj sad nakon otkaza. adio

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 02 feb 2013, 15:45

Andrej je napisao/la:Zeman je otpusten :?
:cry: a taman sam se ponadao da cemo mu jos jednu cetvorku uvalit, tom imbecilu i pljuvatoru koji je jedino dobar za Cesene i to dok igra u Serie D1

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 02 feb 2013, 16:30

Romi nije ni trebao ovaj cirkusant, napokon da su ga se riješili.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 feb 2013, 17:32

Oduvek je bilo najvaznije sloziti ekipu kroz osovinu golman-stoperi-zadnji vezni-trequartista, Bekovi veznjaci i napadaci su tu bili dodata vrednost. U Zemanovom sistemu oni su prva vrednost, a osovina ekipe je sekundarna.
Zato pusta klinca da brani umesto Stekelenburga, zato se igra sa DDDRom do nivoa da mu cekira kartu za odlazak iz kluba, zato igra za 3icom napadaca koji se ne vracaju i sa bekovima koji kampuju na suparnickoj polovini.

Nekome smesno, nekome zanimljivo, ali oduvek je bilo rezultatski neefikasno. Zato je to igra i sistem za male klubove, a ne za Romu. Romi treba takticar. Poslednje dve titule su osvojene kad su vrhunski takticari, a ne sarlatani sedeli na klupi Vucice - Il Barone Liedholm i Don Fabio Capello.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 feb 2013, 19:39

Zeman -luzer bio,luzer i ostao.Puno im je trebalo da skontaju.
Samo sto upropasti jos jednu sezonu ASR-u
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 02 feb 2013, 23:35

Zemanove ekipe igraju totalni nogomet. Utak. njegovih ekipa su najbolje za neutralne gledaoce. Igra napadacki,daje puno golova, s druge strane puno prostora daje protivniku,tako da su njegove utak. najbolje za neutralne ljubitelje nogometa sa puno golova,sansi... Naravno ovakva igra u konacnici ne donosi rezultat,ali 90% utak. su prave nogometne ljepotice. Zemanova Roma je razbijala monotonost talijanske lige. Evo navest cu 1 primjer. Proslog kola u subotu su odigrane 2 utak. na kojima su pala 3 gola. U nedjelju je Roma odigrala sa Bolognom, gdje su pala 4 gola za 25 min, a isti taj dan u terminu od 15h, na 6 utak. u prvih 20 min nije pao niti jedan gol, a ponavljam na utak. Rome 4 gola za 25min. Da ne navodim prijasnje klubove koje je vodio kako su atraktivno igrali (od cuvene Foggie, pa do Pesacre prosle god. u Seriji B). Ali on nije trener za ekipe koje imaju imperativ rezultata, mada mislim da trenutno Roma i nema neku ekipu. Moje misljenje je i da nas je Ferguson vodio ne bi mogao puno bolje s ovom djecom. Prosle godine isti slucaj s Enriqueom... Nisam ni ja zadovoljan sa Zemanom, da ne mislite da ga branim nesto, ali nije on toliko los trener, niti je jedini krivac, vec su ranije kao krivce navodili Baldinija, Sabatinija... Roma sad treba naci neko privremeno rijesenje, nezalijetati se pronalaskom novog trenera za dugorocno. Treba dati priliku nekom bivsem igracu, da spasi sezonu, kolko se spasiti moze. Osvajanjee kupa bi svakako spasilo sezonu,jer bi pored izlaska u Europu, Roma postala najtrofejniji tim u Italiji kada je u pitanju kup takmicenje. A onda za iducu sezonu ciljana pojacanja, dokazane, iskusne igrace, a ne potencijalne talente,nego gotove formirane igrace, ako misle nesto vise, a ako ne onda nek uprava i vlasnici kluba ne obecavaju puno pred pocetak sezone...

MauroTB
Kontakt:

Post Postao/la MauroTB » 02 feb 2013, 23:56

Prošle godine Enrique, a ove Zeman.
Šteta. Od ere Spallettija nismo gledali prava izdanja Rome ..
NON MOLLARE MAI

“Alla Juve non sono dei gentlemen, è la mafia.” - Karl-Heinz Rummenigge

“Being Nerazzurri is like riding a motorbike: adrenaline and desire to win everything.” - Valentino Rossi

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 03 feb 2013, 00:21

Hocu ovu da gledam :

Stekelenburg

Torosidis Marcos Castan Balzaretti
De Rossi Tachtsidis
Lamela Totti Pjanic

Osvaldo
.............................................................
Stekelenburg

Torosidis Marcos Castan Balzaretti

Lamela De Rossi Pjanic Florenzi

Osvaldo Totti/Destro
..............................................................
Stekelenburg

Marcos Burdisso Castan

Torosidis De Rossi Balzaretti

Lamela Pjanic Totti

Osvaldo

Neće se ovo ovako zavrsiti,popravit cemo se,a i ima dosta do kraja,bitno je da uzmemo kup i izborimo Europu i ako jos nismo ni prosli u finale,ovaj pomocni nek izgura ovu sezonu do kraja,a na ljeto vec neko ozb lice nam treba za trenera i par pojacanja i to bi sve ozbiljnije trebalo izgledati,sad isto imamo finih igraca ali su se jednostavno uklopili u ovo sivilo,sa nekom dr. formacijom i rezultatima,pojedinci bi imali vise samopouzdanja i bili daleko bolji.Forza Roma ora e sempre.Unico grande amore!!!
embrace the chaos

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.