FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Elegant
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Elegant » 10 feb 2011, 17:37

Capt_Billy je napisao/la:Moze li netko nesta napisati u vezi stadiona Grbavica??, kada ces se poceti praviti?, hoce li se uopste praviti?? Bio bi vise red da i mi uradimo nesto, bar da stadion osposobimo za evropu radi atmosfere i ubijeden sam da nas nitko ne bi lako uzeo na novoj modernoj Grbavici. (Molio bih ako netko zna provjerene informacije). Hvala!!!

Evo danas sam nasao na netu da je tuzlanska Sloboda skoro pri kraju gradnje sjeverne tribine. Sve u sve dobro izgleda i drago mi je zbog njih. Evo vam link pa pogledajte. http://www.sportin.ba/vijesti.aspx?id=23363
Iskreno ja sumnjam da ce ti radiovi ikada krenuti. :(
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 10 feb 2011, 17:38

borbadokraja je napisao/la:
Capt_Billy je napisao/la:Moze li netko nesta napisati u vezi stadiona Grbavica??, kada ces se poceti praviti?, hoce li se uopste praviti?? Bio bi vise red da i mi uradimo nesto, bar da stadion osposobimo za evropu radi atmosfere i ubijeden sam da nas nitko ne bi lako uzeo na novoj modernoj Grbavici. (Molio bih ako netko zna provjerene informacije). Hvala!!!

Evo danas sam nasao na netu da je tuzlanska Sloboda skoro pri kraju gradnje sjeverne tribine. Sve u sve dobro izgleda i drago mi je zbog njih. Evo vam link pa pogledajte. http://www.sportin.ba/vijesti.aspx?id=23363
pripremni radovi u toku by tm 87. ;)
Može li malo konkretnije :?:
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!

Bata_Barata
Kontakt:

Post Postao/la Bata_Barata » 10 feb 2011, 17:43

nookey je napisao/la:
borbadokraja je napisao/la:

pripremni radovi u toku by tm 87. ;)
Može li malo konkretnije :?:
Bomba ;)
Slavit cemo tvoje ime
dok u nama srce bije
zivio nam Osim dragi
gospodaru familije
Amar Amar Osim Osim !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 10 feb 2011, 18:33

Krvotok je napisao/la:
Zdravo i dobrodošao, ne zamjeram ti uopšte, drago mi je da razgovaramo i o drugim stranama medalje, iritantan je trip koji se ovdje stvorio tipa „lazo je king“, „mi smo najbolji“ ili „Kerla je pakaš“ što ne odgovara ni izdaleka istini pa je sasvim razumljivo pitanje smisla ikakve diskusije koja nije po mjeri diktata, ili obrasca iz kluba. Ali kada te žele prikazati u negativnom kontkstu onda se vade rečenice iz konteksta, deformiše izjava, jer se tobože „dira“ u svetinju. Svetinja je mene koštala više nego njih koji tamo sjede. Dok nekima iz kopa zaista treba dežurno drvo za zapišavanje kad se dohvate tastature, samo često zapišaju sopstvene noge.
Nemam potrebe da pravdam svoje gledište nikome, ko prati postove zaključiće namjere, znam samo da je providno javno zanemarivati i greške pored evidentnih uspjeha. Ko je spreman samo na uspjehe, pri tome gromoglasno zatrpavajući net slavolucima i velikim pobjedama, taj mudro šuti o promašajima njegujući mit o božanskoj nepogrešivosti imperatora. Baš golemo.
Ne traži niko smjenu, i ne sada, samo je postalo degutantno čitati kako je dobro i ono što u ustvari ne valja, protivi se razumu! I u moru oda velikom vođi, u slučaju (daleko bilo) neuspjeha na kraju sezone, sa ovim igračima, resursima i navijačima, treba imati isti kriterij, i za igrače i za "tjerače" (bitne uposlenike preduzeće Željezničar)“ !

