Odlično zapažanje, inače malo koji igrač hoće da se vrati u ekipu...B0SANAC je napisao/la:Primjecujem na njemu, da hoce da se vrati u ekipu.
Vedad Ibisevic
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Vedad Ibisevic
100% sportski i krajnje opušten potpis
"Bio sam iznenađen što sam igrao od početka, jer je konkurencija u našem napadu zaista velika".
Inteligentan momak 

Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Bravo za Vedada. Ovo je čisto da pokaže navijačima i Ralphu Ragnicku da nije zaboravio igrat fudbal, te da je psihološki jači negoli su to svi mislili. Nadam se da će mu trener nastaviti pružati šansu, a ne da će ga olako opisati i ostaviti da sjedi na klupi. Nego, Vukčević također igra sve bolje i bolje; da li ćemo ubuduće gledati napadački trio Ba - Ibišević - Vukčević, ili će ipak Mlapa zauzeti svoje mjesto u timu?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Vukčević nije napadač. Hoffenheimu je najbolje da Ba i Vedo igraju u napadu, a Mlapa nek ulazi iz klupe.Monolog je napisao/la:Bravo za Vedada. Ovo je čisto da pokaže navijačima i Ralphu Ragnicku da nije zaboravio igrat fudbal, te da je psihološki jači negoli su to svi mislili. Nadam se da će mu trener nastaviti pružati šansu, a ne da će ga olako opisati i ostaviti da sjedi na klupi. Nego, Vukčević također igra sve bolje i bolje; da li ćemo ubuduće gledati napadački trio Ba - Ibišević - Vukčević, ili će ipak Mlapa zauzeti svoje mjesto u timu?
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Pa Vučko igra krilo u Hoffenheimu, uletio je na onu poziciju koju je prije godinu i po igrao Obasi. Nije bitno što on po vokaciji nije napadač, on u Ragnickovoj formaciji igra krilnog napadača i jasno se vidi napredak u igri ovog mladića. Vedo se ne smije opustiti niti jednu jedinu sekundu, jer svi čekaju k'o zapete puške, ha ya. No, za nadati se da će ovom partijom Vedo kupiti barem još 2-3 utakmice, te da će u istim zabiti još koji gol, te tako zacementirati svoje mjesto u prvoj postavi Hoffenheima.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Obasi će izgleda biti van stroja duže vrijeme (3 mjeseca?), jedina prava konkurencija Vedadu je Demba Ba. Mislim da je bolje za Vedu što je konkurencija veća, bez obzira na, tu i tamo, presjedenu utakmicu na klupi. Naravno, ako je to zaslužio. Jer po običaju, poslije kiše dođe sunce, pa tako i Vedo eksplodira.
Onu konstantu iz mitske (polu)sezone nećemo upamtiti. Ili možda hoćemo?

Vom Jäger zum Gejagten
Vukcevic nikad nece u potpunosti zamjeniti Obasija.Obasi,zajedno sa Salihovicem kao i sa onim zvaljom su bile te inicijalne kapisle za Vedu.Kad je zvaljo poceo komplicirati dobio nogu,Obasi mjesec dana igra tri ne,a bogami i Ba je bio usitnio.Salihovic zrtvovan i gurnut vise na defanzivu to jest defanzivnu sredinu i lijevu stranu jos i ona povreda Ibisevica.Pa gledajuci na to Hoffa uopste nije lose ni igrala.geronimo je napisao/la:Obasi će izgleda biti van stroja duže vrijeme (3 mjeseca?), jedina prava konkurencija Vedadu je Demba Ba. Mislim da je bolje za Vedu što je konkurencija veća, bez obzira na, tu i tamo, presjedenu utakmicu na klupi. Naravno, ako je to zaslužio. Jer po običaju, poslije kiše dođe sunce, pa tako i Vedo eksplodira.![]()
Ima tu jos stvarno golobradih momaka,cak i onaj Mlapa uopste nije los.
Ko se jos sjeca Mintala.Vedo je bio krenuo njegovim stopama,ali nadam se da nece i zavrsiti kao on.
10-15 golova u BL po sezoni bi bio sasvim uredan ucinak.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-
- Kontakt:
Sjecam se ja Mintala . SAmo neznam gdje sada . Znam da je igrao u Nuernbergu , i to odlicno : Sezonu , dvije bio medju najboljim strijelcima BuLi a onda nakon ispadanja u drugu ligu jos je malo tresao mreze a onda nesta
Uglavnom da nebude of topic. Kao sto neko gore rece , glupo je porediti Dzeku i Ibisevica . Dva potpuno razlicita tipa igraca . Dzeko je kao target man , ali sa dobrom igrom i van 16m a Vedo je kao runner .

