Prije svega, ja nisam ni spominjao simpatizere i navijače, jer takve podjele i ne pravim. Postoje navijači Kluba i miševi.
Čuj kako može biti titula neplanirana u levatskoj ligi sa levatskim ekipama? Strašno pitanje. Pa da razmislimo: zato što smo i mi imali takve igrače u trenutku kada je Osim došao? Zato što sem ispodprosječnih igrača i ne možemo kupiti drugačije jer para nemamo? Zato što i da imamo para za mnogo bolje igrače takvi ne bi ni došli, jer ko pri zdravom razumu, a da valja, bi došao da igra ovdje, a malo bolji igrači nam nisu ni potrebni ni isplativi jer se za tu malu razliku u kvalitetu ne isplati dati veća lova? Zato što u našoj ligi, takvoj kakve jeste, kvalitet i nije presudan da bi se ostvario rezultat? Ne znam, proberi nešto od toga, šta god da ti se sviđa, samo nemoj da "budeš u kontradikciji" kao ja.
To prvo, idemo dalje:
Hearts - i da su prodali kompletan kadar, svejedno, ljudi su iz Škotske sa mnogo većim budžetom, kvalitetom, renomeom. Otjerati trenera zato što nije mogao pobijediti tamo neke Škote, a taj isti trener ti osvojio 2 titule, 2 kupa, doveo do dvomeča sa Newcastleom, i time na korak do LP, se ne može protumačiti nikako drugačije do li kardinalnom greškom. O kakvim se stručnjacima i vizionarima radi dovoljno govori i činjenica da nakon toga ti isti koji su ga otjerali nisu bili u stanju ispuniti uvjete za dobijanje licence.
Velika četvorka - ne kontaš ti tu opasku, jednako kao što ne kontaš ni posljednju rečenicu iz mog posta, na šta ću se osvrnuti za koji tren. To što smo mi prije 20 godina bili NEKO (a to biti neko se ogleda u jednoj tituli, jednom polufinalu Kupa UEFA, jednom četvrtfinalu Kupa UEFA, i dvije ukradene titule, što će reći, s obzirom na jednocifrene brojeve koji su u pitanju, da se radi o izuzecima a nikako pravilima) nema apsolutno nikakvog uticaja da i danas budemo NEKO. I Nottingham je osvajao Ligu prvaka, pa ga nema nigdje. Od stare se slave jednostavno ne živi. Tebi ako argument "Amar mora otići jer nije pobijedio Škote, a mi smo za te iste Škote prije ravno 25 godina bili Celtic i Rangers u jednom" nije nebuloza i glupost, onda jednostavno nismo na istim talasnim dužinama, jer meni jeste. Da smo mi igrali sa njima tad kad jesmo bili bolji pa popušili onda bi argument imao smisla. Da smo mi (čitaj: Klub) u trenutku kada smo igrali sa njima obezbijedili Amaru novac, uslove i mogućnosti koji premašuju novac, uslove i mogućnosti Škota, onda bi argument imao smisla. Shvataš li sad ili da nacrtam?