LP
Ima dosta ljudi koji prate Zelju dugi niz godina, i mogu se pronaci i ovdje ali ako si nekada razgovarao sa nekim ko je vodio neku ekipu saznaces uvijek nesto novo jer nisi nikad posmatrao stvari iz tog ugla.Pogledaj MANU i pogledaj fergunsona, naravno glupo je poredjenje ali bit je ista, covjek radi i razmislja dugorocno zadrzi postojece igrace dovede dva tri od kojih bi moglo nesto biti, dovede i igraca koji je pojacanje istrpi ga ukopi u sistem igre i ama bas svake godine ima ekipu.Ono sto hocu reci i ja jeste da za uspjeh kakav mi ocekujemo treba vremena i strpljenja ja sam nekako ubijedjen da ce stvari vec puno bolje izgledati na kraju sezone ali je i prirodno da covjek kostantno tezi necem boljem.Nekako se samo namece da neko i kaze Lazo je car, pa dao je neke kljucne golove prosle sezone, uostalom malo ljudi i zna da se kerla pokajao prije samog odlaska ali je vec bila zavrsena stvar i nje bilo nikakvog rata sa Amarom, a da je ispao nekorektan jeste pa ne vidim ni problem da to neko i javno kaze ali opet sa druge strane covjek zivi od fudbala i ono sto je uradio donekle je i normalno.Kad smo se vec dotakli Amara dao je jednu bitnu stvar vratio je vrijednost nasoj dijeci na prvom mjestu Sehi i Kerla nije oceivao da ce mu ponuditi tako dobar ugovor ali je uvijek bio paranoican i da ce igrati uopste a ne da ga Amar cijeni.Produzivanje ugovora je prvi korak ka stvaranju ozbiljnije ekipe a ima ih jos dosta ima i dosta posla oko stvaranja ekipe u ovom prelaznom roku smo doveli igraca koji je sigurno pojacanje i koji moze podici nivo igre Stanceskog, ja na kraju sezone ocekujem bar jos dva takva igraca i sigurno cemo puno ozbiljnije izgledati.Ovaj mjesec ce biti PLAVO VECE koje bi trebalo donijeti jos nekih para u klub i osigurati jos nekih stvari, do kraja sezone ce biti i pare od Dzeke znaci samo je bitno igrati evropu i to donosi pare a imamo zatvorenu finansisku konstrukciju do kraja sezone i to je jako bitno stabilna situacija u klubu olaksava posao svima i cak igracima...Mi trebamo biti jedinstveni i biti uz Zelju a oni koji su tu dovoljno dugo znaju da biti sa Zeljom znaci upoznati i najvece radosti i poraze jednostavno smo preplaceni na to.U ZDRAVLJU I VESELJU NAVIJAJ ZA ZELJU :mrgreen:
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 10 feb 2011, 18:53

A dobre ti rime. :)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

rusina_jr
Kontakt:

Post Postao/la rusina_jr » 10 feb 2011, 19:14

Tarantino je napisao/la:kako neki ljudi brzo zaborave 5 godina jada,patnje,muke i katastrofe.....i bili bi u stanju sve ovo rasturiti jer im je guzica zinula malo previše.... :roll:
Slazem se.. :?
Željezničar za život cijeli !

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 10 feb 2011, 19:15

Fakat mio nisu jasni pojedini likovi.Pa nema Amar carobni stapic,samo jednom ga prodrma i fantastican napadac,pa opet kad ono stoper...ko nam jos fali,sad ce on prodrmati.

Yebo te covjek je ovdje malo jace od godine,i ko ne vidi napredak,koji je ogroman.NAKON DUGO GODINA KLUB JE NA SIGURNIM NOGAMA.