Uglavnom da nebude of topic. Kao sto neko gore rece , glupo je porediti Dzeku i Ibisevica . Dva potpuno razlicita tipa igraca . Dzeko je kao target man , ali sa dobrom igrom i van 16m a Vedo je kao runner .

Još uvijek je u Nurnbergu. Ipak je on igrač u godinama (33), ulazi s' klupe.bavarian_bk je napisao/la:Sjecam se ja Mintala . SAmo neznam gdje sada . Znam da je igrao u Nuernbergu , i to odlicno : Sezonu , dvije bio medju najboljim strijelcima BuLi a onda nakon ispadanja u drugu ligu jos je malo tresao mreze a onda nesta![]()
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Mnogi Vedinu sudbinu porede sa golgeterima Bundeslige koji su bljesnuli jednu ili dvije sezone. Zbog toga je @Hare naveo Mintala kao primjer. Jer ova liga je imalo dosta takvih slučajeva. Mintal, Vittek, Gekas, Christiansen, Max.Virtu4l je napisao/la:Još uvijek je u Nurnbergu. Ipak je on igrač u godinama (33), ulazi s' klupe.bavarian_bk je napisao/la:Sjecam se ja Mintala . SAmo neznam gdje sada . Znam da je igrao u Nuernbergu , i to odlicno : Sezonu , dvije bio medju najboljim strijelcima BuLi a onda nakon ispadanja u drugu ligu jos je malo tresao mreze a onda nesta![]()
Vedo može postati konstanta, da daje preko 10 golova svake sezone. I njemu puno kao i njegovim nalogodavcima.

Vom Jäger zum Gejagten
Ma gledajuci historiji Bundesliga je po tome karakteristicna, konstante koji su redovno zabijali mozes izbrojati na prste jedne ruke. Efvo meni padaju napamet Gerd Mueller, Karl-Hainz Rummenige, Ulf Kirsten, Uwe Seeler, Klaus Fischer i evo u novijoj historji Edin Dzeko koji nije dozivio pad nakon jedne vrhunske sezone.geronimo je napisao/la:Mnogi Vedinu sudbinu porede sa golgeterima Bundeslige koji su bljesnuli jednu ili dvije sezone. Zbog toga je @Hare naveo Mintala kao primjer. Jer ova liga je imalo dosta takvih slučajeva. Mintal, Vittek, Gekas, Christiansen, Max.Virtu4l je napisao/la:Još uvijek je u Nurnbergu. Ipak je on igrač u godinama (33), ulazi s' klupe.bavarian_bk je napisao/la:Sjecam se ja Mintala . SAmo neznam gdje sada . Znam da je igrao u Nuernbergu , i to odlicno : Sezonu , dvije bio medju najboljim strijelcima BuLi a onda nakon ispadanja u drugu ligu jos je malo tresao mreze a onda nesta![]()
Vedo može postati konstanta, da daje preko 10 golova svake sezone. I njemu puno kao i njegovim nalogodavcima.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
"Mislio sam da ću meč odgledati sa klupe, a na kraju sam postigao dva gola"
Napadač bh. reprezentacije Vedad Ibišević poenitrao je dva puta u dvoboju Hoffeneheima i Eintrachta iz Frankfurta. Njegov tim slavio je visokih 4-0 u gostima. Svi vjerujemo kako će se pomenuti igrač u narednom periodu vratiti na utabane staze uspjeha.
Jeste li očekivali ovakav ishod u okršaju Vašeg tima i Eintrachta?
Ne. Nisam bio siguran hoću li početi utakmicu u udarnoj postavi. Čak smo se ja i Salihović bili pomirili sa stavom trenera da sjedimo na klupi. Dobili smo šansu i iskoristili je. Početak je bio napet, ali smo na kraju došli do kompletnog plijena. Visoka pobjeda još više dobiva na težini ako se pogleda statistika domaćih utakmica Frankfurta. Opasni su na svom travnjaku.
Je li kod Vas proradio inat?
Pa ne bih ja to tekao rekao. Nisam se ljutio kada sam utakmice gledao sa klupe. Sada sam dobio priliku i odigrao sam rasterećeno. U svaku utakmicu ulazim maksimalno koncentrisano. Dakako, da je drugačije kada postigneš dva pogotka.