Simpatizeri i Osim - objasni mi, molim te, kako su simpaziteri ti koji su doveli Amar tu gdje trenutno jeste? Time što su poslije 17. kola počeli u većem broju dolaziti na stadion? Time što smo u polusezoni za nama imal za 70% manju posjetu nego je to bio slučaj proljetos? I ponavljam, ja ne pričam o simpatizerima, nego odgovaram čovjeku koji samo zato što je, po njegovim riječima, pratio Želju 35 godina tvrdi da ima pravo svakih 5-6 dana crnjačiti po temi. **** mi se i za simpatizere i navijače, kežualce, ultrase. I jesu gmizavci. Sva ona razlika u brojkama između perioda kada Klubu ide dobro i kada Klubu ide loše spada u tu kategoriju. Svi ovi koji su se registrovali nakon Amara a sada mi morališu o tome kako je nekad bilo dok je Meša bio kapiten; kako je sramota izgubiti, ma kakva sramota, KATASTROFA izgubiti od Spartaka iz Smedereva; kako je sve loše, kako ništa ne valja, kako sve treba mijenjati, niko niko ništa ne radi, niko ništa ne zna, sem, naravno, njih, koji eto, imaju svoje ljubimce, koji eto znaju koji igrači valjaju i koji moraju igrati, a koji nipošto, koji vide kako se drugi timovi pojačavaju, kako svi drugi imaju novac i troše ga, ili prodaju za velike pare svoje dosadašnje igrače, a mi ne možemo, kako ćemo se raspasti, samo je pitanje vremena; nisu ništa drugo doli beskičmenjaci. Znaš li zašto? Zato što će isti ti sutra kada opet uvežemo dobre rezultate biti u prvom redu da napišu kako su oni, tobože, oduvijek znali da prepoznaju kvalitet koji se krio u igračima i kako nikada nisu sumnjali da će Amar donijeti još jednu titulu. To su isti oni koji su noć prije Hapoela bili ubijeđeni u prolaz, a noć nakon oduvijek znali i očekivali, ali nisu htjeli kvariti atmosferu i euforiju svojim pesimističnim pisanjem, da ćemo biti potopljeni.
Lazar - ti ukoliko si iz rečenice "Ukoliko smatrate da je dovoljno da Lazar ode i dođe neki napadač pa da u Europi prestanemo primati 5 od Hapoeal, zavaravate se. I to jako." zaključio da sugerišem da je Lazar odbrambeni igrač (?) ili da želim reći da tvrde, oni koji su protiv njega, da ćemo primati manje golova (?), onda imaš, prije svega, problem sa tumačenjem riječi, rečenica i tekstova. Za kvalitetne nastupe u Europi Želji, ovom kakav je sada, potreban je čitav novi kadar. Ovi igrači nisu kapacitet za uspjehe u Europi, a za igrače koji jesu MI NEMAMO PARA. Također, Žujo i ljudi koji su unutar Kluba, i pored najbolje volje nisu u stanju niti u mogućnosti obezbijediti novac koji je potreban da bi se ostvario prosječan rezultat (ako je makar vjerovati podacim za Dinamovu vrijednost od 35 MILIONA €:
http://transfermarkt.de/de/nk-dinamo-za ... n_419.html ). Tebe, kao jednog od pripadnika grupe kojoj nevjerovatno mnogo smeta činjenica da nismo doveli kvalitetne igrače (iako i definisanju kvalitetnog igrača se može i treba diskutovati) bih zamolio da mi ukažeš na igrača ili igrače koji igraju u Dinamu (koji služi isključivo kao primjer ekipe sa našeg područja a koji igra redovno Europu sa više od dvije utakmice u njoj [a to nam je kao neki dugoročniji cilj] ) koje bi Željo mogao dovesti u ovom trenutku. Amar izvlači iz onoga što ima maksimum. Ako on smatra da je bolje imati Lazara u ekipi nego dati 50-100 hiljada nečega čega nemamo (drugim riječima nečega što bi nam povećalo dug) za igrača koji je neznatno kvalitetniji ili osjetno kvalitetniji ali bi kvaliteti igre neznatno doprinijeo (jer mi de facto nemamo problema sa zabijanjem golova - drugi smo napad lige), onda se ja u potpunosti slažem. Onoga dana kada mi budemo u džepu imali par miliona pa budemo u mogućnosti dovesti napadača koji će vrijediti 300, 400, 500 hiljada eura, onda ću i ja biti za to da se Lazar obavezno otjera i kupi taj neko. Do tada ćemo od govana pitu praviti i pare skupljati, ne trošiti na gluposti. Al' se i ja ispisa u pm. Ne da mi se više na ovu temu pisati, svakako me glava zaboli kad god dođem i vidim koliko crnjaka napišete.