Ne kazem da je sve to bajno,treba jos da se mnogo radi,na marketingu,radu sa mladim,skautingu itd mogao bi nabrajati do sutra,kad bi imali po jednog Amara u svim strukturama e to bi bilo nesto..ali ko nije zadovoljan ovim sto sad imamo pa stvarno :roll:

I onda se nadju delegati da porede Sehu i Kerlu,kazu jedan trazio vecu lovu i dobio,drugi dobio karinu...da sam se ja pit'o dobio bi jos vecu karinu mame mu se najebem one bijedne.

I dobro neko rece zinula je guzica mnogima,lafo ne zadovoljni,mozes misliti izgubili od Zrinjskog.Sve navijaci i simpatizeri kad je srati za kompom.Kad treba kupiti godisnju,polugodisnju nigdje vas na mapi,o gostovanjima da ne pricam.Ja sam siguran da samo 10-15 likova sa ovog foruma,ide na gostovanja...a kad je naprdjivati mase ih pohode ovaj forum koji mi se sve vise gadi.
1921-2011

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 10 feb 2011, 19:28

Koliko su ljudi iritantni sa nekim stvarima dovoljno je pogledati ovaj Piletov post, mislim da je najduzi odavno. Ja nemam vremena i smirujem se, a svasta bih rekao. Kad smo govedinu jeli, kad smo uh kad smo... (shvatit ce ovaj nesuvisli dio recenice oni koji treba da shvate) gdje su bili mnogi i sad kad je Zeljo u modi kad je sminkica nesmije se ne pripremna izgubiti. Ne sjecaju se prije par godina pa kod Mime u emisiji kad doticni govori da mu igraci nisu gladni, a bili su, a sto bi se i sjecali toga kad tad nismo bili u modi. Nas hiljadu na Jugu smo se u facu maltene znali gdje ko stoji ili sjedi ili sta vec radi :) I sad mi uzmemo titulu, Zeljo opet u modi ovo ono... bla bla bla (preskacem nebitno) i avaj izgubili prijateljsku, tjeraju uprave, ruse vlade. Sto bi seljaci rekli "ma odabij".
Odavno nista vise s brda s dola nisam napisao, ali shvatit ce ko treba da shvati, valjda jer ni ja sam ne shvatam hehehe
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 10 feb 2011, 20:07

Po hiljaditi put: Ne postaje se velik i jak preko noći. Pred Željom je dug put koji ćemo najlakše i najbrže preći sa Amarom. Igra i rezultati prvog tima su najmanji problem u klubu, neke druge stvari treba da nas brinu, ali kako je to i običaj prvo udari na onog ko radi svoj posao..

Da malo prebacimo loptu na drugo polje.. Još 16 dana je do početka prvenstva, do prve utakmice sa Olimpicom imaćemo još 5 provjera, citiram sa naše stranice:
Željo će igrati i sa Cibalijom, prijedorskim Rudarom, Širokim Brijegom i ekipom Branitelja.
plus Tobol koji je na rasporedu 18.. Znači u ovih 8 dana igramo 5 puta.. Široki je čini mi se 16. :?: Onda sedmica odmora od tekmi pa Olimpic..
Opet će biti mnogo rotacija u ovih pet utakmica jer normalan insan ne može igrati toliko u 8 dana, biće uspona i padova, možda i nelogičnih rezultata. U jednoj ili dvije tekme će se pristupiti sa stopostotnim angažmanom, da se vidi koliko možemo, eh sad koja ili koje će to utakmice biti pitanje je sad?....
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 10 feb 2011, 20:22

Suvisno je raspravljati o radu Amara Osima, najuspjesnijeg trenera FK Zeljeznicar.
90 godina nije malo, a mi u 90 godina postojanja nismo imali uspjesnijeg trenera.

Neko spomenu Man.U i njihovog trenera. Ehh kad bi nama Amar ostao toliko dugo, gdje bi nam bio kraj.....

