Olimpik Sarajevo

anonimni
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la anonimni » 11 jul 2012, 13:43

koliko ja znam, kružila je priča da je Gracić dosad uložio 4-5 miliona u klub, ne vjerujem da bi on tako lako halalio taj novac, možda da pokuša još jednu-dvije sezone da ode u Evropu, pa da se ustale tamo, jer većina klubova koji su jednom otišli u Evropu su uvijek tu, manje-više (sem Modriče, Brotnja itd. :D ), igračima da se ne isplati biti tu, ne bi ni dolazili sigurno ;)
bila je grupa navijača Olimpica, pisali smo o tome neki dan :D al' bolje da nije, brzo su se raspali :mrgreen: al' vidjećemo, doći će još neki sigurno ako Olimpic ode u Evropu
a ovo nije ni tema divova ni tema FKŽ-a pa ne vrijedi da se raspravljamo ovdje :D
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jul 2012, 13:57

anonimni je napisao/la: bila je grupa navijača Olimpica, pisali smo o tome neki dan :D al' bolje da nije, brzo su se raspali :mrgreen: al' vidjećemo, doći će još neki sigurno ako Olimpic ode u Evropu
Da, upravu si, a ne znam za tu temu, zadnjih možda desetak dana sam slabo na forumu bio,kako pripremam ispite, pa nisam upratio to, a hebi ga ako je tako, al nema veze, svaka grupa ima svoje početke, u svemu ima uspijeha i padova, to je sastavni dio života :)
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Rios

Post Postao/la Rios » 11 jul 2012, 14:09

Olimpic ima dosta simpatizera u Sarajevu,evo ja sam jedan od njih :mrgreen: ..I siguran sam da,kad bi osvojili neki trofej ili otisli u Europu veliki dio tih simpatizera bi postali hajde da kazem navijaci Olimpica..Njihov cilj je da pridobiju Sarajlije koji nisu deklarisani navijaci Zelje ili Sarajeva..Istina je da to nikad ne bi bila neka ozbiljna navijacka grupa,niti bi oni pratili Olimpic sa istim zarom kao sto to rade Manijaci ili Horde,ali bi bili tu..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jul 2012, 14:29

Upravo tako, al opet kažem, koliki je nedostatak, tolika je i prednost Olimpicu to što nema navijače.
Možda, na prvu zvuči smiješno, apsurdno, kako li već ne, al jedno je sigurno, oni su uveli nešto novo u našu Premijer ligu, a to je - da su navikli da igraju bez podrške, ne oslanjaju se na " domaći teren " i niko nije siguran kada igra kući protiv njih, a kada idu njima u goste ostale ekipe, ne idu s nekim otklonom, s već spuštenim kopljima prema dolje ,i predajom bez borbe, jer se zna da nemaju pritiska, to mi se jako sviđa

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 11 jul 2012, 16:35

Olimpic mozda trenutno ima para... ta pare dolaze ocigledno od nijaza... nije Nijaz vjecan, jednom kad njega ne bude sta onda da se radi ? Olimpic nema publiku, nema ni neke sponzore jake, dosad nema ni nekih vecih uspjeha... kako da prezivi u buducnosti?

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 11 jul 2012, 16:39

nime_tm87 je napisao/la:Olimpic mozda trenutno ima para... ta pare dolaze ocigledno od nijaza... nije Nijaz vjecan, jednom kad njega ne bude sta onda da se radi ? Olimpic nema publiku, nema ni neke sponzore jake, dosad nema ni nekih vecih uspjeha... kako da prezivi u buducnosti?
Al zato imaju dobru fudbalsku filozofiju, a takvom klubu ne treba prošlost od stare slave se ne živi

lakovic
Kontakt:

Post Postao/la lakovic » 11 jul 2012, 17:04

nime_tm87 je napisao/la:Olimpic mozda trenutno ima para... ta pare dolaze ocigledno od nijaza... nije Nijaz vjecan, jednom kad njega ne bude sta onda da se radi ? Olimpic nema publiku, nema ni neke sponzore jake, dosad nema ni nekih vecih uspjeha... kako da prezivi u buducnosti?

Olimpic je postojao i prije Gracića. U najvišem rangu ili dva ranga niže i budi siguran sam da će postojati i ubuduće. Na kraju krajeva i nema navijače pa nema tog pritiska da nešto moraju.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 11 jul 2012, 17:14

lakovic je napisao/la:

Olimpic je postojao i prije Gracića. U najvišem rangu ili dva ranga niže i budi siguran sam da će postojati i ubuduće. Na kraju krajeva i nema navijače pa nema tog pritiska da nešto moraju.
Hvala Bogu da ce postojati, ali se postavlja pitanje u kakvom stanju ce da bude... pri tome mislim na igracki kadar, finansijsku situaciju ti tako to... da nije nijaza koji sve to nekako drzi sad za sad... a ako sljedece sezone ne odete u europu puci ce i njemu film, koliko kesa ulaze, a dobija veliko nista sad za sad. uhh

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 11 jul 2012, 17:31

To je uvijek onaj problem koji je usud svih klubova koji se zasnivaju i finansiraju samo zahvaljuci svesrdnom podrskom samo jednog covjeka. Sjetimo se kroz poslijeratnu istoriju BiH, koliko klubova ima koji su bljesnuli par sezona, bili u vrhu i onda strmoglavo pali jer je sve to bilo zasnovano na finansiranju jednog covjeka.

