Asmir Begović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bilalx

Re: Asmir Begović

Post Postao/la bilalx » 17 nov 2011, 08:33

corba je napisao/la:Ko je god šta izjavio i objavio u suštini svi se slažu da je Portugal bio bolji pa i ja ću to da konstatujem ali kad malo bolje sagledamo stvari, zar ona dva gola koje smo dobili iz slobodnjaka ne idu na dušu Begoviću, kad pogledam snimke golova pa čovjek stoji skroz na jednoj strani gola, pa da je ne znam kako brz i ekplozivan brzu loptu Ronalda i sličnih ni sa 40 m ne bi odbranio, ne bi je mogao stići. Živi zid je u biti da onemogući lagano pogađanje u jednu stranu gola.
Covjek pokrio stranu zivim zidom. Stark (i ovo nikad necu shvatiti) gurno zivi zid na, bratbratu, 12 metara :!: Nit se zivi zid potrudio da skoci malo a i da jeste nebi im pomoglo sve i da svi skoce po pola metra. Ronaldo zabija golove iz puno tezih situacija tako da mu je ovaj splet okolnosti bio taman. Hebesmumater!

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 17 nov 2011, 10:48

Još je on bio super kako je to sve izgledalo šok i tagedija i komedija. ;)
Asmiru svaka čast ne znam kakav golman bio kad mu momčad u 15 min potone.
Bilo pa prošlo,idemo dalje,nova borba ,nova nafaka.Iskustvo dobro ,trudio se,pokušo sve.
Ja mu skidam kapu bez obzira na 6 golova moglo je to bit puno više!
Asmire ne daj se,lako je filozofirati!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 17 nov 2011, 11:55

mozemo biti sretni sto imamo asmira. dobili smo vrhunskog golmana za narednih 10 godina.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 17 nov 2011, 18:12

nekim levatima samo stalo da pljuju po asmiru a asmir jedini igrac koji je sacuvao svoj obraz nakon one sramote u lisabonu..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Vedo20
Kontakt:

Post Postao/la Vedo20 » 17 nov 2011, 20:02

Nabroji najbolje mlade golmane svijeta na prste jedne ruke i nikako nećeš moći bez Asmira Begovića ( osim ako ti ne fali neki prst ) :D
ŠVRLJ

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 17 nov 2011, 20:32

Asmire, idiote, zašto nisi odabrao Kanadu? Izabrao si zemlju gdje civilizacije nema. Nema ni morala. Nema ničeg.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 17 nov 2011, 20:46

"Novinari" sa ss.ba, ali i drugih bh medija, trebaju biti objektivni(ji) u informisanju sa lisabonske "sramote".
Nije tacno da je bh tim ukopao, Senadov "nerezonski" crveni karton, koliko losa pistavka tima, i greske Begovica.
Begovic je odgovoran za 3 (tri) gola... Narocito, su prva dva vazna, jer su pali u ranoj fazi meca, i dosla su im niodkud.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 17 nov 2011, 21:03

'Begović je jedan od najboljih vratara u Premiershipu'

Menadžer nogometaša Stokea, Tony Pulis, podržao je bh. reprezentativnog vratara Asmira Begovića nakon nekoliko partija s puno golova u njegovoj mreži.

Begović je bio kriv za dva gola u 5:0 porazu njegove momčadi od Boltona, 6. studenog, a u reprezentativnoj pauzi je sačuvao svoju mrežu u prvom meču protiv Portugala, ali u drugom primio čak šest pogodaka (6:2).

Tih nekoliko utakmica neće utjecati na povjerenje Pulisa u Begovića jer je, bez sumnje, za sve te poraze odgovorna i cijela momčad a ne samo čuvar mreže.