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 10 feb 2011, 21:01

Predugo traje pauza,nervozna raja postala :mrgreen: ...valja smiriti strasti,malo stati na loptu...na istoj smo strani,ista je boja dresa,ista je svetinja svima nama...normalno je da postoje razliciti pogledi na sve to,bilo bi bez veze da svi mislimo isto...dobro je razmijeniti misljenja ali ne bi trebali ulaziti malo zesce sa rijecnikom,stavovi se podrzavaju ili ne podrzavaju...mislim da nema osobe medju navijacima,simpatizerima,svima onima koji vole Zelju da ne vole Amara Osima,i mislim da su raja preosjetljiva kada neko na bilo koji nacin iskritikuje nekom recenicom bilo sta vezano za rad u Zelji...nije niko protiv...ja bar nisam shvatio ni u jednom postu nekoga da je pisao protiv Amara...neko misli Lazo dobar,neko misli da je los,neko misli da je Kerla izdajica,neko misli drugacije,uvijek je tako bilo i bice...ja licno mislim i vodio sam diskusiju nekoliko dana da smo trebali kupiti nekog igraca,ali kupiti,ne dzaba dovoditi,i tu kritikujem Amara i struku i upravu,jer mislim da je ovaj kadar dovoljan za ovu ligu,ali to ne znaci da sam protiv Amara i kompanije,bas naprotiv...zahvalan sam mu sto me je doveo u razmisljanje o evropskom Zelji,i to o uspjesnom evropskom Zelji...ide sve polako naprijed,sto se tice prvog tima,sto se tice ostalih stvari,nazadovali smo,ali vecina nas gleda samo onih prvih 11 koji istrce na teren...ima i vise love...pripreme teku briljantno,Amar radi fantasticno sa onim igracima s kojim raspolaze,ubija ih snagom,i bice to dovoljno za neko mjesto koje vodi u evropu...sta ce biti dalje,vidjecemo,mozda ce Amar tek na ljeto krenuti sa nekim pojacanjima,ko zna sta je njemu u glavi,ali dobar je trener,inteligentan je zestoko i zna psihologiju na terenu...niko nije protiv njega,cak sta vise !!!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 10 feb 2011, 21:39

Dobro hajmo sad malo smirit strasti, jbg svi smo malo pretjerali, ja prvi pretjeram kad mi neki navijac Želje kaze nesto protiv Amara, kad mi to kaze navijac Sarajeva bude mi drago jer znam da je to ljubomora :mrgreen:

Znaci sve u svemu napredujemo u svakom mogucem pogledu, i to je ono sto je DOBRO.

A ono sto je LOSE je da ne mozemo biti Barcelona preko noci, tako da cemo Željo u grupnoj fazi EL ili LŠ gledati za nekih 3-5 godina (realno ) mada ga ja ocekujem mnogo skorije :mrgreen:

I et, kao sto neko rece svi smo na istoj strani svi volimo NASEG Želju i najvaznije je da smo tu za njeg non-stop i uspijeha ce biti.
Razumijes ti mene burazere moj :)