Odmah da se razumijemo, nisam hejter niti mi je Olimpik mrzak. Cak sta vise, jer mislim da Sarajevo kao grad od 500 000 stanovnika zasluzuje 3 premijerligasa. Ali ne vidim neku prsvijetlu buducnost ovoga kluba, sem ako se ne uspije prestrukturirati i ako se ne uspije ukljuciti jos barem par vecih finansijera, jer pitanje je do kada ce Nijaz biti spreman davati svoj novac, a realno jako je tesko izvuci tu kolicinu novca kada je daje samo jedan finansijer.

Mislim da je slijedeci iskorak koji j neophodan plasman u Evropu. I tu je teska situacija jer isto rezonuje i barem jos 5-6 ekipa koji su ili bolji ili tu negdje igrackom kvalitetom.

I ne stojim iza stavova koje pojedinci ovdje plasiraju. Nije nezamarljiv podatak da jedan fudbalski klub ima maksimalno 30 simpatizera (eto i 50). Uvjeren sam da i po tom pitanju treba uprva kluba raditi.

Mancini
Kontakt:

Olimpic Sarajevo

Post Postao/la Mancini » 11 jul 2012, 17:34

Ne sekiraj se ti ništa za Olimpic!
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 11 jul 2012, 17:38

Mancini je napisao/la:Ne sekiraj se ti ništa za Olimpic!
Ko kaze da se sekiram?? pricamo o Olimpiku, je l' to ne smijemo??
Niti vas ko vrijedja niti bilo sta slicno tome. Zadnjih par stranica je jako korektna diskusija, jer Olimpik, priznali neki to sebi ili ne, je interesantan sportsko/poslovna/finansijsko/socijoloska pojava.

Ja vam ne zelim nista lose( sem poraza kada igrate protiv Sarajeva, ali to je valjda normalno :mrgreen: ), cak sta vise, zelim da Olimpik ostae stabilan premijerligas. ;)

Mancini
Kontakt:

Olimpic Sarajevo

Post Postao/la Mancini » 11 jul 2012, 17:42

Ovo se odnosilo na onog iznad tebe ali nisi ni ti daleko od toga.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 11 jul 2012, 17:51

Ne prdite nane vam. Upali vas neko Nijazovo potrčkalo registrovano da njemu diže ego. Što to klub nebi bio dobar i bez njega?

P.S. Ja se nebi ljutio i da nema OlimpiCa

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jul 2012, 17:54

Ne znam, mogu samo da pretpostavljam, al čovjek koji ima tolike novce, sigurno je da ima i pameti, jer da nema, ne bi imao što trenutno ima.
Ponavljam se, al opet ne vjerujem da nema neku isplaniranu politiku vođenja kluba, veliki su novci u pitanju koje pojedinci plasiraju da Nijaz daje, no svejedno, davati novac, znači ulaganje, i pokušaj profita, tako da sumnjam da ovo on bez ikakavog plana radi

Mancini
Kontakt:

Olimpic Sarajevo

Post Postao/la Mancini » 11 jul 2012, 18:22

@irh Koje ovdje Nijazovo potrčkalo?

Rios

Post Postao/la Rios » 11 jul 2012, 18:24

Naravno da Gracic ima neki interes..Moje misljenje je da je to dovodjene,afirmacija i prodaja mladih igraca kao i ulazak u Europu koja donosi pare,i mozda neki svoj licni motiv da napravi klub vlastitima snagama koji ce parirati Zelji i Sarajevu,kao i ostalim klubovima u BiH..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

ekran
Kontakt:

Post Postao/la ekran » 12 jul 2012, 21:14

Olimpic - Velež 1:0. Opet pogodio Karić.

PES2012
Kontakt:

Post Postao/la PES2012 » 12 jul 2012, 21:59

ekran je napisao/la:Olimpic - Velež 1:0. Opet pogodio Karić.
Pogodio Karic ili autogo ?
Toto Riina

ekran
Kontakt:

Post Postao/la ekran » 12 jul 2012, 22:16

PES2012 je napisao/la:
ekran je napisao/la:Olimpic - Velež 1:0. Opet pogodio Karić.
Pogodio Karic ili autogo ?
Bila je neka gužva, pa se ne bih smio kladiti. Vidim da oba kluba pišu da je Karić.

ivan.balic
Kontakt:

Post Postao/la ivan.balic » 12 jul 2012, 22:25

Mene raduje nešto drugo u utakmici Velež - Olimpic. Sastav negdje od 55. minute.

Fejzić, Mujezinović (18), Hajradinović (18), Regoje, Dučić (19), Zolj (22), Đorđević (18), Brković (20), Durak (21), Pljevljak (21), Pliska.

Osam igrača do 22 godine.

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: studeni i 1 gost.