"Mislim da je Asmir jedan od najboljih vratara u Premiershipu, a logično je da će imati svoje uspone i padove", rekao je Pulis i dodao:

"Ja pratim utakmice, a greške su sasvim normalne i nije Asmir jedini koji griješi - cijeli kolektiv je odgovoran za rezultate", zaključio je menadžer Stoke Cityja.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 nov 2011, 21:03

:lol:

U (H)avazu pročitah sljedeće:"Asmir se morao makar pomaknuti kod 5. gola, jer udarac Velosa nije bio tako jak". :mrgreen: Hajde de. :mrgreen:

A, ako bih baš tražio neku grešku, to bi bilo kod 2. gola. Mislim da je i sam podcjenio udarac Nanija (kako je samo lopta naglo spala, to je nehumano). No, odbrane Ronaldovih udaraca i Coentraovog zicera su izgleda prošle neopaženo kod naših forumaša. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 17 nov 2011, 21:07

cole-ch je napisao/la:"Begovic je odgovoran za 3 (tri) gola... Narocito, su prva dva vazna, jer su pali u ranoj fazi meca, i dosla su im niodkud.
e de sad jos, obrazlozi, sve sa slikama i kako bi ti to odradio.
onda, otidji u prvu fudbalsku skolu i pokusaj postati golman, budi bolji od njega, prodaj se u EPL, zaradi epitet jedne od najvecih golmanskih nada u istoj ligi, a onda, dodji nam u reprezentaciju.
...

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 17 nov 2011, 21:24

Asmir je prvi i drugi gol primio sa 35 (trudeset i pet) metara. Svaki gol u danasnje vreme sto golman primi sa vise od 22-23 m, ide na njegov racun... pa, tacno da 100 Ronalda pucaju sa te distance. Kod Nanijevog poluloba, bio je isuvise daleko da bi mogao da spasi gol, od filigranski plasiranog udarca.
5i gol, isto njegov... Ostao skamenjen, iako je super postavio zivi zid.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 17 nov 2011, 21:40

cole-ch je napisao/la:Asmir je prvi i drugi gol primio sa 35 (trudeset i pet) metara. Svaki gol u danasnje vreme sto golman primi sa vise od 22-23 m, ide na njegov racun... pa, tacno da 100 Ronalda pucaju sa te distance. Kod Nanijevog poluloba, bio je isuvise daleko da bi mogao da spasi gol, od filigranski plasiranog udarca.
Isto mislimo. :idea:
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 17 nov 2011, 21:47

Cim nadjete nekog golmana koji ce SVE braniti, Asmira cemo sutnuti. Drzim vam palceve da ga nadjete sto prije, tog golmana zvani armirani zid koji ima ucinak od 100% odbrana.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 17 nov 2011, 21:49

cole-ch je napisao/la:Asmir je prvi i drugi gol primio sa 35 (trudeset i pet) metara. Svaki gol u danasnje vreme sto golman primi sa vise od 22-23 m, ide na njegov racun... pa, tacno da 100 Ronalda pucaju sa te distance. Kod Nanijevog poluloba, bio je isuvise daleko da bi mogao da spasi gol, od filigranski plasiranog udarca.
gdje to boghati pise...
da li je iko od vas ikad stajao na golu pa da zna da je svaki dalekometni sut koji udze golmanova greska ??
ocigledno nije...
kod nanijevog suta,apsolutno niko nije otisao na blok,nego su pustili frajera da se nastima i da je opali...zasto se to ne gleda,nego samo ''asmir kriv''..
meni to nepojmljivo,da igraca kao sto je nani pustis da se nastima i da odapne...niti jedan golman ne moze ocekivati onakav sut,sa onolike udaljenosti,jer svaki golman ocekuje da ce neko od igraca to izblokirati...

evo cist primjer: de gea..zar nije svrstan medzu najbolje mlade golmane,a gle cuda dzeko mu furn'o gol sa 30 metara...jos je sut bio bezazleniji..a zasto,jer opet niko nije isao u blok...

a 5 gol,na to se mogu samo nasmijati..ono je bilo ala penal..navedi mi koji golman moze da stigne loptu,koja ide preko zivog zida,koja je usput jako precizna i jaka jos sut sa neki 19-20 metara... :roll:
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 17 nov 2011, 21:53

ma da je i casilas nas, neki bi ga pljuvali, jer nije ponik'o u nekom od nasih klubova. jadno !