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 10 feb 2011, 21:48

boccaccio je napisao/la:Predugo traje pauza,nervozna raja postala :mrgreen: ...valja smiriti strasti,malo stati na loptu...na istoj smo strani,ista je boja dresa,ista je svetinja svima nama...normalno je da postoje razliciti pogledi na sve to,bilo bi bez veze da svi mislimo isto...dobro je razmijeniti misljenja ali ne bi trebali ulaziti malo zesce sa rijecnikom,stavovi se podrzavaju ili ne podrzavaju...mislim da nema osobe medju navijacima,simpatizerima,svima onima koji vole Zelju da ne vole Amara Osima,i mislim da su raja preosjetljiva kada neko na bilo koji nacin iskritikuje nekom recenicom bilo sta vezano za rad u Zelji...nije niko protiv...ja bar nisam shvatio ni u jednom postu nekoga da je pisao protiv Amara...neko misli Lazo dobar,neko misli da je los,neko misli da je Kerla izdajica,neko misli drugacije,uvijek je tako bilo i bice...ja licno mislim i vodio sam diskusiju nekoliko dana da smo trebali kupiti nekog igraca,ali kupiti,ne dzaba dovoditi,i tu kritikujem Amara i struku i upravu,jer mislim da je ovaj kadar dovoljan za ovu ligu,ali to ne znaci da sam protiv Amara i kompanije,bas naprotiv...zahvalan sam mu sto me je doveo u razmisljanje o evropskom Zelji,i to o uspjesnom evropskom Zelji...ide sve polako naprijed,sto se tice prvog tima,sto se tice ostalih stvari,nazadovali smo,ali vecina nas gleda samo onih prvih 11 koji istrce na teren...ima i vise love...pripreme teku briljantno,Amar radi fantasticno sa onim igracima s kojim raspolaze,ubija ih snagom,i bice to dovoljno za neko mjesto koje vodi u evropu...sta ce biti dalje,vidjecemo,mozda ce Amar tek na ljeto krenuti sa nekim pojacanjima,ko zna sta je njemu u glavi,ali dobar je trener,inteligentan je zestoko i zna psihologiju na terenu...niko nije protiv njega,cak sta vise !!!
Dobar post kao i uvijek u svemu se slazem s tobom.I ja sam bio za da se odrijesi kesa za kvalitetnog igraca na mjestu gdje nam najvise treba,a to je napadac bez ikakve sumnje.Ne kazem da nemamo tu igraca,ali ipak mislim da u poredjenju sa igracima iz odbrane i veze to nije to.U klubu barem sto se tice prvog tima sve ide dobro.Imao sam prilku sjediti sa jednim od igraca koji naravno prica sve najbolje i govori kako je Zeljo sto se tice isplate sa Sirokim tu negdje.Raduje me sto se plate isplacuju do 5-og u mjesecu.Naravno to je Amarova zasluga.Neke stvari u klubu su ostale iste jos od Landze(marketing i nemar prema omaldincima)posebno sto mi je palo u oci je teren prekriven snijegom 15+ dana,a na njemu sve kategorije obave 10-tak treninga dnevno.Bager je minimalno 150 km,ali oceigledno da to ne zanima nikoga.Za nadati se da ce i ostale stvari krenuti bolje.AMAR OSIM! ;)
AMAR OSIM!

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 10 feb 2011, 21:51

Luca.Toni je napisao/la:Dobro hajmo sad malo smirit strasti, jbg svi smo malo pretjerali, ja prvi pretjeram kad mi neki navijac Želje kaze nesto protiv Amara, kad mi to kaze navijac Sarajeva bude mi drago jer znam da je to ljubomora :mrgreen:

Znaci sve u svemu napredujemo u svakom mogucem pogledu, i to je ono sto je DOBRO.

A ono sto je LOSE je da ne mozemo biti Barcelona preko noci, tako da cemo Željo u grupnoj fazi EL ili LŠ gledati za nekih 3-5 godina (realno ) mada ga ja ocekujem mnogo skorije :mrgreen:

I et, kao sto neko rece svi smo na istoj strani svi volimo NASEG Želju i najvaznije je da smo tu za njeg non-stop i uspijeha ce biti.
Bogami teško,ako se bude navijač Želje vodio tom logikom neće se mnogo radovati. Mislim da ko god pričao šta, aktuelnom šampionu nedostaje kvaliteta itekako ne za plasman u LŠ već za prolazak u treće kolo kvalifikacija. Još mogu zamisliti situaciju ako se slučajno desi,što naravno ne bi volio da ove godine Željo bude 3.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 10 feb 2011, 22:10