Da li su dva postignuta gola najava boljih dana?
Nadam se. Svakako da će donijeti dodatno samopouzdanje pred naredne mečeve. Fizički sam potpuno spreman. Vjerujem da neću razočarati nikoga.
Nadate li se da ćete i narednu utakmicu započeti u udarnoj postavi?
Treba se izboriti za status, nemam iluzija da mi je išta zagarantirano, ne smije ni biti. Meni je najvažnije da sam zdrav. Ja uživam u nogometu, normalno je da ću igrati do krajnjih granica svojih mogućnosti kako bi popravio svoj aktuelni status.
U kakvim ste odnosima sa trenerom?
Uvijek podvlačim da nikada nismo imali neki super odnos. Niti u danima kada je sve bilo mnogo bolje. To se do danas nije promijenilo. Čak i kada me poslao na klupu, nismo puno razgovarali. Po mom sudu odnos je bio takav da je on trener, a ja igrač. Postoji određena distanica.
Koliko visoko može Hoffenheim u ovoj sezoni?
Mislim da dobro stojimo. Važno je do kraja polusezone sakupiti što više bodova i u miru se pripremiti za proljeće, koje će pokazaiti pravo lice našeg tima. Rano je za bilo kakve ozbiljnije prognoze.
Kako sa odmakom od nekoliko dana komentarišete Bratislavu?
Dobro smo igrali, dojmovi su zaista pozitivni. Imali smo igru, koja je na kraju nagrađena rezultatom. Doduše, mi smo i u nekim predhodnim utakmicama prezentirali lijep nogomet, stvarali šanse, ali je izostao povoljniji ishod. Zbog toga se stvorila negativna atmosfera oko državnog tima. Veseli me ovaj trijumf. U komotnijoj situaciji možemo čekati okršaj sa Rumunima. Za kraj bi dodao da Slovačka nije bila nimalo bezazlen suparnik. Ne smije se zaboraviti njihovo učešće na Mundijalu. Nama je nedostajalo nekoliko igrača, trebalo je dodatno zapeti.
Begović se svima izvinio zbog nedolaska na okupljanje. Komentar?
Mi smo se čuli prije nekoliko dana. Došlo je do velikog nesporazuma. Naime, on mi je rekao da su u klubu primili vakcine protiv gripe. To se inače radi u svim kolektivima. Kod njega su se pojavile kontraindikacije i nije mogao ustati iz kreveta. Zamolio je čelnike kluba da obavijeste Nogometni savez BiH, a oni to nisu uradili. Onda je ispalo da je Asmir neozbiljan, što nije tačno. On je korektan momak i mislim da mu ne treba zamjeriti, jer zaista nije ništa kriv.
Možete li nam za kraj reći kada dolazite u BiH?
Negdje oko Nove godine.
Napadač bh. reprezentacije Vedad Ibišević poenitrao je dva puta u dvoboju Hoffeneheima i Eintrachta iz Frankfurta. Njegov tim slavio je visokih 4-0 u gostima. Svi vjerujemo kako će se pomenuti igrač u narednom periodu vratiti na utabane staze uspjeha.
Jeste li očekivali ovakav ishod u okršaju Vašeg tima i Eintrachta?
Ne. Nisam bio siguran hoću li početi utakmicu u udarnoj postavi. Čak smo se ja i Salihović bili pomirili sa stavom trenera da sjedimo na klupi. Dobili smo šansu i iskoristili je. Početak je bio napet, ali smo na kraju došli do kompletnog plijena. Visoka pobjeda još više dobiva na težini ako se pogleda statistika domaćih utakmica Frankfurta. Opasni su na svom travnjaku.
Je li kod Vas proradio inat?
Pa ne bih ja to tekao rekao. Nisam se ljutio kada sam utakmice gledao sa klupe. Sada sam dobio priliku i odigrao sam rasterećeno. U svaku utakmicu ulazim maksimalno koncentrisano. Dakako, da je drugačije kada postigneš dva pogotka.
Da li su dva postignuta gola najava boljih dana?
Nadam se. Svakako da će donijeti dodatno samopouzdanje pred naredne mečeve. Fizički sam potpuno spreman. Vjerujem da neću razočarati nikoga.
Nadate li se da ćete i narednu utakmicu započeti u udarnoj postavi?
