Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Re: Chat
Isak poručio Dodiku: Seoska varalico, više se ljudi sa mnom dnevno slika nego što dođe na tvoj skup

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Re: Chat
Kad mačke nema...

@Arvid pužeš pužeš mišu mekinjašu. Ne bi me čudilo da je ovako šta izjavio.

Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
Dok sam išao u srednju imao sam neki predmet konstrukcija alata i jos nešto na takav fazon. Znači knjige prijeratne, način izvođenje operacija staromodni i kako sada očekivati stručne ljude kad ih zastarjelim metodama podučavaš? Da ne govorim da je pristup nastavi bio frontalni. Grupni, pojedinačni, rad u paru šta je to? 40 minuta slušaš nešto ni sam ne znas šta, crta po tabli nešto i onda objašnjava. Iako je učionica bila opremljena projektorom, škola imala laptope niko to nije koristio izuzev 2 profesorice. Pogotovo ova zadnja što je došla. Završi predavanje nekih 25 do 30 minuta onda pusti primjer toga i vidimo šta se dešava, samim tim nemaš potrebe za učenjem (barem ja nisam imao) kad si već sve shvatio. A možeš misliti kako bi još bolje bilo da si imao neku praksu (doduše mašinska je u pitanju pa malo teže).numanumaye22 je napisao/la: ↑19 apr 2024, 00:02Zato sto ne uce nepotrebne stvari, zivot je kratak za te gluposti. Sto ce jednom buducem autoelektricaru dubila rijeke Ural!?H8Z7 je napisao/la: ↑18 apr 2024, 23:47Odnosilo se na srednju. Isto je i dalje kod nas, međutim meni nikako nema logike da automehaničari i općenito trogodišnje škole kod nas imaju historiju a na praksi metu, i slažu neke stvari.alemsa je napisao/la: ↑18 apr 2024, 23:22
Pa vise da je kod njih sve pomalo, jer vi nakon osnovne odaberte smijer srednje (tako je bilo u BiH, sad ne znam), dok je njima nakon srednje.
A i sto se geografije tice utice i nacin odrastanja takodjer, taj atlas sam imao pa se htio da zapamtim svaku drzavu i glavni grad, a i gleda se fudbal, igraci sirom svijeta u ligi oetice, plus svijetsko prvenstvo (znss svaku drzavu koja ucestvuje itd ), dok su njemu sve Americki sportovi sa 90% Americkih igraca.
Ako sam dobro razumio sa sobom sa kojom sam pričao, kaže da kod vas kad odabereš srednju stičeš znanje iz toga što si odabrao, a evo rekao sam ti primjer kod nas kako je. Drug završio za automehaničara historiju imao, na praksi čiste gedore, metu radionicu i sl. Totalni manjak prakse.
Fino je to znati, što više znaš lijepo je. Ali treba napraviti šta je važno a šta manje važno. Evo amerikance zezaju zbog manjka znanja o geografiji a koliko su ispred drugih u informatici, kolilo više imaju prakse i sl.
Citav obrazovni sistem je prepisan (preuzet) od komunizma jos, pa obrati paznju na pisce knjiga iz kojih ucimo, ljudi koji su napisali knjige po kojima ucimo su ih napisali za vrijeme Juge ili cak malo prije. Pravnici uce iz knjige po starim zakonima- zakonima koji se cak i godisnje mijenjaju!
Meni je nenormalno da danas dijete uci iz te iste knjige recimo informatiku, kao neko sto je ucio ko je rodjen pocetkom devedesete godine ili cak i prije. Pogledaj pluginse i updejte koji se desavaju svakodnevno, pa evo i na browseru s kojeg pises prvo a lik uci iz iste knjige iz koje se ucilo kad je Windows ME ili Windows 98 bio zastupljen. Think about it![]()
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
zato da si obnovio godinu-dvije u masinskoj, imao bi odlicnu podlogu da jednog dana upadnes u UFC roster
ili makar da upadnes na jednu od 18 oprostajnih borbi Dzevada Poturka
nije to bas sve tako bez potencijala kako ti jednodimenzionalno predstavljas

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Ma bježi tamo imam ja bolji plan. Odem u Dagestan oženim se nekom od tamo i za nekih 20 godina sin bude u UFCu.

L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
- numanumaye22
- Kontakt:
Dašta burazeru

L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
9000 ljudi na skupu, od toga 70 autobusa iz Srbije 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Jača je posjeta i protok ljudi na koridoru/entitetskoj pijaci u Memićima svake nedjelje nego na Dodinom skupu
- numanumaye22
- Kontakt:
Svoj mi posao, ljudi usvojli Zakon o Referendumu, Imunitetu, negiranju genocida i da dobijaju pare u gotovini/koverti a kod nas normala se kafice ispijaju, samo da se ne puca.

Sta radi tuzilastvo, sud i policija? Bukvalno se sad vidi da su drzava u drzavi koliko god mi to negirali.
ne znam, ali meni je ovo cisti Riley Reid & Emily Willis vibe
E čuj Sergej Trifunović završava vutru na pakete.. i još pao, levat.

The saddest thing in life is wasted talent.
Jesi mu vidio ribe dobre, na koju foru on smuva ono Boze
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Na foru što je javna ličnost, i to poprilično poznata u srbiji. Da vidiš kakve ribe imaju anonimni reperčići koje slušaju jedino porodica i prijatelji, sutra bi batalio tu medicinu i počeo muziku snimati.

Evo sad vidim. A vjerovatno ga zapamtila sa TV-a pa joj ono bila furka da ga zbari, kontala da je lik.. al ubrzo će bolno otrežnjenje, 23 godine razlike ne funkcioniše ni u crtanom.
Haris Džinović saga vol 2 u najavi.

The saddest thing in life is wasted talent.
- numanumaye22
- Kontakt:
Kod nas je to najjace, probudis se sa misljenjem da bi mogao bit pjevac i budes hahaha. Na tu foru je Deen bio godinama umjetnik na budzetu iako nikad u zivotu nije napunio dvoranu.

Dadne babo 2 milje da se snimi pjesma u studiju i ti pjevac.

Sad kad je raja prokuzila i on omatorio pobjegao za Ameriku preko vize "Alien of extraordinary ability", ziva istina.

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo i 5 gostiju.