Normalno da uvijek ima mjesta za kritiku ali i ona mora biti u nekim granicama.Ne mozes istom zestinom za istu gresku kritikovati nekoga ko ima rezultate i nekoga ko nema.
Evo primjer boccaccia koji je prizeljkivao napadaca, kupljenog :D .Da lose stojimo na tabeli, svi bi trazili pojacanja i kukali kako nemamo napadaca koji moze gola dati ali posto smo drugi, sa dobrim izgledima da u najgorem slucaju tu i ostanemo, nikome to i ne smeta(mada se licno ja nadam da ce najbolja pojacanja doci tek na kraju sezone).
Krvotok isto tako svojim postom ukazuje na neke greske na koje se naravno treba obratiti paznja samo sto je po meni pretjerao sa izjavom da ce metla da radi u slucaju neuspjeha, jer kao sto rekoh ne moze se isto tretirati greska uspjesne i neuspjesne uprave.Naravno da u slucaju neuspjeha (neizlazak u Evropu) neko mora prihvatiti odgovornost ali "kazna" se moze i zaboraviti/umanjiti ako postoje druge stvari koje ukazuju na dobar rad ostalih stvari u klubu.
Slijepo vjerovanje u bilo sta ili koga nije dobro i bas ovaj klub i ovi navijaci su se opekli na to u proslosti i logicno da postoje oni koji sad vrlo tesko prihvataju ovo velicanje nekih (koje ni sam ne podrzavam, jer samo podrzavam Zelju) ali dok neko ima rezultate i neku viziju koja ocigledno donosi napredak ovom klubu ima moju podrsku.
Eh sad, normalno je da ko radi taj i grijesi i ne treba samo oci zatvoriti i zaboraviti nego treba pokusati ispraviti gresku da se ista ne bi ponavljala sto ova uprava zasad i radi kako se meni cini.
Jos jedna stvar sto se tice pripremnih utakmica.Normalno je da rezultat nije u prvom planu i da ne treba pridavati mnogo paznje ni pobjedi ni porazu ali isto tako nikakvo dobro porazi ne donose kao sto neko prije rece "bolje izgubiti sto vise".

pozdrav
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 10 feb 2011, 22:26

“Ponudit će se tri opcije izgleda ‘nove Grbavice’"

Magistar ekonomije Dejan Ćuk, idejni tvorac projekta izgradnje "nove Grbavice“ proteklih dana boravio je u Ljubljani kako bi dogovorio detalje oko početka radova u "Dolini ćupova“.
Piše: E. Isanović

Dejan Ćuk
U vedrom tonu prenio nam je šta se promijenilo od trenutka kada je Skupština FK Željezničar (23.decembra 2010.) dala zeleno svijetlo za realizaciju ovog projekta.

“Počela je izrada idejnog projekta koji će po svemu sudeći biti završen do dana kada se organizuje ‘Plava veče’. Izradu je preuzela posebna firma za projektovanje koja se nalazi u sklopu Holding Energoplana, isti tim koji je projektovao stadion Stožice u Ljubljani. Bit će urađene tri varijante nakon čega ide savjetovanje sa klubom, gradom i opštinskim vlastima oko toga koje je rješenje najoptimalnije i tehničko-administrativno najizvodljivije na samoj lokaciji”, rekao je za Sarajevo-x.com Dejan Ćuk koji je i pokrenuo cijelu priču oko izgradnje novog stadiona.

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 10 feb 2011, 23:49

Krvotok u nekim trenucima dosta realno govori, sto mnogi niti zele niti mogu da vide. Opcinjeni nekim izmisljenim stvarima, a u nekim trenutka momak previse pesimistican, ne vjerujem da je u pitanju neko sranje ili slicno. Druga stvar previse dizete Amara u nebesa, mislim meni je drag pravo i neka ga sto godina u Zelji, ali nije za tolikog hvaljenja bar po meni. Treca stvar, ljudi dragi nemojte se toliko zivcirati oko nebitnih stvari ( citaj pripremne utakmice ) je.bo to ba. Svi ste depresivini, vise sexa ljudi moji :lol: Ono sto zelim i sto je realno za ovakvu ekipu je Europa sve ispod toga je propast, a iznad toga odlicno. I ono meni najvaznije stadion, drago mi je sto ima vise opcija i sto ce nasi ljudi odluciti koja je najbolja i najprofitabilnija. Ne sumnjam u njihovu pravu odluku, toliko.

