FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- SaLL/ihovic
- Kontakt:
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
hajde brate kad se vratim s odmora nisam kuci javim ti se u vezi ovogazlajci je napisao/la:Šta se dešava ovdje večeras ako smijem znati!?![]()
Prvo, wiena i krojčica, pobogu dojadili ste i bogu i narodu. Pa svaka 3 dana moramo pročitati vaših novih nekoliko stranica prepucavanja koje možete i preko pp odraditi. Ovako ćemo! Pošto znam obojicu, a lijepo ću vam dati brojeve pa se pošorajte ko ljudi kada wiena budeš dolazio. Iako mu možeš otac biti, samo ću reći da ima i Krojčice![]()
Drugo, pa kakve veze ima što SG-e nema na tekmama. Momci su u tim godinama da ne znaju ni oni šta hoće. Plus, ove godine rodila domačica! I oni, a i svi drugi prvo moraju srediti svoje živote pa onda voliti Slobodu. Tako će biti u stanju pomoći mnogo više.
Treće, ja nisam tip osobe koji će glorificirati nečije ime, ali ću uvijek podržati viziju, rad i žrtvu. U priči zvanoj Sloboda to je trenutno Azmir Husić!
Četvrto, ima li tko raspoložen da plati predračun od 135,00 KM za tepihe podretne prostorijama Fukara?
Peto, ima li tko raspoložen da donira 80,00 KM za Omladinski pogon kroz nabavku prve pomoći za obje selekcije kadeta i juniora (i oni što igraju Premijer ligu i oni što igraju onu Regionalnu ligu)!?
Novac za obje stvari je osiguran od strane Prijatelja, ali da vidim ima li tko da hoće preuzeti na sebe donaciju?
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hph ... e=54B497D3
U toku 1939. godine sastav upravnog odbora je proširen. U rukovodstvo Slobode izabrano je još 5 članova. Pojačan je i sastav prvog tima pa su igrali Muharem Tučić (radnik), Boško Popović (stolarski radnik), Salih Vugić (radnik), Sokolović (šofer). Ova godina je značajna i po tome što u Slobodu dolazi i veliki broj omladinaca iz redova radničke i školske omladine od kojih neki vrlo brzo iz podmaladka prelaze u sastav prvog tima. Među ovim omladincima isticali su se Fikret Ibrišimović (pekarski radnik), Pašaga Vugić (radnik), Džemal Mandžić (stolarski radnik), Milan Vuković (opančarski radnik), Rajif Mujezinović (službenik), Nezir Mujezinović (automehaničar-Nihadov otac), Džemal Hadžihrustić (grafički radnik), Milan Kutlješić i Alija Mutišević (trgovački pomoćnici).
Susreti Slobode i ostalih klubova u Tuzli održavali su se prema uobičajenom redu ili dogovoru. U prvoj polovini 1939. godine odigrana je utakmica sa sportskim klubom Zmaj od Bosne. U toku susreta dogodilo se nešto što niko nije mogao predvidjeti. Naime, pošto igrači Zmaja od Bosne nisu mogli da ostvare pobjedu jedan njihov igrač ošamario je Ratka Vokića, kapitena ekipe Slobode što je kod gledalaca izazvalo pravo zaprepašćenje. Na ovaj grub prekršaj Vokić je reagovao hladnokrvno i samo se ironično naklonio. Iznenađeni ovakvim reagovanjem Ratka Vokića jedan dio "Zmajevih" navijača predvođeni komandirom tuzlanske policije Mehom Latifagićem napao je igrače Slobode i poderao im dresove dok je izvjestan broj navijača i fudbalera Slobode premlatio. Dugo vremena iza toga javnost je komentarisala i osuđivala ovaj incident i u njemu je u socijalističkom listu "Sloga" 5. maja 1939. godine objavljen članak.
Iz knjige RSD SLOBODA 1919-1989.
Ja volim FK Tuzla City
Pa zar nemaju oni vec navijacku skupinu crne mambe?Cuo sam da dubravci prave neku svoju navijacku skupinu i da ce napraviti istok do proljeca ,al da samo oni mogu biti na tribini ili neko ko ima familiju u Dubravama ,ili da je bar jednom letio avionom sa aerodroma ,..dokaz karta na njegovo ime .pa vi vidite ,ljudi imaju i sponzora...
crne mambe i crvene kobre,da se bolje sloze...cuj CRNE MAMBE ...OJ HLJEBE
NK Jedinstvo Dubrave D.
