Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

izdzezveubrazil
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la izdzezveubrazil » 10 apr 2022, 22:51

MoodyHank je napisao/la:
10 apr 2022, 22:12
Ide treća titula za Džeku u ligama petice. :mrgreen:
Treća liga petice koju je pokorio, a četvrta titula ukupno :D

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 10 apr 2022, 22:52

Romagnoli13 je napisao/la:
10 apr 2022, 22:42
Sad je sve u nogama komšija. Teško da će dobiti sve do kraja. Ali nikad se ne zna. Ovakav Milan bez napada i opet sa puno povreda neće dobiti više od 3 meča do kraja.
Izgleda da ste u nezgodnom trenutku upali u losiju formu, koja se ogleda opet kroz slabu ili nikakvu kreaciju. Mislim da milanu fali u napadu neko ko ce rijesiti stvari i kada ne ide ekipu.
Ovog Diaza se sto prije rijesiti, ja nisam vidio beskorisnijeg poluspica a nagledao sam se mnogih, a gledao sam i Prvu ligu FBiH. Vi nemate problem sa odbranom, nego sa napadom i donekle sa vezom.
Iskreno, tezak vam raspored dolazi, Lazio, Fiorentina, Atalanta, Sassuolo. Nije ni kod nas bas lagan raspored, ali uglavnom te jacu utakmicu igramo kuci sa Romom, ali opet nezgodna gostovanja u Bolonji, Udinama i na Sardiniji. Sa Speziom imamo isto problema u zadnje vrijeme. Mislim da cemo najlakse rijesiti Romu a najvise cemo se napatiti na gostovanju sa Bolonjom i Cagliarijem.

Bremer je sila stoper i ko god ga dovede nece pogrijesiti.

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 10 apr 2022, 22:53

Pa realno, jes Torino imao bolje prilike za gol. Na kraju X najpošteniji rezultat.

Ipak bješe u pravu onaj što reče da Milan kiksa. Ništa, sad Inter ima sve u svojim rukama, dakle oni kiksaju slj. kolo.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 10 apr 2022, 22:53

Nama scudetto, Milanu kup, Juvetu mjesto u CL pa da svi budemo zadovoljni sezonom :mrgreen:
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 apr 2022, 22:53

Prije 2 sedmice su naši Interisti se oprostili od skudeta. Danas su već osvojili. Brzo se ovdje stvari mijenjaju. :mrgreen:

Nego zanima me jel ove godine sezona nova počinje ranije zbog prvenstva koje se igra u zimu, ima li neko da zna više o tome?
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 10 apr 2022, 22:54

izdzezveubrazil je napisao/la:
10 apr 2022, 22:51
MoodyHank je napisao/la:
10 apr 2022, 22:12
Ide treća titula za Džeku u ligama petice. :mrgreen:
Treća liga petice koju je pokorio, a četvrta titula ukupno :D
Na to sam mislio. :mrgreen:
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 10 apr 2022, 22:55

10 apr 2022, 22:53
Prije 2 sedmice su naši Interisti se oprostili od skudeta. Danas su već osvojili. Brzo se ovdje stvari mijenjaju. :mrgreen:
Tko se oprostio? Pa kako ćemo se oprostit kad nitko drugi i ne ide na scudetto. :mrgreen: Osim par ultraoptimističnih Juventina .

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 apr 2022, 22:56

tiffoso je napisao/la:
10 apr 2022, 22:52
Sad je sve u nogama komšija. Teško da će dobiti sve do kraja. Ali nikad se ne zna. Ovakav Milan bez napada i opet sa puno povreda neće dobiti više od 3 meča do kraja.
Izgleda da ste u nezgodnom trenutku upali u losiju formu, koja se ogleda opet kroz slabu ili nikakvu kreaciju. Mislim da milanu fali u napadu neko ko ce rijesiti stvari i kada ne ide ekipu.
Ovog Diaza se sto prije rijesiti, ja nisam vidio beskorisnijeg poluspica a nagledao sam se mnogih, a gledao sam i Prvu ligu FBiH. Vi nemate problem sa odbranom, nego sa napadom i donekle sa vezom.
Iskreno, tezak vam raspored dolazi, Lazio, Fiorentina, Atalanta, Sassuolo. Nije ni kod nas bas lagan raspored, ali uglavnom te jacu utakmicu igramo kuci sa Romom, ali opet nezgodna gostovanja u Bolonji, Udinama i na Sardiniji. Sa Speziom imamo isto problema u zadnje vrijeme. Mislim da cemo najlakse rijesiti Romu a najvise cemo se napatiti na gostovanju sa Bolonjom i Cagliarijem.