Treba se izboriti za status, nemam iluzija da mi je išta zagarantirano, ne smije ni biti. Meni je najvažnije da sam zdrav. Ja uživam u nogometu, normalno je da ću igrati do krajnjih granica svojih mogućnosti kako bi popravio svoj aktuelni status.
U kakvim ste odnosima sa trenerom?
Uvijek podvlačim da nikada nismo imali neki super odnos. Niti u danima kada je sve bilo mnogo bolje. To se do danas nije promijenilo. Čak i kada me poslao na klupu, nismo puno razgovarali. Po mom sudu odnos je bio takav da je on trener, a ja igrač. Postoji određena distanica.
Koliko visoko može Hoffenheim u ovoj sezoni?
Mislim da dobro stojimo. Važno je do kraja polusezone sakupiti što više bodova i u miru se pripremiti za proljeće, koje će pokazaiti pravo lice našeg tima. Rano je za bilo kakve ozbiljnije prognoze.
Kako sa odmakom od nekoliko dana komentarišete Bratislavu?
Dobro smo igrali, dojmovi su zaista pozitivni. Imali smo igru, koja je na kraju nagrađena rezultatom. Doduše, mi smo i u nekim predhodnim utakmicama prezentirali lijep nogomet, stvarali šanse, ali je izostao povoljniji ishod. Zbog toga se stvorila negativna atmosfera oko državnog tima. Veseli me ovaj trijumf. U komotnijoj situaciji možemo čekati okršaj sa Rumunima. Za kraj bi dodao da Slovačka nije bila nimalo bezazlen suparnik. Ne smije se zaboraviti njihovo učešće na Mundijalu. Nama je nedostajalo nekoliko igrača, trebalo je dodatno zapeti.
Begović se svima izvinio zbog nedolaska na okupljanje. Komentar?
Mi smo se čuli prije nekoliko dana. Došlo je do velikog nesporazuma. Naime, on mi je rekao da su u klubu primili vakcine protiv gripe. To se inače radi u svim kolektivima. Kod njega su se pojavile kontraindikacije i nije mogao ustati iz kreveta. Zamolio je čelnike kluba da obavijeste Nogometni savez BiH, a oni to nisu uradili. Onda je ispalo da je Asmir neozbiljan, što nije tačno. On je korektan momak i mislim da mu ne treba zamjeriti, jer zaista nije ništa kriv.
Možete li nam za kraj reći kada dolazite u BiH?
Negdje oko Nove godine.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
"Negdje oko nove godine", valjda je to za 'Idol nacije' koji će se održati u organizaciji ovog portala.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
Ako on bude idol nacije ja cu od muke sazvakat cijeli pasos i uvjerenje o drzavljanstvu....
On moze biti samo idol SOI-a (seoskih olimpijskih igara)....
Zadnja izmjena: Inter1977, dana/u 22 nov 2010, 09:16, ukupno mijenjano 2 puta.
- NoName
- Kontakt:
Pa džesi bolan analitičaru, nigdje te... Imal' ti gdje Tarika?Inter1977 je napisao/la:Ako on bude idol nacije ja cu od muke sazvakat cijeli pasos i uvjerenje o drzavljanstvu....
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Dugo te nije bilo Šeki.Inter1977 je napisao/la:Ako on bude idol nacije ja cu od muke sazvakat cijeli pasos i uvjerenje o drzavljanstvu....
Vedad jedva dva gola u subotu...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ma da je dao i 22 gola u jednom poluvremenu boli me racku kad na reprezentativnom kontu ima dva i pol gola iz 160 utakmica....To je levat da ga BIH nije vidila do sada a u Bosni bas ima budala....
- NoName
- Kontakt:
Pa idi onda na druge teme, njegovu zaobiđiInter1977 je napisao/la:Ma da je dao i 22 gola u jednom poluvremenu boli me racku kad na reprezentativnom kontu ima dva i pol gola iz 160 utakmica....To je levat da ga BIH nije vidila do sada a u Bosni bas ima budala....
dok nam ovakve "zvijzde" budu zauzimale mjesto u reprezentaciji, mozemo samo da sanjamo o nekom vecem takmicenju..On nema mjesta ni u jednom sugavom Hoffenheimu a igra u reprezentaciji...On je dobar samo da pokosi travu oko stadiona....
- NoName
- Kontakt:
Ibišević je veoma dobar, možda je trenutno bolji od Džeke. U zadnjih par utakmica reprezentacije on je bio strijelac, nemoj to da zaboraviš.
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Daduli, Normus90 i 22 gosta.