8. travanj 2012 ·
Vjerni navijaci NKJ "Crne Mambe" pozivaju sve navijace da sto u vecem broju danas podrze svoj klub do nova tri boda.... DANAS SVI U "DOM".
Dubrave institucija, treba temu za nas napravit hahahah malo info...put kroz Dubrave se zove magistralni, boldam ovo zove, jer se nažalost samo zove i to je to. Zagrebajite vi Dubrave i Dubravce, al Dubrave imaju dobrih igrača koji su igrali u slobodi. Mersed Malkić - svojevremeno jedan od najskupljih, ako ne i najskuplji igrač Slobode. Nail Beširović, kojeg zna i ovaj Casimiro. Edin Kitić koji je mučio Slobodinu odbranu dok je igrao za Radnički Lukavac.
crne mambe i crvene kobre,da se bolje sloze...cuj CRNE MAMBE ...OJ HLJEBEAlibasa je napisao/la:Pa zar nemaju oni vec navijacku skupinu crne mambe?Cuo sam da dubravci prave neku svoju navijacku skupinu i da ce napraviti istok do proljeca ,al da samo oni mogu biti na tribini ili neko ko ima familiju u Dubravama ,ili da je bar jednom letio avionom sa aerodroma ,..dokaz karta na njegovo ime .pa vi vidite ,ljudi imaju i sponzora...
NK Jedinstvo Dubrave D.
8. travanj 2012 ·
Vjerni navijaci NKJ "Crne Mambe" pozivaju sve navijace da sto u vecem broju danas podrze svoj klub do nova tri boda.... DANAS SVI U "DOM".
Dubrave institucija, treba temu za nas napravit hahahah malo info...put kroz Dubrave se zove magistralni, boldam ovo zove, jer se nažalost samo zove i to je to. Zagrebajite vi Dubrave i Dubravce, al Dubrave imaju dobrih igrača koji su igrali u slobodi. Mersed Malkić - svojevremeno jedan od najskupljih, ako ne i najskuplji igrač Slobode. Nail Beširović, kojeg zna i ovaj Casimiro. Edin Kitić koji je mučio Slobodinu odbranu dok je igrao za Radnički Lukavac.[/quote]
A Mido Stvorko?Kemo Besirovic?Pa onaj golman Hadzic,neznam kako se zove ..pozdrav za dubravce.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
znaci dolazimo do zakljucka da se sad i ovi aktiviraju bii bi uz ovaj sadsnji Zrinjski iz Mostara najstari klub u drzavisloboda72 je napisao/la:
HŠK Zrinjski iz Tuzle osnovan 1913. godine
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
joj mido stvorko i kemo beširović, sve su to runje od igrača bolan ne biodosada je napisao/la:A Mido Stvorko?Kemo Besirovic?Pa onaj golman Hadzic,neznam kako se zove ..pozdrav za dubravce.
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
i ovi su aktivirani..samo sto igraju neke nize lige,jbg....samo,nema ovdje jakog HDZ pa da na jaslama nacionalnog jedinstva pogura tu pricu a i Tusanj nije bio za uzetSaltCityAttack je napisao/la:znaci dolazimo do zakljucka da se sad i ovi aktiviraju bii bi uz ovaj sadsnji Zrinjski iz Mostara najstari klub u drzavisloboda72 je napisao/la:
HŠK Zrinjski iz Tuzle osnovan 1913. godine...barem tako oni Ultrasi misle
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ma ja znam da je bio onaj kosarkaski klub i rukometni....doduse bili su i tokom rata fudbaleri Zrinjskog mislim da su tad trenirali na pomocnom stadionu.