Već uveliko na temi Milana pričamo o zamjeni 3 od 4 igrača iz napada. Što će i uslijediti na ljeto inshallah.

Odbrana je već riješena. Kreiran je dobar kvartet koji ima još dosta prostora za napredak.

Sredina će biti izgleda Pobega, Bennacer, Tonali i Sanches. Vidjet ćemo šta će i ko će biti doveden za ofanzivu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

ElPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la ElPrincipe » 10 apr 2022, 22:57

Ma kakva titula ko je vec slavi il misli da je osvojena je u velikoj zabludi bice kikseva od svih ekipa do kraja jos a nadam se da ce inter imat najmanje

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 10 apr 2022, 22:59

Al kakva je qrčina od igrača ovaj Aina, lik ušao u 70. i kojoj minuti i vuče se po terenu ko krepana mačka. Odavno nisam vidio beskorisnijeg igrača. Da sam na Jurićevom mjestu nebi mi taj više zaigrao.

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 10 apr 2022, 22:59

Interisti od petog kola i užasnog početka Juventusa su svjesni da je scudetto tu.. Druga stvar je što vi Milanisti godinama slavite novembarske i decembarske titule.
Pioliu spomenik podici, sa ovako limitiranim sastavom bez problema osigurati LP nije mala stvar... Stručnjak je veliki realno, izvukao je više od 200 posto mogućnosti treenutnog rostera, ali džaba kad ga godinama yebu u upravi pa na kraju svake sezone ko imalo valja, ide džaba.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 apr 2022, 23:00

Nego zanima me jel ove godine sezona nova počinje ranije zbog prvenstva koje se igra u zimu, ima li neko da zna više o tome?
Čitao sam ja, neki dan mi je izbacilo tu vijest negdje, da počinju sve lige ranije na ljeto. Neke od liga petice po sedmicu ranije, a neke i po dvije sedmice ranije.

Sad se ne mogu tačno sjetiti kad Talijani kreću, ali znam da nisu među prvima od liga petice koje krenu na ljeto, tako da je moguće da će baš oni startati dvije hefte ranije.

Uglavnom, mislim da će liga najkasnije krenuti 1. augusta (subota).
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 apr 2022, 23:02

Niti jednoj od ovih ekipa ne vjerujem da mogu dobiti sve do kraja. Ona ekipa koja uspije prikupiti 15ak bodova i bit ce prvak. A svih 18 ili 21 nece niti jedan tim.

Znači Italijani će isto krenuti početkom augusta. Bit će t interesantno vidjeti kako će to sve izgledati, jer igrače čeka brutalan raspored.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 10 apr 2022, 23:03

Prvenstvo u italiji pocinje 12-13 augusta, u sustinu jednu sedmicu ranije u odnosu na prije, ostale lige pocinju sedmicu prije

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 10 apr 2022, 23:03

U slučaju kikseva milanskih klubova, eto Juveu titula niotkud.
Ne šalim se.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 10 apr 2022, 23:05

10 apr 2022, 22:56
tiffoso je napisao/la:
10 apr 2022, 22:52

Već uveliko na temi Milana pričamo o zamjeni 3 od 4 igrača iz napada. Što će i uslijediti na ljeto inshallah.

Odbrana je već riješena. Kreiran je dobar kvartet koji ima još dosta prostora za napredak.

Sredina će biti izgleda Pobega, Bennacer, Tonali i Sanches. Vidjet ćemo šta će i ko će biti doveden za ofanzivu.

Pa problem je sto u toj vezi nema neke kreativnosti koja ce ti osvojiti ligu. Mislim da se tu grijesi generalno u italiji, jer nijedan od njih nije neki igrac koji ce napraviti razliku nekim potezom kada ne ide ekipu kao Milana veceras.

Kvartet u odbrani je dobar za italiju, ali mislim da ce morati jos se dizati ako se misli u evropi prolaziti grupa a na kraju krajeva mozda i prva runda lige prvaka. Tesko je pratiti presing ozbiljnij ekipa, ne moze se iznijeti lopta kad igras protiv Liverpoola, mozda Real Madrida i takvih. To je ono sto tvrdim vec neko vrijeme da su talijani nikakav faktor u evropi, ali to je druga tema sada.