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 17 nov 2011, 21:57

ama svi nesto pricate protiv Asmira ... imamo li boljeg .. sto neko prethodno rece, kad budemo imalli boljeg sutnucemo asmira ... jedino da je mozda hasagic bolji (koji uz duzno postovanje sa povredjenim ledjima bi primio cenera) il' nedo Bog da nam je avdukic morao stati na gol ... i za ovaj gol nanija svi govore on kriv, a sto nije niko na Nanija izasao, nego frajer protrca 30 metara i namjesti se i sve i nikom nije naumpalo da ga mozda izblokira ...
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 nov 2011, 22:00

Monolog je napisao/la::lol:

U (H)avazu pročitah sljedeće:"Asmir se morao makar pomaknuti kod 5. gola, jer udarac Velosa nije bio tako jak". :mrgreen: Hajde de. :mrgreen:

A, ako bih baš tražio neku grešku, to bi bilo kod 2. gola. Mislim da je i sam podcjenio udarac Nanija (kako je samo lopta naglo spala, to je nehumano). No, odbrane Ronaldovih udaraca i Coentraovog zicera su izgleda prošle neopaženo kod naših forumaša. :mrgreen:
Jesu qurko ostali neopazeni.
Kako rekoh da je Kenan onako branio ovdje bi se vec 50 stranica napisalo o tome kako su to sve greske Kene i onog ko ga je postavio.Ovako,sagni glavu da sto prije prodje.
Dupli arsini,pa eto ti.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 17 nov 2011, 22:01

T-MAC je napisao/la: gdje to boghati pise...
da li je iko od vas ikad stajao na golu pa da zna da je svaki dalekometni sut koji udze golmanova greska ??
ocigledno nije...
kod nanijevog suta,apsolutno niko nije otisao na blok,nego su pustili frajera da se nastima i da je opali...zasto se to ne gleda,nego samo ''asmir kriv''..
meni to nepojmljivo,da igraca kao sto je nani pustis da se nastima i da odapne...niti jedan golman ne moze ocekivati onakav sut,sa onolike udaljenosti,jer svaki golman ocekuje da ce neko od igraca to izblokirati...

evo cist primjer: de gea..zar nije svrstan medzu najbolje mlade golmane,a gle cuda dzeko mu furn'o gol sa 30 metara...jos je sut bio bezazleniji..a zasto,jer opet niko nije isao u blok...

a 5 gol,na to se mogu samo nasmijati..ono je bilo ala penal..navedi mi koji golman moze da stigne loptu,koja ide preko zivog zida,koja je usput jako precizna i jaka jos sut sa neki 19-20 metara... :roll:

Ovo sam mu bas pisao kao odgovor:

Kad vec hoces da pricas o tim golovima...

Za prvi gol je najvise kriv zivi zid koji se je usrao pred Ronaldom.

Kod drugog gola su najvise krivi Medunjanin i Rahimic koji nisu bili na mjestu i Jahic i Spahic koji nisu izasli na Nanija, a valjda predpostavljam da su culi o njemu i njegovom sutu.

Ne branim Begovica, ali da je "ON" jedini/najveci krivac za golove? Ma daj.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

ArnelS
Kontakt:

Post Postao/la ArnelS » 17 nov 2011, 22:02

Da Begovic brani u Realu, ili nekom timu sa jacom odbranom, tesko bi primio go :D!

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 17 nov 2011, 22:05

Za golove iz slobodnjaka kriv je zid koji uopste nije skakao, pogledajte video. Asmir je kod prvog slobodnjaka otisao previse u stranu iako je lopta bila na prilicnooj udaljenosti od gola. Da se drugacije postavio, mozda bi i spasio gol. Ponavljam, krivi su igraci u zidu. Gol iz kornera, glavom, kriva odbrana jer je lik bio sam totalno... Zato sam bio za formaciju sa Pandzom na stoperu. Oni sutevi ne bi prolazili...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], CAGarfia, Mostarska i 30 gostiju.