CHEERS.
Nama je Željo svetinja jedina.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 10 feb 2011, 23:53

Vasa Ladacki je napisao/la:Krvotok u nekim trenucima dosta realno govori, sto mnogi niti zele niti mogu da vide. Opcinjeni nekim izmisljenim stvarima, a u nekim trenutka momak previse pesimistican, ne vjerujem da je u pitanju neko sranje ili slicno. Druga stvar previse dizete Amara u nebesa, mislim meni je drag pravo i neka ga sto godina u Zelji, ali nije za tolikog hvaljenja bar po meni. Treca stvar, ljudi dragi nemojte se toliko zivcirati oko nebitnih stvari ( citaj pripremne utakmice ) je.bo to ba. Svi ste depresivini, vise sexa ljudi moji :lol: Ono sto zelim i sto je realno za ovakvu ekipu je Europa sve ispod toga je propast, a iznad toga odlicno. I ono meni najvaznije stadion, drago mi je sto ima vise opcija i sto ce nasi ljudi odluciti koja je najbolja i najprofitabilnija. Ne sumnjam u njihovu pravu odluku, toliko.

CHEERS.
mah ko ima dovoljno godina zna kako je pocelo i prvo tjeranje Osima i agonija sa kojekakvim trenerima...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 11 feb 2011, 00:07

Vidim raja se raspravlja,i mislim da niko od njih ne zeli lose zelji ali ja ne mogu zaboraviti godine odlazaka na gostovanja,a gubis 1-0 cim udjes u auto!U tom periodu mislim da je raja bila sloznija a i ruku na srce nije nas mnogo ni bilo pa je bilo lakse a i profil ljudi je bio drugaciji.Tu agoniju i nemoc ne mogu da zaboravim,nakon proslogodisnjih uspjeha sam se u nekim trenutcima pitao dali sam vise pio tada od muke nego u danima slavlja nakon titule i ostalih pobjeda.Nekih stvari se sa ponosom sjecam mada nisu bile toliko lijepe kao sto je naprimjer,gostovanje u orasju kad smo dobili 3-1 u nevaznoj tekmi gdje nas je bilo tridesetak ili gostovanje u posusju u zadnjem kolu prije par godina,kada sam jedva pobjegao sa posla da nebi propustio da vidim zelju posljednji put prije jeseni,zijanili smo glatko tri nula ali pjesma nas pedesetak mozda i manje nije prestala cijelu tekmu,grmilo je kao da smo odavno osigurali evropu a ne zavrsili blize dnu nego vrhu!Ali koliko se god se u neku ruku ponosio time vremenima,ne ponovila se nikad vise,i ne zelim ni jednom navijacu na svijetu da se osjeca kao ja u tim danima!Ja sam prezadovoljan titulom od prosle godine,zadovoljan sam u vecini slucajeva pristupu igraca,i ponasanju prema dresu Zelje sto je najbitnije.Ove godine mene ce zadovoljiti evropa,a ako neka titula dodje biti cu najsretniji,ali nismo svi isti,zelimo razlicite stvari ali bar nas veze jedna ista stvar........uzdravlje
AMAR OSIM!!!

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 11 feb 2011, 00:12

Sve sto smo postigli je Osimova zasluga,kad neko spomene njegovo ime treba da ustane ako je pravi navijac zelje.A koji su razlozi za to ne bi mogao nabrojati i to svi znaju zato ........ A ekipu imamo spram mogucnosti (para),i mislim sasvim je dovoljna za osvajanja titule a to sto bi neki htjeli da gazimo sve redom jbg eno im barcelona kao sto napisa jedan .Ja zadovoljan titulom :D :ugeek: pa makar nista ne napravili u europi

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: WeekendOffender i 29 gostiju.