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- tuzlak1987
- Kontakt:
Bili su skoro u trecoj kantonalnoj, mislim da su ugaseni 
-
NAJGORA_BAGRA
- Kontakt:
Mozel kakav opis sto se tice prostorija FFC ( Fukare Fan Club ) ? Jel predvidjen samo kao prodajno mjesto rekvizita ili ce biti na fazon caffe bara gdje se mogu kupiti stvari i gdje se nalazi ? Ako bude kafice od sad se tu izlazi 
NK Jedinstvo Dubrave D.dosada je napisao/la:crne mambe i crvene kobre,da se bolje sloze...cuj CRNE MAMBE ...OJ HLJEBEAlibasa je napisao/la:Pa zar nemaju oni vec navijacku skupinu crne mambe?Cuo sam da dubravci prave neku svoju navijacku skupinu i da ce napraviti istok do proljeca ,al da samo oni mogu biti na tribini ili neko ko ima familiju u Dubravama ,ili da je bar jednom letio avionom sa aerodroma ,..dokaz karta na njegovo ime .pa vi vidite ,ljudi imaju i sponzora...![]()
![]()
8. travanj 2012 ·
Dubrave institucija, treba temu za nas napravit hahahah malo info...put kroz Dubrave se zove magistralni, boldam ovo zove, jer se nažalost samo zove i to je to. Zagrebajite vi Dubrave i Dubravce, al Dubrave imaju dobrih igrača koji su igrali u slobodi. Mersed Malkić - svojevremeno jedan od najskupljih, ako ne i najskuplji igrač Slobode. Nail Beširović, kojeg zna i ovaj Casimiro. Edin Kitić koji je mučio Slobodinu odbranu dok je igrao za Radnički Lukavac.[/quote]
A Mido Stvorko?Kemo Besirovic?Pa onaj golman Hadzic,neznam kako se zove ..pozdrav za dubravce.[/quote]
Nisam ja zaboravio za Stvorku, Hadžića i Kemu. Napisao sam imena tih nekih malo zvučnijih igrača, igrača koji i sad igraju. Mido je svoje odradio davno, a sad trenira Dubrave Gornje (to nije Jedisntvo o kojem vi pišete, Dubrave imaju dva kluba
Eto Dubrava ko Mancester Dubrave United i Dubrave CityAlibasa je napisao/la:
Nisam ja zaboravio za Stvorku, Hadžića i Kemu. Napisao sam imena tih nekih malo zvučnijih igrača, igrača koji i sad igraju. Mido je svoje odradio davno, a sad trenira Dubrave Gornje (to nije Jedisntvo o kojem vi pišete, Dubrave imaju dva kluba)
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
samo sto bi u ovom slucaju bilo dubrave junajted i dubrave viliđHeller je napisao/la:Eto Dubrava ko Mancester Dubrave United i Dubrave CityAlibasa je napisao/la:
Nisam ja zaboravio za Stvorku, Hadžića i Kemu. Napisao sam imena tih nekih malo zvučnijih igrača, igrača koji i sad igraju. Mido je svoje odradio davno, a sad trenira Dubrave Gornje (to nije Jedisntvo o kojem vi pišete, Dubrave imaju dva kluba)
http://fksloboda.ba/vijesti/ostale-vije ... ni-dresovi" onclick="window.open(this.href);return false;
- tuzlak1987
- Kontakt:
Samo da kazem da gotovo svaku utakmicu bude neka tuca i da cesto nastrada neko ko nije ni kriv ni duzan.Head je napisao/la:
Proslu sezonu sam mogao fasovati kada je bila ona situacija oko paljenja baklji protiv Igmana pa neki palili prije vremena.
Isto tako Stara Garda se prije zna potuci i izmedju sebe, jednom sam bio par metara od njih i tu sam mogao primiti slucajno koji udarac.
Protiv Zelje su se isto udarali mislim..Jbg sto je previse previse. A generalno i prosle i ove sezone na sjeveru ako nije svaku drugu neko fasovo
Ali udariti nekog pred malim dijetom (ako je istina), je debilnotuzlak1987 je napisao/la:Samo da kazem da gotovo svaku utakmicu bude neka tuca i da cesto nastrada neko ko nije ni kriv ni duzan.Head je napisao/la:
Proslu sezonu sam mogao fasovati kada je bila ona situacija oko paljenja baklji protiv Igmana pa neki palili prije vremena.
Isto tako Stara Garda se prije zna potuci i izmedju sebe, jednom sam bio par metara od njih i tu sam mogao primiti slucajno koji udarac.
Protiv Zelje su se isto udarali mislim..Jbg sto je previse previse. A generalno i prosle i ove sezone na sjeveru ako nije svaku drugu neko fasovoPogodan je za toga, ne moze ti niko pomoci. Nekako dosta nepregledniji od zapada..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.