Dug je put ispred Milana, volio bih da se i mi i vi pojacate pa da se dobije na jos kvaliteti, pa borba za titulu bude ko je bolji a ne ko je manje los.

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 10 apr 2022, 23:07

Imp je napisao/la:
10 apr 2022, 22:55
Tko se oprostio? Pa kako ćemo se oprostit kad nitko drugi i ne ide na scudetto. :mrgreen: Osim par ultraoptimističnih Juventina .
Da, Milanistima je cilj 4. mjesto a onog malinara nećemo ni spominjat. Malo sam se bio zabrinuo da će nas Juve pritisnut
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 apr 2022, 23:09

TheTruth34 je napisao/la:
10 apr 2022, 22:59
Interisti od petog kola i užasnog početka Juventusa su svjesni da je scudetto tu.. Druga stvar je što vi Milanisti godinama slavite novembarske i decembarske titule.
Pioliu spomenik podici, sa ovako limitiranim sastavom bez problema osigurati LP nije mala stvar... Stručnjak je veliki realno, izvukao je više od 200 posto mogućnosti treenutnog rostera, ali džaba kad ga godinama yebu u upravi pa na kraju svake sezone ko imalo valja, ide džaba.
Ne mlati praznu slamu. Sve dok je matematički moguće normalno da se čovjek ima pravo nadati nečemu. Ove sezone kao i lani cilj je bila samo LPa. Milan je na korak do toga i samim tim ekipa je odradila svoje.

Pioli radi odličan posao. Ali nije čovjek za titule, mada zaslužio je još jednu sezonu najmanje u klubu. Sljedeće sezone vodeći se riječima Maldinija od još prije 2 godine, cilj je skudeto. Sve osim toga smatrat će se neuspjehom. A taj novembrski skudeto i ostale dječije gluposti piši van konteksta simpatizera Milana.

Pričaš o više sezone, a Milan je tek od lani ponovno neki faktor u Italiji. Zato ne laži pošten svijet ovdje.

Dalje, Milan je i dalje prvi, a to upisivanje unaprijed bodova Interu protiv Bolonje je neozbiljno. Kad Inter preuzme prvo mjesto i ako preuzme. Uljudno i kulturno će se ovdje pisati čestitke kao i uvijek. Ipak je ovo samo sport a vjerujem da ovdje nema seljaka, da se tako izrazim.

@tiffoso, jasna je situacija u Italiji. Sanches je igrač poteza, naravno trebat će pomoć desnog krila i desetke ako se želi nešto više.

I da, odbrana će dobiti izgleda i Botmana. Tako da uglavnom se već radi i naziru se eventualna pojačanja. Za očekivati još jači Milan u sljedećoj sezoni. Kao i povratak Juventusa i dodatno jačanje Intera.

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 10 apr 2022, 23:10

Riziko je napisao/la:
10 apr 2022, 23:03
U slučaju kikseva milanskih klubova, eto Juveu titula niotkud.
Ne šalim se.
Ne trebaš to napominjati. Znamo i mi pogledati tablicu te zbrajati i oduzimati. Da je Juve dobio derbi u kojem je ralno bio bolji, sad bi bio -3 od prvog mjesta i glavni kandidat za uzeti ovo. Ovako će se tu još gonjati svi. Juve lako moguće da do kraja sezone uzme najviše bodova, samo ga **** dosta velik zaostatak s obzirom da je do kraja 6 kola.
Zadnja izmjena: Imp, dana/u 10 apr 2022, 23:13, ukupno mijenjano 1 put.

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 10 apr 2022, 23:12

Biscione je napisao/la:
10 apr 2022, 23:07
Da, Milanistima je cilj 4. mjesto a onog malinara nećemo ni spominjat. Malo sam se bio zabrinuo da će nas Juve pritisnut
Nebih ja njih još otpisao. Mi smo isto u klimavoj formi, 2 pobjede zaredom ne znače ništa. A oni su krenuli rješavati male utakmice kako ih i treba rješavati netko tko ide na 1. mjesto. Tako da, naša 3 kiksa i eto njima titule.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.